Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 813 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικό γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/12/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! ⏳Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόνο για 3 συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


22.12.23

🔥 Γονική αποξένωση = συναισθηματική κακοποίηση του παιδιού (βίντεο)

Για την γονική αποξένωση μιλήσαμε πολλές φορές. Πρόκειται για την σκοτεινή πλευρά του διαζυγίου και για την ψυχολογική - συναισθηματική κακοποίηση των παιδιών που δεν φαίνεται.

Μείνετε μέχρι το τέλος για να παρακολουθήσετε το σημερινό βίντεό μας.

Για όσους τυχόν δεν με γνωρίζουν είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος - ειδικός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω συνεχώς με  χρήσιμα  νομικά βίντεο οικογενειακού δικαίου. Ξεκινάμε κατευθείαν το θέμα μας.

Άραγε υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που μιλούν για γονική αποξένωση και την συναισθηματική κακοποίηση?

Ναι υπάρχουν αλλά είναι δυστυχώς ελάχιστες και που επαναλαμβάνουν μεταξύ άλλων  ότι η γονική αποξένωση συνεπάγεται συναισθηματική κακοποίηση του παιδιού.

Συγκεκριμένα τονίζουν επί λέξει με πανομοιότυπο τρόπο (copy paste) ότι:

Εάν ένας γονέας παρεμπόδισε αδικαιολόγητα την επικοινωνία του τέκνου με τον άλλο γονέα, τούτο συνιστά καταχρηστική άσκηση της γονικής μέριμνας, που είναι δυνατόν να επισύρει ακόμη και τις συνέπειες του άρθρου 1532 ΑΚ. Και αυτό, γιατί η συστηματική και κατ’ επανάληψη παρεμπόδιση της συμμετοχής του άλλου γονέα στην από κοινού άσκηση της επιμέλειας ή της επικοινωνίας του με το τέκνο του μπορεί να οδηγήσει σε αποκοπή του τέκνου από τον γονέα με τον οποίο αυτό δε διαμένει μαζί, κατάσταση που συνιστά γονική αποξένωση και οδηγεί σε δομικές ανισορροπίες και σε τελική ανάλυση στη συναισθηματική κακοποίηση του παιδιού.

Έχω να παρατηρήσω ότι η παραπάνω πρόταση είναι σωστή και σημαντική, καθώς η γονική αποξένωση αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τα παιδιά, τους γονείς και την κοινωνία μας. Ωστόσο, η επαναληπτική χρήση της παραπάνω πρότασης κλισέ  σε δικαστικές αποφάσεις υποδηλώνει ότι οι δικαστές δεν δίνουν την απαιτούμενη προσοχή που όφειλαν να δώσουν κατά την ταπεινή γνώμη μου στο σημαντικό αυτό θέμα της γονικής αποξένωσης.

Η γονική αποξένωση μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της ψυχολογικής βλάβης, της διαταραχής της ανάπτυξης και της δυσκολίας στη δημιουργία σχέσεων. Είναι σημαντικό οι δικαστές μας να εκπαιδευτούν κατάλληλα για να κατανοούν τις αιτίες και τις συνέπειες της γονικής αποξένωσης, ώστε να μπορούν να λάβουν σωστές αποφάσεις που είναι για το καλύτερο συμφέρον των παιδιών μας.

Επίσης εξάλλου επισημαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) με την απόφασή του υπ` αριθ. 60457/2000 της 5ης Φεβρουαρίου 2004, έκρινε ότι αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της οικογενειακής ζωής η αμοιβαία απόλαυση της συντροφιάς μεταξύ του γονέα και του τέκνου. Αυτό ισχύει έστω και αν η σχέση μεταξύ των γονέων έχει καταρρεύσει και εγχώρια μέτρα (αποφάσεις δικαστηρίων) που εμποδίζουν την απόλαυση αυτή αποτελούν παρέμβαση στο δικαίωμα, το προστατευόμενο από το άρθρο 8 της Σύμβασης.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις (δεν μιλάμε εδώ για αυτές) που η λήψη μέτρων από τον ασκούντα την επιμέλεια γονέα για τον περιορισμό της επικοινωνίας του ανήλικου τέκνου με τον άλλο γονέα δικαιολογείται από το ίδιο το συμφέρον του τέκνου, όπως π.χ. σε διαπιστωμένες περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος του τέκνου ή σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης αυτού από τον τελευταίο αυτό γονέα.

15.12.23

🔥 Η νίκη ενός πατέρα: Η αλήθεια που κέρδισε. Μια ιστορία γονικής αποξένωσης (βίντεο)

Πώς είναι δυνατόν ένας γονιός να αποξενώσει το παιδί του από τον άλλο γονέα; Και όμως είναι δυνατόν.

Μείνετε μέχρι το τέλος για να παρακολουθήσετε το σημερινό βίντεό μας. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά για τους χωρισμένους γονείς και ιδίως πατέρες τέκνων.  

Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος - ειδικός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω συνεχώς με  χρήσιμα  νομικά βίντεο οικογενειακού δικαίου. 

Σήμερα θα σας διηγηθώ εν συντομία μια ιστορία γονικής αποξένωσης.

Η Μαρία ήταν μια μητέρα που είχε μόλις χωρίσει από τον σύζυγό της, τον Νίκο. Είχαν μαζί ένα γιό, τον 10χρονο Αλέξανδρο, ο οποίος έμενε μαζί με την μητέρα του μετά τον χωρισμό. Η Μαρία ήταν συγκλονισμένη από το χωρισμό και το διαζύγιο και δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί την κατάσταση. Ήταν φοβισμένη μήπως χάσει τον γιο της.

Ο πρώην σύζυγος της Μαρίας, ο Νίκος, ήταν ένας καλός και υποστηρικτικός πατέρας. Είχε πάντα μια στενή σχέση με τον γιο του, τον Αλέξανδρο. Μετά το διαζύγιο, ο Νίκος ήθελε να συνεχίσει να βλέπει τον γιο του όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η Μαρία, από την άλλη πλευρά, ήταν πολύ εγωίστρια,  χειριστική και θυμωμένη  από το διαζύγιο. Είχε πάντα την τάση να ελέγχει τα πάντα στη ζωή του Νίκου, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης του με τον γιο τους. Της ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να συγχωρήσει τον Νίκο για τον χωρισμό τους. 

Μετά το διαζύγιο, η Μαρία άρχισε να προσπαθεί να αποξενώσει τον Αλέξανδρο από τον πατέρα του με διάφορους τρόπους.

Άρχισε να λέει στον Αλέξανδρο πολλά ψέματα για τον πατέρα του. Του έλεγε ότι ο πατέρας του δεν τον αγαπούσε και ότι ο πατέρας του ήταν υπεύθυνος για το διαζύγιο. Επίσης η Μαρία έβρισκε πολλές ψεύτικες δικαιολογίες για να μην βλέπει ο γιός της τον πατέρα του και να μην επικοινωνεί μαζί του κανονικά.

Ο Αλέξανδρος ήταν ένα ευάλωτο παιδί και ευαίσθητο παιδί, που περνούσε ήδη μια δύσκολη περίοδο από τον χωρισμό των γονιών του. Ήταν θυμωμένος και μπερδεμένος με την όλη κατάσταση και σιγά-σιγά άρχισε να πιστεύει τα ψέματα και τις συκοφαντίες της μητέρας του.

Ο Νίκος ήταν απογοητευμένος και απελπισμένος. Δεν ήξερε πραγματικά τι να κάνει για να βοηθήσει τον γιο του. Ο Νίκος αποφάσισε να πάρει τη συμβουλή δικηγόρου.

Μια μέρα, ο Νίκος συνάντησε έναν δικηγόρο, που ειδικευόταν στο οικογενειακό δίκαιο και σε θέματα γονικής αποξένωσης. Ο δικηγόρος άκουσε προσεκτικά την ιστορία του Νίκου. Του είπε ότι η γονική αποξένωση είναι ένα πολύ σοβαρό φαινόμενο, που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τα παιδιά.

Ο δικηγόρος συμβούλευσε τον Νίκο να συγκεντρώσει αποδεικτικά στοιχεία για την προσπάθεια γονικής αποξένωσης και να ζητήσει άμεσα την επιμέλεια του γιου του. Του είπε μάλιστα ότι αυτό θα ήταν δύσκολο, αλλά και το καλύτερο για τον γιο του τον Αλέξανδρο.

8.12.23

🔥 Σύνδρομο γονικής αποξένωσης αναγνωρίστηκε από δικαστήριο υπέρ μητέρας! (βίντεο)

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Το ενημερωτικό αυτό βίντεο αφορά ένα πολύ επίκαιρο θέμα και είναι πολύ χρήσιμο ιδίως για τους χωρισμένους γονείς ανηλίκων τέκνων. Μείνετε μέχρι το τέλος έχει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος - ειδικός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω συνεχώς με  χρήσιμα  νομικά βίντεο οικογενειακού δικαίου. 

🔔 Να σας υπενθυμίσω όπως πάντα, να κάνετε μια εγγραφή στο κανάλι μου και ένα κλικ στο καμπανάκι για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα νέα βίντεο μου.

Ξεκινάω λοιπόν αμέσως με το σημερινό θέμα μας. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου σε μια υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων (158/2021) δικάζοντας αντίθετες αιτήσεις γονέων, πιθανολόγησε ότι συντρέχει περίπτωση «συνδρόμου γονικής αποξένωσης» σε βάρος του ασκούντος την επικοινωνία γονέα - μητέρας στον οποίο αφενός ανέθεσε προσωρινά την επιμέλεια του ανήλικου και αφετέρου παραχώρησε δικαίωμα επικοινωνίας στον  πατέρα με την υποχρέωση προσωρινώς να παραλείπει να προσβάλλει την προσωπικότητα της μητέρας. Περαιτέρω η απόφαση υποχρέωσε προσωρινά την μητέρα να πραγματοποιήσει μαζί με την ανήλικη θυγατέρα της συνεδρίες στον οριζόμενο παιδοψυχίατρο,  σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές και το σχετικό πρόγραμμα που αυτός θα της υποδείξει.

👉 Το δικαστήριο αναγνώρισε το σύνδρομο γονικής αποξένωσης και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: 

"Παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο της γονικής αποξένωσης έχει αμφισβητηθεί από μερίδα επιστημόνων της επιστήμης της ψυχολογίας, εντούτοις, σταδιακά γίνεται πλέον αποδεκτή η ύπαρξή του (ανεξαρτήτως εάν θα χαρακτηριστεί από τους ειδικούς επιστήμονες ως «σύνδρομο» εν στενή εννοία, ή ως «φαινόμενο») ενδεικτικά δε, αναφέρεται η αναγνώρισή του κατά το έτος 2002 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο Διεθνούς διάσκεψης. Σημειώνεται ότι με την από 16-6-2016 απόφαση του Α` τμήματος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η οποία εκδόθηκε επί της από 2011 προσφυγής σε υπόθεση κατά Ελλάδος, αναγνωρίστηκε η ύπαρξη του φαινομένου της γονικής αποξένωσης."

🎓 Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι το εν λόγω δικαστήριο όρισε το σύνδρομο γονικής αποξένωσης ως εξής:

«Σύνδρομο γονικής αποξένωσης» ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο ο ένας γονέας προσπαθεί να «συμμαχήσει» με το παιδί και να το αποξενώσει μέσω της ψυχολογικής χειραγώγησης από τον άλλο γονέα. Η ψυχολογική χειραγώγηση περιλαμβάνει ύβρεις, ασύστολη δυσφήμηση και δημιουργία ψευδών αναμνήσεων εκ μέρους του αποξενωτή γονέα. Ως αποτέλεσμα το παιδί ουσιαστικά «εκπαιδεύεται» στο να απεχθάνεται τον «γονέα-στόχο». Δημιουργείται έτσι, το σύνδρομο γονικής αποξένωσης (Parental Alientation Syndrome, PAS), το οποίο επικεντρώνεται στη συμπεριφορά του παιδιού. Περιγράφεται δε, ως διαταραχή η οποία προκύπτει από την επίδραση του αποξενωτή γονέα και εκδηλώνεται μέσα από ένα σύνολο συμπεριφορών που εμφανίζονται στο παιδί. 

✔️ Ενδεικτικά εκδηλώσεις αυτού του συνδρόμου όπου το παιδί: 

α) Συμμετέχει σε μία «εκστρατεία δυσφήμησης» όπου συστηματικά και αδικαιολόγητα προσβάλλει κι επιτίθεται στον έτερο γονέα, 

β) εμφανίζει απώλεια αμφιθυμίας, 

γ) διατηρεί μόνο αρνητικά συναισθήματα για τον γονέα-στόχο και ακολουθεί μία λογική «άσπρο-μαύρο» (ήτοι ως ο «απόλυτα καλός γονέας» και ο «κακός γονέας»),

 δ) φαίνεται να «παπαγαλίζει» και να αναπαράγει τις απόψεις του αποξενωτή γονέα,

ε) προχωράει σε επιπόλαιους ορθολογισμούς προκειμένου να δικαιολογήσει την εχθρότητα στον αποξενωμένο γονέα, ε) εμφανίζεται ως «ελεύθερος στοχαστής», δηλαδή ότι η στάση προς τον αποξενωμένο γονέα είναι αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης, 

στ) παρουσιάζει απουσία ενοχής για τη στάση του προς τον γονέα-στόχο, ενεργεί με αυξανόμενη εχθρότητα έναντι στον στοχοποιημένο γονέα, αρνούμενο τελικά οποιαδήποτε επαφή, άρνηση που επεκτείνεται σταδιακά και στην οικογένεια του αποξενωμένου γονέα, 

ζ) επιδεικνύει αντανακλαστική υποστήριξη προς τον αποξενωτή γονέα.

➤ Στην υπόθεση που δίκασε το δικαστήριο αυτό, αναγνωρίζοντας το σύνδρομο γονικής αποξένωσης διαπιστώθηκαν και κατά την προσωπική επικοινωνία της Δικαστού με το ανήλικο τέκνο τα εξής

4.12.23

🔥 Ξεκινήστε τη νέα σας ζωή σήμερα με τη βοήθεια ενός δικηγόρου οικογενειακού δικαίου

📢 podcast

Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να εμπιστευτείτε κάποιον που δεν γνωρίζετε.  Γι' αυτό, σας προσκαλούμε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για εμάς. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας, να διαβάσετε τις κριτικές μας ή να κλείσετε ένα ραντεβού για να μιλήσετε με έναν από τους δικηγόρους μας για να κάνετε ερωτήσεις. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση έχετε και να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

✔️ Εδώ είναι μερικά συγκεκριμένα στοιχεία που μπορείτε να εξετάσετε για να μας εμπιστευτείτε:

➤ Η εμπειρία μας:  Έχουμε πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση στο οικογενειακό δίκαιο πάνω από 33 χρόνια. Έχουμε βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τα νομικά τους προβλήματα και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε και εσάς. Έχουμε αναλάβει μια ποικιλία οικογενειακών υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένων της επιμέλειας των παιδιών, της διατροφής, του διαζυγίου, της διανομής της περιουσίας και άλλων ζητημάτων.

➤ Η εξειδίκευσή μας: Είμαστε αφοσιωμένοι στην παροχή εξατομικευμένης και αποτελεσματικής προστασίας των δικαιωμάτων σας. Θα καταλάβουμε τις συγκεκριμένες ανάγκες σας και θα εργαστούμε σκληρά για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας.

➤ Οι κριτικές μας: Οι πελάτες μας μας έχουν δώσει εξαιρετικές κριτικές για την ποιότητα της δουλειάς μας και την εξυπηρέτησή μας.

Είμαστε αφοσιωμένοι στην ειλικρίνεια και την διαφάνεια. Θα σας ενημερώσουμε πάντα για τις επιλογές σας και θα σας εξηγήσουμε τις πιθανές συνέπειες κάθε επιλογής.

Είμαστε προσιτοί και κατανοητοί. Θα χρησιμοποιήσουμε απλή γλώσσα για να εξηγήσουμε τα νομικά σας δικαιώματα και τις επιλογές σας.

Προσπαθούμε να καταλάβουμε τις ανάγκες σας και να σας προσφέρουμε πληροφορίες και υπηρεσίες που είναι πραγματικά χρήσιμες για εσάς.

Πιστεύουμε ότι η εστίασή μας στις ανάγκες σας και η προσαρμοστικότητα των υπηρεσιών μας μας καθιστά μια ελκυστική επιλογή για τους απασχολημένους επαγγελματίες όπως εσείς.

Είμαστε αφοσιωμένοι  στην παροχή υψηλής ποιότητας νομικής υποστήριξης, στην παροχή εξατομικευμένης και αποτελεσματικής προστασίας των δικαιωμάτων σας. Θα καταλάβουμε τις συγκεκριμένες ανάγκες σας και θα εργαστούμε σκληρά για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας.

Προσφέρουμε μια σειρά από υπηρεσίες για να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε το νομικό σας πρόβλημα, είτε πρόκειται για μια απλή υπόθεση είτε για μια πιο περίπλοκη. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με νομική καθοδήγηση, να σας εκπροσωπήσουμε στο δικαστήριο ή να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία.

1.12.23

🔥 Γονική αποξένωση: Το έγκλημα που δεν τιμωρείται! (βίντεο)

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. 

Σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να βοηθήσουμε όλοι κατά της ενδοοικογενειακής βίας και ειδικότερα μπορούμε να βοηθήσουμε τα ανήλικα παιδιά από κακοποιητικές συμπεριφορές γονέων συμμετέχοντας στη Δημόσια διαβούλευση νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υπό τον τίτλο: 

«Παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης – Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας» 

και αφήνοντας το δικό μας σχόλιο δηλώνοντας αφενός την αντίθεσή μας με την ενδοοικογενειακή βία και αφετέρου να δηλώσουμε την θέλησή μας να ποινικοποιηθεί η γονική αποξένωση και γενικά για όσους δεν τους αρέσει ο όρος η συμπεριφορά του γονέα εκείνου, που ασκεί ψυχολογική βία και κάθε είδους κακοποίηση των ανηλίκων τέκνων του προκαλώντας συναισθηματική ρήξη και αποξένωση τους από τον άλλο γονέα με σοβαρές δυσμενείς συνέπειες στα ανήλικα τέκνα. Κάτω από το βίντεο θα σας έχω το σχετικό link του δικτυακού τόπου διαβουλεύσεων για να αφήσετε το σχόλιό σας στην εν λόγω διαβούλευση που διαρκεί έως 28/12/23. 

Αγαπητές φίλες και φίλοι η γονική αποξένωση είναι ένα έγκλημα που δεν τιμωρείται και φυσικά θα πρέπει να ποινικοποιηθεί η γονική αποξένωση. Είναι μια σοβαρή μορφή ψυχολογικής κακοποίησης παιδιών, που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ψυχική και συναισθηματική υγεία τους. Τα παιδιά που υποφέρουν από γονική αποξένωση μπορεί να βιώσουν:

Άγχος, Κατάθλιψη, Δυσκολίες στην κοινωνική τους ζωή, Δυσκολίες στην εκπαίδευση, Δυσκολίες στην ανάπτυξη της, ταυτότητάς τους.

Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος - ειδικός δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω με  χρήσιμα  νομικά βίντεο οικογενειακού δικαίου. 

Ενόψει της διαβούλευσης του νομοσχεδίου με τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα και του νόμου 3500/2006 περί ενδοοικογενειακής βίας (κεφ. Δ' "Εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας"), θα ήθελα να επισημάνω για πολλοστή φορά την ανάγκη για ποινικοποίηση της γονικής αποξένωσης. Η ποινικοποίηση της θα ήταν ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των παιδιών από αυτή την μορφή κακοποίησης. Θα έστελνε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η γονική αποξένωση δεν είναι αποδεκτή και ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όσους την προκαλούν στα παιδιά τους.

Ειδικότερα, η ποινικοποίηση της γονικής αποξένωσης θα έχει τα εξής οφέλη:

1. Θα αποθαρρύνει τους γονείς από το να ασκούν γονική αποξένωση.

2. Θα βοηθήσει τα παιδιά που υποφέρουν από γονική αποξένωση να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται.

3. Θα στείλει ένα μήνυμα ότι η γονική αποξένωση δεν είναι αποδεκτή και ότι θα υπάρξουν σοβαρές ποινικές συνέπειες για όσους την ασκούν.

Φυσικά, η ποινικοποίηση της γονικής αποξένωσης δεν είναι η μόνη λύση. Είναι σημαντικό να υπάρξουν και άλλες δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της γονικής αποξένωσης, όπως:

- Εκπαίδευση των γονέων σχετικά με τις επιπτώσεις της γονικής αποξένωσης.

- Δημιουργία υπηρεσιών υποστήριξης για τα παιδιά και τους γονείς που υποφέρουν από γονική αποξένωση.


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ