Νομικά θέματα - Θεματολογία"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

❤️ Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/1/24 μόνο για σας με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο!
Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 0 από 3 διαθέσιμα συναιν.διαζ. . Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


14.6.21

🔥 Πότε μια μάνα μπορεί να χάσει την επιμέλεια του παιδιού της? (βίντεο) - ΜΕΡΟΣ Α'

✔️  Παρακολούθησε την live εκδήλωση μας που πραγματοποιήθηκε 7/1/23 για το θέμα αυτό: https://www.youtube.com/live/dBEOFPnHu7A

💻 Πάτησε αυτό το Link για να παρακολουθήσεις την live εκδήλωση στις 25/9/22 για την γονική αποξένωση ➤  https://youtu.be/rsvKwlM15X0

🔹

Σήμερα θα απαντήσουμε σε ένα 🔥 καυτό ερώτημα, που απασχολεί διαχρονικά τους χωρισμένους γονείς ανηλίκων τέκνων, μητέρες και πατεράδες και δεν είναι άλλο από το πότε μια μάνα μπορεί να χάσει την επιμέλεια του παιδιού της.

Γειά σας είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης δικηγόρος Καβάλας και σας ενημερώνω όπως πάντα, πάνω σε χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα οικογενειακού δικαίου.

Να σας υπενθυμίσω για όσους δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα να εγγραφείτε στο κανάλι μου κάτω δεξιά στο κόκκινο κουμπί και να κάνετε ένα κλικ στο καμπανάκι για να ενημερώνεστε αμέσως για τα νέα βίντεό μου.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα δικαιώματά σου, πότε και πως μπορείς να τα ασκήσεις προς όφελός σου. 

Αν είσαι γονιός και νιώθεις αγωνία, φόβο και ανασφάλεια, λόγω του ότι δεν γνωρίζεις τι ισχύει για αυτό το κρίσιμο και επίκαιρο ζήτημα της επιμέλειας, μείνε μέχρι το τέλος αυτού του βίντεο. Το βίντεο αυτό αποτελεί το πρώτο μέρος μιας σειράς τριών βίντεο. Δημιούργησα τρία βίντεο για να καλύψω επαρκώς το θέμα αυτό και να είστε όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι  πάνω στο θέμα αυτό.

Ξεκινάμε αμέσως  κατευθείαν χωρίς χρονοτριβή.

Η νομολογία των δικαστηρίων μας αποφαίνεται μέχρι στιγμής στην αποκλειστική ανάθεση της επιμέλειας των ανηλίκων τέκνων στη μητέρα κατα ποσοστά πάνω από 90% και ιδίως όταν αυτά είναι νήπια. Ωστόσο υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που κάνοντας χρήση της αρχής της ισότητας των δύο γονέων και με γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου τέκνου  αναθέτουν την επιμέλεια στον πατέρα και όχι στη μητέρα.

Σε περιπτώσεις κακής άσκησης γονικής μέριμνας ή επιμέλειας το δικαστήριο μπορεί να αφαιρέσει από την μητέρα την άσκηση της γονικής μέριμνας ή την επιμέλεια, ολικά ή μερικά αντιστοίχως  και να την αναθέσει αποκλειστικά στον άλλο γονέα - πατέρα, καθώς επίσης να διατάξει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος του τέκνου.

Να αναφέρω μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις πολλές εκ των οποίων από την νομολογία των δικαστηρίων μας, όπου κρίθηκε ακατάλληλη η μητέρα για την επιμέλεια διότι η ανάθεσή σε αυτήν της επιμέλειας αντιβαίνει στο αληθινό συμφέρον του παιδιού. Οι περιπτώσεις αυτές είναι οι εξής: Διάρκεια βίντεο  7, 55  λεπτά 

1. Εγκατάλειψη των παιδιών της από την μητέρα τους καθώς και παραμέληση φροντισμένης εικόνα τους,  σωματικής και ψυχολογικής τους υγείας, ανατροφής, διατροφής, υγιεινής, καθαριότητας, περίθαλψης, επίβλεψης, μόρφωσης, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας των παιδιών. Περίπτωση  μητέρας, που επιδεικνύει αδιαφορία για τις ανάγκες των παιδιών, δεν τους παρέχει συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα, δεν καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες για φροντίδα και περιποίηση, εκδηλώνοντας στην ουσία την πρόθεσή της να μην έχει την επιμέλεια τους. 

Περιπτώσεις ακατάλληλης κατοικίας μητέρας, υποσιτισμού τέκνου.

 Να αναφέρουμε ακόμη εδώ περίπτωση μητέρας που απουσιάζει πολλές φορές και το βράδυ από το σπίτι και αντί να αφήνει, όπως θα ήταν αναμενόμενο, το παιδί στον πατέρα του, το αφήνει στη νονά του ή σε τρίτα άτομα.

Περίπτωση μητέρας που επιθυμούσε την ανατροφή του ανήλικου με τέτοιο τρόπο ώστε αυτός να απομονώνεται και να μην κοινωνικοποιείται όπως τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Εξαφανίστηκε μαζί με τον ανήλικο από την οικογενειακή στέγη για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, επιχειρώντας μάλιστα να αναχωρήσει για εξωτερικό, όπου ζει η οικογένειά της. Αφού επέστρεψε στην κατοικία της  αυτοβούλως εγκατέλειψε και πάλι τη συζυγική κατοικία. Δεν έχει σταθερή και μόνιμη εργασία, χωρίς να εμποδίζεται προς τούτο από λόγους υγείας ή ηλικίας. Αυτά καταδεικνύουν ότι ο χαρακτήρας της μητέρας είναι ασταθής και ως εκ τούτου δεν είναι η μητέρα αυτή το πλέον κατάλληλο πρόσωπο προκειμένου να επιμεληθεί, στο παρόν χρονικό διάστημα, για την ομαλή ανάπτυξη του ανήλικου τέκνου της, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι ο ανήλικος έχει εντελώς αρνητική στάση απέναντι της. Η επιμέλεια ανατέθηκε στον πατέρα που έχει σταθερή εργασία και διαμένει σε κατοικία που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του ανήλικου, τον αγαπάει, ενδιαφέρεται για την ορθή ανάπτυξή του και διαθέτει τον απαραίτητο χρόνο για την φροντίδα και την περιποίησή του.

 Περίπτωση μητέρας που είχε εγκαταλείψει την οικία της αδιαφορώντας για το ανήλικο και με υπεύθυνη δήλωση, θεωρηθείσα για το γνήσιο της υπογραφής  δήλωσε ότι «την επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου μας  αναθέτω στο σύζυγό μου  ο οποίος θα φροντίζει τα πάντα για το παιδί» αναθέτοντας έτσι, στον πατέρα την επιμέλεια του ανηλίκου. Η μητέρα αυτή πάσχει από αγχώδη διαταραχή και έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το δικαστήριο αποφάσισε το αληθινό συμφέρον του ανηλίκου επιβάλλει όπως η επιμέλεια αυτού εξακολουθήσει να ασκείται από τον  πατέρα του.

Μια άλλη περίπτωση μητέρας που εγκατέλειψε τα τέκνα της.

Εγκατάλειψη των ανηλίκων έξω από την οικία του πατέρα τους εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, μπροστά από την οικία του ως μέσο πίεσης για μεγαλύτερη συνεισφορά του στη διατροφή των ανηλίκων.  Τους δήλωσε μάλιστα ότι θα μείνουν με τον πατέρα τους για «να μάθουν να φέρονται».

Έκτοτε τα ανήλικα διαμένουν μαζί με τον αιτούντα πατέρα τους και τη νέα του σύζυγο, η οποία τα αγαπάει και τα φροντίζει με ιδιαίτερη στοργή.

Επίσης η μητέρα αυτή  έχει υπερβεί το αναγκαίο μέτρο,  δημιουργώντας κατάσταση άγχους και ανασφάλειας στα τέκνα της, αλλάζοντας χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με τον πατέρα τους, σχολικό περιβάλλον, επιβαρύνοντάς τους καθημερινά με αθλητικές δραστηριότητες και μιλώντας υποτιμητικά για τις αθλητικές και σχολικές επιδόσεις τους. Το γεγονός αυτό δημιούργησε ορισμένα ψυχολογικά προβλήματα στα ανήλικα και για το λόγο αυτό ο αιτών πατέρας τους φροντίζει για την επίσκεψή τους σε ειδική ψυχολόγο. Το Δικαστήριο κρίνει ότι, στο παρόν τουλάχιστον στάδιο, υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, πρέπει η επιμέλεια των ανηλίκων να ανατεθεί προσωρινά στον πατέρα τους. Στην κρίση αυτή οδηγήθηκε το Δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία και περιστάσεις και αξιολογώντας τη θέληση των ανηλίκων.

Εν κατακλείδι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις από την νομολογία πέραν αυτών που αναφέραμε, που μπορούν να κάνουν  τον δικαστή να αποφασίσει με γνώμονα το υπέρτερο συμφέρον του τέκνου να μην ανατεθεί η επιμέλεια του παιδιού στη μητέρα του ή να χάσει την επιμέλεια του η τελευταία. 

Στα επόμενα δύο βίντεο της σειράς θα παραθέσουμε άλλες 9  τέτοιες περιπτώσεις.  Ας μη ξεχνάμε ότι αν συντρέχουν περιπτώσεις από αυτές που αναφέρουμε σε βάρος του πατέρα τότε ο δικαστής μπορεί να μην αναθέσει στον πατέρα την επιμέλεια ή να χάσει την επιμέλεια που τυχόν ήδη έχει, όπως ακριβώς και με την μάνα. Η συνδρομή ενός ειδικού δικηγόρου οικογενειακού δικαίου σίγουρα θα βοηθήσει αποτελεσματικά την κατάσταση σε νομικά προβλήματα επιμέλειας τέκνων.

Ευχαριστώ για την προσοχή και το ενδιαφέρον σας. 

Κάντε μια επίσκεψη το blog  μου στη δ/νση https://kavala-lawyer.blogspot.com για ενημέρωσή σας από εκατοντάδες νομικά οικογενειακά θέματα, χωρίς κανένα κόστος. Εγγραφείτε στο κανάλι μου για να ενημερώνεστε γύρω από οικογενειακά θέματα και διαζύγια.

Να είστε όλοι καλά. Καλή δύναμη. Γειά σας.


* Παρακολουθήστε επίσης και τα παρακάτω βίντεο της σειράς:

ΜΕΡΟΣ Β΄  https://kavala-lawyer.blogspot.com/2021/06/mana-kaki-askisi-epimeleias2.html

ΜΕΡΟΣ Γ΄  https://kavala-lawyer.blogspot.com/2021/06/mana-kaki-askisi-epimeleias3.html⭐ Η οικογένεια είναι το παν! (βίντεο)

Η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας.... Στις δύσκολες στιγμές σας δεν είστε μόνοι. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια!                                  🛡️ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Γεια σας, σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε τον ιστότοπό μας.

Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, ειδικός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου με εμπειρία πάνω από 33 χρόνια.  Στο δικηγορικό Γραφείο μου βοηθούμε τους ανθρώπους να επιλύσουν τα οικογενειακά ζητήματα τους, όπως διαζύγια, διατροφή, επιμέλεια παιδιών, αποκτήματα γάμου, αναγνώριση τέκνου και άλλα. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τα δικαιώματά σας και να διαπραγματευτείτε μια δίκαιη συμφωνία.

Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να αντιμετωπίζετε μια δύσκολη και συναισθηματικά φορτισμένη κατάσταση και θέλουμε να σας βοηθήσουμε να πάρετε τη σωστή απόφαση για σας και την οικογένειά σας. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να περάσετε από αυτό το δύσκολο στάδιο της ζωής σας με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος.

Γνωρίζουμε ότι κάθε υπόθεση είναι διαφορετική και αντιμετωπίζουμε κάθε εντολέα μας ξεχωριστά. Θα εργαστούμε σκληρά για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας και να προστατέψετε τα δικαιώματά σας.
Επίσης γνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι σημαντικός για εσάς, επομένως προσφέρουμε ραντεβού την ίδια ημέρα ή την επόμενη μέρα. 

⚙️ Για να κλείσετε ραντεβού στο γραφείο ή εξ αποστάσεως μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου, προκειμένου να συζητήσουμε  την υπόθεσή σας, τις επιλογές σας, να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας και να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τα δικαιώματά σας στείλτε μας email στο giagkoud@gmail.com ή καλέστε μας σήμερα στο τηλέφωνο 6945227120. Θα χαρώ να συνομιλήσουμε μαζί σας.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Γιαγκουδάκης, 
Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού Δικαίου
🎯 ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ 

Για τις λύσεις που δώσαμε επιτυχώς στο παρελθόν μπορείτε να δείτε  ενδεικτικά ένα μικρό δείγμα από τις παρακάτω υποθέσεις.  Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας ΕΔΩ  


Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα  - Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120   https://dikigoros-diazygion.gr  https://giagkoudakis-dikigoros.gr 


Σχετικές αναζητήσεις: Επιμελεια παιδιου στη μητερα, Ποτε μια μανα χανει την επιμελεια,Νομικα δικαιωματα πατερα,Επιμελεια παιδιου σε ανεργη μητερα,επιμελεια παιδιου νεος νομος,ποτε χανει την επιμελεια η μητερα ΕΛΛΑΔΑ, Επιμέλεια στον πατέρα μετά από επιθυμία του παιδιού,Ποτε δινεται η επιμελεια παιδιου στον πατερα,Επιμέλεια στον πατέρα μετά από επιθυμία του παιδιού,Επιμελεια παιδιου στη μητερα,δικηγορος για επιμελειεπιμέλεια παιδιών μετά το διαζύγιο,επιμέλεια τέκνων στον πατέραα παιδιου,* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσειςΠληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ