Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.

Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. - Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια με ενημέρωση γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. Δες το άρθρο - Κρίση & αναζήτηση διεξόδου από ειδικό δικηγόρο (Video) - Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)

Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

4.6.14

Οκτώ (8) απαντήσεις για τον αρραβώνα και τη διάλυσή του (Μέρος Α΄)

* Δημοσιεύτηκε  31/5/2014  στην "Πρωϊνή" Εφημερίδα της Καβάλας 

1. Τί είναι ο αρραβώνας ή αλλιώς μνηστεία ;
Σύμβαση μνηστείας (άρθρο 1346 ΑΚ) συνίσταται στην αμοιβαία μεταξύ άνδρα και γυναίκας (ετερόφυλων προσώπων) υπόσχεση μελλοντικού γάμου και δεν υπόκειται σε τύπο (άτυπη), μπορεί δε να γίνει και σιωπηρά (από τη συμπεριφορά των μελλονύμφων). Από τη σύμβαση αυτή δημιουργείται η έννομη σχέση της μνηστείας. Η μνηστεία δεν γεννά αγωγή για εξαναγκασμό του γάμου, ενώ η υπόσχεση ποινής για την περίπτωση ματαίωσης του γάμου είναι άκυρη (άρθ. 1346 Α.Κ.). Υπό αυτήν την έννοια πρόκειται για ιδιόρρυθμη σύμβαση οικογενειακού δικαίου. Περιπτώσεις μνηστείας συνιστούν η συμβίωση με ολοκληρωμένες ερωτικές σχέσεις που συνοδεύονται από την κοινού οικονομική και κοινωνική οργάνωση της ζωής των συμβιούντων και η από αυτή με οποιονδήποτε τρόπο εκδήλωση της αποδοχή της. Κρίσιμο στοιχείο αποτελεί δηλαδή η πρόθεση τέλεσης γάμου από την εν γένει εκτίμηση συμπεριφοράς των μελλονύμφων.


 αρραβώνας - Δικηγόρος Καβάλας, Γιώργος Γιαγκουδάκης
                                   Photographer's name:   marykbaird  ( free photos by morguefile.com)


2. Ποιά είναι γενικά τα αποτελέσματα της μνηστείας;
Τα αποτελέσματα της μνηστείας που επέρχονται από άποψη αστικού, δικονομικού και ποινικού δικαίου είναι τα εξής:
α. Παράγεται υποχρέωση αμοιβαίας πίστης και σεβασμού μεταξύ των μνηστευμένων και των τελευταίων με τους οικείους τους και συγγενείς τους, ώστε η παράβαση της υποχρέωσης αυτής από τον ένα μνηστευμένο να γεννά σπουδαίο λόγο λύσης της μνηστείας υπέρ του άλλου. Στις περιουσιακές σχέσεις των μνηστευμένεων η μνηστεία δεν ασκεί καμιά επιρροή, εκτός και αν συζούν κάτω από την ίδια στέγη και υπάρχει συμφωνία τους για κοινή οικονομική οργάνωση της ζωής τους, οπότε ενδέχεται να εφαρμόζονται αναλογικά όσα ισχύουν επί συζύγων. Σημαντικό είναι ότι ο μνηστός έχει αξίωση ικανοποίησης ψυχικής οδύνης σε περίπτωση θανάτου του άλλου από αδικοπραξία (άρθ. 932).
β. Δικονομικά να επισημανθεί ότι ο μνηστός μπορεί να αρνηθεί την μαρτυρική του κατάθεση σε δίκη του άλλου και αν δεχθεί να καταθέσει μπορεί να αρνηθεί να καταθέσει για περιστατικά που μπορούν να δικαιολογήσουν την ποινική δίωξη του ίδιου ή του άλλου ή να θίξουν την τιμή του ή την τιμή του άλλου μνηστευμένου (άρθ. 401- 402 Κ.ΠολΔ).
γ. Από πλευράς ποινικού δικαίου η κλοπή και η υπεξαίρεση μεταξύ των μνηστών λέγεται υφαίρεση και απαιτείται έγκληση (άρθ. 378 Π.Κ.). Στην έννοια των "οικείων" του άρθ. 13 Π.Κ. περιλαμβάνονται και οι μνηστευμένοι, οπότε η υπόθαλψη εγκληματία υπέρ μνηστευμένου από τον άλλο μνηστευμένο παραμένει ατιμώρητη (άρθ. 231 Π.Κ.)

3. Τι ισχύει σε μονόπλευρη λύση της μνηστείας;
Κατά το άρθρο 1347 Α.Κ. αυτός, που διαλύει χωρίς σπουδαίο λόγο τη μνηστεία ή που προκάλεσε υπαίτια τη δικαιολογημένη διάλυση της μνηστείας από τον άλλον μνηστό έχει υποχρέωση να αποζημιώσει τον άλλο ή τους γονείς του καθώς και κάθε τρίτο που ενήργησε στη θέση των γονέων, για τη ζημιά που έπαθαν εξαιτίας δαπανών ή άλλων μέτρων, που έλαβαν με την προσδοκία του γάμου. Την ίδια υποχρέωση βαρύνει και το μνηστευμένο που προκάλεσε υπαίτια τη δικαιολογημένη διάλυσης της μνηστείας από τον άλλο.
Η διάταξη αυτή απαιτεί να υπάρχει χωρίς σπουδαίο λόγο ή υπαίτια λύση της μνηστείας προκειμένου να εφαρμοσθεί και να ζητηθεί αποζημίωση από εκείνον που δεν φταίει για τη λύση της μνηστείας. Δεν γεννάται αξίωση αποζημίωσης σε περιπτώσεις συναινετικής διάλυσης της μνηστείας (δικαιώματα τρίτων δεν θίγονται), αυτοδίκαιας διάλυσης της μνηστείας και συνδρομής σπουδαίου λόγου. Η ύπαρξη του σπουδαίου λόγου κρίνεται στην εκάστοτε περίπτωση από το δικαστήριο. Γίνεται δεκτό ότι υπάρχει σπουδαίος λόγος λύσης της μνηστείας, όταν το δικαστήριο κρίνει ότι η εξακολούθηση της μνηστείας εξαιτίας συγκεκριμένων γεγονότων καθιστά αντικειμενικά αφόρητη της εξακολούθησή της για το μνηστευμένο που λύει τον αρραβώνα και συνεπώς δικαιολογημένη τη λύση του για σπουδαίο λόγο.

4. Ποιά η έκταση και φύση της αποζημίωσης αυτής σε μονόπλευρη λύση της μνηστείας;
Η αξίωση αυτή για αποζημίωση ανήκει όχι, μόνο στον άλλο μνηστό, αλλά από το νόμο επεκτείνεται και σε τρίτα πρόσωπα. ‘Εχει περιορισμένο σκοπό και αφορά μόνο την ανόρθωση της θετικής περιουσιακής ζημιάς, που έπαθε ο άλλος μνηστός ή οι γονείς του ή τρίτοι που ενήργησαν για λογαριασμό των γονέων από δαπάνες ή άλλα μέτρα που έλαβαν με την προσδοκία του γάμου. Οι δαπάνες αυτές πρέπει να έγιναν με καλή πίστη και να είναι ανάλογες με τις περιστάσεις. ‘Ετσι η αποζημίωση του άρθρου 1347 ΑΚ έχει ως σκοπό να επαναφέρει τον ζημιωθέντα στη θέση που θα ήταν αν δεν είχε συναφθεί καθόλου η μνηστεία, όπως ακριβώς και το αρνητικό διαφέρον ή διαφέρον εμπιστοσύνης. Ο νομοθέτης δεν θέλησε να καλύπτεται κάθε ζημιά, γιατί η καταβολή πλήρους αποζημίωσης περιλαμβάνουσας και το διαφυγόν κέρδος θα οδηγούσε σε εξαναγκασμό για την τέλεση του γάμου και σε υπέρμετρο περιορισμό της ελευθερίας των μνηστών. -Πηγές: απόφ. 6080/1998 ΜΠΡ ΑΘ, 1852/2008 ΑΠ, 403/2009 ΕΦ ΠΑΤΡ (νομολογία δικαστηρίων).Γιώργος Π. Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
Για περισσότερες πληροφορίες 
σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας
giagkoud@yahoo.com
                                                                                                                                                                     
                           
  
                                                                                                                                   
*Υ.Γ.:     Στείλε το σχόλιο σου, κάνε LIKE και  γράψου στη mailing list. Ευχαριστώ.   

----------------------------------------------
Photographer's name: marykbaird( free photos by morguefile.com)
The above image is from morgueFile free photo "You are allowed to copy, distribute, transmit the work and to adapt the work. Attribution is not required. You are prohibited from using this work in a stand alone manner. Read the license summary http://www.morguefile.com/license/morguefile"
---------------------------------------------

λέξεις κλειδιά: αρραβώνας, μνηστεία
* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. δικαιωματα δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. κορονοιοσ. Πότε ανοιγουν τα δικαστηρια μετα το κοροναιο. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση.