Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/5/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 3 από 4 διαθέσιμα συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


12.4.24

🔥 ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αποτελεί εμπόδιο η έλλειψη συνεργασίας των γονέων;

Ένα επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο γονιός που επιδιώκει αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών του είναι η έλλειψη συνεργασίας με τον άλλο γονιό, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αυτοσκοπός του. Είναι βάσιμο αυτό το επιχείρημα και τι έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια επί του θέματος αυτού. 

Αν είστε χωρισμένος γονιός και σας απασχολεί το θέμα της επιμέλειας τότε το βίντεο αυτό είναι για εσάς. Μείνετε μέχρι το τέλος για να μάθετε πως και τι έχουν αποφασίσει τα ελληνικά δικαστήρια  στο σημαντικό αυτό θέμα.

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω, όπως πάντα,  με  χρήσιμα  νομικά βίντεο οικογενειακού δικαίου. 

Ξεκινάμε αμέσως, χωρίς καμιά καθυστέρηση, στo σημερινό θέμα μας.

Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι η αρμονική συνεργασία των γονιών είναι το καλύτερο πράγμα για το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών και σε αυτό θα πρέπει από κοινού να φροντίζουν οι γονείς. Αν όμως αυτό δεν είναι εφικτό και υπάρχει έλλειψη συνεργασίας των γονιών, πως θα πρέπει να αντιμετωπίζεται το γεγονός αυτό από τα δικαστήρια και τι αποφάσισαν τα δικαστήρια?

Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι σε καθεστώς διάσπασης συμβίωσης, εφόσον η από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας δεν είναι δυνατή ή προς το συμφέρον του τέκνου, το Δικαστήριο μπορεί να την αναθέσει σε ένα γονέα, ή να την αναθέσει σε τρίτο ή τέλος να την κατανείμει μεταξύ των γονέων. Το Δικαστήριο θα πρέπει να ενεργεί πάντοτε με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον του ανήλικου τέκνου.

Σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου των γονέων το συμφέρον του ανηλίκου μπορεί να επιβάλει να συμβιώνει τόσο με τη μητέρα του όσο και με τον πατέρα του. Έτσι προκαλείται η μικρότερη δυνατή διατάραξη του τρόπου ζωής του με το να ανατίθεται η άσκηση της επιμέλειας αυτού από κοινού στη μητέρα και στον πατέρα του, δηλαδή με το να γίνεται συνεπιμέλεια ή  χρονική (ή εναλλασσόμενη) κατανομή αυτής ανάμεσα στους δύο γονείς, οι οποίοι θα οφείλουν να φροντίζουν για την ομαλή ανάπτυξη και το καλό του τέκνου τους από κοινού. 

Να σημειώσω στο σημείο αυτό πως από την επισκόπηση της μέχρι σήμερα πρόσφατης νομολογίας προκύπτουν τα εξής: 

👉 Στις περισσότερες δικαστικές αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί μετά το νόμο 4800/2021, έχει γίνει δεκτό ότι η έλλειψη συνεργασίας των γονέων δεν πρέπει να συνιστά εμπόδιο για την επιλογή της συνεπιμέλειας ή  της χρονικής κατανομής της επιμέλειας. Περαιτέρω στην εν λόγω νομολογία επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Η τυχόν εξάρτηση  α. της συνεπιμέλειας ή β. της χρονικά κατανεμημένης γονικής μέριμνας ή επιμέλειας από τη διάθεση συνεργασίας των γονέων αποδυναμώνει τη συγκεκριμένη λύση, διότι αφήνει τη δυνατότητα στον γονέα που είναι περισσότερο συναισθηματικά δεμένος με τα παιδιά να τα επηρεάσει σε βάρος του άλλου γονέα και να επιτύχει μέσω της άρνησής του να συνεργαστεί για μια τέτοια λύση, το μείζον. Δηλαδή ο γονιός αυτός να ασκεί αποκλειστικά τη γονική μέριμνα  ή επιμέλεια των τέκνων, αφήνοντας στο περιθώριο τον άλλο γονέα. 

Το δικαστήριο στην εκάστοτε περίπτωση υπόθεσης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν όλες τις σχέσεις και περιστάσεις προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με το θέμα αυτό. 



➤ Για τον σκοπό αυτό το δικαστήριο θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν κυρίως:

• 1. την προσωπικότητα και την παιδαγωγική καταλληλότητα του κάθε γονέα και να συνεκτιμά τις συνθήκες κατοικίας και την οικονομική κατάσταση αυτών.

• 2. την  ύπαρξη ιδιαίτερου δεσμού του τέκνου προς τον ρητά εκφραζόμενη προτίμησή του τέκνου, που να συνεκτιμά το Δικαστήριο ύστερα και από τη στάθμιση του βαθμού της ωριμότητας του. Αυτονόητη προϋπόθεση ότι ο ιδιαίτερος αυτός δεσμός του τέκνου προς τον ένα από τους γονείς του να έχει αναπτυχθεί φυσιολογικά και αβίαστα ως ψυχική στάση, η οποία είναι προϊόν της ελεύθερης και ανεπηρέαστης επιλογής του ανηλίκου, που έχει τη στοιχειώδη ικανότητα διάκρισης. 

Σημειωτέον ότι οποιεσδήποτε επιδράσεις και υποβολές των γονέων ή άλλων προσώπων, οδηγούν ασφαλώς στον σχηματισμό της μονομερούς διαμόρφωσης και προτίμησης προς τον ένα από τους γονείς. Στις περιπτώσεις αυτές η προτίμησή του παιδιού δεν εξυπηρετεί πάντοτε και το βέλτιστο συμφέρον του. 

Εν κατακλείδι, από την πρόσφατη νομολογία συνάγεται ότι το δικαστήριο θα πρέπει να προβεί με την απόφασή του στη ρύθμιση επιμέλειας του ανηλίκου τέκνου, που να εξυπηρετεί  καλύτερα το βέλτιστο συμφέρον του με κριτήρια αξιολογικά, τα οποία αντλούνται, μεταξύ άλλων, και από τα πορίσματα της ψυχολογίας. Σε καμιά περίπτωση βεβαίως το δικαστήριο δεν πρέπει να κρίνει ότι ή έλλειψη συνεργασίας των γονέων αποτελεί εμπόδιο επιλογής της συνεπιμέλειας ή χρονικής κατανομής επιμέλειας των παιδιών έχοντας γνώμονα του πάντα το βέλτιστο συμφέρον των τελευταίων.

🎓 Η έλλειψη συνεργασίας των γονέων δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Με την κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση, ακόμα και οι γονείς, που δεν συνεργάζονται μπορούν να μάθουν να συνεργάζονται προς όφελος των παιδιών τους. 

✨ Μην αφήνετε την έλλειψη συνεργασίας να γκρεμίσει το όνειρο της συνεπιμέλειας!

Εδώ ολοκληρώθηκε ακόμη ένα σημαντικό θέμα που αφορά το οικογενειακό δίκαιο και τους χωρισμένους γονείς ανηλίκων τέκνων.

Ευχαριστώ για την προσοχή και το ενδιαφέρον σας. Να σας υπενθυμίσω να εγγραφείτε στο κανάλι μου στο youtube  George Giagkoudakis και να πατήσετε το καμπανάκι για να ειδοποιήστε για τα νέα βίντεο μου. Για ερωτήσεις  επικοινωνήστε μαζί μας ή αφήστε το μήνυμά σας κάτω από αυτό το βίντεο. Να είστε όλοι καλά. Γειά σας.


 -------- . --------


* Υ.Γ. Ευχαριστώ για την επίσκεψη  στο blog. Αν έχετε ερώτηση ή απορίες επικοινωνήστε μαζί μου.  Θα είμαι ευτυχής να μιλήσω μαζί σας για το ζήτημα που σας απασχολεί για να σας προτείνω λύσεις. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα  - Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120  https://dikigoros-diazygion.gr   https://giagkoudakis-dikigoros.gr 

Σχετικές αναζητήσεις: έλλειψη συνεργασίας των γονέων, συνεπιμέλεια, χρονική κατανομή επιμέλειας, εναλλασσόμενη διαμονή  τέκνου,Κατανομή της γονικής μέριμνας, επιμέλεια,  εναλλασσόμενη κατοικία ανηλίκου, βέλτιστο συμφέρον  τέκνου,Η λειτουργική κατανομή της επιμέλειας,ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ, εμπόδιο  έλλειψη συνεργασίας γονέων,εμπόδιο επιλογής της χρονικής κατανομής επιμέλειας, Συνεπιμέλεια και Συμφέρον του τέκνου,συνεπιμελεια νομος,Τι γινεται με την συνεπιμελεια,Συνεπιμελεια δικαστικη αποφαση,Συνεπιμέλεια τέκνου,Ισοχρονη συνεπιμελεια, Συνεπιμέλεια τέκνων, άσκηση γονικής μέριμνας,η χρονική κατανομή της άσκησης της επιμέλειας,διάκριση μεταξύ της χρονικής κατανομής της άσκησης της επιμέλειας μεταξύ των γονέων και της εναλλασσόμενης διαμονής, Συνεπιμέλεια και εναλλασσόμενη διαμονή, Από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας, συνεπιμελεια προυποθεσεις,συνεπιμελεια και τοπος διαμονης, Συνεπιμέλεια τέκνων, Ασφαλιστικα μετρα για συνεπιμελεια,Συνεπιμελεια και διατροφη,Τι γινεται με την συνεπιμελεια, Συνεπιμελεια απο ποια ηλικια, οικογενειακο δικαιο, δικηγορος οικογενειακου δικαιου



* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ