Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/5/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 3 από 4 διαθέσιμα συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


10.1.13

Πότε υπάρχει απειλή σύμφωνα με το Ποινικό Κώδικα.

Το αδίκημα της απειλής προβλέπεται και τιμωρείται 
βάσει του άρθρου 333 Ποινικού Κώδικα: 

       Απειλή. 1. Όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας τον με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
                  2. Για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση.

   Συνεπώς έχουμε αξιόποινη πράξη απειλής, όταν συντρέχουν συγχρόνως οι παρακάτω (α-δ) προυποθέσεις:

    α. να απειληθεί ο παθών, (έστω και μη αντικειμενικά πραγματοποιήσιμη απειλή) προφορικά ή γραπτά ή με διάφορες εκφραστικές ή συμβολικές κινήσεις, έστω και αν απουσιάζει κατά το χρόνο της απειλής και το μαθαίνει αργότερα. 
    β. το περιεχόμενο της απειλής να είναι η εξωτερίκευση της θέλησής του δράστη να ασκήσει βία (σωματική ή ψυχολογική) ή άλλη παράνομη (άδικη συμπεριφορά αντίθετη των νόμων) πράξη ή παράλειψη, που πρόκειται να γίνει σε βάρος του παθόντος (δυνατή η απειλή κατά προσώπων και πραγμάτων)
    γ. πρόκληση τρόμου και ανησυχίας (ξαφνικός ή τρομερός φόβος) στον παθόντα εξαιτίας της απειλής.
    δ. δόλος του δράστη ως προς όλα τα παραπάνω στοιχεία, δηλ. γνώση και θέλησή τους καθώς και αποδοχή της επέλευσης των αποτελεσμάτων τους.   

   Η απειλή ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ:

1. Αναφέρεται  στην εκτέλεση νομίμου πράξεως, όπως π.χ στην υποβολή μήνυσης για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κ.λ.π.

2. Όταν το πρόσωπο που απειλήθηκε δεν περιήλθε σε τρόμο και ανησυχία.

3. Υπάρχει έλλειψη δόλου στον πρόσωπο του κατηγορουμένου.

4. Όταν παρήλθε το τρίμηνο της απαιτούμενης υποβολής έγκλησης εκ μέρους του παθόντος, από τότε που έλαβε γνώση γιά την απειλή και για το πρόσωπο που τέλεσε την απειλή  ή για έναν από τους συμμετόχους του (άρθ.117 ΠΚ). Στη περίπτωση αυτή, μπορεί να υπάρχει απειλή, αλλά εξαλείφεται το αξιόποινο της πράξης, λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής έγκλησης. (Video)



Γιώργος Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
giagkoud@yahoo.com
George Giagkoudakis Law Office

-------

SOS - ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΔΑΦΙΟΥ  Β ΣΕ ΠΑΡ. 1  ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 333 ΠΚ. ΑΠΕΙΛΗΣ

«Με την ποινή του προηγούμενου εδαφίου τιμωρείται και όποιος, χωρίς απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή παράλειψης, προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία, με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθησή του, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής μέσω τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκπεφρασμένη αντίθετη βούλησή του.».

*** Το δεύτερο εδάφιο της παρ.1 άρθρου 333 Ποινικού Κώδικα προστέθηκε  με το άρθρο 2 παρ.4 Ν.4531/2018,   ΦΕΚ Α 62/5.4.2018.


Σχετικές αναζητήσεις:μηνυση για απειλες,απειλες κατα ζωης,απειλες μεσω τηλεφωνου,ποινη για απειλες,απειλες σωματικης βλαβης,τι κανω οταν καποιος με απειλει,απειλη πκ,απειλη ποινικος κωδικας,τι κανεις οταν καποιος σε απειλει,απειλή πκ,απειλη αρθρο,οταν καποιος σε απειλει,μηνυση για απειλητικα μηνυματα,333 πκ 2018,


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ