Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/5/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 3 από 4 διαθέσιμα συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


14.9.17

Σημαντικές απαντήσεις από τον Άρειο Πάγο για την διατροφή συζύγου μετά το διαζύγιο

Με την με αριθ. 868/2004 απόφαση του Αρείου Πάγου δίνονται σημαντικές απαντήσεις στα παρακάτω τέσσερα (4) ουσιώδη ερωτήματα για την διατροφή συζύγου μετά το διαζύγιο. Για να γίνουν κατανοητά παραθέτουμε πιό κάτω σε μορφή ερωταπαντήσεων.

1. Ποιές οι γενικές προυποθέσεις διατροφής μετά το διαζύγιο (άρθ. 1442 ΑΚ.)?  

"...Η αξίωση καταβολής πλήρους ή συμπληρωματικής διατροφής εκ του νόμου, αποσυνδεόμενη από το ζήτημα της υπαιτιότητας, έχει ως γενικές προϋποθέσεις την απορία του δικαιούχου και την ευπορία του υποχρέου (Α.Κ.1487), ζητήματα εκτιμώμενα στην περίπτωση αυτή με γνώμονα την εκ λόγων κοινωνικών επιβαλλόμενη αρχή της επιείκειας που διέπει τη ρύθμιση του θεσμού ( παρ.4). ..." 

Κατά το άρθρο 1443 Α.Κ., οι διατάξεις των άρθρων 1487, 1493, 1494 και 1498 εφαρμόζονται αναλόγως και για το δικαίωμα διατροφής μετά το διαζύγιο. 


2. Πότε πρέπει να συντρέχουν οι απαιτούμενες προυποθέσεις για διατροφή μετά το διαζύγιο?

 "...Ειδικότερα, η μεν προϋπόθεση της αδυναμίας του δικαιούχου προς εξασφάλιση της διατροφής του από τα εισοδήματά του ή την περιουσία του ( η απορία του) πρέπει να συντρέχει το χρόνο της πρώτης συζητήσεως της αγωγής διατροφής, ενώ οι πρόσθετες προϋποθέσεις αφενός της λόγω ηλικίας ή υγείας αδυναμίας του δικαιούχου για έναρξη ή συνέχιση της ασκήσεως επαγγέλματος ( 1442 αριθ.1), αφετέρου της επιβαλλόμενης εκ λόγων επιείκειας σε κάθε περίπτωση επιδικάσεως διατροφής ( 1442 αριθ.4), πρέπει να συντρέχουν το χρόνο εκδόσεως του διαζυγίου. .."



διατροφή συζύγου μετά το διαζύγιο | Ειδικός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου, Καβάλα
free image by pixabay.com



3. Πότε υπάρχει το στοιχείο της απορίας  στο πρόσωπο αυτού που ζητά διατροφή μετά το διαζύγιο? 

"...Για να κριθεί αν υπάρχει απορία του δικαιούχου πρέπει να εξαντληθούν όλες οι οικονομικές του δυνατότητες από τα εισοδήματα και την περιουσία του, η τελευταία με την έννοια του συνόλου των δικαιωμάτων του που είναι δεκτικά χρηματικής αποτιμήσεως, έστω και αν στην περιουσία περιλαμβάνονται και απρόσοδα στοιχεία και θα πρέπει να απαλλοτριωθούν. 

Συνεπώς, απορία του δικαιούχου δεν υπάρχει όταν αυτός έχει είτε εισοδήματα είτε περιουσία, κινητή ή ακίνητη έστω και απρόσοδη, από τη ρευστοποίηση της οποίας μπορεί να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες κατά το κρίσιμο διάστημα της αγωγής, εκτός αν η περιουσία δεν μπορεί να ρευστοποιηθεί ή αυτό είναι οικονομικώς ασύμφορο ή το προϊόν  ρευστοποιήσεως δεν επαρκεί για την κάλυψη των όλων βιοτικών του αναγκών. 

Ενώ, με  βάση  τη διέπουσα  το  θεσμό αρχή της επιείκειας, δεν δύναται  να αξιωθεί  η εκποίηση  ή ανάλωση του μοναδικού περιουσιακού  στοιχείου αν  η διατήρησή  του επιβάλλεται από λόγους πρόνοιας προς  εξασφάλιση του τέως  συζύγου στο μέλλον, για την αντιμετώπιση έκτακτης οικονομικής ανάγκης...."


4. Τι έκρινε ο Άρειος Πάγος, όταν υπάρχει αξίωση συμμετοχής στα αποκτήματα που ικανοποιήθηκε? 

 Ενάγουσα που επεδίωξε ατομικώς μεταγαμιαία διατροφή παρότι εισέπραξε από τον εναγόμενο αναιρεσείοντα το ποσό των 63.731.392,53 δραχμών, που της επιδικάσθηκε για συμμετοχή της στα αποκτήματά του, δεν είναι άπορη και εσφαλμένα έκρινε το εφετείο ότι το δικαίωμα της για διατροφή δεν έπαυσε, διότι το ποσό αυτό θα πρέπει να αναλωθεί για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών με την αγορά ακινήτου, ενώ είναι ιδιοκτήτρια παλαιάς προσφυγικής οικίας, με συνέπεια να εξακολουθεί η αδυναμία της προς αυτοδιατροφή.

    Διαβάστε επίσης και άλλα σχετικά άρθρα για διατροφή μετά το διαζύγιο: 

1. Διατροφή μετά το διαζύγιο - Μέρος Α'
2. Διατροφή μετά το διαζύγιο - Μέρος Β' 
3. Διαφορές διατροφής μετά το διαζύγιο με διατροφή εν διαστάσει συζύγου


* Υ.Γ. : Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα,  Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120, giagkoud@yahoo.com 


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ