Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.


📈 ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος 🎯. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!
👨‍⚕️ Μιλήστε τώρα με τον ψηφιακό βοηθό μας! (σε περίπτωση χρήσης κινητού σε οριζόντια θέση).

Νομικά θέματα - Θεματολογία"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 30/6/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! ⏳Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόνο για 1 συναινετικό διαζύγιο. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


12.2.14

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για την έγκληση. Πότε γίνεται καταγγελία αξιόποινης πράξης με έγκληση; (Μέρος Β’)

   ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ  με το άρθρο 71 Ν.5090/2024,ΦΕΚ A’ 30/23.02.2024

  Άρθρο 53. - Δίωξη μόνο με έγκληση.

«1 . Κατ’ εξαίρεση, στις περιπτώσεις που ορίζονται ρητά στον Ποινικό Κώδικα ή σε άλλους νόμους, η ποινική δίωξη γίνεται μόνο με έγκληση του παθόντος. 
Ο εγκαλών κατά την υποβολή της έγκλησης, για τα απολύτως κατ’ έγκληση διωκόμενα εγκλήματα, ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής καταθέτει παράβολο ποσού εκατό (100) ευρώ υπέρ του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.). Το ύψος του ποσού αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Αν δεν κατατεθεί παράβολο, η έγκληση απορρίπτεται ως απαράδεκτη. Εξαιρούνται από την κατάθεση παραβόλου οι δικαιούχοι νομικής βοήθειας, όπως αυτοί προσδιορίζονται στο άρθρο 1 του ν. 3226/2004 (Α’ 24). Δεν απαιτείται κατάθεση παραβόλου για τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, τα εγκλήματα ενδοοικογενειακής βίας, τα εγκλήματα ρατσιστικών διακρίσεων (άρθρο 82Α ΠΚ) και τα εγκλήματα παραβιάσεων της ίσης μεταχείρισης. Για αξιόποινες πράξεις που τελούνται σε βάρος δημοσίων οργάνων και υπαλλήλων κατά την άσκηση των καθηκόντων που έχουν ανατεθεί σε αυτούς, ο παθών υποβάλλει την έγκληση ατελώς και χωρίς την κατάθεση παραβόλου. Κατά της διάταξης του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, με την οποία η έγκληση απορρίπτεται ως απαράδεκτη λόγω μη κατάθεσης παραβόλου, δεν επιτρέπεται άσκηση προσφυγής κατά το άρθρο 52.»

*** Τα εδάφια δεύτερο έως και όγδοο  προστέθηκαν και  η παρ.1 διαμορφώθηκε ως άνω
       με το άρθρο 71 Ν.5090/2024,ΦΕΚ A’ 30/23.02.2024. Έναρξη ισχύος,σύμφωνα
       με το άρθρο 138 παρ.3 του αυτού νόμου, από τη δημοσίευση αυτού στην Ε.τ.Κ.

 2. Αφού υποβληθεί η έγκληση, η ποινική δίωξη προχωρεί όπως και στα εγκλήματα που διώκονται αυτεπαγγέλτως. Αν η δίωξη ασκήθηκε χωρίς έγκληση, η σχετική με την έγκληση δήλωση μπορεί να γίνει από τον παθόντα και στο ακροατήριο πριν από την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας στον πρώτο βαθμό.

=========================

                      
                                  
 * Δημοσιεύτηκε   27/1/2014 στην "Πρωϊνή" Εφημερίδα της Καβάλας 

   Στο πρώτο μέρος του άρθρου μιλήσαμε για τον ορισμό της έγκλησης, για το κανόνα της αυτεπάγγελτης δίωξης των εγκλημάτων, την κατ΄εξαίρεση με έγκληση δίωξη ορισμένων αξιόποινων πράξεων που ορίζει ρητά ο νόμος, για τα εγκλήματα που διώκονται κατ΄έγκληση, τα πρόσωπα που έχουν δικαίωμα έγκλησης και στο τι ισχύει σε περίπτωση έγκλησης σε βάρος ενός από τους συμμετόχους της εγκαλούμενης πράξης.

Σήμερα συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε το θέμα με τα παρακάτω θέματα που αφορούν την έγκληση:

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΓΚΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ
Η προθεσμία υποβολής της έγκλησης είναι τρίμηνη. Η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική, αποσβεστική και νόμιμη. Στη προθεσμία αυτή υπολογίζεται και η μέρα της γνώσης τέλεσης της αξιόποινης πράξης. Είναι σχετικά σύντομη προθεσμία, ώστε να μην υπάρχει επί μακρόν χρονικό διάστημα αιωρούμενη η αβεβαιότητα περί του αν μια πράξη θα πρέπει να διωχθεί ποινικά ή όχι. Αρχίζει η προθεσμία "από την ημέρα που έλαβε γνώση (ο εγκαλών) για την πράξη που τελέστηκε και για το πρόσωπό που την τέλεσε ή για έναν από τους συμμετόχους της".

Αυτή η γνώση θεωρείται ότι υπάρχει αν το πρόσωπο που δικαιούται να υποβάλει έγκληση γνωρίζει όλα τα συγκεκριμένα πραγματικα περιστατικά της πράξης (αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης του εγκλήματος) και του συγκεκριμένου δράστη. Δεν απαιτείται να γνωρίζει και το όνομα του δράστη. Ως γνώση, κατά την άνω διάταξη, νοείται «τι πλέον της απλής υπόνοιας και ολιγώτερον της πλήρους βεβαιότητος», δηλαδή «κάτι περισσότερο από την υποψία και κάτι λιγότερο από την βεβαιότητα». 

Συνεπώς, δεν υφίσταται «γνώση», μόνον όταν υπάρχει απλή υπόνοια ή παροχή κάποιας αόριστης πληροφορίας κατά τρόπο που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη (λ.χ. ανώνυμος επιστολή). Αντιθέτως, υπάρχει τέτοια γνώση, όταν ο δικαιούμενος σε έγκληση έχει πληροφορηθεί επαρκώς τα πραγματικά περιστατικά, τα οποία συγκροτούν την πράξη, έστω και αν δεν υφίσταται πλήρης βεβαιότητα περί τούτων και βεβαίως δεν απαιτείται η συνδρομή της δυνατότητας απόδειξης.

Η έγκληση «αποτελεί δικαστική προϋπόθεση για την έγκαιρη γένεση της ποινικής δίκης». Ενόψει της αρχής in dubio pro reo η όποια αμφιβολία περί του εμπροθέσμου ή μη της εγκλήσεως θα πρέπει να λειτουργήσει υπέρ του κατηγορουμένου, υπό την έννοιαν ότι πρέπει το αρμόδιο δικαστικό όργανο να θεωρήσει την έγκληση ως εκπροθέσμως υποβληθείσα. Η προθεσμία αυτή δυνατόν να ανασταλεί για λόγους ανωτέρας βίας, αν ο παθών αποδείξει ότι δεν έχει δυνατότητα αντίληψης της πράξης και των πραγματικών περιστατικών και κατά συνέπεια δεν μπορεί να υποβάλει έγκληση.

Η προθεσμία υποβολής έγκλησης λήγει με την παρέλευση της μέρας του τελευταίου μήνα αντίστοιχης με την ημέρα έναρξης. Αν η τελευταία μέρα είναι εξαιρετέα λήγει μόλις παρέλθει η επόμενη αυτής εργάσιμη μέρα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ορίζεται στην έγκληση πότε έλαβε γνώση ο εγκαλέσας για την πράξη που τελέστηκε και για το πρόσωπό που την τέλεσε ή για έναν από τους συμμετόχους της (για το εμπρόθεσμο υποβολής της).

Η μη υποβολή της έγκλησης επιφέρει εξάλειψη του αξιοποίνου της πράξης. Η παρ. 1 του άρθρου 117 ΠΚ προβλέπει ρητώς ότι:

"1. Οταν ο νόμος απαιτεί έγκληση για την ποινική δίωξη κάποιας αξιόποινης πράξης, το αξιόποινο εξαλείφεται αν ο δικαιούχος δεν υποβάλει την έγκληση μέσα σε τρεις μήνες από την ημέρα που έλαβε γνώση για την πράξη που τελέστηκε και για το πρόσωπό που την τέλεσε ή για έναν από τους συμμετόχους της.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ
Είναι δυνατόν να παραιτηθεί ο δικαιούμενος σε έγκληση από το σχετικό δικαίωμά του, είτε επειδή συμβιβάστηκε με το δράστη είτε για κάποιο άλλο λόγο. Ενδεχομένως ακόμη να παραιτηθεί σιωπηρώς εφόσον αφήσει να παρέλθει η τρίμηνη προθεσμία της έγκλησης άπρακτη δηλαδή χωρίς να υποβάλλει εντός αυτής την έγκληση για να ασκηθεί ποινική δίωξη.
Κατά την παρ. 2 του άρθρου 117 ΠΚ το αξιόποινο της πράξης εξαλείφεται με τη ρητή δήλωση του δι καιούχου της έγκλησης ενώπιον της αρμόδιας αρχής, ότι παραιτείται από το δικαίωμα της έγκλησης.

Κατ΄ άρθρο 51 ΚΠΔ " 1. Η παραίτηση από το δικαίωμα έγκλησης γίνεται από τον ίδιο το δικαιούμενο ή από ειδικό πληρεξούσιο σε συμβολαιογράφο, στον εισαγγελέα ή σε οποιονδήποτε ανακριτικό υπάλληλο, και συντάσσεται σχετική έκθεση.
2. Παραίτηση που γίνεται με όρους ή προθεσμία δεν έχει έννομα αποτελέσματα. Ανάκληση της παραίτησης δεν επιτρέπεται.
3. Με την ίδια δήλωση μπορεί να γίνει παραίτηση και από την πολιτική αγωγή για αποζημίωση."


ΠΟΤΕ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΕΓΚΛΗΣΗ
Κατά το άρθρο 47 ΚΠΔ ορίζεται ότι:
“1. Ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών εξετάζει την έγκληση που έλαβε και αν κρίνει ότι αυτή δεν στηρίζεται στο νόμο ή είναι προφανώς αβάσιμη στην ουσία της ή ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης την απορρίπτει με διάταξη, η οποία περιλαμβάνει συνοπτική αιτιολογία. Ο εγκαλών έχει δικαίωμα να λάβει γνώση και αντίγραφο της διάταξης.»
2. Αν ενεργήθηκαν προκαταρκτική εξέταση ή ανακριτικές πράξεις, κατά το Αρθρο
243 παρ. 2 ή ένορκη διοικητική εξέταση και ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν
προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για την κίνηση της ποινικής δίωξης, ενεργεί
όπως στην προηγούμενη παράγραφο.
3«1. Όσα αναφέρονται στα άρθρα 43 παράγραφοι 1 και 5, 44 και 45 εφαρμόζονται και ως προς
την έγκληση.»

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΑΛΟΥΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΣΗΣ
Κατά το άρθρο 48 ΚΠΔ ορίζεται ότι:

«3. Ο εγκαλών μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριών (3) μηνών από την έκδοση της διάταξης
κατά τις παραγράφους 1 και 2 του προηγούμενου άρθρου, μπορεί να προσφύγει κατά αυτής στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών. Η προθεσμία δεν παρεκτείνεται για κανένα λόγο. Για την προσφυγή συντάσσεται έκθεση από τον γραμματέα της εισαγγελίας που εξέδωσε την προσβαλλόμενη διάταξη.

2. Ο προσφεύγων υποχρεούται να καταθέσει παράβολο υπέρ του Δημοσίου ποσού τριακοσίων
(300) ευρώ, το οποίο επισυνάπτεται στην έκθεση που συντάσσει ο πιο πάνω γραμματέας.

«β. Σε περίπτωση που υποβλήθηκε μία έγκληση από περισσότερους εγκαλούντες, κατατίθεται μόνο ένα παράβολο». Το ύψος του ποσού αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αν δεν κατατεθεί το παράβολο η προσφυγή απορρίπτεται ως απαράδεκτη από τον εισαγγελέα εφετών.

3. Αν ο εισαγγελέας εφετών δεχθεί την προσφυγή παραγγέλλει είτε τη διενέργεια προκαταρκτικής
εξέτασης αν πρόκειται για κακούργημα για το οποίο δεν έχει ήδη διενεργηθεί είτε την άσκηση ποινικής δίωξης στις λοιπές περιπτώσεις και διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στον καταθέσαντα αυτό.»

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΓΚΛΗΣΗΣ - ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ
Αν υποβληθεί έγκληση μπορεί στη συνέχεια να γίνει ανάκληση από τον εγκαλούντα αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο με δήλωση προς τον Εισαγγελέα ή τους άλλους ανακριτικούς υπαλλήλους. Για την εγκυρότητα της ανάκλησης της έγκλησης είναι απαραίτητο να γίνει αποδεκτή από τον κατηγορούμενο. Επίσης είναι δυνατή η ανάκληση με δήλωση που καταχωρίζεται στα πρακτικά δικαστηρίου έως τη δημοσίευση απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.
Για την ανάκληση και τη συνέπειά της προβλέπουν τα άρθρα 120 Π.Κ. και 52 ΚΠΔ τα παρακάτω:

‘Αρθρο 120 ΠΚ
"1. Αυτός που υπέβαλε την έγκληση μπορεί να την ανακαλέσει, με τους όρους που ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.
2. Η ανάκληση που έγινε για έναν από τους συμμετόχους της πράξης έχει συνέπεια την παύση της ποινικής δίωξης και των υπολοίπων, αν και αυτοί διώκονται με έγκληση.
3. Η ανάκληση δεν έχει κανένα αποτέλεσμα για τον κατηγορούμενο που δηλώνει προς την αρχή ότι δεν την αποδέχεται.
Μετά την Ανάκληση της έγκλησης που υποβλήθηκε δεν μπορεί να υποβληθεί νέα."
Η σκοπιμότητα του αναγκαίου της αποδοχής της ανάκλησης από την πλευρά του κατηγορουμένου έγκειται στη προστασία της τιμής του από τυχόν ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος του και δυνατότητα απόδειξης δικαστικώς της αθωότητας του.

‘Αρθρο 52 ΚΠΔ
"1. Ο εγκαλών μπορεί είτε ο ίδιος είτε με ειδικό πληρεξούσιο να ανακαλέσει την έγκληση.
2. Για τους υπαλλήλους στους οποίους δηλώνεται η ανάκληση και για τον τρόπο με τον οποίο αυτή πρέπει να γίνει εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 42. Η ανάκληση μπορεί επίσης να γίνει και στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης και ωσότου δημοσιευτεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, με δήλωση που καταχωρίζεται στα πρακτικά. Αν η ανάκληση γίνει αργότερα, είναι απαράδεκτη."

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ
Τα έξοδα ανάκλησης βαρύνουν τον ανακαλούντα εγκαλέσαντα, οπότε απαραίτητο είναι να ρυθμίζεται το θέμα αυτό προ της ανάκλησης (καταβολή τους από το κατηγορούμενο)
Σύμφωνα με το άρθρο 53 ΚΠΔ “Για την ανάκληση που προβλέπεται στο άρθρο 52 δεν είναι απαραίτητη η προκαταβολή των δικαστικών εξόδων και τελών, που βαρύνουν σε κάθε περίπτωση τον ανακαλούντα. Αντίγραφο της έκθεσης που προβλέπεται στο άρθρο 52 ή των πρακτικών μαζί με την εκκαθάριση των δικαστικών εξόδων στέλνεται για είσπραξη στον αρμόδιο ταμία. Τα έξοδα ανάκλησης σήμερα είναι για εγκλήσεις υποθέσεων που δικάζονται σε Πταισματοδικείο 50 ευρώ, Μονομελές Πλημμελειοδικείο 80 ευρώ, Τριμελές Πλημμελειοδικείο 200 ευρώ(σε πρώτο βαθμό), Τριμελές Πλημμελειοδικείο 240 ευρώ (β΄βαθμός σε έφεση).
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤ΄ΕΓΚΛΗΣΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ
Εφαρμογή στα κατ΄έγκληση πταίσματα έχουν τα άρθρα τα 42, 43, 44, 46, 47, και 48 ΚΠΔ (μήνυση αξιόποινων πράξεων, έναρξη ποινικής δίωξης, αναβολή, αναστολή, αποχή ποινικής δίωξης, έγκληση, απόρριψη έγκλησης, δικαίωμα προσφυγής εγκαλούντος).
Σύμφωνα με το Αρθρο 49 ΚΠΔ προβλέπεται ότι:
"1. Οι ορισμοί των άρθρων 42, 43, 44, 46, 47, και 48 εφαρμόζονται και στα πταίσματα. Ως προς αυτά, τα δικαιώματα και τα καθήκοντα του εισαγγελέα πλημμελειοδικών ανήκουν στο δημόσιο κατήγορο και, όπου αυτός δεν υπάρχει, στον πταισματοδίκη σύμφωνα με το άρθρο 27
παρ 2. τα Δικαιώματα του εισαγγελέα εφετών ανήκουν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, και τα δικαιώματα του δικαστικού συμβουλίου ή του δικαστηρίου (άρθρ. 44) στον πταισματοδίκη.
2. Η ποινική δίωξη προκειμένου για πταίσματα αναστέλλεται, εκτός από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 44, και για όσο χρόνο ο κατηγορούμενος υπηρετεί για οποιονδήποτε λόγο στο στρατό και διαμένει εκτός έδρας του αρμόδιου πταισματοδικείου. Ο δημόσιος κατήγορος διατάσσει την αναστολή με αιτιολογημένη διάταξή του."


ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΣΕ ΚΑΤ΄ ΕΓΚΛΗΣΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ
Η σύλληψη του δράστη σε αυτόφωρο αδίκημα, χωρίς να έχει υποβληθεί προηγουμένως, έστω και προφορικά, έγκληση του παθόντος, είναι παράνομη σε περίπτωση εγκλημάτων διωκόμενων κατ΄ έγκληση και δεν επιτρέπεται. Η υποβολή της εγκλήσεως από τον αδικηθέντα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση της ποινικής δίωξης (άρθρο 50 ΚΠΔ). Σε περίπτωση έγκλησης με προφορική δήλωση για να είναι έγκυρη πρέπει να συμπεριληφθεί στη σχετική έκθεση αυτοφώρου συλλήψεως (άρθ. 275 παρ. 2 και 418 παρ. 3 Κ.Π.Δ)

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΓΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
Η μήνυση αφορά αυτεπάγγελτα διωκόμενα αδικήματα και υποβάλλεται από άλλο τρίτο πρόσωπο, εκτός του αμέσως παθόντα ή αμέσως ζημιωθέντα. Η έγκληση υποβάλλεται αποκλειστικά στα κατ΄ έγκληση ρητώς οριζόμενα από το νόμο διωκόμενα εγκλήματα από τον αμέσως παθόντα ή αμέσως ζημιωθέντα.
Στη περίπτωση των κατ΄ έγκληση ρητώς οριζόμενων από το νόμο διωκόμενων εγκλημάτων προκειμένου να κινηθεί η ποινική δίωξη απαιτείται η νομότυπη και εμπρόθεσμη υποβολή της έγκλησης, ενώ στα αυτεπάγγελτα διωκόμενα αδικήματα η ποινική δίωξη κινείται αυτεπάγγελτα.
Η έγκληση μπορεί να ανακληθεί, όπως προαναφέρθηκε, ενώ η μήνυση δεν μπορεί να ανακληθεί.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΓΚΛΗΣΗΣ;
Η σύνταξη έγκλησης απαιτεί την προσεκτική και με πολύ συγκεκριμένο τρόπο αναγραφή όλων των πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν σύμφωνα με το νόμο την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του/των εγκλήματος/των από δικηγόρο. Προϋποθέτει εξειδικευμένες γνώσεις νομικού για να χαρακτηριστούν νομικά, να υπαχθούν τα γεγονότα στις σχετικές νομικές διατάξεις της Ποινικής Νομοθεσίας. Επίσης ο δικηγόρος αξιολογεί τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης και γνωρίζει ποιά είναι τα απαραίτητα στοιχεία της νομότυπης υποβολάς της έγκλησης και της απαιτούμενης δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής, ώστε η έγκληση που συντάσσει να έχει νομική πληρότητα και μην υπάρχει περίπτωση να απορριφθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών κατ΄ άρθ. 47 ΚΠΔ, διότι δεν στηρίζεται στο νόμο ή είναι προφανώς αβάσιμη στην ουσία της ή ανεπίδεκτη δικαστικής εκτίμησης.

Ραντεβού το Σάββατο με ένα ακόμη νομικό θέμα. Μέχρι τότε καλή δύναμη.

Συντομογραφίες: Π.Κ. = Ποινικός Κώδικας Κ.Π. Δ. = Κώδικας Ποινικής Δικονομίας* Μπορείς  ακόμη να διαβάσεις και το  σχετικό άρθρο μου για τη διαφορά στα αυτεπάγγελτα και κατ΄εγκληση διωκόμενα εγκλήματα.Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί.- Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120, giagkoud@yahoo.com 


Γιώργος Π. Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
Για περισσότερες πληροφορίες 
σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας
giagkoud@yahoo.com
                                                                                                                                                                     * ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. Πολιτικος γαμος και Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. δικηγορικά γραφεία καβάλας. δικηγοροι για ακινητα,δικηγοροι ακινητων,δικηγοροι για συνταξεισ,διασημοι δικηγοροι,δικηγοροι για στρατιωτικα θεματα,δικηγοροι αστικου δικαιου,δικηγοροι παρ αρειω παγω. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση. Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. Αγαπητος χαρισματικος, μαχιμος και εγκριτος δικηγορος Γιαγκουδάκης. νομικος γνωστος δικηγορος, πασιγνωστος δικηγορος, Έγκριτος νομικός, ιδιαίτερα αγαπητός για το ήθος και την καλοσύνη του. Πολύ αξιόλογος και έγκριτος δικηγόρος, γνωστό δικηγορικό γραφείο Γιαγκουδάκη. Ο γνωστός Καβαλιώτης δικηγόρος Γιαγκουδάκης γράφει και ενημερώνει για τα διαζυγια και το οικογενειακο δικαιο. ποτε χανει την επιμελεια η μητερα. ποτε δινεται η επιμελεια παιδιου στον πατερα.δικηγορικά γραφεία καβαλα.οικογενειακο δικαιο δικηγοροι. οι καλυτεροι δικηγοροι για τροχαια,δικηγοροσ για τροχαια ατυχηματα,δικηγοροσ οικογενειακου δικαιου,δικηγόροι διαζυγίων,δικηγοροι ηλεκτρονικου εγκληματοσ,δικηγοροι για διαζυγια,οικογενειακο δικαιο δικηγοροι, δικηγόροι,οι καλυτεροι δικηγοροι για, δικηγοροι για κληρονομικα, γιαγκουδακης δικηγορος καβαλα, εργατολογος συμβουλες