Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.


ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

❤️ Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/1/24 μόνο για σας με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο!
Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 0 από 3 διαθέσιμα συναιν.διαζ. . Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


20.11.17

Τι πρέπει να κάνουν οι σύζυγοι όταν διαφωνούν?

Καλησπέρα σας. Ένα άλλο χρήσιμο και ενδιαφέρον θέμα για τους συζύγους και την οικογένεια. Πως πρέπει να λύνουν τα θέματα στο γάμο και τι να κάνουν αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν?

Καταρχήν να πούμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 1387 Αστικού Κώδικα οι σύζυγοι είναι υποχρεωμένοι να συναποφασίζουν για κάθε θέμα του συζυγικού τους βίου και μόνο όταν ο ένας σύζυγος έχει φυσική ή νομική αδυναμία αποφασίζει ο άλλος μόνος του. Η ρύθμιση αυτή του κοινού συζυγικού βίου θα πρέπει να μην εμποδίζει την επαγγελματική και την υπόλοιπη δραστηριότητα του καθενός από αυτούς και να μην παραβιάζει τη σφαίρα της προσωπικότητάς του. Η διάταξη αυτή είναι αναγκαστικού δικαίου και ήρθε να αντικαταστήσει το παλιό ανδροκρατικό αρχηγικό σύστημα με το συντροφικό σύστημα, δηλαδή την απόφαση του άντρα με την απόφαση και των δύο συζύγων στα συζυγικά θέματα με βάση την αρχή της ισονομίας και το πνεύμα της συντροφικότητας.  

Κατά την αρχή της συναπόφασης αποτελεί δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση καθενός συζύγου να συμμετέχει στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων περί των συζυγικών θεμάτων. Η συζυγική ζωή, σύμφωνα με τη διάταξη και το πνεύμα του νομοθέτη, περιλαμβάνει μία ευρύτερη ερμηνεία που σημαίνει, δηλαδή κάθε πρόβλημα το οποίο έχει σχέση με την εν γένει οικογενειακή ζωή και καταλαμβάνει κάθε πρόβλημα της οικογένειας, που σύζυγοι έχουν και καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν από κοινού.  Ο νομοθέτης θέλει και τους δύο συζύγους ισότιμους. 

Το άρθρο 1386 Αστικού Κώδικα το οποίο επίσης είναι αναγκαστικού δικαίου ορίζει ότι ο γάμος παράγει και για τους δύο συζύγους μία αμοιβαία υποχρέωση για συμβίωση, εφόσον η σχετική αξίωση δεν αποτελεί κατάχρηση δικαιώματος. Υποχρέωση για συμβίωση περιλαμβάνει την αμοιβαία υποχρέωση συνοίκησης, αμοιβαίας βοήθειας, περιθάλψεως, εκτελέσεως των συζυγικών καθηκόντων,  αμοιβαίας πίστης και οτιδήποτε άλλο απορρέει από τον γάμο ως συντροφικού θεσμού καθώς και  το δικαίωμα συναπόφασης για συζυγικά/οικογενειακά θέματα.  Οι σύζυγοι βέβαια δεν είναι αρμόδιοι για συναπόφαση για προβλήματα συζυγικής/ οικογενειακής ζωής τα οποία ο νόμος ρυθμίζει απευθείας με διατάξεις αναγκαστικού δικαίου, που ούτως ή άλλως δεσμεύουν τους συζύγους και κατά συνέπεια δεν μπορεί ο ένας ή ο άλλος σύζυγος ή από κοινού να προσπαθήσουν να τους τροποποιήσουν με απόφασή τους. Αυτά τα θέματα που ρυθμίζει έτσι υποχρεωτικά ο νόμος κείνται εκτός του πεδίου λήψεως συναπόφασής τους.Τι πρέπει να κάνουν οι σύζυγοι όταν διαφωνούν- Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
free image by pixabay.com


Κατ΄ακολουθία των παραπάνω οι σύζυγοι όταν διαφωνούν οφείλουν να αναζητούν μία συμβιβαστική λύση. Να παραιτούνται από εγωϊσμούς, να επιδεικνύουν σοβαρότητα,  μία αμοιβαία υποχωρητικότητα και να προσπαθούν να ξεπεράσουν τη διαφωνία τους με το επιβαλλόμενο πνεύμα συντροφικότητας. Θα  πρέπει να επικρατήσει το πνεύμα κατανόησης, ειλικρίνειας και και η αρχή της ισότητας που διαπνέει το οικογενειακό δίκαιο. Να αναζητήσουν να βρουν μία κοινή λύση και να πάρουνε κοινές αποφάσεις. Το να μην συμμετέχουν στη διαδικασία λήψεως κοινών αποφάσεων, το να δείχνουν αδιάλλακτη στάση και να παραμελούν οποιαδήποτε προσπάθεια για να βρουν μία κοινή αποδεκτή λύση αυτό συνιστά ευθέως παράβαση της υποχρέωσης για συμβίωση, που προβλέπει και το άρθρο 1386 Αστικού Κώδικα ως θεμελιώδη υποχρέωση των συζύγων. Η διάταξη αυτή είναι αναγκαστικού δικαίου δεν μπορεί να αλλάξει ή τροποποιηθεί από τους συζύγους.


Να επισημανθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται ο/η σύζυγος να ενεργεί μονομερώς και να λαμβάνει έτσι  μόνος του αποφάσεις για τα θέματα που αφορούν την συζυγική/οικογενειακή ζωή τους. Αυτό ισχύει έστω και αν πρόκειται για κατεπείγουσες υποθέσεις. Μονομερείς αποφάσεις επιτρέπονται κατ΄ εξαίρεση από το οικογενειακό δίκαιο μόνο σε περιπτώσεις, που υπάρχει νομική ή φυσική αδυναμία να συμπράξει ο άλλος σύζυγος στη λήψη απόφασης, επίσης όταν πρόκειται για θέματα που ανάγονται στην προσωπική σφαίρα του καθενός συζύγου καθώς και στην περίπτωση εκείνη που ο ένας σύζυγος μπορεί να αποφασίζει  μόνος του αν έχει την συγκατάθεση  του άλλου συζύγου για συγκεκριμένα θέματα του οικογενειακού βίου. 

Διαφορετικά οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μονομερούς απόφασης του ενός συζύγου θα συνεπάγεται παράβαση του άρθρου 1387 Αστικού Κώδικα και θα προξενούσε κλονισμό της έγγαμης συμβίωσης. Φυσική αδυναμία του ενός συζύγου για να συμμετέχει στη λήψη κοινών αποφάσεων υπάρχει σε περίπτωση απουσίας ασθένειας ή άλλου πραγματικού κωλύματος που εμποδίζει την επικοινωνία με τον άλλο σύζυγο, ενώ νομική αδυναμία έχουμε στις περιπτώσεις δικαστικής συμπαράστασης και πνευματικής διαταραχής υπό την έννοια του άρθρου 131 Αστικού Κώδικα και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί αυτή διαταραχή.


Σε περίπτωση διαφωνίας ο νομοθέτης δεν προβλέπει την λύση της διαφωνίας των συζύγων  στην καθημερινή ζωή της οικογένειας μέσω των δικαστηρίων. Τούτο όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσφύγει ο σύζυγος στη δικαιοσύνη, όταν προσβάλλονται σοβαρά τα δικαιώματά του συστηματικά και κατ΄επανάληψη. Θα μπορούσε μάλιστα να το κάνει αυτό μόνο α. σε περιπτώσεις επείγουσες ζητώντας λήψη ασφαλιστικών μέτρων,  β. εάν ακόμη η  διαφωνία των συζύγων ήταν παρατεταμένη ή επαναλαμβανόμενη σε πολλά οικογενειακά θέματα δηλαδή είχε μόνιμο χαρακτήρα ( όχι μεμονωμένα περιστατικά) καθώς και γ. σε ορισμένες περιπτώσεις που προβλέπονται από ειδικές διατάξεις.


ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ οι σύζυγοι θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια να επιλύουν τις οικογενειακές διαφορές με αμοιβαίες και ειλικρινείς προσπάθειες για το καλό και την μακροημέρευση της οικογένειας. Η προσφυγή στα δικαστήρια είναι η έσχατη λύση. Μην ξεχνάτε ακόμη ότι οι οικογένειες συγκροτούν τον πυλώνα του κοινωνικού ιστού της Ελλάδας, η οποία θα πρέπει να αντέξει την πρωτοφανή οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας.


---------- . ----------

* Υ.Γ. : Ευχαριστώ για την επίσκεψη. 
Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα - Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. Πολιτικος γαμος και Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. κορονοιοσ. Πότε ανοιγουν τα δικαστηρια μετα το κοροναιο. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση. Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. Αγαπητος χαρισματικος, μαχιμος και εγκριτος δικηγορος Γιαγκουδάκης. νομικος γνωστος δικηγορος, πασιγνωστος δικηγορος, Έγκριτος νομικός, ιδιαίτερα αγαπητός για το ήθος και την καλοσύνη του. Πολύ αξιόλογος και έγκριτος δικηγόρος, γνωστό δικηγορικό γραφείο Γιαγκουδάκη. Ο γνωστός Καβαλιώτης δικηγόρος Γιαγκουδάκης γράφει και ενημερώνει για τα διαζυγια και το οικογενειακο δικαιο. ποτε χανει την επιμελεια η μητερα. ποτε δινεται η επιμελεια παιδιου στον πατερα.