Νομικά θέματα - Θεματολογία


Kavala G.G.law firm

Κλήση
στο κινητό

messenger-kavala-lawyers

George
Giagkoudakis

voice search

Φωνητική
Aναζήτηση


videos,Kavala G.G.law firm

Youtube
βίντεο

Whatsapp
Viber
Τηλεδιάσκεψη
(κατόπιν ραντεβού)


Προσοχή: Νέος Ποινικός Κώδικας & Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Σε ισχύ από 1 Ιουλίου 2019.

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)

Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


26/4/13

Έξωση δυστροπούντων μισθωτών - Ευχές γιά "Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση"


Σας εύχομαι "Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση" -
Το 'Αγιο Φώς της Ανάστασης ας φωτίσει τις ζωές όλων μας και ας μας δώσει δύναμη γιά να ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία."
Το σημερινό ενημερωτικό δελτίο αναφέρεται στην έξωση δυστροπούντων μισθωτών
free photos by  morguefile.com


Πότε υπάρχει δυστροπία σε μισθωτή με αποτέλεσμα να μπορεί να γίνει έξωση από το μίσθιο?

Εξωση δυστροπούντων μισθωτών

Αρθρο 66. Εισαγωγικός νόμος του ΚΠολΔ

"Αν ο μισθωτής καθυστερήσει το μίσθωμα από δυστροπία, ο εκμισθωτής έχει δικαίωμα να ζητήσει να του αποδοθεί το μίσθιο όσο διαρκεί η μίσθωση, και αν δεν την κατάγγειλε κατά το άρθρο 597 Α.Κ. Η άσκηση της αγωγής στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει ως καταγγελία της σύμβασης."

Αρθρο 661. ΚΠολ.Δικ.

"Η καταβολή ενώπιον του ειρηνοδικείου ή του μονομελούς πρωτοδικείου έως το τέλος της Συζήτησης στο ακροατήριο όλων των ληξιπρόθεσμων μισθωμάτων που οφείλονται έως την ημέρα της Συζήτησης και των δικαστικών εξόδων που ορίζονται αμέσως από το δικαστή, καταργεί τη δίκη για την απόδοση της χρήσης του μισθίου για καθυστέρηση μισθωμάτων από δυστροπία. Η διάταξη αυτή δεν εφαρμόζεται, αν υπάρχει επανειλημμένη καθυστέρηση από δυστροπία."

Επανειλημμένη δυστροπία υφίσταται όταν ο μισθωτής καθυστερεί την καταβολή μισθωμάτων σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, κατά τρόπο που δείχνει εμμονή στη μη εκπλήρωση της υποχρεώσεως του για πληρωμή ενός ή περισσοτέρων μισθωμάτων της κάθε περίπτωσης.

Η καθυστέρηση δύο ή περισσοτέρων μισθωμάτων συνεχόμενων μηνών δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτοτελώς ως επανειλημμένη δυστροπία, εκτός αν για την καθυστέρηση κάθε μισθώματος έχει μεσολαβήσει ιδιαίτερη όχληση του μισθωτή.

Μίσθωση η οποία δεν καταγγέλθηκε κατά το άρθρο 597 του ΑΚ, εξακολουθεί να υφίσταται, λήγει δε με την εκτέλεση της απόφασης που διατάσσει την απόδοση του μισθίου πράγματος, κατά το άρθρο 66 εδ. α` του ΕισΝΚΠολΔ.

Επανειλημμένη δυστροπία υπάρχει όταν ο μισθωτής καθυστερεί την καταβολή μισθωμάτων σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις κατά τρόπο που δείχνει εμμονή στη μη εκπλήρωση της υποχρέωσης του για πληρωμή του μισθώματος, ενός ή περισσότερων της κάθε περίπτωσης. Ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ των δύο καθυστερήσεων δεν έχει σημασία (Παπαδάκης, Αγωγές κλπ. No 1050 - 1055 β`, Φλούδας, § 298/Α`σελ. 248, Μπέης, ΠολΔ, 661, § 6, σελ. 343, ΕφΑΘ 25/85 ΕΕΝ 52.503, ΕφΑΘ 63/82 ΑρχΝ 34.511).
Υφίσταται επανειλημμένη δυστροπία όταν ο μισθωτής καθυστερεί το μίσθωμα και ασκήθηκε αγωγή (έντονη όχληση) και μετά τη συζήτηση ή τη ματαίωση της, γεγονός αδιάφορο. Το ίδιο ισχύει και όταν δεν ασκήθηκε αγωγή, αλλά ο εκμισθωτής όχλησε τον μισθωτή με οποιονδήποτε τρόπο και μετά αυτός καθυστέρησε έστω και ένα μίσθωμα.
Αντιθέτως, η καθυστέρηση δύο ή περισσότερων μισθωμάτων συνεχόμενων μηνών που αναφέρονται στην αγωγή δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτοτελώς, δηλαδή χωρίς να συντρέξει προηγουμένως άλλη περίπτωση καθυστέρησης, ως επανειλημμένη δυστροπία, εκτός αν για την καθυστέρηση κάθε μισθώματος έχει μεσολαβήσει ιδιαίτερη όχληση του μισθωτή. Η όχληση δε αυτή είναι άσχετη με την όχληση ως προϋπόθεση της δυστροπίας - υπερημερίας, η οποία τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται, αφού για την πληρωμή ορίζεται δήλη (ΑΚ 341 § 1) ημέρα, αλλά χρειάζεται ως προϋπόθεση για τη συγκρότηση της έννοιας του "επανειλημμένου" της δυστροπίας (ΕφΑΘ 5001/1994, αδημ)... αποφ. 44760/2007 ΜΠΡ ΘΕΣΣΑΛ
==========
Γιώργος Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
Γιά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας
http://www.giagkoudakis.dom.gr
giagkoud@yahoo.comGeorge Giagkoudakis Law Office
----------------------------------------------
The above image is from morgueFile free photo
"You are allowed to copy, distribute, transmit the work and to adapt the work. Attribution is not 
 required. You are prohibited from using this work in a stand alone manner.
 Read the license summary http://www.morguefile.com/license/morguefile"* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσειςΠληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ