Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/5/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 3 από 4 διαθέσιμα συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


24.6.19

Όλη η αλήθεια για την διατροφή του δικαστικά ή εκούσια αναγνωρισμένου παιδιού (video)

Με την αναγνώριση δικαστική ή εκούσια βάσει του άρθρου 1484 Α.Κ. επέρχεται πλήρης εξομοίωση των παιδιών χωρίς γάμο των γονέων τους με τα παιδιά γεννημένα σε γάμο. Δηλαδή δημιουργείται πλήρης συγγενικός δεσμός μεταξύ του αναγνωρισμένου παιδιού του πατέρα του και των συγγενών του πατέρα του. 

Συνέπεια του γεγονότος αυτού είναι και η αμοιβαία υποχρέωση πλήρους διατροφής ανάμεσα στο αναγνωρισμένο παιδί και τους κατιόντες του και στον πατέρα και τους ανιόντες του πατέρα. Κατ΄ορθή άποψη γίνεται διάπλαση νέας έννομης σχέσης με αποτελέσματα αναδρομικά από το χρόνο γέννησης του τέκνου. 

Πρακτική σημασία είναι ότι η εν λόγω αξίωση διατροφής  που αποκτά το αναγνωρισμένο παιδί κατά του πατέρα και των ανιόντων του πατέρα ανατρέχει στο παρελθόν από το χρόνο γέννησής του με την επιφύλαξη όμως του κανόνα της διάταξης άρθ. 1498 Α.Κ. που ορίζει ότι: " διατροφή για το παρελθόν δεν οφείλεται παρά μόνον από την υπερημερία"

Υπερημερία επιφέρει η απλή όχληση του υπόχρεου διατροφής πατέρα από την μητέρα  μετά τη γέννηση του χωρίς γάμου τέκνου με εξώδικο με επίδοση δικαστικού επιμελητή (αποτελεί και απόδειξη όχλησης) ή προφορικά. 

Σχετικά άρθρα και Νομολογία:



διατροφή δικαστικά ή εκούσια αναγνωρισμένου τέκνου - Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
free image by pixabay.com



'Αρθρο 1479   Α.Κ.    Δικαστική Αναγνώριση

"Η μητέρα έχει δικαίωμα να ζητήσει με αγωγή την αναγνώριση της πατρότητας του τέκνου της που γεννήθηκε χωρίς γάμο της με τον πατέρα του. Το ίδιο δικαίωμα έχει και το τέκνο. 'Οταν η μητέρα αρνείται την προβλεπόμενη από την πρώτη παράγραφο του άρθρου 1475 συναίνεσή της, δικαίωμα δικαστικής αναγνώρισης έχουν επίσης ο πατέρας και, στην περίπτωση της τρίτης παραγράφου του άρθρου 1475, ο παππούς ή η γιαγιά της πατρικής γραμμής.

Αν διενεργηθεί τεχνητή γονιμοποίηση με γεννητικό υλικό τρίτου δότη, η δικαστική αναγνώριση της πατρότητας αποκλείεται, έστω και αν η ταυτότητά του είναι ή γίνει εκ των υστέρων γνωστή."

'Αρθρο 1484  Α.Κ.     Αποτελέσματα αναγνώρισης

"Σε περίπτωση αναγνώρισης, εκούσιας ή δικαστικής,  αν  ο  νόμος δεν ορίζει  διαφορετικά, το  τέκνο  έχει  ως  προς  όλα  θέση τέκνου γεννημένου σε γάμο απέναντι στους δύο γονείς και τους συγγενείς τους."


Νομολογία

"...Οι γονείς, είτε υπάρχει μεταξύ τους γάμος και συμβιώνουν, είτε έχει διακοπεί η συμβίωση, είτε έχει εκδοθεί διαζύγιο, έχουν κοινή και ανάλογη με τις δυνάμεις τους υποχρέωση να διατρέφουν το ανήλικο τέκνο τους, ακόμη και εάν τούτο έχει περιουσία, της οποίας όμως τα εισοδήματα ή το προϊόν της εργασίας του ή άλλα τυχόν εισοδήματά του δεν αρκούν για τη διατροφή του. Οι γονείς έχουν περαιτέρω, υπό τους όρους της διατάξεως του άρθρου 1486 παρ. 1 του Α.Κ., υποχρέωση διατροφής και του ενηλίκου τέκνου τους, εφ’ όσον τούτο δεν είναι σε θέση να διαθρέψει τον εαυτό του από την περιουσία του ή από εργασία κατάλληλη για την ηλικία του, την κατάσταση της υγείας του και τις λοιπές βιοτικές του συνθήκες, εν όψει ιδία και των τυχόν αναγκών εκπαιδεύσεώς του (διατάξεις των άρθρων 1485, 1486, 1489, 1493 του Α.Κ.). 

Με βάσει τις διατάξεις των άρθρων 1479 και 1484 του Α.Κ., αντίστοιχη κοινή υποχρέωση διατροφής του χωρίς γάμο γεννηθέντος τέκνου τους έχουν, υπό τους αυτούς όρους, η μητέρα του και ο δικαστικώς αναγνωρισθείς ως φυσικός του πατέρας. Σ’ όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, το μέτρο της διατροφής προσδιορίζεται με βάση τις ανάγκες του δικαιούχου, όπως αυτές προκύπτουν από τις συνθήκες ζωής του και περιλαμβάνει τα αναγκαία για τη συντήρηση και εν γένει εκπαίδευσή του έξοδα. Ως συνθήκες ζωής νοούνται οι συγκεκριμένοι όροι διαβιώσεως, που ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία, τον τόπο κατοικίας, την ανάγκη επιτηρήσεως και εκπαιδεύσεως και την κατάσταση της υγείας του δικαιούχου, σε συνδυασμό με την περιουσιακή κατάσταση του υποχρέου...." (νομολογία)


"......Επειδή εκ των διατάξεων των άρθρων 68 του ν. 1329/1983 και 1486 έως 1502 του ΑΚ, όπως αι διατάξεις αύται αντικατεστάθησαν υπό του άρθρου 17 του ανωτέρω νόμου, προκύπτει ότι επί δικαστικής αναγνωρίσεως τέκνου γεννηθέντος άνευ γάμου των γονέων του, το αναγνωρισθέν τέκνον, μη δυνάμενον να διατρέφη εαυτό, δικαιούται έναντι του πατρός του εις διατροφήν, της οποίας το μέτρον προσδιορίζεται βάσει των αναγκών του, όπως αύται προκύπτουν εκ των συνθηκών της ζωής του και περιλαμβάνει όλα όσα είναι αναγκαία διά την συντήρησίν του και επί πλέον τα έξοδα διά την ανατροφήν του καθώς και την επαγγελματικήν και την εν γένει εκπαίδευσίν του. 

Συνεπώς, μία των προϋποθέσεων της εν λόγω διατροφής είναι η πατρότης και ως εκ τούτοο διά την οριστικήν επιδίκασιν της διατροφής εις το άνευ γάμου των γονέων του γεννηθέν τέκνον προϋπόθεσιν αποτελεί η δικαστική αναγνώρισις της πατρότητος, ανεξαρτήτως του ότι η προς διατροφήν υποχρέωσις άρχεται από της γεννήσεως αυτού (σχετ. Γ. Μπαλή, Οικογ. Δίκ. § 166.5, Α. Τούση, Οικογ. Δίκ. § 196), και ανεξαρτήτως του ότι, κατ` άρθρον 614 § 2 του ΚΠολΔ επιτρέπεται η εις το αυτό δικόγραφον σώρευσις της αγωγής περί αναγνωρίσεως της πατρότητος και της αγωγής περί διατροφής του άνευ γάμου των γονέων του γεννηθέντος τέκνου. 

Εξ άλλου, κατά μεν την διάταξιν του άρθρου 620ι του ΚΠολΔ, ως τούτο αντικατεστάθη υπό του άρθρου 42 του ν. 1329/1983, η αναγνώρισις της πατρότητος ενός τέκνου γεννηθέντος άνευ γάμου των γονέων του επιδιώκεται μόνον διά κυρίας ή παρεμπιπτούσης αγωγής, όχι επομένως διά παρεμπιπτούσης ή κατ` ενστασιν εξετάσεως εις άλλην δίκην, κατά δε την διάταξιν του άρθρου 618 ΚΠολΔ,  ως τούτο αντικατεστάθη υπό του άρθρου 40 του προαναφερθέντος νόμου, "αποφάσεις δεχόμεναι ή απορρίπτουσα!. . .   γ) την  αναγνώρισιν  της πατρότητος τέκνου γεννηθέντος άνευ γάμου των γονέων του. . .  αποτελούν δεδικασμένον υπέρ και κατά πάντων, εφ` όσον δεν υπόκεινται ούτε  εις  αναίρεσιν και αναψηλάφησιν".  

Τέλος, κατά τας διατάξεις του  άρθρου 621 ιδίου κωδικός, εάν η διάγνωσις της διαφοράς εξαρτάται εν άλω ή εν μέρει εκ τίνος των εν άρθρω 620 διαφορών (μεταξύ των οποίων και η αναγνώρισις της πατρότητος τέκνου γεννηθέντος άνευ γάμου των γονέων του), το δικαστήριον αναβάλλει κατ` αίτησιν ή αυτεπαγγέλτως την συζήτησιν μέχρις εκδόσεως αμετακλήτου  αποφάσεως επί της (σχετικής) αγωγής...." ( απόσπασμα απόφ. 150/1983 Μον Πρωτ Χίου)





Διάρκεια βίντεο  2,10 λεπτά



* Υ.Γ. : Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα - Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120  
 https://dikigoros-diazygion.gr


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ