Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.

Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. - Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια με ενημέρωση γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. Δες το άρθρο - Κρίση & αναζήτηση διεξόδου από ειδικό δικηγόρο (Video) - Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)

Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

23.9.14

Τι είναι η παιδοκτονία και πως τιμωρείται;

* Δημοσιεύτηκε  6/9/2014  στην "Πρωϊνή" Εφημερίδα της Καβάλας    

Το έγκλημα της παιδοκτονίας περιλαμβάνεται στο 15ο Κεφάλαιο (Ειδικού μέρους) του Ποινικού Κώδικα με το τίτλο "Εγκλήματα κατά της ζωής".
ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΙΑ: Κατά το άρθρο 303 Π.Κ.(παιδοκτονία): "Μητέρα που με πρόθεση σκότωσε το παιδί της κατά τον τοκετό ή μετά τον τοκετό, αλλά ενώ εξακολουθούσε ακόμη η διατάραξη του οργανισμού της από τον τοκετό τιμωρείται με Κάθειρξη μέχρι δέκα ετών."

Σύμφωνα με την κρατούσα γνώμη πρόκειται για ένα ιδιώνυμο κακούργημα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, δηλαδή μια ειδική μορφή της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, όπου αυτουργός είναι η μητέρα (υπό την επήρεια ιδιαιτέρας βιολογικοψυχολογικής καταστάσεως). Υποκείμενο του εγκλήματος αυτού είναι μόνον η μητέρα και αντικείμενο του εγκλήματος το νεογέννητο παιδί της. Αν λείπει η ιδιότητα της μητέρας έχουμε κοινή ανθρωποκτονία.

                                 

Κατά την παραπάνω διάταξη το κακούργημα αυτό τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών, δηλαδή επιεικέστερα από την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως λόγω της κατά τη τέλεση της πράξης ιδιάζουσας σωματικής και διανοητικής κατάστασης της μητέρας από τις προκαλούμενες από το τοκετό της οργανικής φύσεως διαταράξεις. Η διαφορετική μεταχείριση της παιδοκτόνου μητέρας σε σχέση με το άρθρο 299 Π.Κ (ανθρωποκτονία από πρόθεση = ισόβια κάθειρξη ή πρόσκαιρη κάθειρξη σε περίπτωση βρασμού ψυχικής ορμής) είναι μόνο το βιολογικό συμβάν της διαταράξεως του οργανισμού της απο τον τοκετό και δεν απετέλεσε κριτήριο η κοινωνική και ηθική κατάσταση της άγαμης (ή και έγγαμης) λεχώνας. Οι συμμέτοχοι παιδοκτόνοι κρίνονται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως (άρθρο 299 ΠΚ) και όχι για παιδοκτονία. Προστατευόμενο έννομο αγαθό είναι η ανθρώπινη ζωή του νεογέννητου τέκνου κατά ή μετά τον τοκετό.
Από το άρρο 303 Π.Κ. προκύπτει ότι για την τέλεση του εγκλήματος της παιδοκτονίας, απαιτούνται τα εξής στοιχεία : α) Η από πρόθεση αφαίρεση της ζωής του νεογνού (γνησίου ή νόθου) να έγινε από μητέρα (έγγαμη ή άγαμη) με οποιαδήποτε πράξη της, είτε με θετική ενέργεια, είτε με παράλειψη οφειλομένης ενέργειας, εφόσον η μητέρα έχει κατά το άρθρο. 15 Π.Κ. ιδιαίτερη νομική υποχρέωση διατροφής και περίθαλψης του τέκνου (άρθρα. 1510 και 1518 Α.Κ.) και γενικότερα της προστασίας από κάθε κίνδυνο, της με όλα τα δυνατά και επιτρεπτά μέσα παρεμποδίσεως του θανάτου του νεογνού, την οποία υποχρέωση δεν τηρεί όταν το εγκαταλείπει χωρίς τροφή ή χωρίς στοιχειώδεις φροντίδες για να συντηρηθεί στη ζωή, όπως ιατρική παρακολούθηση και περίθαλψη και χωρίς τις πρώτες και απαραίτητες μετά τον τοκετό κινήσεις, όπως αυτήν της περιδέσεως του ομφαλίου λώρου ή όταν το εκθέτει στο ψύχος κ.λ.π.

Κατά το Ποινικό Δίκαιο η έναρξη της ανθρώπινης ζωής (εν αντιθέσει με το αστικό δίκαιο που απαιτεί την ολοκλήρωση του τοκετού, άρθ. 35 Α.Κ.) δεν αρχίζει μόνο μετά τον τοκετό, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού και πάντως μετά την έναρξη αυτού. Ο τοκετός αρχίζει κατά την κρατούσα γνώμη από την έναρξη των ωδίνων του τοκετού. Η ολοκλήρωση του τοκετού πραγματοποιείται με τον πλήρη αποχωρισμό του νεογνού (ζωντανού) από το μητρικό σώμα, ανεξαρτήτως του αν είναι βιώσιμο ή μη. Το παιδί θα πρέπει να ήταν ζωντανό μέσα στην μήτρα την ώρα που άρχισε ο τοκετός.
β) Αντικείμενο υλικό του εγκλήματος είναι το τέκνο του οποίου η ζωή αρχίζει με την έναρξη των ωδινών του τοκετού, όταν αυτές οδηγούν στην έξοδο του εμβρύου από την κοιλιά της μητέρας, χωρίς μεγάλη διακοπή. γ) Η πράξη να έγινε από τη μητέρα κατά τον τοκετό είτε μετά τον τοκετό, όσο διαρκούσε η ιδιάζουσα σωματική, διανοητική και ψυχική κατάστασή της, που προκαλείται από τις κάθε φύσεως διαταραχές και ιδιαίτερες καταστάσεις που εμφανίζονται κατά τον τοκετό, συνεπεία των οποίων εξασθενεί η δύναμη της αντιστάσεως αυτής. Στη μητέρα προκαλείται εν προκειμένω φυσιολογική οργανική εξάντληση, λόγω των ισχυρών ωδίνων του τοκετού, της απώλειας ποσότητας αίματος, του έντονου ερεθισμού του νευρικού συστήματος και γενικά πάσης άλλης φύσεως διαταραχών. Αν η θανατηφόρα συμπεριφορά της παιδοκτόνου μητρός εκδηλωθεί πριν τον τοκετό συνιστά τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης της, ενώ αν εκδηλωθεί μετά συνιστά ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ` άρθρο 299 ΠΚ.

Ο νομοθέτης θεώρησε αυθαίρετο τον εκ των προτέρων καθορισμό του άνω χρόνου και τον άφησε στην in concreto κρίση του δικαστή, ο οποίος θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν στην εκάστοτε περίπτωση γνωμοδότηση ειδικών ιατρών εμπειρογνωμόνων. Η διατάραξη αυτή τοποθετείται εγγύτατα στον τοκετό και μερικές ώρες μετά από αυτόν. Είναι αδιάφορο αν ο θάνατος του τέκνου επήλθε μετά το παραπάνω χρονικό διάστημα. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να υπάρχει αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ ενέργειας ή παράλειψης της μητέρας και του επελθόντος αποτελέσματος του θανάτου του νεογνού.

Υποκειμενικώς για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος αυτού απαιτείται πρόθεση της μητέρας, δηλαδή δόλος που ενέχει τη γνώση της ιδιότητας του αντικειμένου της πράξεως ως τέκνου ζώντος και τη θέληση θανατώσεως αυτού. Αρκεί και ενδεχόμενος δόλος. - Νομολογια δικαστηριων για την παιδοκτονια και σχετικη πηγή νομολογίας αποφάσεις (4/1999 ΠΛΗΜΜ ΦΛΩΡΙΝ, 63/1995 ΠΛΗΜΜ ΜΥΤΙΛ, 3/1994 ΠΛΗΜΜ ΑΡΤ, 357/1990 ΠΛΗΜΜ ΝΑΥΠΛ ). Καλό Σαββατοκύριακο και καλό φθινόπωρο.Γιώργος Π. Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
Για περισσότερες πληροφορίες 
σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας


                                                                
                           
  
                                               


λέξεις κλειδιά: Ορισμος παιδοκτονια,παιδοκτονια πκ,παιδοκτονια στην ελλαδα,παιδοκτονια ποινικος κωδικας,παιδοκτονια ποινη,μηδεια παιδοκτονια,υποθεσεις παιδοκτονιας,αιτια παιδοκτονιας, παιδοκτονια νομολογια.

* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. δικαιωματα δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. κορονοιοσ. Πότε ανοιγουν τα δικαστηρια μετα το κοροναιο. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση.