Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/5/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 3 από 4 διαθέσιμα συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


27.7.23

🔥 Πως να επιλέξεις δικηγόρο οικογενειακού δικαίου για να ελπίζεις στο καλύτερο αποτέλεσμα? (βίντεο)

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Το σημερινό θέμα μας είναι διαφορετικό από τα άλλα, γιατί δίνει συμβουλές με χρηστικές πληροφορίες σχετικά με την επιλογή του δικηγόρου οικογενειακού δικαίου για καλύτερα αποτελέσματα. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το σημερινό βίντεό μας για εσάς που ψάχνετε και θέλετε να βρείτε κατάλληλο δικηγόρο οικογενειακών διαφορών για την υπόθεσή σας. Μείνετε μέχρι το τέλος έχει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος - ειδικός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω συνεχώς με  χρήσιμα  νομικά βίντεο οικογενειακού δικαίου. 

🔔 Να σας υπενθυμίσω να εγγραφείτε στο κανάλι μου και να κάνετε ένα κλικ στο καμπανάκι για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα νέα βίντεο μου. 
Μπαίνουμε κατευθείαν στο θέμα μας χωρίς καμιά καθυστέρηση. 

Είναι γνωστό ότι όλοι και όλες που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικογενειακών διαφορών αναμένουν από έναν δικηγόρο οικογενειακού δικαίου να τους βοηθήσει να περάσουν από μια δύσκολη και συναισθηματικά φορτισμένη περίοδο στη ζωή τους. Για αυτό το λόγο χρειάζονται έναν δικηγόρο που να είναι έμπειρος, ειδικός και υποστηρικτικός. Χρειάζονται να επιλέξουν προσεκτικά έναν δικηγόρο που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους, να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για την οικογένειά τους και να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους.

👉 Κατά τη γνώμη μου τα 11 καίρια σημεία που θα πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή του δικηγόρου σας είναι τα παρακάτω:

➤ 1. Εξειδίκευση και Εμπειρία στο Οικογενειακό Δίκαιο: 
Χρειάζεται ένας δικηγόρος που είναι εξειδικευμένος στον τομέα του οικογενειακού δικαίου και έχει εμπειρία σε παρόμοιες υποθέσεις με την δική σας. Η εξειδίκευση στον τομέα αυτόν εξασφαλίζει ότι ο δικηγόρος έχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που σχετίζονται με τις οικογενειακές υποθέσεις. Ο δικηγόρος σας θα πρέπει να γνωρίζει καλά τους σχετικούς νόμους και την νομολογία καθώς και όλες τις τρέχουσες εξελίξεις με το οικογενειακό δίκαιο.

➤ 2. Εξατομικευμένες συμβουλές και νομική καθοδήγηση: 
Κάθε υπόθεση οικογενειακού δικαίου είναι μοναδική και για αυτό χρειάζεται ένας δικηγόρος που θα παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές προσαρμοσμένες στις συγκεκριμένες περιστάσεις τους και νομική καθοδήγηση σχετικά με την καλύτερη νομική προσέγγιση για την ιδιαίτερη κατάστασή σας. Χρειάζεται ένας δικηγόρος που θα σας παρέχει συμβουλές και θα σας καθοδηγεί σε όλη τη διαδικασία των υποθέσεών, θα σας βοηθήσει να επιλύσετε διαφορές και συγκρούσεις με τον σύζυγο ή σύντροφό σας ή μελλοντικό πρώην σύζυγο ή άλλες διαφορές οικογενειακού δικαίου.

➤ 3. Αντιμετώπιση με Ευαισθησία και Ενσυναίσθηση: 
Οι υποθέσεις οικογενειακού δικαίου μπορεί να είναι πολύ προσωπικές και συχνά συναισθηματικά φορτισμένες. Χρειάζεται ένας δικηγόρος που θα σας δείξει ευαισθησία  και ενσυναίσθηση, σεβασμό και κατανόηση και θα διατηρήσει την εχεμύθεια στην υπόθεσή σας.

➤ 4. Αποτελεσματική συνεργασία και σαφή επικοινωνία: 
Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε σχέση δικηγόρου-εντολέα. Χρειάζεστε έναν δικηγόρο που να επικοινωνεί με σαφήνεια και έγκαιρα, να σας ενημερώνει για τις εξελίξεις της υπόθεσης και να απαντά στις ερωτήσεις σας. Eίναι σημαντικό να έχετε έναν δικηγόρο που είναι πρόθυμος να συνεργαστεί μαζί σας και να σας ενημερώνει σχετικά με την πορεία της υπόθεσής σας. Οι εντολείς θέλουν να γνωρίζουν τις διαθέσιμες επιλογές τους και τις πιθανές συνέπειες κάθε ενέργειας. Ένας καλός δικηγόρος θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα διάφορα σενάρια στην εξέλιξη της υπόθεσής σας και να πάρετε ενημερωμένες αποφάσεις για την υπόθεσή σας. Χρειάζεται ένας δικηγόρος που θα είναι ισχυρός υπερασπιστής των δικαιωμάτων και των συμφερόντων σας, ειδικά σε αμφισβητούμενα ζητήματα οικογενειακού δικαίου, όπως το διαζύγιο, η επιμέλεια των παιδιών, οι διαφορές διατροφών και διαφορές περιουσιακών διαφορών συζύγων.


➤ 5. Καλές δεξιότητες διαπραγμάτευσης και διαμεσολάβησης: 
Ενώ πολλές υποθέσεις πάνε στο δικαστήριο, αρκετές υποθέσεις μπορεί να κλείσουν συμβιβαστικά. Για αυτό το λόγο χρειάζεται να έχετε δικηγόρο που  έχει καλές δεξιότητες στη διαπραγμάτευση και τη διαμεσολάβηση για να επιτύχει, εφόσον είναι εφικτό, ευνοϊκούς διακανονισμούς, χωρίς παρατεταμένες διαφορές και χωρίς δικαστικές διαμάχες που έχουν μεγάλο κόστος σε χρόνο και χρήμα.

25.7.23

🔥 Τι με εμπνέει ως δικηγόρο οικογενειακού δικαίου? (βίντεο)

Μερικά από τα πράγματα που με εμπνέουν να βελτιωθώ ως δικηγόρος οικογενειακού δικαίου είναι η  επιθυμία  και το πάθος μου να βοηθήσω τους ανθρώπους που περνούν από δύσκολες καταστάσεις μέσα στην οικογένειά τους, ώστε να αντιμετωπίσουν τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους, να τους δώσω ελπίδα και να τους βοηθήσω να προχωρήσουν στην ζωή τους.

Δέσμευσή μου με συνεχή εξειδίκευση και νέες γνώσεις/εμπειρίες να συμβάλω με καινούργιες καινοτομικές λύσεις στη βελτίωση της νομολογίας σχετικά με την οικογένεια και το οικογενειακό δίκαιο προς όφελος μιας αυριανής καλύτερης ζωής όλων των οικογενειών.

Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς προβλήματα. Ωστόσο όλοι μας αξίζουμε μια καλύτερη και πιο δίκαιη ζωή!



Γιώργος Γιαγκουδάκης



14.7.23

🔎 Πως αποφασίστηκε η συνεπιμέλεια βάσει της απόφ. 236/2023 Μον.Πρωτ.Πατρών; (βίντεο)

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας ή χωρισμένη μητέρα και σας απασχολεί σοβαρά το θέμα της συνεπιμέλειας με το νέο νόμο 4800/21 παρακολουθήστε το σημερινό βίντεό μας. Μείνετε μέχρι το τέλος έχει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος - ειδικός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω συνεχώς με  χρήσιμα  νομικά βίντεο οικογενειακού δικαίου. 

🔔 Να σας υπενθυμίσω να εγγραφείτε στο κανάλι μου και να κάνετε ένα κλικ στο καμπανάκι για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα νέα βίντεο μου. 

Με την εν λόγω απόφαση 236/2023 Μον.Πρωτ. Πατρών ειδικής διαδικασίας δόθηκε συνεπιμέλεια κατ΄εφαρμογή του ν. 4800/21.  Σύμφωνα με την απόφαση αυτή μεταξύ άλλων επισημάνθηκαν τα εξής:

👉 Ο κανόνας πλέον είναι ότι η γονική μέριμνα μετά το χωρισμό των γονέων συνεχίζει να συνασκείται από τους γονείς, όπως συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της έγγαμης συμβίωσης ή του συμφώνου συμβίωσης των γονέων (1513 Α.Κ.). Δηλαδή, καθιερώνεται η από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας μετά το χωρισμό των γονέων ως νόμιμο σύστημα, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια του γάμου, ώστε να μην είναι υποχρεωμένοι πλέον οι γονείς να καταφύγουν στο δικαστήριο προκειμένου να ρυθμίσουν την από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας. 

Το σύστημα αυτό είναι υποχρεωτικό, με την έννοια ότι εφαρμόζεται αυτομάτως και εκ του νόμου, ακόμη κι όταν δεν συμφωνεί ο ένας γονέας ή δεν υπάρχει δικαστική απόφαση. 

✔️ Στην περίπτωση διαφωνίας των γονέων (άρθ. 1514 ΑΚ) το Δικαστήριο για να αποφασίσει την απόκλιση από τον κανόνα της από κοινού άσκησης της γονικής μέριμνας θα πρέπει να διαπιστώσει ότι οι σχέσεις των γονέων έχουν πλήρως αποδομηθεί και ότι οι γονείς δεν πρόκειται να συνεργασθούν στο μέλλον προς το συμφέρον του παιδιού τους.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αρκεί, απλώς, η διαφωνία των γονέων, για να απονείμει ο δικαστής, κατά το υποκειμενικό περί δικαίου αίσθημα ή κατά τις αντιλήψεις που επικρατούν μέχρι σήμερα στη νομολογία, την αποκλειστική επιμέλεια του τέκνου στον έναν γονέα.

Δηλαδή, δεν νοείται ανάθεση της αποκλειστικής επιμέλειας στον άλλον γονέα ή έστω κατανομή της επιμέλειας, που μόνο κατ’ επίφαση θα επέτρεπε την ουσιαστική συμμετοχή και των δύο γονέων στην ανατροφή και φροντίδα του παιδιού 

➤ 1. εάν δεν συντρέχει σπουδαίος λόγος, που εγκυμονεί κινδύνους για το τέκνο, όπως περίπτωση κακοποιητικού, ψυχικά διαταραγμένου ή παντελώς αδιάφορου γονέα ή επικίνδυνου για τη σωματική και ψυχική υγεία του τέκνου, ή  

➤ 2. εάν δεν συντρέχει πραγματική αδυναμία άσκησης της συνεπιμέλειας από τον ένα γονέα λόγω της νόμιμης μετεγκατάστασης του ανήλικου τέκνου σε άλλη πόλη ή χώρα. 

Ανατροπή του κανόνα της από κοινού άσκησης της γονικής μέριμνας, μπορεί να γίνει, είτε με συμφωνία των γονέων (άρ. 1514 παρ. 1 ΑΚ), είτε με δικαστική απόφαση σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας εξαιτίας διαφωνίας των γονέων (άρ. 1514 παρ. 2 ΑΚ).

Αν διαπιστωθεί ότι οι σχέσεις των γονέων έχουν πλήρως αποδομηθεί και ότι αυτοί δεν πρόκειται να συνεργασθούν στο μέλλον προς το συμφέρον του παιδιού τους, το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίζει 

◻ 1. την κατανομή της άσκησης της επιμέλειας ή  

◻ 2. την αποκλειστική ανάθεσή της στον έναν γονέα. 

➜ Προϋπόθεση είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίζεται αποτελεσματικότερα η αποφυγή συνεχών και γενικευμένων έριδων και συγκρούσεων μεταξύ των γονέων, ή κατά περίπτωση η καλύτερη φροντίδα του τέκνου προς το συμφέρον του. Η προαγωγή του συμφέροντος του παιδιού θα πρέπει να είναι το αξιολογικό κριτήριο για τη δικαστική ρύθμιση της γονικής μέριμνας. 

7.7.23

🔎 Πως ερμηνεύεται ο υπολογισμός του 1/3 χρόνου μαχητού τεκμηρίου επικοινωνίας? (βίντεο)

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας ή χωρισμένη μητέρα και σας απασχολεί το θέμα του χρόνου επικοινωνίας τέκνου, παρακολουθήσετε και το σημερινό βίντεό μας.

Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος - ειδικός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω με  χρήσιμα  νομικά βίντεο οικογενειακού δικαίου. 

🔔Στο σημείο αυτό πριν ξεκινήσουμε να σας υπενθυμίσω όπως πάντα να εγγραφείτε στο κανάλι μου. Κάντε ένα κλικ στο καμπανάκι για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα νέα βίντεο μου. 

Λοιπόν στο προηγούμενο βίντεο  μιλήσαμε για το μαχητό τεκμήριο 1/3 επικοινωνίας τέκνων και ήταν μεγάλη η ανταπόκρισή σας με επικοινωνία και σχόλια επί του θέματος αυτού και σας ευχαριστώ. Σήμερα θα δούμε πως επί λέξει ερμηνεύουν τα δικαστήρια με δικαστικές αποφάσεις τους  τον υπολογισμό του 1/3  του εν λόγω μαχητού  συνολικού χρόνου επικοινωνίας.

Καταρχήν να πούμε ότι η επικοινωνία δεν περιλαμβάνει μόνο τη διαμονή του παιδιού στην οικία του γονέα, αλλά και άλλες μορφές επαφής, με φυσική παρουσία (λ.χ. ο γονέας δειπνεί με το παιδί ή το συνοδεύει σε δραστηριότητες) ή όχι (λ.χ. βιντεοκλήση, απλή τηλεφωνική επικοινωνία). Ωστόσο, η επικοινωνία χωρίς φυσική παρουσία δεν προσμετράται για τον υπολογισμό του 1/3, όπως ρητά προβλέπεται στο 3ο εδάφιο άρθ. 1520 Α.Κ.

Σύμφωνα με την νομολογία δικαστηρίων υπολογισμός του ενός τρίτου (1/3) του χρόνου του συνολικού χρόνου του παιδιού πρέπει κατά κανόνα να ερμηνευτεί ως το ένα τρίτο (1/3) της κάθε χρονικής περιόδου που διανύει το παιδί στη ζωή του (σχολική χρονιά, θερινές ή εορταστικές διακοπές κ.ο.κ.), Στον υπολογισμό αυτό δεν  ενδιαφέρει ο στενός εννοιοκρατικός και μαθηματικός υπολογισμός του 1/3 εκ του συνόλου των ημερών ενός έτους.

Η επικοινωνία του παιδιού με τον γονέα δεν πρέπει να διαταράσσει την «καθημερινότητα» του παιδιού. Αυτό σημαίνει ότι ο γονέας που επιδιώκει διευρυμένη επικοινωνία μπορεί και οφείλει να υλοποιήσει το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του παιδιού, που έχει συμφωνηθεί από τους δύο γονείς ή έχει οριστεί από το δικαστήριο.

Η μέριμνα να μη διαταραχθεί η σχολική φοίτηση και καθημερινότητα των παιδιών δεν θα πρέπει να οδηγεί στη λύση τα παιδιά να διαμένουν όλες τις εργάσιμες ημέρες με τον  γονέα που έχει την επιμέλεια και όλα τα Σαββατοκύριακα και διακοπές με τον άλλο γονέα. Αυτό θα είχε αποτέλεσμα μεγάλες στρεβλώσεις στην ανάπτυξη της σχέσης των παιδιών με καθένα από τους δύο γονείς.


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ