Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.


ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 727 + ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

χρόνια
(συνεχώς από το 1990).

18.8.14

Η Παράνομη κατακράτηση ακόμη και για λίγα λεπτά τιμωρείται με Φυλάκιση (Μέρος Α΄)

* Δημοσιεύτηκε  26/7 /2014  στην "Πρωϊνή" Εφημερίδα της Καβάλας  

Η Παράνομη κατακράτηση διακρίνεται σε κοινή και σε παράνομη "κατακράτηση παρά το Σύνταγμα", για την οποία θα μιλήσουμε μια άλλη φορά.

Το έγκλημα της κοινής παράνομης κατακράτησης περιλαμβάνεται στο 18ο Κεφάλαιο του Ειδικού Μέρους του Ποινικού Κώδικα με τίτλο "Εγκλήματα κατά της προσωπικής ελευθερίας".

Το άρθρο 326 Π.Κ. προβλέπει το έγκλημα της κοινής παράνομης κατακράτησης σύμφωνα με το οποίο:
" 'Οποιος με πρόθεση κατακρατεί άλλον χωρίς τη θέλησή του ή του στερεί με άλλον τρόπο την ελευθερία της κίνησής του τιμωρείται με Φυλάκιση και αν η κατακράτηση διήρκεσε μακρό χρονικό διάστημα, με Φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών."

Πρόκειται για διαρκές έγκλημα. Η προθεσμία παραγραφής του ξεκινά από τότε που ο κατακρατηθείς ανέκτησε την ελευθερία του. Πρόκειται για πλημμέλημα, που διώκεται αυτεπάγγελτα. Το έγκλημα αυτό μπορεί να τελεσθεί με θετική ενέργεια, αλλά και με παράλειψη οφειλομένης ενέργειας, όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθ. 15 Π.Κ. Η οφειλόμενη ενέργεια μπορεί να επιβάλλεται από το νόμο, από σύμβαση ή από προηγούμενη ενέργεια του δράστη.Σκοπός του νομοθέτη είναι με τη διάταξη αυτή να προστατεύσει την ελεύθερη, κατά την οικεία κρίση και βούληση, κίνηση του προσώπου, ώστε να τιμωρείται όποιος δεσμεύει το πρόσωπο κατά τρόπον που να αδυνατεί τούτο να μετακινηθεί κατά βούληση στο χώρο και να στερείται έτσι την ελεύθερη επιλογή παραμονής σε ορισμένο τόπο.

Από την παραπάνω διάταξη προκύπτει ότι παράνομη κατακράτηση υπάρχει όταν κάποιος α) καθείργει άλλον, δηλαδή τον περιορίζει σε κλειστό χώρο από τον οποίο αδυνατεί να εξέλθει χωρίς τη θέληση του ή β) του στερεί την ελευθερία της κίνησης στον χώρο καθ` οιονδήποτε τρόπο, είτε συνεπεία μηχανικών εμποδίων (π.χ. με δέσμευση ή χρήση σωματικής βίας κατ` αυτού), είτε συνεπεία ψυχολογικής επίδρασης (πρόκληση φόβου με απειλές ή πρόκληση πλάνης με απατηλές παραστάσεις), με αποτέλεσμα να στερείται της ελεύθερης επιλογής παραμονήςτου στον επιλεγέντα χώρο. Η εκδηλωτική υλική ενέργεια του υπαιτίου έχει απροσδιόριστα εκ των προτέρων πλαίσια, το αδίκημα τελείται, εφ όσον το υπό πίεση πρόσωπο υποχρεούται να υπακούσει, έτσι ώστε να μη δύναται να επιλέξει την μετακίνηση του, ως έκφανση της ανεγνωρισμένης προσωπικής ελευθερίας.

Για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος της παράνομης κατακράτησης, υποκειμενικά απαιτείται δόλος που περιλαμβάνει τη γνώση του δράστη για τον παράνομο χαρακτήρα της ενέργειας του αυτής και τη θέληση να την πραγματώσει, χωρίς να αρκεί ενδεχόμενος δόλος. Παράνομη κατακράτηση είναι η πραγματοποιούμενη χωρίς νόμιμο λόγο, η τυπικά και ουσιαστικά ευρισκόμενη σε αντίθεση με το νόμο. Ο όρος "στέρηση της ελευθερίας" κατά την έννοια της ανωτέρω διάταξης, τέθηκε προς διαστολή του αδικήματος από την παράνομη βία. Έχει την έννοια της δέσμευσης του προσώπου και της αδυναμίας μετακίνησης του στον χώρο, με συνέπεια να στερείται την ελεύθερη επιλογή παραμονής στον χώρο που επιθυμεί. Ο χώρος κατακράτησης μπορεί να είναι ακίνητο, δωμάτιο ακινήτου, όχημα κ.λ.π. Θα πρέπει να πρόκειται για χώρο περίκλειστο ή περιφραγμένο ή περιορισμένο με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο. Μπορεί μάλιστα να υπάρχει οδός διαφυγής, άγνωστη όμως στο θύμα ή οδός διαφυγής επικίνδυνη ή φυλασσόμενη από το δράστη ή άλλο πρόσωπο ή που η χρήση της προσκρούει στα χρηστά ήθη ή βάζει σοβαρούς ηθικούς φραγμούς.

Αρκεί να διαρκέσει και για ελάχιστο χρόνο ακόμη και για ελάχιστες στιγμές η εγκάθειρξη ή στέρηση της ελευθερίας. Ο πάρα πολύ ασήμαντος χρόνος δεν αρκεί. Το στοιχείο αυτό του χρόνου παράνομης κατακράτησης λαμβάνεται υπόψιν στην επιμέτρηση της ποινής από το δικαστήριο που θα εκδικάσει το δράστη για την πράξη αυτή.

Ο νόμος δεν θέτει ως προϋπόθεση η στέρηση της ελεύθερης κίνησης να αναφέρεται σε περιορισμένο και συγκεκριμένο χώρο. Η ελεύθερη κίνηση του προσώπου προστατεύεται χωρίς αυτή να συνδέεται με τοπικούς περιορισμούς. Κατά συνέπειαν τελείται το έγκλημα της παράνομης κατακράτησης και όταν κάποιος εκ προθέσεως κατακρατεί παρανόμως το διαβατήριο άλλου, ώστε ο τελευταίος να μην μπορεί, παρά την αντίθετη θέλησή του, να εξέλθει και να μετακινηθεί εκτός της Χώρας. (Πηγή Νομολογίας: 1136/2011 ΑΠ, 466/2010 ΑΠ, 29/2008 ΠΛΗΜΜ ΞΑΝΘ, 155/2007 ΕΦ (ΜΟΔ) ΠΕΙΡ, 60/2006 ΠΛΗΜΜ ΡΟΔ, 2445/2003 ΑΠ, 668/1988 ΑΠ). - 


Γιώργος Π. Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
Για περισσότερες πληροφορίες 
σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. Πολιτικος γαμος και Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. κορονοιοσ. Πότε ανοιγουν τα δικαστηρια μετα το κοροναιο. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση. Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια.