Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

❤️ Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/3/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 2 συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


17.3.23

🔥 Πως ένας πατέρας "κέρδισε" την επιμέλεια της μικρής του κόρης (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ)

Σήμερα θα  σας πούμε μία πραγματική ιστορία από δικαστική υπόθεση. Αφορά έναν πατέρα,  μια μητέρα και την επιμέλεια  του εκτός γάμου τέκνου τους.  Ο πατέρας της ιστορίας μας που αγαπούσε πάρα  πολύ την κόρη του την  αναγνώρισε ως γνήσιο τέκνο του νόμιμα με συμβολαιογραφική πράξη εκούσιας αναγνώρισης. Αν είστε χωρισμένος πατέρας το βίντεο αυτό είναι για εσάς. Μείνετε μέχρι το τέλος για να ακούσετε αυτή την ενδιαφέρουσα ιστορία και το χρήσιμο μήνυμα μας προς τους πατέρες, που έχουν προβλήματα επιμέλειας τέκνων.

Για όσους τυχόν δεν με γνωρίζετε είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος - δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω με χρήσιμα βίντεο.

🔔 Πριν προχωρήσουμε να σας υπενθυμίσω να εγγραφείτε στο κανάλι μου. Κάντε ένα κλικ στο καμπανάκι για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα νέα βίντεο μου. Ας μπούμε λοιπόν κατευθείαν στο θέμα μας.

Μετά από δικαστική διαμάχη με τη μητέρα του παιδιού, ο πατέρας αυτός της πραγματικής ιστορίας μας κατάφερε να κερδίσει οριστικά την αποκλειστική επιμέλεια της κόρης του. Ο πατέρας, για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, συνήψε ελεύθερη σχέση με την μητέρα του παιδιού τον Αύγουστο του 2009. Από τότε ζούσαν σε καθεστώς ελεύθερης συμβίωσης. 

Τίποτε δεν προμήνυε τα προβλήματα που θα ακολουθούσαν αργότερα. Από τότε όμως που ο πατέρας εκουσίως αναγνώρισε το τέκνο του οι σχέσεις του ζευγαριού δεν εξελίχθηκαν ομαλά και ξεκίνησαν τα προβλήματα στη σχέση τους. Υπήρξαν πολλές διαφωνίες και εντάσεις μεταξύ του ζευγαριού. Αποτέλεσμα ήταν να απομακρυνθούν σταδιακά  ψυχικά και συναισθηματικά και  στο τέλος να χωρίσουν. Ο πατέρας στη δίκη ισχυρίστηκε ότι εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς της εναγομένης μητέρας  και των προβλημάτων που δημιουργούσε διέκοψαν την μεταξύ τους σχέση.

Το 2011 η μητέρα που διέμενε στην Αθήνα  μαζί με τον πατέρα και το παιδί τους  έφυγε αυθαίρετα από το σπίτι των γονιών του πατέρα, όπου διέμεναν  και μετεγκαταστάθηκε  στη  Πάτρα προκειμένου να εργαστεί αφήνοντας το παιδί στον πατέρα.   Η στενοχώρια του πατέρα, όπως καταλαβαίνετε, ήταν μεγάλη γιατί γνώριζε ότι αυτό θα επηρέαζε σοβαρά την ομαλή ανάπτυξη του μικρού παιδιού τους.

Αργότερα μέσα στο 2011, μετά από τρεις μήνες, η μητέρα επέστρεψε στην Αθήνα. Τότε είναι που ο πατέρας πήρε την απόφαση  να χωρίσουν, ενοχλημένος από την όλη απαράδεκτη συμπεριφορά της. Η  μητέρα πήρε το παιδί και μαζί του διέμεναν σε μία μισθωμενη κατοικια για λίγο διάστημα, όπου τη βοηθούσε στο μεγάλωμα του παιδιού η μητέρα της από τη Βουλγαρία  (χώρα καταγωγής τους).  Στην συνέχεια η εναγομένη μητέρα μετέβη εκ νέου στην Πάτρα για εργασία για ένα περίπου μήνα αφήνοντας το τέκνο της στην Αθήνα μαζί με τη μητέρα της. Αργότερα επέστρεψε στην Αθήνα ανακοίνωσε στον πατέρα του παιδιού ότι θα αφήσει οριστικά σε αυτόν το παιδί, διότι απουσίαζε λόγω της εργασίας από το σπίτι και θα ερχόταν από την Πάτρα  στην Αθήνα να το βλέπει κάθε φορά που μπορούσε για να επικοινωνήσει μαζί του. Για 11 μήνες το παιδί διέμενε με τον πατέρα και  την πατρική του οικογένεια στην Αθήνα μέχρι που ξαναεμφανίστηκε  η μητέρα του. Αυτή τη φορά η μητέρα ήθελε να πάρει το παιδί και να το μεγαλώσει στη Βουλγαρία χώρα καταγωγής της.  Ο πατέρας της έδωσε το παιδί δεν της έφερε αντίρρηση, ωστόσο ήταν πάρα πολύ στεναχωρημένος γιατί θα έπαιρνε το παιδί στο εξωτερικό. 

Μετά όμως από κάποιους μήνες η μητέρα αποφάσισε να επιστρέψει ξανά στην Ελλάδα για να δουλέψει χωρίς να πάρει μαζί και το τέκνο της αφήνοντας το στους συγγενείς της στη Βουλγαρία μέχρι το καλοκαίρι  του 2013.  Η μητέρα αποφάσισε εκ των υστέρων πάλι να γυρίσει στην Ελλάδα και να αφήσει ξανά το παιδί στον πατέρα του και στην πατρική του οικογένεια.  Ο πατέρας στο μεταξύ έγραψε το παιδί σε ένα ιδιωτικό παιδικό σταθμό στην Αθήνα. Το μετέπειτα  διάστημα η μητέρα  επικοινωνούσε τηλεφωνικά  με το παιδί της. Κατά το διάστημα των διακοπών όταν  το παιδί πήγαινε στην Πάτρα και έμενε με τη μητέρα του αυτή το άφηνε μόνο του πολλές ώρες, εργαζόμενη σε μία επιχείρηση που διατηρούσε  και απουσίαζε από την οικία της αρκετές ώρες. 


                              
                                         Διάρκεια βίντεο 8,44 λεπτά 

Τον Αύγουστο του 2017 η εναγομένη θέλησε να περάσει με την κόρη της τις καλοκαιρινές διακοπές της στην Πάτρα και ο ενάγων συναίνεσε σ' αυτό. Μετά όμως την παρέλευση κάποιων ημερών η εναγομένη εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει μόνιμα η ανήλικη κόρη της μαζί της. Ο ενάγων της ζήτησε να μεταβεί κάποιες μέρες το τέκνο του στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος ότι η αληθινή του βούληση είναι να παραμείνει στην Πάτρα μαζί με την εναγομένη. Η μητέρα όμως δεν συμφώνησε στην πρόταση αυτή του ενάγοντα και δημιούργησε προσκόμματα στην επικοινωνία του με την κόρη τους με αποτέλεσμα αυτός και η οικογένεια του να μην μπορούν να επικοινωνήσουν ευχερώς μαζί της. 

Από αυτό το σημείο άρχισαν τα δικαστήρια. Εν συντομία να πούμε ότι ασκήθηκαν αντίθετες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για την επιμέλεια του παιδιού και ο πατέρας αρχικά με προσωρινή διαταγή και αργότερα με απόφαση κατάφερε με την διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων να του ανατεθεί η αποκλειστική άσκηση της επιμέλειας του ανηλίκου τέκνου τους, ενώ η γονική μέριμνα ανατέθηκε και στους δύο γονείς από κοινού. 

Τελικά το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών αφού εκδίκασε μια αγωγή ρύθμισης οριστικά επιμέλειας του πατέρα με οριστική απόφαση του  ανέθεσε στον ενάγοντα πατέρα την αποκλειστική επιμέλεια της κόρης του.Το δικαστήριο έκρινε ότι ο πατέρας  τρέφει αισθήματα αγάπης για το ανήλικο τέκνο του,  είναι δε ικανός και άξιος να το διαπαιδαγωγήσει  και το τέκνο του είναι συναισθηματικά δεμένο μαζί του. 

Το δικαστήριο έκρινε ότι  το συμφέρον του ως άνω ανηλίκου, υπαγορεύει την παραμονή του κοντά στον ενάγοντα πατέρα του, ο οποίος στάθηκε δίπλα του από την γέννηση του μέχρι σήμερα φροντίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για όλα τα θέματα που το αφορούν. Αντίθετα το δικαστήριο έκρινε ότι η  εναγομένη μητέρα του ήταν απούσα από τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού μέχρι και σήμερα επιδεικνύοντας μία συμπεριφορά που προκαλεί στο τέκνο της ανασφάλεια και φόβο. 

➤ Εν κατακλείδι από την παραπάνω πραγματική ιστορία μας το συμπέρασμα είναι ότι δικαιώθηκε ο πατέρας γιατί εν προκειμένω το πάλεψε δικαστικά μέχρι τέλους. 'Αξιζε το παιδί του να είναι με τον καταλληλότερο γονιό, τον πατέρα του που εξασφάλιζε τα καλύτερα για την ομαλή ανάπτυξή του. Η δικαιοσύνη λοιπόν αυτή την φορά λειτούργησε, όπως έπρεπε και προς όφελος του βέλτιστου συμφέροντος του ανηλίκου παιδιού και θα πρέπει να της έχουμε εμπιστοσύνη.

➤ Ο πατέρας αυτός δεν το έβαλε κάτω και προσέφυγε στη δικαιοσύνη πίστεψε σε αυτήν και τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν και για αυτόν και για το παιδί του. Από ένας πατέρας με πολλές αμφιβολίες για το αν θα χάσει το παιδί του και ψυχικά ταλαιπωρημένος από την όλη κατάσταση έγινε μετά την δικαστική δικαίωση του ένας πατέρας με όνειρα και φιλοδοξίες για το παιδί του και το μέλλον του,  πήγε τη ζωή του και της κόρης του σε ένα άλλο καλύτερο επίπεδο, νιώθει ασφαλώς μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον, αύξησε την αυτοπεποίθησή του και την πίστη του προς την δικαιοσύνη.

Εδώ φθάσαμε στο τέλος. Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή και το ενδιαφέρον σας. Μη ξεχάσετε να προτείνετε στους φίλους σας να εγγραφούν στο κανάλι μας. Μέχρι το επόμενο βίντεο εύχομαι να είστε όλοι και όλες καλά. Γειά σας.


-------- . --------


🙏 Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα  - ☎ Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120   https://dikigoros-diazygion.gr   https://giagkoudakis-dikigoros.gr 


Σχετικές αναζητήσεις: απόφαση ΜΠρΠατρών 384/2022, επιμέλεια των τέκνων μετά το χωρισμό των γονέων, Γονική μέριμνα μετά τον χωρισμό των γονέων,επιμέλεια στον πατερα, συμφέρον του τέκνου, απόφαση του δικαστηρίου, ανάθεση της γονικής μέριμνας, Επιμέλεια Πατέρα,Ανάθεση επιμέλειας τέκνων στον πατέρα,νομολογία, πατέρας πλέον διεκδικεί την επιμέλεια τέκνων,Επιμέλεια τέκνων, Ανάθεση στον πατέρα,Αδιαφορία μητέρας,Ανάθεση αποκλειστικής επιμέλειας ανηλίκου τέκνου στον πατέρα,Ποτε χανει την επιμελεια η μητερα,Ποτε δινεται η επιμελεια παιδιου στον πατερα,επιμελεια παιδιου,νεος νομος,Επιμελεια παιδιου στον πατερα,Αποκλειστικη επιμελεια παιδιου,Γονικη μεριμνα και επιμελεια



* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ