Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 813 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικό γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/12/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! ⏳Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόνο για 3 συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


7.6.24

🔥 Ριζικές Αλλαγές στην Γονική Μέριμνα Εκτός Γάμου Τέκνων με το ν.4800/21

Σύµφωνα µε τη νέα ρύθµιση, η γονική µέριµνα του µη αναγνωρισθέντος τέκνου ανήκει, όπως και µε το προϊσχύσαν δίκαιο, στη µητέρα του. Αυτό είναι απολύτως δικαιολογηµένο, διότι νοµικός δεσµός συγγένειας µε πατέρα δεν υπάρχει. Αν όµως το τέκνο αναγνωρισθεί εκουσίως ή µετά από αγωγή του πατέρα, το τέκνο εξοµοιώνεται και ως προς τη γονική µέριµνα µε τέκνο που γεννήθηκε σε γάµο. Αυτό σηµαίνει ότι ο πατέρας και αποκτά και ασκεί γονική µέριµνα από κοινού µε τη µητέρα, όπως εάν υπήρχε γάµος ή σύµφωνο συµβίωσης. 

Επειδή όµως ο νοµοθέτης κατανοεί ότι η συνεπιµέλεια δεν θα είναι δυνατή σε γονείς που δεν ζουν µαζί, στην περίπτωση αυτή εφαρµόζονται αναλόγως οι διατάξεις των ΑΚ 1513 και 1514, δηλαδή η ρύθµιση της άσκησης από το δικαστήριο. Συνεπώς επί εκούσιας αναγνώρισης ο κανόνας είναι η συνεπιµέλεια και η εξαίρεση είναι η ρύθµιση από το δικαστήριο.

Σε περίπτωση δικαστικής αναγνώρισης, στην οποία αντιδίκησε ο πατέρας, αυτός δεν ασκεί γονική μέριμνα ούτε αναπληρώνει τη μητέρα στην άσκησή της, εκτός αν υπάρχει συμφωνία των γονέων. Η σημαντική αλλαγή εδώ είναι ότι το δικαστήριο μπορεί, αν το επιβάλλει το συμφέρον του τέκνου, να αποφασίσει διαφορετικά μετά από αίτηση του πατέρα. Τι να αποφασίσει διαφορετικά; Θα μπορούσε δηλαδή  να αναθέσει και στον πατέρα ή αποκλειστικά µόνο στον πατέρα την άσκηση της γονικής µέριµνας, απλά και μόνο αν αυτό επιβάλλεται από το συµφέρον του τέκνου. 

Άρα όταν υπάρχει αντιδικία ως προς την πατρότητα του τέκνου, ο κανόνας είναι η άσκηση γονικής μέριμνας από τη µητέρα και η εξαίρεση του κανόνα αυτού η ανάθεση αυτής από το αρμόδιο δικαστήριο, μετά από σχετική αίτηση του πατέρα. Η νέα ρύθμιση βελτιώνει θεωρητικά τη θέση του πατέρα, γιατί αν -ως συνήθως - η σχέση των γονέων είναι κακή και δεν συμβιώνουν μαζί ο κανόνας θα είναι να παραμένει με δικαστική απόφαση η άσκηση γονικής μέριμνας στην μητέρα με την οποία και διαμένει το παιδί συνήθως μαζί της. Εξαιρούνται φυσικά οι περιπτώσεις σοβαρής ακαταλληλότητας της μητέρας και ειλικρινούς ενδιαφέροντος του πατέρα ως προς την άσκηση γονικής μέριμνας.



Συνεπώς η συνεπιμέλεια και πολύ περισότερο η αποκλειστική επιμέλεια στον πατέρα σε περίπτωση αντιδικίας σε υποθέσεις δικαστικής αναγνώρισης είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί από τα δικαστήρια σε περίπτωση σχετικής αίτησης του πατέρα που αντιδίκησε.  

Ο δικαστικά αναγνωρισμένος πατέρας, ως φορέας γονικής μέριμνας που δεν την ασκεί, έχει ορισμένες περιορισμένες εξουσίες λ.χ. δικαίωμα πληροφόρησης του για τη γονική μέριμνα που ασκεί η μητέρα του παιδιού ή το δικαίωμα προσωπικής επικοινωνίας με το εκτός γάμου τέκνο του. Παράλληλα όμως έχει και την υποχρέωση διατροφής του τέκνου του.


-------- . --------


* Υ.Γ. Ευχαριστώ για την επίσκεψη  στο blog. Αν έχετε ερώτηση ή απορίες επικοινωνήστε μαζί μου.  Θα είμαι ευτυχής να μιλήσω μαζί σας για το ζήτημα που σας απασχολεί για να σας προτείνω λύσεις. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα  - Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120  https://dikigoros-diazygion.gr   https://giagkoudakis-dikigoros.gr 

Σχετικές αναζητήσεις: Γονική Μέριμνα Εκτός Γάμου Τέκνων,  ν.4800/21



* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ