Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/5/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 3 από 4 διαθέσιμα συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


11.1.18

Το συναινετικό διαζύγιο στη πράξη

Η νέα διαδικασία έκδοσης συναινετικού διαζυγίου 
με συμβολαιογράφο βάσει του ν. 4509/2017
(τροποποίηση άρθρων 1438 και 1441 Αστικού Κώδικα)  στην πράξη.

1.  Κλείσιμο ραντεβού με δικηγόρο.  Μετάβαση του κάθε συζύγου στο δικηγόρο του για την διατύπωση έγγραφης συμφωνίας συναινετικής λύσης γάμου και έγγραφης συμφωνίας περί  επιμέλειας,  επικοινωνίας και διατροφής ανηλίκων τέκνων τους για τουλάχιστον δύο έτη για την περίπτωση που έχουν ανήλικα τέκνα.

2. Επικοινωνία των δικηγόρων των συζύγων για επίτευξη συμφωνίας ως προς τα παραπάνω θέματα που ορίζει ο νόμος, προκειμένου να συνταχθεί νόμιμη έγγραφη συμφωνία. Αν συμφωνήσουν τα δύο μέρη τότε επακολουθεί το παρακάτω στάδιο υπογραφής των συμφωνιών.

3.  Σύνταξη και υπογραφή έγγραφης συμφωνίας λύσης γάμου από τους συζύγους και τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους ( ένας δικηγόρος για κάθε σύζυγο). 
Αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα των συζύγων ρύθμιση της επιμέλειας, επικοινωνίας και διατροφής τους τουλάχιστον για μια διετία με την ίδια ή άλλη έγγραφη συμφωνία. (δυνατότητα παράτασης για μια ακόμη διετία κατά την ίδια διαδικασία συναινετικού διααζυγίου). Βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής των  συμβαλλομένων συζύγων από τη Γραμματεία του  Ειρηνοδικείου του τόπου έδρας του συμβολαιογράφου, που θα καταρτίσει τη συμβολαιογραφική πράξη συναινετικής λύσης του γάμου. 



Το συναινετικό διαζύγιο στη πράξη-Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου Καβάλα
free image by pixabay.com


4. Μετά την παρέλευση δέκα (10)  ημερών από της ως άνω υπογραφής  των παραπάνω συμφωνιών, σύνταξη και υπογραφή   συμβολαιογραφικής πράξης συναινετικής λύσης του γάμου από τους συζύγους και τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους  (ένας για κάθε σύζυγο), που παρίστανται κατά την συναινετική λύση του γάμου με σχετικό γραμμάτιο παράστασης του Δικηγορικού Συλλόγου τους. Βεβαίωση συναινετικής λύσης του γάμου, επικύρωση των συμφωνιών των συζύγων και επισύναψη των συμφωνιών των συζύγων στην σχετική συμβολαιογραφική πράξη από τον Συμβολαιογράφο που καταρτίζει την πράξη.

  • Δυνατότητα υπογραφής της/των συμφωνιών συζύγων και της συμβολαιογραφικής πράξης συναινετικής λύσης μόνον από τους ειδικούς πληρεξούσιους δικηγόρους με ειδικό πληρεξούσιο που υπογράφεται μέσα στο τελευταίο μήνα πριν την υπογραφή της συμφωνίας (όπως ορίζει ο νόμος).

5. Χορήγηση επίσημων αντιγράφων της συμβολαιογραφικής πράξης συναινετικού διαζυγίου σε συμβαλλόμενους συζύγους τουλάχιστον τεσσάρων (4),  δηλαδή:

α. ένα για αρμόδιο ληξιαρχείο του τόπου σύστασης του γάμου για καταχώρηση της συμβολαιογραφικής πράξης συναινετικού διαζυγίου από την οποία επέρχεται η λύση του γάμου, 
β. ένα αντίγραφο για την αίτηση  προς τον αρμόδιο Μητροπολίτη (που ανήκει ο ιερός ναός που τελέστηκε ο γάμος) την πνευματική λύση του γάμου (επί θρησκευτικού γάμου), όπου θα ζητηθεί η έκδοση πνευματικού διαζευκτηρίου.  Πλέον είναι υποχρεωτική  η πνευματική λύση του γάμου σε θρησκευτικούς γάμους σε περίπτωση συναινετικών  διαζυγίων.

γ. και από ένα αντίγραφο συμβολαιογραφικής πράξης για κάθε σύζυγο.

Σε περίπτωση πολιτικού γάμου τα αντίγραφα που θα χρειαστούν θα είναι ένα λιγότερο δηλ. τρία (3).


* Η προσωπική  εκτίμησή μου είναι ότι η έκδοση συναινετικού διαζυγίου θα κυμαίνεται οικονομικώς για τους συζύγους στα ίδια επίπεδα με αυτά που ίσχυαν προ της αλλαγής του ν. 4509/2017 με την δικαστική έκδοση του συναινετικού διαζυγίου.  

---------. ---------

* Υ.Γ. : Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. -Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα - Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120


Σχετικές αναζητήσεις:  νεο συναινετικο διαζυγιο υποχρεωτικά με δυο δικηγορους και συμβολαιογραφο, νεα διαδικασια συναινετικου διαζυγιου, κοστος διαδικασιας συναινετικου διαζυγιου, συναινετική λύση γάμου με συμβολαιογραφική πράξη και καταχώρηση στο αρμόδιο ληξιαρχείο. Συναινετικο διαζυγιο  για γρηγορη λυση του γαμου και λιγα εξοδα συγκριτικα με το εν αντιδικια διαζυγιο. Με το συναινετικο διαζυγιο ρυθμιζονται και θεματα επιμελειας, επικοινωνιας και διατροφης ανηλικων τεκνων τουλαχιστον για μια διετια.



* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ