Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/5/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 3 από 4 διαθέσιμα συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


29.7.22

Μπορεί το ανήλικο παιδί να ακυρώσει την εκούσια αναγνώρισή του, αν δεν αναγνωρίστηκε από τον πραγματικό του πατέρα?

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ 8.30 ΜΜ

ΤΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΑΚΥΡΩΣΕ την εκούσια αναγνώρισή του

ΓΙΑΤΙ δεν ήταν ο πραγματικός πατέρας του!

https://youtu.be/9lJaNCo8x1c


Γειά σας φίλες και φίλοι. Το σημερινό ενδιαφέρον θέμα μας ενδιαφέρει περισσότερο τα εκτός γάμου αναγνωρισμένα τέκνα και τους γονείς τους.

Μείνετε μαζί μου μέχρι το τέλος για να πάρετε την απάντηση. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τα δικαιώματά σου, πότε και πως μπορείς να τα ασκήσεις προς όφελός σου.

Να σας υπενθυμίσω για όσους δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα να εγγραφείτε στο κανάλι μου κάτω δεξιά στο κόκκινο κουμπί,  κάνετε ένα κλικ στο καμπανάκι για να ενημερώνεστε αμέσως για τα νέα βίντεό μου και τέλος κάνετε ένα like.

Μπαίνουμε κατευθείαν στο θέμα μας.

Σήμερα θα αναφερθώ σε μια πραγματική ιστορία σε δικαστική υπόθεση, που απασχόλησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, που ακύρωσε την εκούσια αναγνώριση ανήλικου τέκνου. 

Συγκεκριμένα για την αποκατάσταση της βιολογικής αλήθειας του παιδιού και της δικαιοσύνης συνέβησαν τα ακόλουθα:

Το εκούσια αναγνωρισμένο ανήλικο τέκνο με Συμβολαιογραφική πράξη εκούσιας αναγνώρισης της πατρότητας άσκησε αγωγή και ζήτησε και πέτυχε με δικαστική απόφαση την ακύρωση αυτής της αναγνώρισης με την ειδική επίτροπό του που το εκπροσωπούσε νόμιμα στο αρμόδιο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών.

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 469/2022 δικαστική απόφαση Μον. Πρωτ. Πατρών η εν λόγω Συμβολαιογραφική πράξη εκούσιας αναγνώρισης της πατρότητας ανήλικου τέκνου δεν ανταποκρίνεται στη βιολογική αλήθεια, αφού το ανήλικο δεν είναι το πραγματικό βιολογικό τέκνο του αναγνωρίσαντος. Αυτός που δηλώθηκε ως πατέρας δεν είναι ο πραγματικά πατέρας του ανηλίκου τέκνου.


Διάρκεια βίντεο 4,26 λεπτά 

Η δυνατότητα αυτή ακύρωσης της εκούσιας αναγνώρισης αποτελεί δικαίωμα που ασκείται με αγωγή μέσα στις ειδικές προθεσμίες της διάταξης του άρθρου 1478 ΑΚ και  εφόσον πρόκειται για προσβολή από τέκνο που κατά την αναγνώριση ήταν ανήλικο, δύο χρόνια από την ενηλικίωση του.

Κατά την απόφαση αυτή αποδείχθηκε ότι ο ανήλικος ενάγων δεν είναι πραγματικό βιολογικό τέκνο του δεύτερου εναγομένου, καθόσον κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα της σύλληψης του, δηλαδή κατά το χρονικό διάστημα ανάμεσα στην 300η και την 180η ημέρα από τον τοκετό, η πρώτη εναγομένη ουδεμία σαρκική σχέση είχε με τον δεύτερο εναγόμενο, αλλά αντιθέτως διατηρούσε μόνιμη και αποκλειστική σαρκική σχέση  με έναν άλλο άνδρα. Κατόπιν τούτων το δικαστήριο, αφού δίκασε ερήμην των εναγομένων δέχτηκε την αγωγή και ακύρωσε την εκούσια αναγνώριση της πατρότητας του ανηλίκου ενάγοντος.

Κατά συνέπεια των παραπάνω και επειδή η βιολογική αλήθεια συνιστά ουσιώδη προϋπόθεση της υπόστασης της εκούσιας αναγνωρίσεως η απάντηση στο σημερινό κρίσιμο ερώτημα μας είναι ότι ναι μπορεί το ανήλικο παιδί να ακυρώσει δικαστικά την εκούσια αναγνώρισή του, αν δεν αναγνωρίστηκε από τον πραγματικό του πατέρα.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα πάνω σε οικογενειακά ζητήματα και νιώθεις ότι χρειάζεσαι επιπλέον βοήθεια, επικοινώνησε σήμερα κιόλας μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συζητήσουμε το θέμα που σε απασχολεί.

Να ξέρετε ότι σας αγαπάω πάρα πολύ, που με παρακολουθείτε συνεχώς και επικοινωνείτε μαζί μου από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και τα καλά σας λόγια. 

Αγαπητές φίλες και φίλοι εδώ έφθασε στο τέλος του ακόμη ένα χρήσιμο νομικό θέμα.  Θα είμαι πάλι μαζί σας σύντομα για ένα ακόμη βίντεο πριν τις θερινές διακοπές. Μέχρι τότε να' στε όλοι καλά.


-------- . --------


* Υ.Γ. Ευχαριστώ για την επίσκεψη  στο blog. Αν έχετε ερώτηση ή απορίες επικοινωνήστε μαζί μου.  Θα είμαι ευτυχής να μιλήσω μαζί σας για το ζήτημα που σας απασχολεί για να σας προτείνω λύσεις. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα  - Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120  https://dikigoros-diazygion.gr   https://giagkoudakis-dikigoros.gr 


Σχετικές αναζητήσεις: Ακύρωση εκούσιας αναγνώρισης τέκνου, απόφαση ΜΠρΠατρών 469/2022,Η πράξη της εκούσιας αναγνώρισης δεν ανταποκρίνεται στη βιολογική αλήθεια, ο ανήλικος δεν είναι πραγματικό βιολογικό τέκνο του, Ακύρωση δήλωσης περί εκούσιας αναγνώρισης τέκνου λόγω πλάνης,Προθεσμία άσκησής της, Ακύρωση εκούσιας αναγνώρισης τέκνου λόγω πλάνης ή απάτης, τεκμήριο πατρότητας



* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ