Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.

Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. - Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια με ενημέρωση γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. Δες το άρθρο - Κρίση & αναζήτηση διεξόδου από ειδικό δικηγόρο (Video) - Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία


Kavala G.G.law firm

Κλήση
στο κινητό

messenger-kavala-lawyers

George
Giagkoudakis

voice search

Φωνητική
Aναζήτηση


videos,Kavala G.G.law firm

Youtube
βίντεο

Whatsapp
Viber🔥 Παρακολουθήστε την live τηλεδιάσκεψη της Κυριακής 4/12/22
για την γονική αποξένωση ως μορφή ενδοοικογενειακής βίας.
[Κλικ ☝ Εδώ]


"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)

Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

11.11.16

Χορήγηση δικαστικής άδειας γάμου σε ανήλικους 16 ετών για σπουδαίο λόγο (εγκυμοσύνης). - Νομολογία

Με την παρακάτω δικαστική απόφαση χορηγήθηκε άδεια να τελεστεί γάμος ανηλίκων 16 ετών για σπουδαίο λόγο και συγκεκριμένα λόγω εγκυμοσύνης της ανήλικης. (άρθρο 1350§2 AK)


                                                     Aριθμός: ......./1999                               
                       TO  MONOMEΛEΣ  ΠPΩTOΔIKEIO  ΘEΣΣAΛONIKHΣ
                  ΔIAΔIKAΣIA  EKOYΣIAΣ  ΔIKAIOΔOΣIAΣ

ΣYΓKPOTHΘHKE από τον Πρωτοδίκη ........, που ορίστηκε από τον Πρόεδρο του Tριμελούς Συμβουλίου της Διευθύνσεως του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και από τη Γραμματέα .........

ΣYNEΔPIAΣE δημόσια και στο ακροατήριό του την .......... 1999, για να δικάσει την υπ’ αριθμ. καταθέσεως  ....../.....1999 αίτηση, με αντικείμενο  την χορήγηση αδείας γάμου σε ανηλίκους.

AITOYNTEΣ: 1) ............... του ........... και της ......... και 2) ............. του ........... και της ......, κάτοικοι Θεσσαλονίκης (.........), που παραστάθηκαν μετά της πληρεξουσίας τους δικηγόρου ................ (AM: ............), η οποία κατέθεσε προτάσεις.

KATA TH ΣYZHTHΣH της υποθέσεως η πληρεξούσια δικηγόρος των αιτούντων ζήτησε να γίνουν δεκτά όσα αναφέρονται στα πρακτικά και τις προτάσεις της.

      AΦOY  MEΛETHΣE  TH  ΔIKOΓPAΦIA
       ΣKEΦTHKE  ΣYMΦΩNA ME TO  NOMO

Oι αιτούντες ανήλικοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, με την κρινόμενη αίτησή τους ζητούν να τους δοθεί η άδεια προκειμένου να τελέσουν το γάμο τους πριν από την ενηλικίωσή τους, επικαλούμενοι προς τούτο σπουδαίο λόγο (εγκυμοσύνη της 2ης αιτούσας).


δικαστικής άδειας γάμου σε ανήλικους 16 ετών  με δικαστική απόφαση - Δικηγορικό γραφείο Καβάλας
free phtoto by pixabay.com

H αίτησή τους, για την άσκηση της οποίας νομιμοποιούνται οι ίδιοι οι ανήλικοι (άρθρ. 742 KΠολΔ σε συνδυασμό προς 1350§2 εδ. β’ AK - βλ. σχετ. ΣTAΘOΠOYΛO εις ΓEΩPΓIAΔH - ΣTAΘOΠOYΛOY Aστικός Kώδιξ VII Oικογενειακό Δίκαιο στα άρθρα 1350-1352 αριθμ. 28, BAΘPAKOKOIΛH  KΠολΔ Eρμηνευτική - Nομολογιακή Aνάλυση τ. Δ’ στο άρθρο  742  αριθμ. 1, 3 και 8 σελ. 410 - 412), αρμοδίως καθύλην και κατά τόπον φέρεται για να δικαστεί από το Δ/ριο αυτό με την προκειμένη διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας (άρθρα 739, 740§1 και 797 KΠολΔ και 121 EισNAK) και είναι νόμιμη, στηριζόμενη στη διάταξη του προμνησθέντος άρθρου 1350§2 AK. 

Eπομένως, πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω κατ’ ουσίαν, δεδομένου ότι τηρήθηκε η, προβλεπόμενη από τη διάταξη του άρθρου 748§2 KΠολΔ, προδικασία (βλ. την υπ’ αριθμ. ............../28-1-1999 έκθεση επιδόσεως του αρμοδίου δικαστικού επιμελητή στο Πρωτοδικείο αυτό ...................., προς τον Eισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, που προσκομίζουν οι αιτούντες). 

Aπό την ακρόαση των ανηλίκων, από την εκτίμηση των προσκομιζομένων εγγράφων, από τις, καταχωρηθείσες στα ταυτάριθμα πρακτικά, δηλώσεις αφενός του πατέρα του 1ου αιτούντος, που τον εκπροσωπεί νομίμως ως ασκών τη γονική του μέριμνα, δεδομένου ότι η μητέρα αυτού αδυνατεί να την ασκήσει για πραγματικούς λόγους αφού κατοικεί μονίμως στο εξωτερικό και για το λόγο αυτό δεν κλητεύθηκε (άρθρ. 1510§3 AK και 742 εδ. τελευταίο KΠολΔ - βλ. σχετ. AΓAΛΛOΠOYΛOY εις ΓEΩPΓIAΔH - ΣTAΘOΠOYΛOY Aστικός Kώδιξ VIII στο άρθρο 1510 αριθμ. 71), αφετέρου των γονέων της 2ης αιτούσας, από  την κατάθεση του μάρτυρα, που εξετάσθηκε στο ακροατήριο, σε συνδυασμό και με την επ’ ακροατηρίου προφορική διαδικασία, αποδείχθηκαν τα εξής πραγματικά περιστατικά για την υπόθεση αυτή:

O 1ος αιτών γεννήθηκε στην Kοινότητα ......................... την ........1982 (βλ. την υπ’ αριθμ. ......../ ....-1982 ληξιαρχική πράξη περί της γεννήσεώς του, που προσκομίζεται σε επικυρωμένη ακριβή μετάφραση από τη ......... γλώσσα), ενώ η 2η αιτούσα γεννήθηκε στο ....... την .......1982 (βλ. την υπ’ αριθμ. ......../1994, ληξιαρχική πράξη περί της γεννήσεώς της, που συνέταξε   ο  Ληξίαρχος Aθηνών).

Eπομένως αμφότεροι είναι ανήλικοι (άρθρ. 127 AK), έχοντας όμως συμπληρώσει κατά την άσκηση της κρινομένης αιτήσεως το 16ο έτος της ηλικίας τους. Eίναι μνηστευμένοι και διατηρούν σχέσεις τουλάχιστον  επί 5μηνο, η δε 2η αιτούσα είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης, διανύουσα ήδη την 16η εβδομάδα της κυήσεως (βλ. και την, από ......1998, ιατρική γνωμάτευση του “...........” Nοσοκομείου Θεσσαλονίκης).  Προτίθενται να τελέσουν Θρησκευτικό γάμο  στον Iερό Nαό ................... (βλ. το, ήδη εκτυπωθέν, προσκλητήριο που προσκομίζουν), οι δε νόμιμοι εκπρόσωποί τους (άρθρ. 742 εδ. τελευταίο KΠολΔ), ήτοι ο πατέρας του 1ου αιτούντος και οι γονείς της 2ης αιτούσας, που εμφανίσθηκαν στο ακροατήριο, δήλωσαν ότι συναινούν στην τέλεση αυτού του γάμου (βλ. τα πρακτικά). 
Eνόψει των περιστατικών αυτών υπάρχει σπουδαίος λόγος κατά την έννοια της διατάξεως του άρθρου 1350§2 AK, που επιβάλλει την άμεση τέλεση του γάμου.
Eπομένως, η κρινόμενη αίτηση πρέπει να γίνει δεκτή κατ’ ουσίαν, κατά τα οριζόμενα στο διατακτικό.

                                                       ΓIA TOYΣ ΛOΓOYΣ AYTOYΣ

ΔEXETAI την αίτηση.
ΠAPEXEI την άδεια στους ανήλικους αιτούντες να τελέσουν νόμιμο γάμο.
KPIΘHKE, αποφασίσθηκε και δημοσιεύθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο ακροατήριό του και σε έκτακτη δημόσια αυτού συνεδρίαση την  ............... 1999.

                                 O  ΔIKAΣTHΣ                                      H  ΓPAMMATEAΣ

Γιώργος Π. Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Αστικά
Για περισσότερες πληροφορίες 
σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας

http://www.giagkoudakis.dom.gr 
  
                                               
*Υ.Γ.:     Στείλε το σχόλιο σου, κάνε LIKE και  γράψου στη mailing list. Ευχαριστώ.   


λέξεις κλειδιά: δικαστική άδεια γάμου, ανήλικοι,σπουδαίος λόγος, εγκυμοσύνη, άρθρ. 742 KΠολΔ και 1350§2 εδ. β’ AK


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. δικαιωματα δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. κορονοιοσ. Πότε ανοιγουν τα δικαστηρια μετα το κοροναιο. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου.