Νομικά θέματα - Θεματολογία"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

❤️ Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/1/24 μόνο για σας με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο!
Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 0 από 3 διαθέσιμα συναιν.διαζ. . Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


27.11.18

Τι συμβαίνει σήμερα με τα διαζύγια και τι συμφέρει στους συζύγους?

Είναι γεγονός ότι παρά την οικονομική κρίση πολλά ζευγάρια οδηγούνται μετά από τεταμένες καθημερινές οικογενειακές σχέσεις στο διαζύγιο και μάλιστα στο εν αντιδικία διαζύγιο. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό? Θέλω να πω γιατί οι περισσότερες υποθέσεις να καταλήγουν σε αντιδικία? Υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες, όπως εγωϊσμοί, οικονομικοί λόγοι, απιστία συζύγων, κρίση ηθικών αξιών γενικότερα και αλλαγή νοοτροπίας των συζύγων για την έγγαμη συμβίωση κ.λ.π. που δεν αφήνουν το ζευγάρι να μπορέσει να δει ψύχραιμα την κατάσταση, να σώσει ή αν δεν γίνεται  να λύσει το γάμο του με συναινετικές διαδικασίες. Εδώ μπορεί να συνδράμει ένας ειδικός οικογενειακός σύμβουλος για να βοηθήσει το ζευγάρι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το συναινετικό διαζύγιο είναι μία καλή λύση για τους συζύγους. Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι μετά τις νομοθετικές αλλαγές και την καθιέρωση συναινετικού διαζυγίου με συμβολαιογράφο  και υποχρεωτική παράσταση δύο δικηγόρων είναι το ίδιο οικονομικό το συναινετικό, όπως πριν τις αλλαγές αυτές. Σε κάθε περίπτωση όμως το συναινετικό διαζύγιο συμφέρει για τους συζύγους που αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο σε σχέση με το εν αντιδικία διαζύγιο. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι βγαίνει πολύ πολύ πιο γρήγορα το συναινετικό διαζύγιο τώρα. Στην πράξη σε ένα διάστημα από 2 εβδομάδες έως και ένα μήνα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες του συναινετικού διαζυγίου.  

Στο συναινετικό διαζύγιο προκειμένου να προχωρήσουν οι σύζυγοι,  που έχουν ανήλικα παιδιά θα πρέπει να έχουν συμφωνήσει υποχρεωτικά για το ελάχιστο χρονικό διάστημα μιας διετίας για το θέμα  της επιμέλειας ανήλικων τέκνων, της επικοινωνίας των ανήλικων τέκνων με τον γονιό, που δεν θα έχει την επιμέλεια τους και της διατροφής τους. Καταλαβαίνετε λοιπόν εάν οι σύζυγοι δεν συμφωνήσουν σε αυτά τα θέματα δεν μπορεί να βγει με κανένα τρόπο συναινετικό διαζύγιο.


Τι συμβαίνει σήμερα με τα διαζύγια και τι συμφέρει στους συζύγους? Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα

free picture by pixabay.com

Η άλλη λύση  είναι οι σύζυγοι,  που δεν θέλουν να μπουν σε σκληρή αντιδικία μεταξύ τους να αναβάλουν το διαζύγιο,  να  παραμείνουν σε συνεχή διετή διάσταση και για το λόγο αυτό να ζητήσουν  διαζύγιο για διετή διάσταση. Η αναβολή μπορεί να φαντάζει καλή λύση, αλλά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και θέλει διαφορετικό χειρισμό για να μη βρεθούν οι σύζυγοι μπροστά σε απρόσμενες δυσάρεστες καταστάσεις. Αν υπάρχουν παιδιά ανήλικα πάλι θα γεννηθούν όμως θέματα επιμέλειας, επικοινωνίας και διατροφής, που θα πρέπει να ρυθμιστούν και σε αυτήν την περίπτωση.

Η αλήθεια είναι ότι  πολλά τα διαζύγια με αντιδικία, γιατί τα ζευγάρια δεν συμφωνούν στο θέμα της διατροφής των παιδιών και της ενδεχόμενης διατροφής συζύγου.   Ξεκινάει λοιπόν ένας χρονοβόρος -με πολλά έξοδα - δικαστικός αγώνας, προκειμένου να βρεθούν δικαστικές λύσεις στα θέματα επιμέλειας, επικοινωνίας ανηλίκων τέκνων και διατροφής αυτών, ενδεχομένως και διατροφής συζύγου, που μπορεί να οξύνουν ακόμα περισσότερο την ήδη τεταμένη οικογενειακή σχέση με αρνητικό αντίκτυπο πολλές φορές και στα ίδια τα ανήλικα παιδιά.

Η προσωπική μου άποψη είναι  οι σύζυγοι πριν να προχωρήσουν σε διαζύγιο θα  πρέπει να κάνουν μια ουσιαστική σοβαρή συζήτηση, προκειμένου να λύσουν αυτά τα θέματα με  αμοιβαία καλή θέληση και αμοιβαίες υποχωρήσεις, πρώτιστα για το καλό των ανήλικων παιδιών τους,  που χρειάζονται να ζουν σε ένα ήρεμο οικογενειακό κλίμα με ασφάλεια και αγάπη.  Θα μου πεις είναι εύκολο? όχι τίποτε δεν είναι εύκολο σε αυτήν την ζωή. Θα πρέπει να γίνουν κάποιες θυσίες για το καλό των παιδιών.

Πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος του δικηγόρου.  Θα πρέπει να εξηγήσει από την αρχή στους συζύγους που επιθυμούν να  πάρουν διαζύγιο, πώς βλέπει να έχουν τα πράγματα/ διαφορές τους από το γάμο, όχι μόνο από νομικής, αλλά και από οικονομικής πλευράς και τυχόν άλλες παραμέτρους. Να τους συμβουλέψει σχετικά με τα νόμιμα δικαιώματά τους, τις διαθέσιμες επιλογές τους, τις πρόσφορες λύσεις στα προβλήματά τους. 

Η προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις οικογενειακών διαφορών να είναι απαραίτητη και “εκ των ουκ άνευ”, όταν υπάρχει αδιαλλαξία μεταξύ των συζύγων και πρέπει να εκδοθεί διαζύγιο και να γίνει δικαστικώς ρύθμιση όλων των οικογενειακών διαφορών τους . 


-------- . --------


* Υ.Γ. : Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. -Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα - Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσειςΠληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ