Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/5/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 3 από 4 διαθέσιμα συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


10.12.14

Η ποινική “διάταξη της αγάπης” του άρθ. 307 Π.Κ.

* Δημοσιεύτηκε  8 /11 /2014  στην "Πρωϊνή" Εφημερίδα της Καβάλας  

Είναι γνωστή η διάταξη του άρθ. 307 Π.Κ. ως ποινική "διάταξη της αγάπης" προς τον πλησίον.

Το έγκλημα της παράλειψης λυτρώσεως από κινδύνου ζωής (πλημμέλημα) προβλέπεται στο άρθρο 307 του Ποινικού Κώδικα και περιλαμβάνεται στο 15ο Κεφάλαιο του Ειδικού Μέρους με τον τίτλο "Εγκλήματα κατά της ζωής".

Κατά το άρθρο αυτό: “ ‘Οποιος με πρόθεση παραλείπει να σώσει άλλο από κίνδυνο ζωής αν και μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο της δικής του ζωής ή υγείας, τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι ενός έτους.” Προστατευόμενο έννομο αγαθό από τη διάταξη του άρθρου 307 Π.Κ. είναι η ανθρώπινη ζωή. Με την παραπάνω διάταξη ποινικοποιείται η παράλειψη της γενικής υποχρέωσης που έχει κάθε άνθρωπος να διασώζει τη ζωή του πλησίον, η οποία κινδυνεύει, εφόσον βέβαια μπορεί να πράξει αυτό χωρίς να κινδυνεύει η δική του ζωή ή η υγεία του.



Για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος αυτού, που τελείται με γνήσια παράλειψη (αδράνεια), απαιτείται η συνδρομή των εξής στοιχείων: α) κίνδυνος ζωής άλλου ανθρώπου, που να είναι επικείμενος. Ο κίνδυνος, πρέπει να είναι και σπουδαίος, απαιτώντας άμεση παρέμβαση εκείνου που τον αντιλήφθηκε και είναι αδιάφορο από ποια αιτία προήλθε ο κίνδυνος, ο οποίος μπορεί να προκλήθηκε από υπαιτιότητα του ίδιου του κινδυνεύοντος, β) αντικειμενική δυνατότητα παροχής της βοήθειας διασώσεως, όπως ηθικώς επιβάλλεται για κάθε συνάνθρωπο, γ) παροχή βοήθειας που να είναι ακίνδυνη, σε σχέση με τη ζωή ή την υγεία του υπόχρεου δ) Παράλειψη της προς σωτηρία πρόσφορης ενεργείας με " αποτέλεσμα" το θάνατο ή την κατ` άλλο τρόπο σωτηρία του κινδυνεύοντος. Η υποχρέωση προς ενέργεια αρχίζει ευθύς ως ανακύψει ο κίνδυνος. Τετελεσμένο είναι το έγκλημα όταν εκλείψει πλέον η δυνατότητα της σωτηρίας.

ε) δόλος του υποχρέου, που συνίσταται στη γνώση του κινδύνου και του εφικτού της παροχής βοήθειας, καθώς και στη θέληση της παραλείψεως αυτής, χωρίς παράλληλα ύπαρξης κινδύνου της ζωής του από την παροχή της βοήθειας. Ενδεχόμενος δόλος δεν αποκλείεται.

Για την στοιχειοθέτηση της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος δεν είναι απαραίτητο να επέλθει ο θάνατος του κινδυνεύοντος. Μπορεί ακόμη να τελείται το έγκλημα αυτό και σε περίπτωση που το θύμα σωθεί με δική του ενέργεια ή ενέργεια άλλου. Πρόκειται για έγκλημα διακινδυνεύσεως και όχι βλάβης.

Δεν απαιτείται αίτηση βοήθειας, ούτε συναίνεση του κινδυνεύοντος. Αν στον τόπο του κινδύνου παρευρίσκονται περισσότεροι, καθένας από αυτούς έχει ίδιον και αυτοτελές καθήκον να επέμβει, καθήκον το οποίο δεν επηρεάζεται από την παρουσία των άλλων, εφόσον τουλάχιστον η τυχόν εγγυτέρα θέση του ενός από αυτούς δεν τον επιφορτίζει κατά κύριο λόγο με το έργο της λυτρώσεως. Επομένως, αν όλοι παραλείψουν, τελείται από όλους το έγκλημα του άρθρου 307 Π.Κ. (υπό τη μορφή παραυτουργίας).

Κατά την άποψη του Νικ.Ανδρουλάκη (Καθηγητή Ποινικού Δικαίου) η υποχρέωση λύτρωσης βαρύνει βασικά τον πλησιέστερα ευρισκόμενο και από τους μακρύτερους αυτούς που η βοήθειά τους από τις περιστάσεις είναι η μοναδικά δυνατή ή που μπορεί να εγγυηθεί την πιο γρήγορη και ασφαλή σωτηρία του κινδυνεύοντος (υπό τον όρο δυνατότητας έγκυρου ελέγχου και επιβεβαίωσης της κλήσης). - Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.


Γιώργος Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Αστικά
Για περισσότερες πληροφορίες 
σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας

                                                                                                             
                           
  


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ