Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.


ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

❤️ Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/1/24 μόνο για σας με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο!
Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 0 από 3 διαθέσιμα συναιν.διαζ. . Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


18.4.17

Επιμέλεια ανηλίκου και διατροφή του στο πατέρα - Απόφαση ασφαλιστικών μέτρων

 Με την παρακάτω απόφαση ασφαλιστικών που παραστάθηκα για τον αιτούντα πατέρα του ανηλίκου τέκνου ανατέθηκε προσωρινώς η επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου στον πατέρα. 
  Επίσης η μητέρα του ανηλίκου τέκνου υποχρεώθηκε να καταβάλλει προσωρινή διατροφή διακοσίων πενήντα (250,00) ευρώ το μήνα και εφεξής στο πατέρα για λογαριασμό του ανήλικου τέκνου.


Αριθμός απόφασης ...... / 2016
Αριθμός έκθεσης κατάθεσης της αίτησης ../2016
ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
(Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων)

        ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από το Δικαστή ........., Πρόεδρο Πρωτοδικών, χωρίς τη σύμπραξη γραμματέως.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ δημόσια στο ακροατήριο του την ....... Οκτωβρίου 2016, για να δικάσει την αίτηση με αριθμό καταθέσεως ....../2016 και αντικείμενο επιμέλεια - διατροφή ανήλικου τέκνου, μεταξύ:

ΤΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ: ΧΧΧΧ ΧΧΧΧ του ΧΧΧΧ ατομικά και για λογαριασμό του ανήλικου τέκνου του ΨΨΨΨ ΧΧΧΧ, κατοίκου Καβάλας (οδός ......, ΑΦΜ ......), που παραστάθηκε μετά του πληρεξουσίου του δικηγόρου Γεωργίου Γιαγκουδάκη (ΔΣ Καβάλας), ο οποίος κατέθεσε σημείωμα.

ΤΗΣ ΚΑΘ' ΗΣ Η ΑΙΤΗΣΗ : ΩΩΩΩ ΩΩΩΩ του ΩΩΩΩ, κατοίκου Καβάλας (οδός ......, ΑΦΜ ......), που παραστάθηκε δια του πληρεξουσίου της δικηγόρου ........ ....... (ΔΣ Καβάλας), ο οποίος κατέθεσε έγγραφο σημείωμα.

Ο αιτών ζήτησε να γίνει δεκτή η από ......-2016 αίτηση του, που κατατέθηκε στη Γραμματεία του Δικαστηρίου αυτού με αριθμ. έκθ. κατάθ. Δικ. ..../......-2016 η συζήτηση της οποίας ορίστηκε για τη δικάσιμο της .......2016 και μετά από νόμιμη αναβολή για τη δικάσιμο που αναφέρεται στην αρχή της παρούσας.
Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων ανέπτυξαν προφορικά τους ισχυρισμούς τους και ζήτησαν να γίνουν αυτοί δεκτοί.

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 
ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Επιμέλεια ανηλίκου  και διατροφή του στο πατέρα - Απόφ. ασφαλιστικών μέτρων - ειδικός δικηγορος οικογενειακών υποθέσεων καβάλας
free photo by pixabay.com

Από τις διατάξεις των άρθρων 1485, 1486, 1489 και 1493 του Α.Κ., προκύπτει ότι οι γονείς, είτε υπάρχει μεταξύ τους γάμος και συμβιώνουν, είτε έχει διακοπεί η συμβίωση τους, είτε έχει εκδοθεί διαζύγιο, έχουν κοινή και ανάλογη με τις δυνάμεις τους υποχρέωση -να διατρέφουν το ανήλικο τέκνο τους, ακόμη και εάν αυτό έχει περιουσία, της οποίας όμως τα εισοδήματα ή το προϊόν της εργασίας του ή άλλα τυχόν εισοδήματα του δεν αρκούν για τη διατροφή του. Το μέτρο της διατροφής προσδιορίζεται με βάση τις ανάγκες του τέκνου, όπως αυτές προκύπτουν από τις συνθήκες ζωής του και περιλαμβάνει όλα όσα είναι αναγκαία για τη συντήρηση και επιπλέον τα έξοδα για την ανατροφή, καθώς και την επαγγελματική και την εν γένει εκπαίδευση του. Ως συνθήκες ζωής νοούνται οι συγκεκριμένοι όροι διαβίωσης, που ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία, τον τόπο κατοικίας, την ανάγκη επιτήρησης κι εκπαίδευσης και την κατάσταση της υγείας του δικαιούχου, σε συνδυασμό με την περιουσιακή κατάσταση του υπόχρεου (ΑΠ 416/2007, ΕφΔωδ 95/2006, δημοσ. ΝΟΜΟΣ, ΑΠ 823/2000, ΕλΔ 41, 1597). Εκείνος από τους γονείς που έχει την επιμέλεια του ανηλίκου μπορεί να συνυπολογίσει οτιδήποτε συνδέεται με την πραγματική διάθεση χρημάτων για τις ανάγκες του τέκνου, καθώς και την προσφορά προσωπικών υπηρεσιών για την περιποίηση και φροντίδα του, οι οποίες είναι αποτιμητές σε χρήμα και άλλες παροχές σε είδος, που συνδέονται με τη συνοίκηση, η αποτίμηση των οποίων μπορεί να συνυπολογισθεί στην υποχρέωση του για τη διατροφή του τέκνου (ΑΠ 884/2003, ΕλΔ 45, 117, ΑΠ 826/1994, ΕλΔ 38, 1077, ΕφΑΘ 5017/1999, ΕλΔ 42, 461, ΕφΟεσ 1613/1998, Αρμ 52, 942), ενώ ο εναγόμενος γονέας, προς καταβολή ολοκλήρου του ποσού της διατροφής, μπορεί να επικαλεστεί κατ" ένσταση, κατ' άρθρο 262 του ΚΠολΔ, ότι και ο άλλος γονέας έχει την οικονομική δυνατότητα, σε σχέση με τη δική του και σε συνδυασμό με τις λοιπές υποχρεώσεις του να καλύψει μέρος της ανάλογης διατροφής του ανηλίκου, οπότε, με την απόδειξη της ένστασης αυτής, περιορίζεται η υποχρέωση του εναγομένου γονέα κατά το ποσό που αντιστοιχεί στην οικονομική δυνατότητα και στη βάση αυτής υποχρέωση συνεισφοράς του άλλου γονέα. Αλλά σε περίπτωση μη υποβολής της σχετικής αυτής ένστασης, δεν μπορεί το δικαστήριο να ερευνήσει αυτεπαγγέλτως την οικονομική δυνατότητα του άλλου γονέα και να κανονίσει, ανάλογα με τις δυνάμεις του κάθε γονέα, το επιδικαστέο σε βάρος του εναγομένου ποσό της διατροφής (ΑΠ 416/2007, ΕφΔωδ 95/2006, δημοσίευση ΝΟΜΟΣ).

Με την κρινόμενη αίτηση, ο αιτών, επικαλούμενος ότι ο γάμος του με την καθ' ης λύθηκε αμετακλήτως, ενεργώντας το μεν ατομικώς, ζητεί να ανατεθεί σ' αυτόν προσωρινά η άσκηση της επιμέλειας του ανηλίκου τέκνου τους ΨΨΨΨ, που απέκτησε με την καθ' ης, το δε για λογαριασμό αυτού (τέκνου του), να υποχρεωθεί η καθ 'ης να του καταβάλει ως συνεισφορά της στη προσωρινή διατροφή του ανηλίκου το ποσό των 350,00 ευρώ μηνιαίως, νομιμοτόκως την πρώτη ημέρα εκάστου μηνός από την επόμενη της καθυστέρησης πληρωμής έκαστης μηνιαίας δόσης μέχρις εξοφλήσεως για χρονικό διάστημα από την επίδοση της αίτησης και εφεξής καθώς και την καταδίκη της στη δικαστική του δαπάνη.

Με το ανωτέρω περιεχόμενο και αιτήματα η κρινόμενη αίτηση αρμοδίως καθ' ύλη και κατά τόπο φέρεται για συζήτηση ενώπιον του Δικαστηρίου αυτού, κατά την προκείμενη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων (άρθρα 682, 683, 686 επ.,22, και 735 του ΚΠολΔ). Είναι νόμιμη και επαρκώς ορισμένη, απορριπτόμενου του ισχυρισμού περί αοριστίας λόγω αναφοράς μόνο του συνολικού ποσού των αναγκών του ανηλίκου, διότι για το ορισμένο της αίτησης αρκεί το αιτούμενο για όλες τις ανάγκες του ποσό χωρίς να απαιτείται να προσδιορίζεται στο δικόγραφο με ακρίβεια και το απαραίτητο για την κάλυψη κάθε επιμέρους ανάγκης του χρηματικό ποσό (ΑΠ 823/2000 ΕλλΔνη 41.1597.ΑΠ 1322/1992 ΕλλΔνη 35.368).Στηρίζεται στις διατάξεις των άρθρων 1485, 1486, 1487,1489 παρ. 2, 1493, 1496, 1498,341,1510,1511, 1512, 1514,1518 ΑΚ , 728 παρ. 1α',729 και 176ΚΠολΔ.Πρέπει επομένως , να εξετασθεί περαιτέρω κατ'ουσίαν.

Από την εκτίμηση των ενόρκων καταθέσεων των μαρτύρων ΣΣΣΣΣΣΣΣ και ΕΕΕΕΕΕΕ που εξετάσθηκαν στο ακροατήριο του Δικαστηρίου αυτού , τα έγγραφα που οι διάδικοι προσκομίζουν και επικαλούνται για να χρησιμεύσουν είτε ως αυτοτελή έγγραφα είτε για τη συναγωγή δικαστικών τεκμηρίων μεταξύ αυτών και την υπ'αριθμ. ......./15-9-2016 ένορκη βεβαίωση ενώπιον του Ειρηνοδίκη Καβάλας που δόθηκε χωρίς προηγούμενη κλήτευση και η οποία εκτιμάται γαι τη συναγωγή δικαστικών τεκμηρίων (ΑΠ 1150/2005 ΤΝΠ ΔΣΑ) καθώς και την επικοινωνία κατ' άρθρο 681Γ'παρ.4ΚΠολΔ του Δικαστηρίου με το ανήλικο τέκνο των διαδίκων, ηλικίας δώδεκα (12) ετών, πιθανολογήθηκαν τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά : 

Οι διάδικοι τέλεσαν νόμιμο θρησκευτικό γάμο, την .........2004 στην Καβάλα. Κατά τη διάρκεια της έγγαμης συμβίωσης τους απέκτησαν ένα άρρεν τέκνο, τον ΨΨΨΨ που γεννήθηκε την ........2004. Η έγγαμη συμβίωση τους αρχικά ήταν ομαλή αλλά στη συνέχεια και συγκεκριμένα το έτος 2006 διακόπηκε λόγω προσωπικών τους διενέξεων. Έκτοτε ο αιτών διαμένει σε ιδιόκτητη οικία μαζί με τον ανήλικο υιό τους ΨΨΨΨ στην πόλη της Καβάλας, τον οποίο φροντίζει και περιποιείται ο ίδιος, έχοντας αναλάβει εν τοις πράγμασι την επιμέλεια αυτού, ενώ με την υπ'αριθμ. ....../2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας λύθηκε ο γάμος του αιτούντος με την καθ' ης η αίτηση. Περαιτέρω πιθανολογήθηκε ότι η καθ'ης η αίτηση σε ηλικία ..... (...) ετών διαπιστώθηκε ότι πάσχει από μετατραυματική κροταφική επιληψία με πολύ συχνά μη ελεγχόμενες κρίσεις (βλ.το με αριθμ.πρωτ. ..../ ...-7-19... πιστοποιητικό της Β' Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ......), ενώ ήδη πάσχει από κρίσεις -Ε, εστιακού τύπου-ψυχωτική διαταραχή σε έδαφος εγχειρισθείσης γλοιωτικής βλάβης με κρανιοτομή και ευμεγέθη ποροεγκεφαλική βλάβη μετωπο-κρόταφο-ινιακά με κυριότερα σημεία της νόσου τις εστιακές -γενικευμένες επιληπτικές κρίσεις, διαταραχές συμπεριφοράς, συγχυτικός και αφηρημένος λόγος, νευρικότητα, δύσπιστη και καχύποπτη συμπεριφορά, μειωμένη κριτική ικανότητα με διαστήματα υφέσεων και εξάρσεων, άμβλυνση συναισθηματική και μερική επίγνωση του νοσηρού (βλ.την από .........2016 ιατρική γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού ...........). Η προαναφερόμενη κατάσταση της υγείας της καθ' ης έχει ως συνέπεια ότι αυτή είναι μερικώς ανίκανη (βλ.ανωτέρω γνωμάτευση) να επιμεληθεί των υποθέσεων της. Επίσης αυτή (καθ'ης), λόγω της κατάστασης της υγείας της έχει περιορισμένη επαφή και επικοινωνία με τον ανήλικο υιό της, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ανήλικος κατά την επικοινωνία του με το Δικαστήριο. Άλλωστε και η ίδια συνομολογεί με το σημείωμα της ενώπιον του Δικαστηρίου ότι δεν είναι κατάλληλη για την επιμέλεια του ανήλικου υιού της (βλ.σελ.3 σημειώματος).

Περαιτέρω, πιθανολογήθηκε ότι ο αιτών τρέφει αισθήματα αγάπης και στοργής για  τον ανήλικο υιό του ηλικίας δώδεκα (12) ετών αντίστοιχα κι επιδεικνύει ενδιαφέρον για την επιμέλεια του προσώπου του και τη σωστή ανατροφή του, είναι δε ικανός και άξιος να τα διαπαιδαγωγήσει με ηθικές αρχές, συμβάλλοντας θετικά στην ομαλή ολοκλήρωση της προσωπικότητας του, τη συναισθηματική και ψυχική του ισορροπία. Ενόψει των παραπάνω, της ηλικίας του ανηλίκου, της αδυναμίας ανάθεσης της επιμέλειας στη μητέρα αλλά και του ψυχικού δεσμού που έχει δημιουργήσει αυτός (αιτών) με τον ανήλικο, το παρόν Δικαστήριο, το οποίο οφείλει πάντοτε ν' αναζητά την προσφορότερη για το συμφέρον του τέκνου λύση, κρίνει ότι ο πατέρας αυτού, έχει όλα τα απαιτούμενα προσόντα να επωμισθεί το λειτουργικό καθήκον της επιμέλειας και ν' ανταποκριθεί με επάρκεια σ' αυτό. 

 Περαιτέρω πιθανολογήθηκε ότι το προαναφερόμενο ανήλικο τέκνο των διαδίκων, για λογαριασμό του οποίου ζητεί προσωρινή διατροφή ο πατέρας του, ο οποίος νομίμως το εκπροσωπεί στην παρούσα δίκη, ως ασκών προσωρινά, κατά τα προαναφερόμενα, την επιμέλεια του προσώπου του (άρθρο 1516 του ΑΚ), δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο και φυσικά λόγω της ηλικίας του δεν μπορεί να εργασθεί για να αυτοδιατραφεί, επομένως έχει δικαίωμα διατροφής σε χρήμα κατά μήνα προκαταβαλλομένης, ως στερούμενο προσόδων και όντας, ανίκανο προς αυτοσυντήρηση του, έναντι της μητέρας του, η οποία ενέχεται ανάλογα με τις οικονομικές της δυνάμεις, για το χρονικό διάστημα από της επίδοσης της αίτησης κι εφεξής. Ο ανήλικος δεν βαρύνεται με τα έξοδα στέγασης του, αφού διαμένει με τον πατέρα του, βαρύνεται όμως με τις λειτουργικές του δαπάνες που αντιστοιχούν σ' αυτόν. Ο πατέρας του προσφέρει σ'αυτό τις προσωπικές του υπηρεσίες που αφορούν την επιμέλεια του προσώπου του και γενικότερα την ανατροφή του. Οι λοιπές προς διατροφή, διασκέδαση και γενικότερα συντήρηση του δαπάνες είναι οι συνήθεις των συνομηλίκων του, της αυτής, από άποψης οικονομικών δυνατοτήτων των γονέων του, κατάστασης. Με βάση τα παραπάνω οι ανάγκες διατροφής του ανηλίκου ανέρχονται στο ποσό των 600,00 ευρώ μηνιαίως , στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι αποτιμώμενες σε χρήμα συναφείς με την περιποίηση και φροντίδα του προσώπου του υπηρεσίες, του οποίου έχει ανάγκη για την ανατροφή του και του προσφέρονται από τον πατέρα του. Η καθ'ης η αίτηση, λόγω της κατάστασης της υγείας της δεν εργάζεται ,είναι εταίρος με ποσοστό 10% σε ομόρρυθμη εταιρεία εμπορίας ....... στις οποίες εταίροι είναι οι δύο αδελφές της, που εδρεύει στην Καβάλα και λαμβάνει ως ετήσιο μέρισμα το ποσό των 6.000 ευρώ περίπου λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος της ενσκήψασας οικονομικής κρίσης. Επίσης είναι: 1) ψιλή κυρία κατά ποσοστό 25% εξ αδιαιρέτου διαμερίσματος εμβαδού 115τμ στην πόλη της Καβάλας επί της οδού ...... αρ..... ,2)ψιλή κυρία κατά ποσοοστό κατά ποσοστό 25% του δικαιώματος ύψουν στο ανωτέρω οικόπεδο,3)ψιλή κυρία οικοπέδου εμβαδού 501,20τμ στην περιοχή .......... Καβάλας,4) ψιλή κυρία οικοπέδου εμβαδού οικοπέδου στην περιοχή ...... Καβάλας εμβαδού 553,60τμ και 5)ψιλή κυρία μεζονέτας εμβαδού 68,88τμ στη ..... Καβάλας, από την εκμίσθωση του οποίου θα μπορούσε να λάβει μηνιαίως το ποσό των 300ευρώ ως μίσθωμα . Όμως, η καθ'ης η αίτηση δεν αποκομίζει εισοδήματα από τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία, διότι την κάρπωση τούτων έχει ο πατέρας της, ο οποίος έχει παρακρατήσει την επικαρπία. Ωστόσο, λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό των οικονομικών της δυνατοτήτων, ως στοιχεία της περιουσίας της, χωρίς να απαιτείται ανάλωση ή ρευστοποίηση τούτων (βλ. ΑΠ 272/04 Δνη 2004.420, ΑΠ 1638/02 Δνη 2003. 1293, ΑΠ 284/01 Δνη 2001.139). Εξάλλου δεν βαρύνεται με δαπάνη στέγασης καθόσον διαμένει σε ιδιόκτητη οικία στην πόλη της Καβάλας και πέραν της νόμιμης υποχρέωσης της για ανάλογη συνεισφορά στις διατροφικές ανάγκες του τέκνου της, δεν βαρύνεται με ιδιαίτερες δαπάνες άλλες, πλην των συνήθων για διατροφή και συντήρηση του ίδιου. Εξ'όλων των ανωτέρω συνάγεται ότι τα μηνιαία εισοδήματα της καθ'ης ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 800 ευρώ.Ο αιτών είναι κύριος κατά ποσοστό 1/4 εξ αδιαιρέτου συγκροτήματος οκτώ (8) ενοικιαζόμενων δωματίων-διαμερισμάτων στα ....... που λειτουργεί ως επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων μαζί με την αδελφή του .......... αποκερδαίνοντας ετησίως καθαρά το ποσό των 30.000 ευρώ, εκ των οποίων αντιστοιχεί σ'αυτόν το ποσό των 15.000 ευρώ και κύριος επιχείρησης φωτοβολταϊκού συστήματος εκ της οποίας αποκερδαίνει ετησίως καθαρά το ποσό των 3.000 ευρώ. Εξ όλων των ανωτέρω, συνάγεται ότι το μηνιαίο εισόδημα του ανέρχεται σε 1.500 ευρώ (15.000+3.000 :12μήνες). Επίσης είναι κύριος ΙΧΕ αυτοκινήτου μάρκας, ενώ καταβάλει και μηνιαίως για δανειακές υποχρεώσεις του προς τράπεζες το ποσό των 766 ευρώ, το οποίο λαμβάνεται υπόψη ως επιπλέον βιοτική του ανάγκη. Άλλη περιουσία ή εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή δεν πιθανολογήθηκε ότι έχει ή μπορεί να αποκτήσει, είναι υγιής, δε βαρύνεται με μίσθωμα καθόσον διαμένει σε ιδιόκτητη οικία στην πόλη της Καβάλας και πέραν της νόμιμης υποχρέωσης της για ανάλογη συνεισφορά στις διατροφικές ανάγκες του τέκνου του, δεν βαρύνεται με ιδιαίτερες δαπάνες άλλες, πλην των συνήθων για διατροφή και συντήρηση του. Ο ανήλικος δεν έχει περιουσία και εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή, λόγω δε της ανηλικότητάς του-αδυνατεί βεβαίως να ασκήσει βιοποριστική εργασία. Διαμένει, όπως προαναφέρθηκε, με τον πατέρα του στην οικία αυτού και ως εκ τούτου δε βαρύνεται με δαπάνες στεγάσεως, βαρύνεται, όμως, με την αναλογία της επί των δαπανών ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροφωτισμού της εν λόγω οικίας, στην οποία διαμένει. Οι λοιπές προς διατροφή, διασκέδαση και γενικότερα συντήρηση της δαπάνες είναι οι συνήθεις των συνομηλίκων του, της αυτής, από άποψης οικονομικών δυνατοτήτων των γονέων του, κατάστασης. Ο ανήλικος, όμως, τις δαπάνες αυτές δε δύναται να αντιμετωπίσει εξ* ιδίων, λόγω της αδυναμίας της για αυτοδιατροφή. Ως εκ τούτου, έχει δικαίωμα διατροφής σε χρήμα, κατά μήνα προκαταβαλλομένης, έναντι των γονέων του, οι οποίοι ενέχονται, ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1486 παρ. 2 και 1489 παρ. 2 ΑΚ. Κατ" ακολουθίαν, με βάση τις προεκτεθείσες οικονομικές δυνάμεις των γονέων του ανήλικου και τις εν γένει περιστάσεις, η κατά μήνα διατροφή του, σύμφωνα και με τα διδάγματα της κοινής πείρας, ανέρχεται στο ποσόν των 600ευρώ. Το ποσόν αυτό είναι ανάλογο με τις ανάγκες του, όπως προκύπτουν από τις συνθήκες της ζωής της, (ΑΚ 1493) και ανταποκρίνεται στα απαραίτητα έξοδα για τη διατροφή, συντήρηση και την εν γένει εκπαίδευση του ανήλικου. Στο ποσόν αυτό συνυπολογίζεται και η προσφορά της προσωπικής εργασίας και απασχόλησης του πατέρα του για τη φροντίδα και ανατροφή του, η οποία, όπως προαναφέρθηκε, είναι αποτιμητή σε χρήμα ανερχόμενη στο ποσό των 50ευρώ μηνιαίως. 
Κατόπιν τούτων, ύστερα από αναγωγή των οικονομικών δυνατοτήτων του κάθε γονέα στο σύνολο των εισοδημάτων τους, η καθ'ης η αίτηση πρέπει να μετέχει στην ανάλογη διατροφή του ανηλίκου, που προσδιορίζεται με τα κριτήρια που προαναφέρθηκαν, με το ποσόν των 250ευρώ. Το ποσόν αυτό αντιστοιχεί στην προς συνεισφορά υποχρέωση του στην ανάλογη διατροφή του. Κατά το υπόλοιπο ποσόν, που απαιτείται προς συμπλήρωση της ανάλογης διατροφής του ανήλικου, πρέπει να συμμετέχει ο πατέρας του, με την προσφορά των άνω αποτιμητων σε χρήμα προσωπικών του υπηρεσιών προς τον ανήλικο και τα εισοδήματα από την εργασία του, δεδομένου ότι κατά το ποσόν αυτό κρίνεται βάσιμη η ένσταση περί συνεισφοράς της καθ'ης στη διατροφή του ανήλικου (ΑΚ 1489 παρ. 2, βλ. και ΑΠ 46/89 Δνη 31. 521, ΕφΑΘ 2218/96 Αρμ 51. 361, ΕφΛαρ 705/03 και 945/05 αδημ.). 

Περαιτέρω η ένσταση διακινδύνευσης κρίνεται απορριπτέα ως ουσιαστικά αβάσιμη διότι η καθ'ης με βάση τις οικονομικές της δυνατότητες που προαναφέρθηκαν, είναι σε θέση να καταβάλει το ποσόν των 250 ευρώ κατά μήνα ως διατροφή του ανήλικου, χωρίς να διακινδυνεύει η δική της διατροφή. 

Κατ' ακολουθίαν των ανωτέρω, και δεδομένου ότι πιθανολογήθηκε και η συνδρομή επείγουσας περίπτωσης, λόγω της άμεσης ανάγκης διατροφής του ανήλικου, απορριπτόμενου του ισχυρισμού περί ελλείψεως επείγουσας περίπτωσης, πρέπει αφού γίνει εν μέρει δεκτή ως ουσιαστικά βάσιμη η κρινόμενη αίτηση, να ανατεθεί προσωρινά η άσκηση της επιμέλειας του ανήλικου στον πατέρα του, να υποχρεωθεί η καθ'ης η αίτηση να καταβάλει την πρώτη ημέρα εκάστου μηνός το ποσό των 250,00 ευρώ, για χρονικό διάστημα από της επίδοσης της αίτησης και εφεξής με το νόμιμο τόκο από την καθυστέρηση της πληρωμής έκαστης δόσης. Τέλος,τα δικαστικά έξοδα του αιτούντος κατόπιν αιτήματος αυτού να επιβληθούν σε βάρος της καθ'ης η αίτηση ανάλογα με την έκταση της ήττας της (άρθρο 178 ΚΠολΔ) ,όπως ειδικότερα ορίζεται στο διατακτικό.

ΠΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΚΑΖΕΙ κατ' αντιμωλίαν των διαδίκων
ΔΕΧΕΤΑΙ εν μέρει την αίτηση.

ΑΝΑΘΕΤΕΙ προσωρινώς την άσκηση της επιμέλειας του προσώπου του ανήλικου τέκνου των διαδίκων ΨΨΨΨ ΧΧΧΧ του ΧΧΧΧΧΧ στον αιτούντα πατέρα του  ΧΧΧΧ ΧΧΧΧ του ΧΧΧΧ.

ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ της καθ' ης η αίτηση να καταβάλει στον ΧΧΧΧ ΧΧΧΧ προσωρινώς την πρώτη ημέρα εκάστου μηνός, υπό την ιδιότητα του ως ασκούντος προσωρινώς την επιμέλεια του προσώπου του ανηλίκου τέκνου τους και για λογαριασμό του τελευταίου το ποσό των διακοσίων πενήντα (250,00) ευρώ, ως προσωρινή μηνιαία διατροφή του, για χρονικό διάστημα από της επίδοσης της αίτησης και εφεξής, με το νόμιμο τόκο από την καθυστέρηση της πληρωμής έκαστης δόσης.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την καθ'ης η αίτηση στα δικαστικά έξοδα του αιτούντος, τα οποία ορίζει στα ποσό των διακοσίων πενήντα (250,00) ευρώ.

ΚΡΙΘΗΚΕ, αποφασίσθηκε και δημοσιεύθηκε στο ακροατήριο του Δικαστηρίου στην Καβάλα, σ' έκτακτη δημόσια συνεδρίαση, την ....2016, παρουσία και της Γραμματέως ..........
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ* Υ.Γ. : Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα,  Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120, giagkoud@yahoo.com 

* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. Πολιτικος γαμος και Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. κορονοιοσ. Πότε ανοιγουν τα δικαστηρια μετα το κοροναιο. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση. Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. Αγαπητος χαρισματικος, μαχιμος και εγκριτος δικηγορος Γιαγκουδάκης. νομικος γνωστος δικηγορος, πασιγνωστος δικηγορος, Έγκριτος νομικός, ιδιαίτερα αγαπητός για το ήθος και την καλοσύνη του. Πολύ αξιόλογος και έγκριτος δικηγόρος, γνωστό δικηγορικό γραφείο Γιαγκουδάκη. Ο γνωστός Καβαλιώτης δικηγόρος Γιαγκουδάκης γράφει και ενημερώνει για τα διαζυγια και το οικογενειακο δικαιο. ποτε χανει την επιμελεια η μητερα. ποτε δινεται η επιμελεια παιδιου στον πατερα.