Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/8/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! ⏳Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόνο για 2 συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


21.8.24

Περνάει κρίση η ελληνική οικογένεια? Τι σκέφτεσαι για αυτό?

Αγαπητές φίλες και φίλοι καλησπέρα σας. 

Ειμαστε στο μήνα Αύγουστο μετά τον Δεκαπενταύγοστο και ελπίζω να είστε όλες και όλοι καλά.

Ειμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης νομικός σύμβουλος δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω τακτικά με χρήσιμα βίντεο οικογενειακου δικαίου. Από εδώ από την όμορφη παραλία οφρυνίου Καβάλας σε απευθείας μετάδοση είμαι πάλι μαζί σας.

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις, που ια σας φανούν ενδιαφέρουσες.

Οι ανθρώπινες σχέσεις και οι συμπεριφορες έχουν δυσκολεψει σοβαρά εντός αλλα και εκτός οικογενειακών πλαισίων στην ελληνική κοινωνία. Βλέπουμε και ακουμε καθημερινα  γύρω μας απο τα Μ.Μ.Ε ειδήσεις για παραβατικές ανθρώπινες συμπεριφορές που ξενίζουν πραγματικα και αναρωτιόμαστε που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος.

Πολλά τα διαζύγια και τα εγκλήματα για ασήμαντη αφορμή αλλά και για σοβαρούς λόγους. Ο θεσμός της ελληνικής οικογενειας κλυδωνίζεται και επλήγη σημαντικά και το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατι?  

Η απάντηση κατά την γνώμη μου ειναι ότι εχουν χαθει ολες εκείνες οι ηθικές αξίες που υπαγορεύουν τον σεβασμό στον άνθρωπο, στον πατέρα, την μητέρα τα αδέλφια, τον παππού και την γιαγια και γενικά γιατί έχουν χαθει όλες οι αξίες που υπαγορεύουν σεβασμό, πίστη και αλληλεγγύη στην οικογένεια, εξασφαλιζοντας την συνοχή και την μακροημέρευσή της.

Δέχομαι καθημερινα τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα για οικογενειακά ζητήματα που αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικογένεια περνάει μεγάλη κρίση. Δεν είναι η καταλληλη στιγμή να αναζητήσουμε ποιος ή ποιοι φταινε για αυτή την μεγάλη κρίση.

13.8.24

Σοφή Απόφαση η Διατήρηση του Πατέρα στη Ζωή των Παιδιών μετά τον Χωρισμό

Ο χωρισμός είναι ομολογουμένως μια δύσκολη και συναισθηματικά φορτισμένη κατάσταση για κάθε οικογένεια. Η απόφαση να διατηρηθεί η σχέση των παιδιών με τον πατέρα τους, παρά τις προσωπικές διαφορές, μπορεί να φαίνεται δύσκολη, αλλά είναι κατά κανόνα ουσιαστική για την ευημερία και την ανάπτυξή τους.

Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω τακτικά με χρήσιμα βίντεο και άρθρα οικογενειακού δικαίου.

Σήμερα ως οικογενειακός δικηγόρος, απευθυνόμενος στη κάθε χωρισμένη μητέρα θα πω το εξής: 

Κατανοώ πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να διαχειριστείς τον σημαντικό ρόλο σου ως μητέρα, ιδιαίτερα μετά από ένα  χωρισμό ή διαζύγιο. 

Όμως, η απόφασή σου να μη στερήσεις τον πατέρα από τα παιδιά σας  διατηρώντας με συναινετικές διαδικασίες την ουσιαστική παρουσία του  πατέρα στη ζωή τους μετά τον χωρισμό είναι πραγματικά σοφή, εν αντιθέσει με την χρονοβόρα δικαστική αντιδικία. 

Είναι εξαιρετικά σημαντική  απόφαση για την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξή των παιδιών σας να μεγαλώνουν και με τον πατέρα τους.


9.8.24

3 top συμβουλες για χωρισμενους πατερες

 Ακολουθούν τρεις κορυφαίες συμβουλές για χωρισμένους πατέρες από έναν οικογενειακό δικηγόρο:


1. Προτεραιότητα στο Καλό των Παιδιών:

   Ο δικαστής πάντα λαμβάνει υπόψη το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών κατά τη διάρκεια μιας δικαστικής διαμάχης για την επιμέλεια. Βεβαιωθείτε ότι οι ενέργειές σας αντανακλούν αυτή την προτεραιότητα. Μην εμπλέκετε τα παιδιά σε αντιπαραθέσεις και επιδείξτε μια σταθερή, υγιή και υποστηρικτική παρουσία στη ζωή τους.


2. Τεκμηρίωση και Οργάνωση:

   Καταγράφετε συστηματικά οποιαδήποτε επικοινωνία, συναντήσεις και συμφωνίες που έχετε με την πρώην σύντροφό σας. Η σωστή τεκμηρίωση είναι απαραίτητη για την περίπτωση που χρειαστεί να παρουσιάσετε αποδείξεις στο δικαστήριο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μηνύματα, e-mail, ή σημειώσεις από συναντήσεις.


🔥 Δικαστική Συμπαράσταση: Ασπίδα Προστασίας για τους Αγαπημένους μας Ανθρώπους

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Όταν ένα αγαπημένο μας πρόσωπο χρειάζεται δικαστική συμπαράσταση, η καρδιά μας βαραίνει από την ευθύνη και την αγάπη.

🤔 Είναι δύσκολο να αποδεχτούμε ότι ένας δικός μας άνθρωπος, που ίσως κάποτε μας φρόντιζε, τώρα χρειάζεται τη δική μας φροντίδα και υποστήριξη με τέτοιο τρόπο. Κάθε απόφαση που λαμβάνουμε έχει διπλή βαρύτητα, καθώς δεν επηρεάζει μόνο τη δική μας ζωή, αλλά και τη ζωή αυτού που αγαπάμε. Η δικαστική συμπαράσταση δεν είναι απλώς μια νομική πράξη, αλλά μια βαθιά συναισθηματική διαδικασία που μας καλεί να είμαστε η φωνή και η ασπίδα για κάποιον που δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του.

➤ Η δικαστική συμπαράσταση αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας θεσμό που εξασφαλίζει την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων ατόμων που δεν μπορούν να διαχειριστούν πλήρως τις υποθέσεις τους.  Σε μια εποχή που η κοινωνική ευαισθητοποίηση αυξάνεται, ο ρόλος της δικαστικής συμπαράστασης είναι πιο σημαντικός από ποτέ, παρέχοντας την αναγκαία στήριξη σε ανθρώπους με διανοητικές, ψυχικές ή σωματικές δυσκολίες. 

Σε αυτό το βίντεο, θα μιλήσουμε για τον θεσμό της δικαστικής συμπαράστασης. Θα εξετάσουμε εν συντομία για το ποιοι υποβάλλονται σε δικαστική συμπαράσταση, ποιοι μπορούν να ζητήσουν δικαστική συμπαράσταση, πότε και γιατί επιβάλλεται η δικαστική συμπαράσταση, πως αποφασίζει το δικαστήριο σε περίπτωση δικαστικής συμπαράστασης.

Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος - ειδικός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω με  χρήσιμα  νομικά βίντεο οικογενειακού δικαίου. 

🔔 Πριν προχωρήσουμε μη ξεχάσετε να εγγραφείτε στο κανάλι μου. Κάντε ένα κλικ στο καμπανάκι για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα νέα βίντεο μου.

Με τα άρθρα 1666-1668 ΑΚ, όπως ισχύουν από τις 20-12-1996, εισήχθη ο θεσμός της δικαστικής συμπαράστασης. Με τον θεσμό αυτό παρέχεται στα δικαστήρια η ευχέρεια επιλογών, ανάλογα με τις περιστάσεις, τις συνθήκες και τα ατομικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης περίπτωσης να αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πρόσωπα που έχουν σοβαρά ψυχοδιανοητικά ή σωματικά προβλήματα ή χαρακτηρολογικές παρεκκλίσεις.

💡 Σύμφωνα με το άρθρο 1666 ΑΚ παρ. 1, σε "δικαστική συμπαράσταση υποβάλλεται ο ενήλικος: 1. Όταν λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής ή λόγω σωματικής αναπηρίας αδυνατεί εν όλω ή εν μέρει να φροντίζει μόνος για τις υποθέσεις του και 2. όταν, λόγω ασωτίας, τοξικομανίας ή αλκοολισμού, εκθέτει στον κίνδυνο της στέρησης τον εαυτό του, το σύζυγο του, τους κατιόντες του ή τους ανιόντες του." 

Στο παραπάνω άρθρο αναφέρονται οι βασικές και συνάμα απαραίτητες, κατά νόμο, προϋποθέσεις που δικαιολογούν να τεθεί σε καθεστώς δικαστικής συμπαράστασης κάποιο ενήλικο φυσικό πρόσωπο.

Η έννοια της λέξης «μόνος» θα πρέπει να εκληφθεί ως δυνατότητα ή αδυναμία του προσώπου για αυτόνομη δράση, είτε αυτοπρόσωπα είτε με τη χρησιμοποίηση τρίτων προσώπων. 

Έτσι, η επιβολή της δικαστικής συμπαράστασης θα πρέπει να διαταχθεί, μόνον εφόσον η εκπροσώπηση του πάσχοντος δεν μπορεί να διασφαλιστεί με ηπιότερα μέτρα, όπως λ.χ. με προηγούμενη εκούσια αντιπροσώπευση 

"Ο ανήλικος, που βρίσκεται υπό γονική μέριμνα ή επιτροπεία, μπορεί να υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση, αν συντρέχουν οι όροι της, κατά το τελευταίο έτος της ανηλικότητας. Τα αποτελέσματα της υποβολής σε δικαστική συμπαράσταση αρχίζουν, αφότου ο ανήλικος ενηλικιωθεί" (άρθρο 1666 Α.Κ. παρ. 2).

Η ψυχική ή διανοητική διαταραχή πρέπει να προκαλεί ολική ή μερική αδυναμία του πάσχοντος προσώπου να φροντίζει μόνο του για τις υποθέσεις του. Η ολική η μερική αδυναμία συνίσταται σε ανικανότητα διαμόρφωσης ορθολογικής βούλησης και κρίσης σχετικά με τη διαχείριση των υποθέσεων (προσωπικής ή περιουσιακής φύσης) . 

Είναι πρόδηλο ότι η «αδυναμία» αυτή αντιστοιχεί προς «αποκλεισμό της χρήσεως του λογικού» και προς αποφασιστικό περιορισμό της λειτουργίας της βούλησης του προσώπου με την έννοια ότι ο περιορισμός πρέπει να έχει ως συνέπεια τη σημαντική μείωση της ικανότητας αντικειμενικού ελέγχου της πραγματικότητας. Και τέλος μεταξύ διαταραχής και αδυναμίας πρέπει να υφίσταται αιτιώδης σύνδεσμος.

2.8.24

🔥 STOP ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΠΑΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΝΗΠΙΩΝ

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είσαι πατέρας νήπιου τέκνου τότε το βίντεο αυτό είναι ειδικά για σένα. Μείνε μέχρι το τέλος.

Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω, όπως πάντα,  με  χρήσιμα  νομικά βίντεο οικογενειακού δικαίου. 

Μπαίνουμε κατευθείαν στο θέμα μας. Βλέπουμε νομολογιακά κατά την ταπεινή γνώμη μου να αλλάζει με βήματα σημειωτόν το θέμα της συνεπιμέλειας προς το καλύτερο. Εντούτοις συνεχίζουμε ακόμη και τώρα να βλέπουμε πάγια στο σκεπτικό των δικαστικών αποφάσεων την ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας νηπίων τέκνων στη μητέρα  με την εξής αιτιολογία  : 

"...η άποψη, ότι η γονική μέριμνα των μικρής ηλικίας τέκνων πρέπει να ανατίθεται στη μητέρα τους, λόγω του ότι έχουν ανάγκη της μητρικής στοργής και ιδιαίτερων περιποιήσεων, εξακολουθεί να ισχύει, κατά τις νεότερες ιατρικές παιδαγωγικές και ψυχολογικές έρευνες, μόνο για την νηπιακή ηλικία, για την οποία αναγνωρίζεται σαφής βιοκοινωνική υπεροχή στη μητέρα, ενώ για το μεταγενέστερο χρόνο αναγνωρίζεται ο σοβαρός ρόλος του πατέρα στην όλη διαμόρφωση των διαπροσωπικών σχέσεων του τέκνου."

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤ΄ΕΜΕ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΝΗΠΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ Ν.4800/21. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΠΟΛΥ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΞΙΟΣ ΛΟΓΟΥ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΠΙΠΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ. 

Ειδικότερα διαπιστώνουμε δυστυχώς ότι ακόμα και μετά το νόμο 4800/2021 τα δικαστήρια συνεχίζουν να αποκλείουν ΑΔΙΚΑ τον πατέρα από την συνεπιμέλεια ή χρονική κατανομή επιμέλειας βρεφών και νηπίων τέκνων επικαλούμενα εσφαλμένα στις αποφάσεις τους το δόγμα της βιοκοινωνικής υπεροχής της μητέρας, ενός όρου αόριστου και μη τεκμηριωμένου επιστημονικά. Η αόριστη επίκληση της εν λόγω θεωρίας γίνεται μάλιστα, χωρίς έστω την συνοπτική αναφορά σε συγγράμματα ή έρευνες επιστημόνων. 

 👉  Όπως υποστηρίζει η  Ελληνική Ψυχολογική εταιρία και η κ. Μαρία Καπερώνη, γνωστή Κλινική Ψυχολόγος Παιδιών και Εφήβων

" Η απόδοση αποκλειστικής επιμέλειας στη μητέρα βασίζεται, μεταξύ άλλων, στη «βιοκοινωνική ανωτερότητα της μητέρας», τουλάχιστον μέχρι την νηπιακή ηλικία, όρος αόριστος και μη τεκμηριωμένος επιστημονικά."

Σύμφωνα με την εν λόγω ψυχολόγο : “Η συνεπιμέλεια με ίσο χρόνο κι εναλλασσόμενη κατοικία με διανυκτέρευση με τον πατέρα στα βρέφη και στα νήπια συνιστάται ανεπιφύλακτα από την ερευνητική βιβλιογραφία, καθώς εξασφαλίζεται η συναισθηματική σταθερότητα που απορρέει από την πατρική σχέση, και θα έχει σημαντικά οφέλη στην ψυχική υγεία κι ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.  Σύμφωνα με την ίδια ψυχολόγο οι σύγχρονες ψυχοκοινωνικές μελέτες αφενός μεν αποδομούν το δόγμα της βιοκοινωνικής υπεροχής της μητέρας, ως υπερτερούσας στην αγάπη και την φροντίδα προς τα τέκνα, με μοναδικό κριτήριο το φύλο της, αφετέρου καταδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο του πατέρα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και των διαπροσωπικών σχέσεων των τέκνων. 


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ