Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/5/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 3 από 4 διαθέσιμα συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


13.5.14

Πότε τελείται η ανθρωποκτονία από αμέλεια;

   
               * Δημοσιεύτηκε  26/4/2014  στην "Πρωϊνή" Εφημερίδα της Καβάλας            

      Αγαπητοί αναγνώστες, σήμερα θα μιλήσουμε για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, που είναι επίκαιρο και διαχρονικό. Ας μη ξεχνάμε τη τραγωδία στο λούνα παρκ στο Ελληνικό που στοίχισε τη ζωή ενός αγοριού 13 ετών και το σοβαρό τραυματισμό της 9 ετών αδελφής του. Η υπόθεση αυτή είναι σε εξέλιξη. Η κατηγορία που αρχικά είχε απαγγελθεί εναντίον των φερόμενων ως υπαιτίων για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια είναι πλημμέλημα και προβλέπεται στο άρθρο 302 Π.Κ. Τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών (3 μήνες- 5 χρόνια). Συμπεριλαμβάνεται στο 15ο Κεφάλαιο του Π.Κ. με τίτλο "Εγκλήματα κατά της ζωής”. Κατά τη διάταξη του παραπάνω άρθρου ορίζεται ότι: “ 1. ‘Οποιος επιφέρει από αμέλεια το θάνατο άλλου τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. 2. Αν το θύμα της πράξης η οποία αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο είναι οικείος του υπαιτίου, το δικαστήριο μπορεί να απαλλάξει τον υπαίτιο από κάθε ποινή, αν πεισθεί ότι λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστη από τις συνέπειες της πράξης του δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε ποινή.”

Ο δόλος στην ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και η αμέλεια στην ανθρωποκτονία εξ αμελείας είναι τα στοιχεία εκείνα που διαφοροποιούν τις δύο μορφές ανθρωποκτονίας και δικαιολογούν την διαφορετική από το νόμο ποινική μεταχείριση του δράστη και την ελαφρύτερη τιμωρία του όταν συντρέχει αμέλεια.



  Η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ταυτίζεται με την εκ προθέσεως ανθρωποκτονία, διότι και στις δύο περιπτώσεις συνίσταται στην αφαίρεση της ζωής άλλου ανθρώπου με ενέργεια ή παράλειψη. Ισχύουν εδώ όσα αναφέραμε και στο προηγούμενο άρθρο για την αφαίρεση ζωής, για τα μέσα θανατώσεως (μηχανική ή χημική ενέργεια ή ψυχική επιρροή) και τη πρόκληση της με θετική πράξη ή παράλειψη.

Αμέλεια είναι η έλλειψη προσοχής που οφείλει κανείς να επιδείξει από τις περιστάσεις (η ενδεδειγμένη δηλ. του μέσου συνετού και ευσυνείδητου ανθρώπου) και μπορούσε να καταβάλλει. Κατά το άρθρο 28 Π.Κ. από αμέλεια πράττει όποιος από έλλειψη της προσοχής την οποία όφειλε κατά τις περιστάσεις και μπορούσε να καταβάλει, είτε δεν πρόβλεψε το αξιόποινο αποτέλεσμα που προκάλεσε η πράξη του (ασυνείδητη αμέλεια), είτε το πρόβλεψε ως δυνατό, πίστεψε όμως ότι δεν θα επερχόταν (ενσυνείδητη αμέλεια).” Αν αποδειχθεί ότι ο φερόμενος δράστης επέδειξε την οφειλόμενη προσοχή δεν υπάρχει έγκλημα (αντικειμενικό κριτήριο). Αν δεν επέδειξε την οφειλόμενη προσοχή, εξετάζεται αν μπορούσε να καταβάλλει την οφειλόμενη προσοχή (υποκειμενικό κριτήριο). Η αμέλεια θα πρέπει να αποδεικνύεται και όχι να τεκμαίρεται. Είναι απαραίτητο να υπάρχει αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της από αμέλεια πράξης ή παράλειψης του δράστη και του αποτελέσματος του θανάτου. Δεν καταλογίζεται η πράξη στο δράστη μόνο όταν ο παθών είναι αποκλειστικά υπαίτιος. Επί αμέλειας οι τυχόν περισσότεροι δράστες έχουν αυτοτελή ευθύνη. Επί υπαίτιας παράλειψης (άρθ. 15 Π.Κ.), ο δράστης παραλείπει να παρεμποδίσει το αξιόποινο αποτέλεσμα, αν και έχει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση α) από το νόμο ή β) από συμβατική υποχρέωση ή γ)από προηγούμενη ενέργεια του δράστη. Η διάκριση της ενσυνείδητης αμέλειας από τον ενδεχόμενο δόλο έγκειται στο βουλητικό πεδίο, όπου ο δράστης ενεργεί έστω και αν είναι να επέλθει το αποτέλεσμα της θανάτωσης (ψυχολογική αποδοχή), το οποίο στην ενσυνείδητη αμέλεια το αποκρούει εσωτερικά (ψυχολογικά) γιατί εσφαλμένα πιστεύει ότι θα το αποφύγει. Συνήθως συναντάται το έγκλημα αυτό κατά την άσκηση ορισμένων επαγγελμάτων, όπως οδηγών αυτοκινήτων, ιατρών, οικοδομικών εργασιών ή εργατικών ατυχημάτων, πλοιάρχων κ.λ.π.

Ραντεβού με ένα άλλο ενδιαφέρον νομικό θέμα το επόμενο Σάββατο. Kαλό Σαββατοκύριακο και και καλό Μήνα. Να είστε πάντα καλά.
Συντομογραφίες: Π.Κ. = Ποινικός Κώδικας




Γιώργος Π. Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
Για περισσότερες πληροφορίες 
σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας
                                                                                                                                                                     
                           
  
 .   


Λέξεις για αναζήτηση: ανθρωποκτονία από αμέλεια, πλημμέλημα, 302 Π.Κ., εγκλήματα κατά της ζωής, ενσυνείδητη αμέλεια, δικηγόροι διαζυγίων,  έγκλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, δικηγόροι καβάλα, 



* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ