Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/5/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 3 από 4 διαθέσιμα συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


27.11.19

Διατάραξη ησυχίας.Τι άλλαξε με το Νόμο 4637/2019?

Με  το ΝΟΜΟ  ΥΠ  ΆΡΙΘΜ. 4637 (ΦΕΚ Α 180/18.11.2019) 
 Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις και ειδικότερα με το άρθρο 10 προβλέπεται  ότι:
 "Διατάραξη ησυχίας -  Όλες οι παραβάσεις
 των προεδρικών διαταγμάτων της παραγράφου 1 περίπτωση α' του άρθρου 12 του ν. 1481/1984 και 
 των αστυνομικών διατάξεων της παραγράφου 3 εδάφιο β' του ίδιου άρθρου 
τιμωρούνται με φυλάκιση έως πέντε μηνών ή χρηματική ποινή έως εκατόν πενήντα ημερήσιες μονάδες."

διατάραξη κοινής ησυχίας-Ειδικός  στη Καβάλα

" Αρθρο 12 ν. 1481/1984
      Εκδοση προεδρικών διαταγμάτων και αστυνομικών διατάξεων   και αδειών.
  & 1.  Με προεδρικά διατάγματα, που εκδίδονται με πρόταση  του  Υπουργού Δημόσιας τάξης, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν:  α.   Τον  έλεγχο  της λειτουργίας δημόσιων κέντρων, κέντρων παιγνίων, δημοσίων θεαμάτων και καταστημάτων, των οποίων  οι  άδειες  λειτουργίας εκδίδονται από τις αστυνομικές υπηρεσίες."
& 3. Με αστυνομικές διατάξεις μπορεί να ρυθμίζονται τα ακόλουθα θέματα:  α. ..............  β. Τήρηση της κοινής ησυχίας." & 6.  Οι παραβάτες των αστυνομικών διατάξεων τιμωρούνται με  κράτηση  ή πρόστιμο."
Βάσει των παραπάνω διατάξεων  εκδόθηκε η αστυνομική διάταξη 3/1995 (μέτρα για τη τήρηση της κοινής ησυχίας που ορίζει στο   άρθρο 5    -      "Κυρώσεις.  Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 6 του Ν. 1481/1984, εφ` όσον από άλλη διάταξη δεν τιμωρούνται βαρύτερα."  ( το  άρθ. 12 παρ. 6 του Ν. 1481/1984  προβλέπει  "6.  Οι παραβάτες των αστυνομικών διατάξεων τιμωρούνται με  κράτηση  ή  πρόστιμο.")
Μετά από την κατάργηση των πταισμάτων με το νέο ποινικό κώδικα (άρθρο 468 παρ.1 )  ο νομοθέτης για την προστασία του ζητήματος της κοινής ησυχίας όρισε η διατάραξη κοινής ησυχίας κατ΄άρθρο 10 ν. 4637 (ΦΕΚ Α 180/18.11.2019) να  αποτελεί πλέον  ελαφρύ πλημμέλημα (φυλάκιση έως πέντε μηνών ή χρηματική ποινή έως εκατόν πενήντα ημερήσιες μονάδες) και  να  μπορεί να εφαρμόζεται αυτόφωρη διαδικασία κατά τις διατάξεις Κ. Π.Δ. 
Σύμφωνα με παρ 1 και 2 του άρθρου 1 της Αστυνομικής διάταξης 3/1995 καθορίζονται οι ώρες κοινής ησυχίας:
"`Ωρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας - Απαγορεύσεις. 1 . Οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται ως εξής: α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15.00` έως 17.30` και από 23.00` έως 07.00`. β. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15.30` έως 17.30` και από 22.00` έως 07.30`. 2. Ως θερινή περίοδος, για την εφαρμογή της παρούσας, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου."
Βάσει του άρθρου 63 η ισχύς του νόμου 4637/19 αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως 18.11.2019.

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Άρθρο 57 Ποινικού Κώδικα - Χρηματική ποινή 1. Η χρηματική ποινή προσδιορίζεται σε ημερήσιες μονάδες. 2. Αν δεν ορίζεται διαφορετικά σε ειδικές διατάξεις, η χρηματική ποινή δεν μπορεί να είναι ανώτερη: α)από ενενήντα ημερήσιες μονάδες όταν απειλείται ως μόνη κύρια ποινή ή διαζευκτικά με ποινή παροχής κοινωφελούς εργασίας, β) από εκατόν ογδόντα ημερήσιες μονάδες όταν απειλείται διαζευκτικά με ποινή στερητική της ελευθερίας και γ) από τριακόσιες εξήντα ημερήσιες μονάδες όταν απειλείται αθροιστικά με ποινή στερητική της ελευθερίας. 3. Αν δεν ορίζεται διαφορετικά σε ειδικές διατάξεις,το ύψος κάθε ημερήσιας μονάδας δεν μπορεί να είναι κατώτερο από ένα ευρώ ούτε ανώτερο από εκατό ευρώ. 4. Με τον θάνατο του καταδικασθέντος διαγράφεται η χρηματική ποινή. Σε καμία περίπτωση δεν εκτελείται εναντίον των κληρονόμων του.
-------- . --------
Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος στη Καβάλα - 
Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120   https://dikigoros-diazygion.gr

19.11.19

Φτάνει να έχεις καλό δικηγόρο στην υπόθεσή σου?

Πόσο εύκολο είναι  να αντιληφθεί ο εντολέας ότι ο καλός δικηγόρος έκανε το χρέος του με το παραπάνω όμως  παρόλα αυτά δεν ήρθε το ποθούμενο αποτέλεσμα (ευνοϊκή δικαστική απόφαση)? 

Πόσο εύκολο είναι να αντιληφθεί ο εντολέας  ότι  ο δικηγόρος δεν βγάζει την δικαστική απόφαση οπότε δεν μπορεί να ξέρει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα της δίκης?

Αναθέτεις την υπόθεσή σου σε έναν καλό δικηγόρο πιστεύοντας ακλόνητα σε ευνοϊκό αποτέλεσμα. Σωστά έπραξες αφού φαντάζομαι ότι είναι ειδικός, επιμελής με νομική κατάρτιση, ήθος και πειθώ. 
Φτάνει όμως να έχεις καλό δικηγόρο? 

Όχι κατά τη γνώμη μου. Αναμφισβήτητα ο καλός δικηγόρος παίζει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσής σου, αφού το αποτέλεσμα της εξαρτάται έμμεσα από αυτόν.
Δεν εξαρτάται  όμως  αποκλειστικά από τον καλό δικηγόρο το καλό αποτέλεσμα που περιμένεις στην δικαστική σου υπόθεση. 


Φτάνει να έχεις καλό δικηγόρο στην υπόθεσή σου? Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα


Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι οι Δικαστές σε μια δίκη που αποφασίζουν για την υπόθεσή σου με βάσει τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν, το ήθος, το χαρακτήρα, την παιδεία τους, την επιστημονική τους κατάρτιση και την εμπειρία τους . Είναι οι τελικοί κριτές της υπόθεσής  σου και της δουλειάς που κάνει ο δικηγόρος σου.  Είναι αυτό που λέμε η σύνθεση που έχει το δικαστήριο, όταν δικάζει την υπόθεσή σου.  Αυτοί βγάζουν το τελικό αποτέλεσμα, δίκαιο ή άδικο, καλό ή κακό.

Ακόμη το καλό αποτέλεσμα της δίκης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα  προσκομιζόμενα και επικαλούμενα αποδεικτικά  στοιχεία  κυρίως τους μάρτυρες αποδείξεως καθώς και από την σωστή συνεργασία του εντολέα  με το δικηγόρο του.

Έτσι λοιπόν ο καλός δικηγόρος μπορεί να έκανε το καλύτερο δυνατό, να χρησιμοποίησε όλο το νομικό του οπλοστάσιο και τα προσόντα του και είτε να κερδηθεί η υπόθεσή του εντολέα, είτε να εκδοθεί δυσμενή απόφαση για αυτόν,  γιατί στη τελευταία περίπτωση δεν συντρέχουν υπέρ αυτού ορισμένοι από τους λοιπούς παράγοντες, που επηρεάζουν το αποτέλεσμα της δίκης. 




-------- . --------


* Υ.Γ. : Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα  - Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120   https://dikigoros-diazygion.gr

15.11.19

Η γονική μέριμνα για το ανήλικο τέκνο σε περίπτωση διακοπής της έγγαμης συμβιώσεως

"...Εξάλλου όπως προκύπτει από τις διατάξεις των άρθρων 1510 παρ. 1, 1511 παρ. 1,2, 1513 παρ. 1 εδ. α, 1514 παρ. 1α ΑΚ, η γονική μέριμνα για το ανήλικο τέκνο είναι καθήκον και δικαίωμα των γονέων, οι οποίοι την ασκούν από κοινού. Η γονική μέριμνα περιλαμβάνει, τόσο την επιμέλεια του προσώπου του τέκνου, η οποία περιλαμβάνει ιδίως την ανατροφή, επίβλεψη, μόρφωση και εκπαίδευση εκείνου, καθώς και τον προσδιορισμό του τόπου διαμονής του, όσο και τη διοίκηση της περιουσίας του τέκνου και την εκπροσώπησή του σε κάθε υπόθεση, δικαιοπραξία ή δίκη, που αφορούν το πρόσωπο ή την περιουσία του ( ΑΠ 215/1998 Δνη 39, 1277 ). 

Σε περίπτωση διακοπής της έγγαμης συμβιώσεως των συζύγων, καταργήσεως του συζυγικού οίκου και δημιουργίας χωριστής εγκατάστασης των γονέων, η άσκηση της γονικής μέριμνας του ανηλίκου τέκνου, κατόπιν άσκησης σχετικής αγωγής, ρυθμίζεται από το Δικαστήριο, το οποίο μπορεί να την αναθέσει σε έναν από τους γονείς ή και σε τρίτο ή να την κατανείμει μεταξύ των γονέων. 

Για τη λήψη της απόφασης το Δικαστήριο λαμβάνει υπόψη του τη γνώμη του τέκνου ανάλογα με την ωριμότητά του, τους έως τότε δεσμούς του τέκνου με τους γονείς του και τους αδελφούς του, το περιβάλλον που εξασφαλίζει κατά τον καλύτερο τρόπο τη σωστή σωματική, ψυχική, διανοητική και ηθική ανάπτυξη του, ώστε να μη διαταράσσεται, αλλά να διαφυλάσσεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο ψυχικός και συναισθηματικός του κόσμος, καθώς και τις τυχόν συμφωνίες που έκαναν οι γονείς του τέκνου, σχετικά με την επιμέλεια και την διοίκηση της περιουσίας του, η οποία επιμαρτυρεί την κοινή και κατά τεκμήριο αντικειμενική αντίληψη για το συμφέρον του τέκνου, το οποίο ( συμφέρον ) πρέπει να αποτελεί την κατευθυντήρια γραμμή για τη ρύθμιση της άσκησης της γονικής μέριμνας, το συμφέρον δε τούτο, εφόσον δε υπάρχει κάποιος περιορισμός από το νόμο, λαμβάνεται υπό έννοια ευρεία και γενική και για τη διαπίστωση της συνδρομής του εξετάζονται σε συνδυασμό και συνθετικά όλα τα πιο πάνω επωφελή και πρόσφορα για το ανήλικο στοιχεία και περιστάσεις. 

8.11.19

Τι ισχύει για παροχή άδειας δικαστηρίου περί αποποίησης κληρονομιάς από ανήλικο

  Σε περίπτωση που υποβάλλεται αίτηση για παροχή άδειας αποποίησης κληρονομιάς ανηλίκου από τους ασκούντες τη γονική μέριμνα αυτού, εφαρμόζονται από το δικαστήριο τα άρθρα 739, 740, 797,  748 παρ. 2 Κ.Πολ.Δ και τα άρθρα 1510, 1511, 1526, 1623 εδ. α` και 1625 αρ. 1 Α.Κ.και εκδίδεται σχετική δικαστική απόφαση που παρέχει την άδεια αυτή, εφόσον κρίνεται από το δικαστήριο προδήλως επωφελής και αναντιρρήτως συμφέρουσα 
για το ανήλικο η αποποίηση της επαχθείσας κληρονομιάς του κληρονομουμένου  συνισταμένης της ωφέλειας αυτής στην αποφυγή της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εν λόγω κληρονομιάς.

 Κρίσιμο και απαραίτητο να μην περάσει η προθεσμία αποποίησης κληρονομίας ανηλίκου και να γίνει εμπρόθεσμη αποποίηση κληρονομίας.


Σχετικά άρθρα Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

 'Αρθρο 739 -Ολες οι υποθέσεις που αναφέρονται στα άρθρα 782 έως 866 υπάγονται στην ειδική διαδικασία των άρθρων 741 έως 781, καθώς και κάθε άλλη υπόθεση που υπάγεται με διάταξη νόμου στη διαδικασία αυτή.


'Αρθρο 740

«1. Στην αρμοδιότητα του Μονομελούς Πρωτοδικείου υπάγονται οι υποθέσεις οι οποίες αναφέρονται στο άρθρο 739, η θέσηπροσώπου σε ακούσια νοσηλεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ουσιαστικού δικαίου, καθώς και η ανακοπή των άρθρων 787 του παρόντος και 82 ΑΚ. Εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, οι οποίες υπάγονται στην αρμοδιότητα των Πολυμελών Πρωτοδικείων και εκείνες που από το νόμο υπάγονται στην αρμοδιότητα των Ειρηνοδικείων».

 2. Στις υποθέσεις που αναφέρονται στο άρθρο 739 δεν επιτρέπεται παρέκταση της αρμοδιότητας.»


'Αρθρο 797 

 Όταν σύμφωνα με το νόμο ζητείται να δοθεί άδεια να ενεργήσουν κάποια πράξη ο ανήλικος, αυτός που ασκεί τη γονική μέριμνα, ο επίτροπος ανηλίκου, ο δικαστικός συμπαραστάτης ενηλίκου, ο ίδιος ο ενήλικος που βρίσκεται σε κατάσταση δικαστικής συμπαράστασης, ο κληρονόμος από απογραφή, ο κηδεμόνας σχολάζουσας κληρονομιάς, ο εκκαθαριστής κληρονομιάς και ο εκτελεστής διαθήκης, αρμόδιο είναι το ειρηνοδικείο της συνήθους διαμονής του ανηλίκου ή αυτού που τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση ή το δικαστήριο της κληρονομιάς. Για τις περιπτώσεις της δικαστικής επιμέλειας ξένων υποθέσεων αρμόδιο είναι το ειρηνοδικείο της συνήθους διαμονής αυτού που ζητεί το διορισμό του επιμελητή ή του τόπου όπου θα διεξαχθεί κυρίως η διαχείριση της υπόθεσης.


Αρμοδιότητα Ερηνοδικείου - Διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας

◙ Απόσπασμα δικαστικής απόφασης που παρέχει άδεια αποποίησης κληρονομιάς ανηλίκου.

"Από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 1710, 1711, 1846, 1847, 1848 και 1856 ΑΚ συνάγονται τα ακόλουθα: 

α) κατά το χρόνο του θανάτου προσώπου η περιουσία του επάγεται αυτοδικαίως στους κληρονόμους του, οι οποίοι μπορούν να την αποποιηθούν μέσα σε προθεσμία τεσσάρων μηνών, που αρχίζει από τότε που έμαθαν την επαγωγή και το λόγο της, 

β) η αποποίηση αυτή γίνεται με δήλωση στη γραμματεία του δικαστηρίου της κληρονομίας (βλ. και άρθρο 812 ΚΠολΔ). 


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ