-->
Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.

Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. - Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια με ενημέρωση γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. Δες το άρθρο - Κρίση & αναζήτηση διεξόδου από ειδικό δικηγόρο (Video) - Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία


Kavala G.G.law firm

Κλήση
στο κινητό

messenger-kavala-lawyers

George
Giagkoudakis

voice search

Φωνητική
Aναζήτηση


videos,Kavala G.G.law firm

Youtube
βίντεοΠροσοχή: Νέος Ποινικός Κώδικας & Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Σε ισχύ από 1 Ιουλίου 2019.

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)

Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


10/3/20

Τι πρέπει να γνωρίζεις για να μην απορριφθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


Η έννομη προστασία παρέχεται και με λήψη ασφαλιστικών μέτρων που διατάσσονται σε επείγουσες περιπτώσεις ή προς αποτροπή επικειμένου κινδύνου ως μέτρα επείγοντα και άμεσης εκτέλεσης που αποσκοπούν στην αποτροπή βλάβης του δικαιούχου δικαιώματος μέχρι να επιτευχθεί δικαστική διάγνωση στη κύρια δίκη.

Από το συνδυασμο των διαταξεων των άρθρων 682 παρ. 1 688, και 690 παρ1 ΚΠολΔ προκυπτει πως το δικαστηριο προκειμενου να διαταξει τη ληψη ασφαλιστικου μετρου πρεπει προηγουμενως να πιθανολογησει  ότι: 

1) η προσβαλλομενη ως ασφαλιστεα αξιωση  ουσιαστικού δικαιώματος εχει γεννηθει, δηλ υφιστανται όλα τα κατά την οικεια διαταξη νομου, που είναι στην IN CONCRETO περιπτωση εφαρμοστεα, δικαιοπαραγωγικα γεγονοτα της και 

2) υπαρχει επειγουσα περιπτωση ή επικειμενος κινδυνος.
Προκειται για δυο εννοιες που προφανως δεν είναι ταυτοσημες, διοτι διαφορετικα δεν θα ειχαν θεση και οι δυο στο κειμενο του νομου .

Επειγουσα περιπτωση είναι η υπαρξη επειγουσας αναγκης να ενεργοποιηθει προσωρινα η εννομη  σχεση (εννομη συνέπεια ) που αποτελει την κυρια διαφορά και που επιβάλει την ταχεία και άμεση λήψη των ασφαλιστικών μέτρων. Με την εννοια αυτή επειγουσα περιπτωση νοειται όταν ζητειται η προσωρινη επιδικαση απαιτησης (728 επ ΚΠΟλΔ) καθως και η προσωρινη ρυθμιση καταστασης (731 επ ΚΠολΔ).

Επικειμενος κινδυνος που να απειλεί το επίδικο δικαίωμα ή απαίτηση είναι η πιθανολογηση ότι ο οφειλετης επιχειρεί να απαλλοτριωσει την κατασχετή περιουσια του, ώστε ο δανειστής να μην εχει τη δυνατότητα όταν ,μετα το τελεσιδικο περας της διαγνωστικης δικης ,αποκτησει εκτελεστό τιτλο , να ικανοποιησει την αξιωση του.  ΜΕ την εννοια αυτή επικειμενος κινδυνος νοειται και όταν η ασφαλιστεα απαιτηση είναι χρηματικη, οποτε το προσηκον κατά τον κωδικα ασφαλιστικο μετρο είναι η εγγυοδοσια, η προσημειωση υποθηκης , η συντηρητικη κατασχεση .Τι πρέπει να γνωρίζεις για να μην απορριφθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων -Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
free picture by pixabay.com


Σε επικείμενο κίνδυνο ή επείγουσα περίπτωση  υφίσταται η ύπαρξη ασυνήθους ανάγκης έκτακτης δικαστικής προστασίας του διαδίκου, που δικαιολογείται από τη συνδρομή παρόντων πραγματικών περιστατικών συγκεκριμένου κινδύνου ματαιώσεως της απαιτήσεως ή επείγουσας περιπτώσεως της παρούσας στιγμής.

 Οι προϋποθεσεις παροχης προσωρινης  δικαστικης προστασιας (επειγον και κινδυνος ) αποτελουν στην ουσια το εννομο συμφερον του αιτουντος για τη ληψη του ασφαλιστικου μετρου. Συνεπως ,χαρακτηριζονται ως διαδικαστικες προϋποθεσεις της δικης και αν δεν πιθανολογηθει η συνδρομη τους η αιτηση ασφαλιστικων μετρων θα απορριφθει, οχι ως κατ’ ουσιαν αβασιμη αλλα ως απαραδεκτη.


Βασικές προϋποθέσεις για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, είναι να υφίσταται επείγουσα περίπτωση ή επικείμενος κίνδυνος, στην αποτροπή του οποίου κατατείνει το αιτούμενο ασφαλιστικό μέτρο και να πιθανολογείται η ύπαρξη δικαιώματος για προστασία. Δηλαδή διατάσσονται ασφαλιστικά μέτρα σε περίπτωση υπάρξεως επικειμένου κινδύνου, οι οποίος απειλεί το επίδικο δικαίωμα ή απαίτηση, προκειμένου ν’ αποτραπεί αυτό ή σε συνδρομή επείγουσας περίπτωσης, που επιβάλλει τη γρήγορη και άμεση λήψη ασφαλιστικών μέτρων, πριν ή κατά τη διαγνωστική δίκη. Τούτο δε συμβαίνει, γιατί με τη μορφή ασφαλιστικών μέτρων παρέχεται δικαστική προστασία με την οποία επιδιώκεται η εξασφάλιση του δικαιώματος ή η ρύθμιση της κατάστασης μέχρις ότου εκδοθεί οριστική απόφαση στην εκκρεμή ή μέλλουσα ν’ ανοιχτεί διαγνωστική δίκη για τη σχετική διαφορά, καθώς και η αποφυγή βλαβών, οι οποίες είναι ενδεχόμενο να προκύψουν κατά το χρόνο που απαιτείται να περάσει για τη διεξαγωγή της διαγνωστικής δίκης ή της αναγκαστική εκτέλεσης, για να εξασφαλιστεί έτσι στο μέλλον ο τελικός σκοπός τους.

Είναι αυτονόητο ότι η συνδρομή των προϋποθέσεων τούτων, πρέπει ν’ αναφέρεται στην αίτηση, έστω και περιληπτικά, εκτός από τα πραγματικά περιστατικά που πιθανολογούν το δικαίωμα που πρέπει να εξασφαλιστεί και ο επικείμενος κίνδυνος ή επείγουσα περίπτωση. Ο καθορισμός αυτός του επικειμένου κινδύνου ή της επείγουσας περίπτωσης, είναι αναγκαίο να αναφέρεται στην αίτηση, αλλιώς αυτή απορρίπτεται σαν αόριστη και ανεπίδεκτη δικαστικής εκτιμήσεως.

Στην περίπτωση δε που αναφέρεται στην αίτηση επείγουσα περίπτωση, αυτή πρέπει στη συνέχεια, κατά την έρευνα της ουσιαστικής βασιμότητας της αίτησης, αυτή να πιθανολογηθεί, αλλιώς η αίτηση απορρίπτεται ελλείψει συνδρομής κατεπειγούσης περιπτώσεως ή συνδρομής του στοιχείου του επικειμένου κινδύνου. (4550/2019 ΜΠΡ ΑΘ -ΑΣΦ)

Σε περίπτωση ανυπαρξίας ή σε μη πιθανολόγηση των πραγματικών αυτών προϋποθέσεων δεν δικαιολογείται η λήψη ασφαλιστικών μέτρων, τα οποία αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα, κατά τον οποίο τα εξαναγκαστικά μέτρα κατά της περιουσίας ή του προσώπου κάποιου διατάσσονται και λαμβάνονται μόνον, μετά την οριστική και τελεσίδικη διάγνωση της απαιτήσεως και υπό τις εγγυήσεις και διατυπώσεις της τακτικής διαδικασίας.


Σχετ. διατάξεις ΚΠολΔ:

"Αρθρο 682- 1. Κατά την ειδική διαδικασία των άρθρων 683 έως 703 τα δικαστήρια, σε επείγουσες περιπτώσεις ή για να αποτραπεί επικείμενος κίνδυνος, μπορούν να διατάζουν ασφαλιστικά μέτρα για την εξασφάλιση ή διατήρηση ενός δικαιώματος ή τη ρύθμιση μιας κατάστασης και να τα μεταρρυθμίζουν ή να τα ανακαλούν. Το δικαίωμα είναι δυνατό να εξαρτάται από αίρεση ή προθεσμία ή να αφορά μέλλουσα απαίτηση..."

"Αρθρο 691- 1. Το δικαστήριο μπορεί και αυτεπαγγέλτως να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για το σχηματισμό της κρίσης του..."


-------- . --------


* Υ.Γ.Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα  - Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120 https://dikigoros-diazygion.gr   https://giagkoudakis-dikigoros.gr  


* ΑΝ επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) τότε μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα υπόλοιπα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα. Αν όμως ψάχνεις από κινητό τότε πάτησε δεξιά το κουμπί με το δεξί βέλος (στην ίδια ευθεία με το κουμπί Αρχική σελίδα) μέχρι να δεις όλα τα διαθέσιμα αποτελέσματα. Εξάλλου μπορείς να δεις παρακάτω σχετικά θέματα αυτόματα σε τίτλους (έως και 4) για κάθε άρθρο που επέλεξες να αναγνώσεις.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

*kavala-dikigoroi-legal tipsTip of the day


googlesearch-kavala-blog
Ψάξε μέσω Google


Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120
Χάρτης/Map

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. δικαιωματα δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, κορονοιοσ δικαστηρια κοροναιος. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια.