Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/5/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 3 από 4 διαθέσιμα συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


27.6.18

Τι να κάνεις για να πάρεις διαζύγιο σε χρόνο ρεκόρ?

  • ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ: Αν θέλεις πολύ σύντομα να πάρεις διαζύγιο, τότε ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ σήμερα είναι το συναινετικό διαζύγιο. Συζήτησε με τον/την σύζυγό σου και πείσε τον/την - αν το αποφασίσατε οριστικά και αμετάκλητα - ότι είναι καλό και για τους δύο σας και για τα παιδιά σας να πάρετε διαζύγιο σύντομα και πολιτισμένα.  Ίσως χρειαστεί χρόνος και σωστό timing για την ενέργειά σας αυτή.

  • ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΡΝΕΙ: Σε δύο βδομάδες περίπου θα έχεις το πολυπόθητο χαρτί του διαζυγίου (συμβολαιογραφική πράξη διαζυγίου) στα χέρια σου, το οποίο εντός λίγων ημερών θα πρέπει να καταχωρηθεί και στο αρμόδιο Ληξιαρχείο (όπου έχει καταχωρισθεί η σύσταση του γάμου) και από τότε μόνο επέρχεται νομικά η λύση του γάμου.

  • ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ: Το συναινετικό διαζύγιο σήμερα (μετά την αλλαγή του ν. 4055/2012) γίνεται με ένα (1)  συμβολαιογράφο και δύο (2) δικηγόρους υποχρεωτικά (ένα για τον σύζυγο και ένα για την σύζυγο). Για την διαδικασία του συναινετικού διαζυγίου έγραψα λεπτομερώς σε άλλο άρθρο μου. Εν ολίγοις προϋποθέτει συμφωνία διαζυγίου με τον/την σύζυγο και αν υπάρχουν ανήλικα παιδιά στο γάμο συμφωνία τακτοποίησης των θεμάτων επιμέλειας, επικοινωνίας και διατροφής τους και μάλιστα για μια διετία τουλάχιστον. Μετά τη διετία θα πρέπει να γίνεται ανανέωση της συμφωνίας αυτής. 


25.6.18

Έχετε δικηγόρο που είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματά σας?

Γιατί πηγαίνετε σε ένα δικηγόρο?  Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ερώτημα το οποίο θα πρέπει να απαντήσετε. Πηγαίνετε προφανώς γιατί ψάχνετε νομική προστασία. Γιατί θέλετε να σας απαντήσει σε ερωτήματα τα οποία σας απασχολούν και σας βασανίζουν μερικές φορές όλο το εικοσιτετράωρο.  Τι θα θέλατε να σας πει ή τι θα έπρεπε να σας πει ο δικηγόρος σας? 

Καταρχήν κατά τη γνώμη μου, αφού σας ακούσει προσεκτικά, θα έπρεπε να σας ενημερώσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ για  τα νόμιμα δικαιώματά σας. Να σας δώσει ΑΜΕΣΑ απαντήσεις - ΛΥΣΕΙΣ για το πώς μπορείτε να τα κατοχυρώσετε και πώς μπορείτε να τα προστατεύσετε μέσω της νόμιμης οδού, που είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Χρειάζονται περαιτέρω να γίνουν ΕΓΚΑΙΡΑ και όλες οι κατάλληλες ενέργειες, προκειμένου να προστατεύσετε τα νόμιμα δικαιώματά σου. 

19.6.18

Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδος

  • Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
  • Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου
  • Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου
  • Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξ/λης (Έβρου)
  • Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδος
  • Δικηγορικός Σύλλογος Άμφισσας
  • Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας
  • Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας
  • Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών
  • Δικηγορικός Σύλλογος Γρεβενών
  • Δικηγορικός Σύλλογος Γυθείου
  • Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας
  • Δικηγορικός Σύλλογος Εδέσσης
  • Δικηγορικός Σύλλογος Ευρυτανίας
  • Δικηγορικός Σύλλογος Ζακύνθου
  • Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας
  • Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου
  • Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας (Ηγουμενίτσα)
  • Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
  • Δικηγορικός Σύλλογος Θηβών
  • Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων
  • Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

16.6.18

ΝΟΜΟΣ 4531/2018 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διατάξεις του ν. 4531/2018 (ΦΕΚ Α' 62/05.04.2018) με τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, του Κώδικα Ιθαγένειας και στη λειτουργία του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ). 


ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4531 (ΦΕΚ Α' 62/05.04.2018)

 Ι) Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας, ΙΙ) Ενσωμάτωση της 2005/214/ΔΕΥ απόφασης-πλαίσιο, όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση-πλαίσιο 2009/299/ΔΕΥ, σχετικά με την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης επί χρηματικών ποινών και ΙΙΙ) Άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και λοιπές διατάξεις.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:


 Ι. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

 ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

 Άρθρο 1

 Κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας, που υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 7 Απριλίου 2011, και υπογράφηκε στις 11 Μαΐου 2011 κατά την 121η συνεδρίαση του Συμβουλίου, στην Κωνσταντινούπολη, το κείμενο της οποίας σε πρωτότυπο στην αγγλική γλώσσα, στη γαλλική γλώσσα και σε μετάφραση στην ελληνική έχει ως εξής:

11.6.18

Ποιος έχει τη γονική μέριμνα του εκτός γάμου τέκνου?

  
"...Το άρθρο 1515 ΑΚ, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 17 του Ν. 1329/1983, ορίζει ότι ‘’ Η γονική μέριμνα του ανηλίκου τέκνου, που γεννήθηκε και παραμένει χωρίς γάμο των γονέων του, ανήκει στη μητέρα του. Σε περίπτωση αναγνώρισής του, αποκτά γονική μέριμνα και ο πατέρας, που όμως την ασκεί αν έπαψε η γονική μέριμνα της μητέρας ή αν αυτή αδυνατεί να την ασκήσει για νομικούς ή πραγματικούς λόγους. Με αίτηση του πατέρα, το δικαστήριο μπορεί και σε κάθε άλλη περίπτωση, και ιδίως αν συμφωνεί η μητέρα, να αναθέσει και σ’ αυτόν την άσκηση της γονικής μέριμνας ή μέρος της, εφόσον αυτό επιβάλλεται από το συμφέρον του τέκνου. Σε περίπτωση δικαστικής αναγνώρισης, στην οποία αντιδίκησε ο πατέρας, αυτός δεν ασκεί γονική μέριμνα ούτε αναπληρώνει τη μητέρα στην άσκησή της. Το δικαστήριο μπορεί, αν το επιβάλλει το συμφέρον του τέκνου, να αποφασίσει διαφορετικά με αίτηση του πατέρα, εφόσον έπαψε η γονική μέριμνα της μητέρας ή αυτή αδυνατεί να την ασκήσει για νομικούς ή πραγματικούς λόγους ή υπάρχει συμφωνία των γονέων.’’. 



* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί και θες να δεις περισσότερα διαθέσιμα αποτελέσματα πάτησε δεξιά το πράσινο κουμπί με το δεξί λευκό βέλος => μέχρι να βρείς αυτό που ψάχνεις στις εμφανιζόμενες αναρτήσεις



Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ