Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/5/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 3 από 4 διαθέσιμα συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


22.7.22

🔥 Τι ισχύει όταν το τέκνο αρνείται την επικοινωνία με τον πατέρα του ❓ (βίντεο)

Γειά σας φίλες και φίλοι. Το σημερινό θέμα ενδιαφέρει περισσότερο τους πατέρες που έχουν δικαίωμα επικοινωνίας και αρνείται το τέκνο να επικοινωνήσει μαζί τους. Τι ισχύει στην περίπτωση αυτή μπορεί άραγε το παιδί να εξαναγκασθεί στην επικοινωνία? 

Μείνετε μέχρι το τέλος για να πάρετε όλες τις απαντήσεις για το σημαντικό αυτό θέμα. 

Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, ειδικός νομικός σύμβουλος - δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω τακτικά και έγκυρα για ενδιαφέροντα θέματα οικογενειακού δικαίου.

Πριν προχωρήσουμε, σας καλώ να γραφτείτε στο κανάλι μου και να κάνετε κλικ στο καμπανάκι για να μη χάνετε κανένα από τα νέα βίντεό μου. Μπαίνουμε κατευθείαν στο σημερινό ενδιαφέρον θέμα μας.

Πολλοί γονείς και ιδίως πατέρες, που έχουν το δικαίωμα επικοινωνίας, όπως ο Γιώργος από την Κρήτη, ο Πάνος από την Αθήνα και αρκετοί άλλοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα με την επικοινωνία με το τέκνο τους το οποίο, αρνείται να δεχτεί την επικοινωνία, που καθορίστηκε με δικαστική απόφαση. 


Διάρκεια βίντεο 7,33  λεπτά 

Οι γονείς αυτοί νιώθουν μεγάλη απογοήτευση, θυμό, πίκρα και ανάμικτα αρνητικά συναισθήματα για κάτι που θεωρούν ότι το δικαιούνται, αλλά το στερούνται στη πράξη. Κατανοώ απόλυτα τους γονείς αυτούς, που είναι συνήθως πατέρες ανηλίκων τέκνων και νιώθουν ότι είναι θύματα γονεϊκής αποξένωσης μαζί με τα τέκνα τους. 

Να γνωρίζετε ότι δεν μπορεί ένα ανήλικο παιδί να εξαναγκασθεί να δεχθεί την επικοινωνία με τον γονιό του, που δεν έχει την επιμέλεια ή που δεν διαμένει μαζί του.

Δεν μπορεί κανείς να ασκήσει βία σωματική ή ψυχολογική  πάνω στο ανήλικο παιδί για να εξαναγκασθεί να δεχτεί την επικοινωνία με τον γονέα του, διότι κάτι τέτοιο συνιστά παράνομη προσβολή της προσωπικότητας του παιδιού, είναι αντίθετο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα των παιδιών ν. 2502/1997 και τα άρθρα 2 § 1 και 21 § 1 του Συντάγματος.

Η θέλησή του παιδιού παίζει σημαντικό ρόλο και δεν μπορεί να αγνοηθεί, όταν πρόκειται για ένα παιδί ηλικίας και ωριμότητας τέτοιας, που να του επιτρέπει να διαμορφώσει δική του βούληση ελεύθερα από αρνητικές επιδράσεις των γονέων ή άλλων προσώπων. 

Όταν το παιδί διαθέτει την ανάλογη ηλικία  συνήθως 13 ετών και ωριμότητα και αρνείται την επικοινωνία για λόγους, που θεωρεί αυτό σημαντικό τότε δεν μπορούν να το αναγκάσουν να δεχτεί την επικοινωνία, ούτε οι γονείς του, ούτε κάποια δικαστική απόφαση, γιατί τότε  αυτό θα είναι αντίθετο προς την ελεύθερα διαμορφωμένη  ανεπηρέαστη βούληση του παιδιού και στο βέλτιστο συμφέρον του.

Η πρόσφατη υπ΄ αριθ. 28/2022 απόφαση του Εφετείου Πειραιώς ρύθμισε την επικοινωνία ανήλικης 13 ετών χωρίς διανυκτέρευση στην οικία του πατέρα της με αποκλειστικό γνώμονα το αληθινό του συμφέρον της. Ο λόγος ήταν η άρνηση του τέκνου, επαναληφθείσα και ενώπιον του Δικαστή,  να διανυκτερεύει στην οικία του πατέρα του, λόγω της ψυχικής τους αποξένωσης, οφειλόμενης στην επιλογή του τελευταίου να καλεί τα αστυνομικά όργανα στην οικία της μητέρας του τέκνου. 

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι γονείς ή το δικαστήριο είναι να προσπαθήσουν να  εξηγήσουν  στο παιδί, που αρνείται την επικοινωνία την σπουδαιότητα της επικοινωνίας για να μεταβάλει την αρνητικότητα του ως προς αυτήν. Σε περίπτωση που το παιδί εμμένει στη θέση του τότε το δικαίωμα επικοινωνίας  θα αποκλείεται ή θα περιορίζεται ανάλογα με την περίπτωση και για όσο χρόνο χρειάζεται.

Για τα παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, που δεν έχουν την ικανότητα διαμόρφωσης δικής τους βούλησης και αρνούνται την επικοινωνία μπορεί να ζητηθεί από το γονέα, που ασκεί την επιμέλεια κατάλληλη διαπαιδαγώγηση του για την πραγματοποίηση της επικοινωνίας. Επίσης μπορεί να διαταχθεί από το δικαστήριο  για ένα διάστημα να γίνει η επικοινωνία παιδιού και γονέα κατά τη διάρκεια συνεδριών με παιδοψυχολόγο κυρίως όταν υπάρχει γονική αποξένωση, ωσότου διαμορφωθούν οι συνθήκες για να γίνει κανονικά η επικοινωνία.

Πρέπει να αναφερθεί ότι, όπως γίνεται δεκτό και από τη νομολογία, δεν θεσπίζεται από καμία διάταξη υποχρέωση του υπόχρεου γονέα να κάμψει την άρνηση του τέκνου να επικοινωνήσει με τον άλλο γονέα, πειθαναγκάζοντας το προς το σκοπό αυτό με κάθε μέσο.

Η άρνηση του τέκνου να επικοινωνήσει με τον άλλο γονέα του μπορεί να οφείλεται σε επίδραση του γονέα που είναι υποχρεωμένος να ανέχεται την επικοινωνία, όταν παροτρύνει και γενικά εξωθεί το τέκνο να αποφύγει την επικοινωνία. Μπορεί όμως αυτή η άρνηση του τέκνου να οφείλεται και σε λόγους που αφορούν το ίδιο το τέκνο.

'Οταν όμως η επικοινωνία ματαιώνεται, λόγω αρνήσεως του τέκνου να επικοινωνήσει με το γονέα του, η ματαίωση αυτή δεν οφείλεται αναγκαστικά, σύμφωνα με τα διδάγματα της κοινής πείρας, σε επίδραση του γονέα που έχει υποχρέωση να ανεχθεί την επικοινωνία, εφαρμόζοντας τη σχετική δικαστική απόφαση επικοινωνίας. 

Να επισημάνουμε ότι η ματαίωση της επικοινωνίας μπορεί να  οφείλεται  και σε  οποιασδήποτε  μορφής   υπαιτιότητα  και  αρνητική  επίδραση  του γονέα που έχει την επιμέλεια του ανηλίκου ή σε γονεϊκή αποξένωση που προκλήθηκε από αυτόν. Έτσι μπορεί αυτός ο γονιός να καλλιεργεί αρνητικά συναισθήματα προς τον δικαιούχο επικοινωνίας γονέα και να απομακρύνει το παιδί  απ΄αυτόν για λόγους εκδίκησης, να το παροτρύνει και να το εξωθεί να μην ακολουθεί τον άλλο γονέα κατά τις ημέρες της επικοινωνίας. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να αποδειχθεί με έκθεση ειδικού παιδοψυχολόγου για να ληφθεί σοβαρά υπόψιν του δικαστηρίου.

Εν κατακλείδι είναι απαραίτητο οι γονείς και τα δικαστήρια να κινούνται βάσει του νέου νόμου 4800/2021 με σύνεση και πάντα με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών. 

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα και νιώθεις ότι χρειάζεσαι επιπλέον βοήθεια, επικοινώνησε σήμερα κιόλας μαζί μας. θα χαρώ να συζητήσουμε το θέμα που σε απασχολεί.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες ευχαριστώ πολύ, που παρακολουθήσατε και αυτό το χρήσιμο βίντεό μου. Τα λέμε και πάλι σε λίγες μέρες. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά. 


-------- . --------


* Υ.Γ. Ευχαριστώ για την επίσκεψη  στο blog. Αν έχετε ερώτηση ή απορίες επικοινωνήστε μαζί μου.  Θα είμαι ευτυχής να μιλήσω μαζί σας για το ζήτημα που σας απασχολεί για να σας προτείνω λύσεις. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα  - Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120  https://dikigoros-diazygion.gr   https://giagkoudakis-dikigoros.gr 


Σχετικές αναζητήσεις: Οταν το τεκνο αρνειται την επικοινωνια, Οταν το παιδι δεν θελει να παει στον πατερα του, Αίτηση επικοινωνίασ με τέκνο, Οταν το παιδι θελει να παει στον πατερα του,επικοινωνια πατερα με ανηλικο τεκνο εκτος γαμου,Δικαίωμα επικοινωνίασ γονέα με τέκνο,Δικαίωμα άρνησης του τέκνου, εξαναγκασμός του παιδιού στο πλαίσιο της επικοινωνίας, παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, άρνηση του τέκνου για επικοινωνία με τον γονέα, εξαναγκασμος, Παρεμπόδιση της Επικοινωνίας τέκνου,άρνηση του τέκνου για επικοινωνία, 1520 ΑΚ, Το δικαίωμα του χωρισμένου γονέα να επικοινωνεί,Αρνηση παιδιου για επικοινωνια με τον πατερα,Δικαίωμα επικοινωνίασ γονέα με τέκνο,δικαιωμα επικοινωνιας πατερα



* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ