Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/5/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 3 από 4 διαθέσιμα συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


8.11.18

Πως η Ελληνική Σημαία προστατεύεται από τον Ποινικό Κώδικα?

Σήμερα θα μιλήσουμε για την
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ
ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βάσει του άρθρου 181 Ελληνικού Ποινικού Κώδικα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο (2) ετών οποιοσδήποτε με σκοπό  να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του. Το άρθρο αυτό, όπως ισχύει σήμερα, έχει ως εξής: “

Προσβολή συμβόλων του ελληνικού Κράτους  - " 'Οποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει  ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο (2) ετών."

Το άρθρο αυτό περιλαμβάνεται στο πέμπτο κεφάλαιο του Ποινικού Κώδικα με τίτλο "προσβολές της πολιτειακής εξουσίας".  Το εν λόγω προστατευόμενο έννομο αγαθό δεν είναι ατομικό, αλλά είναι το κύρος του κράτους, η πολιτειακή εξουσία, για το λόγο αυτό δεν είναι επιτρεπτή παράσταση πολιτικής αγωγής.

"Η προσβολή των συμβόλων της εξουσίας αποτελεί προσβολή αυτής ταύτης της εξουσίας, όχι ως υλικής, αλλά ως ηθικής δυνάμεως επιβολής, δεδομένου ότι η αξία και η δύναμη των συμβόλων είναι αποκλειστικά ηθική και σαν σύμβολα της κυριαρχίας του κράτους θεωρούνται η σημαία, τα εμβλήματα κ.λπ. “ 59/1998 ΠΛΗΜΜ ΘΕΣΣΑΛ. 

Η αξιόποινη αυτή πράξη είναι πλημμέλημα και διώκεται αυτεπάγγελτα.



Πως η Ελληνική Σημαία προστατεύεται από τον Ποινικό Κώδικα? Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - ποινικού δικαίου στη Καβάλα
free photo by pixabay.com


Η πράξη του άρθρου 181 Π.Κ. για την προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους δεν χρειάζεται να γίνεται δημόσια. Επίσης δεν χρειάζεται το σύμβολο να έχει αναρτηθεί σε δημόσιο χώρο
για τη στοιχειοθέτηση της αξιόποινης αυτής πράξης

Το αδίκημα αυτό μπορεί να στοιχειοθετηθεί αντικειμενικά με έναν από τους εξής τρόπους:
με αφαίρεση ή
καταστροφή ή
παραμόρφωση ή 
ρύπανση της επίσημης σημαίας του Κράτους ή του εμβλήματος της κυριαρχίας του.

Με τον όρο αφαίρεση εννοούμε την απόσπαση από τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε το σύμβολο και σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται η απόσπαση του συμβόλου να γίνεται με σκοπό ιδιοποίησης. 

Η καταστροφή περιλαμβάνει σαν έννοια τόσο την ολική καταστροφή, όσο και τη μερική καταστροφή.  

Η παραμόρφωση σημαίνει την αλλοίωση της εμφάνισης του συμβόλου. 

Επίσημη σημαία του Κράτους είναι η καθιερωμένη Ελληνική σημαία. Πέραν της επίσημης σημαίας του Κράτους προστατεύονται με τον ίδιο τρόπο και τα εμβλήματα της κυριαρχίας του.

ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΣΥΛΛΗΨΗ - Σε περίπτωση αυτοφώρου διάπραξης εγκλήματος μπορεί να γίνει σύλληψη του δράστη.  Τα αρμόδια κρατικά όργανα (προανακριτικοί υπάλληλοι και αστυνομία) έχουν την υποχρέωση να συλλάβουν τον δράστη, ενώ οι πολίτες έχουν το δικαίωμα  να συλλαμβάνουν το δράστη. 

 Βάσει του άρθρου  275 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας:
“1. Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα οι ανακριτικοί υπάλληλοι των άρθρων 33 και 34, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση, ενώ οποιοσδήποτε πολίτης το δικαίωμα, να συλλάβουν το δράστη, τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 279 του Κώδικα για την άμεση προσαγωγή του στον εισαγγελέα. 
2.  Στα εγκλήματα που διώκονται με έγκληση δεν  επιτρέπεται η σύλληψη εκτός αν προηγουμένως υποβληθεί η έγκληση, έστω και προφορικά, σ` εκείνον που έχει δικαίωμα να συλλάβει το δράστη (άρθρ. 42 και 46).”

" Προσαγωγή του κατηγορουμένου   - Σύμφωνα με το άρθρο 279 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

“1. Ο συλλαμβανόμενος επ’ αυτοφώρω ή με ένταλμα οδηγείται χωρίς αναβολή στον αρμόδιο εισαγγελέα, το αργότερο μέσα σε είκοσι τέσσερις (24) ώρες από τη σύλληψή του και, αν η σύλληψη έγινε έξω από την έδρα του, στον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μεταφορά του. Αν πρόκειται για κακούργημα ή αν η σύλληψη έγινε με ένταλμα του ανακριτή, ο εισαγγελέας παραπέμπει στον ανακριτή εκείνον που έχει συλληφθεί και αν πρόκειται για πλημμέλημα, ενεργεί σύμφωνα με όσα ορίζονται στα άρθρα 43,47, 246 παρ. 3 και 417 κ.ε.. 

Ειδικά σε περίπτωση σύλληψης επ΄αυτοφώρω για πλημμέλημα, ο ανακριτικός υπάλληλος εντός δώδεκα (12) ωρών ειδοποιεί με το ταχύτερο μέσο τον εισαγγελέα, ο οποίος μπορεί, λαμβάνοντας υπόψη τη βαρύτητα του εγκλήματος και την προσωπικότητα του δράστη, να δώσει εντολή να αφεθεί αυτός ελεύθερος και να μην εφαρμοστεί η προβλεπόμενη για τα αυτόφωρα εγκλήματα διαδικασία του άρθρου 418 παρ. 1 εδάφιο α` και 2. Στην περίπτωση αυτή ο ανακριτικός υπάλληλος υποβάλλει στον εισαγγελέα χωρίς χρονοτριβή όλες τις εκθέσεις που συντάχθηκαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση.”

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ: Το άρθρο αυτό το έγραψα για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε ένα κόσμο που αλώνεται από την ιδέα της παγκοσμιοποίησης. Η Ελληνική σημαία είναι το πιο ιερό σύμβολο του έθνους μας.  Κάθε παράνομη πράξη, που επιχειρείται σε βάρος της Ελληνικής σημαίας θεωρείται προσβολή του ελληνικού κράτους, αλλά ταυτόχρονα προσβάλλει βάναυσα και ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος.



-------- . --------


* Υ.Γ. : Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - ποινικού δικαίου στη Καβάλα - Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ