Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.


ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 727 + ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

χρόνια
(συνεχώς από το 1990).

14.1.15

Κάτω από ποιες συνθήκες τελείται το έγκλημα της “ανθρωποκτονίας με συναίνεση”

* Δημοσιεύτηκε  6/ 12/2014  στην "Πρωϊνή" Εφημερίδα της Καβάλας 

Το έγκλημα αυτό προβλέπεται στο άρθρο 300 Π.Κ. και  συμπεριλαμβάνεται στο 15ο Κεφάλαιο του Ποινικού Κώδικα με το τίτλο "Εγκλήματα  κατά της ζωής”.
Κατά το άρθρο  αυτό που φέρει τον τίτλο "Ανθρωποκτονία με συναίνεση" προβλέπεται ότι:
  " 'Οποιος  αποφάσισε  και  εκτέλεσε  ανθρωποκτονία  ύστερα   από  σπουδαία  και επίμονη απαίτηση του θύματος και από οίκτο γι` αυτόν  που  έπασχε από ανίατη ασθένεια τιμωρείται με Φυλάκιση." Προστατευόμενο έννομο αγαθό είναι το αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Πρόκειται  για ιδιώνυμο αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως που τιμωρείται επιεικέστερα από τις λοιπές μορφές ανθρωποκτονίας και  συγκεκριμένα ως πλημμέλημα με ποινή φυλάκισης (από 10 μέρες έως 5 χρόνια).


                                        Photographer's name: clarita (free photos by morguefile.com)

Το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με συναίνεση τελείται μόνο όταν ο δράστης από οίκτο προβαίνει στην εκ προθέσεως θανάτωση άλλου που πάσχει από ανίατη νόσο και ζητά με σοβαρό και επίμονο τρόπο τη λύτρωση του θανάτου.
Ειδικότερα οι προϋποθέσεις εφαρμογής της διάταξης αυτής είναι οι εξής:

1. Ο δράστης να αποφάσισε και να εκτέλεσε την ανθρωποκτονία με σπουδαία και επίμονη απαίτηση του παθόντα. Δεν πρόκειται, όπως ανακριβώς αναφέρεται στο τίτλο του άρθρου για απλή συναίνεση, αλλά για σοβαρή και επίμονη απαίτηση, αξίωση του θανάτου από τον παθόντα. Θα πρέπει να  υφίσταται αντικειμενικός αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της εν λόγω απόφασης και εκτέλεσης ανθρωποκτονίας του δράστη και της απαιτήσεως του παθόντα να  προκληθεί ο θάνατος του, λόγω του ότι η ανίατη πάθηση καθιστά αφόρητη της συνέχιση της ζωής του παθόντα. Είναι ο παθών κατά κάποιο τρόπο "ηθικός αυτουργός" της σε βάρος του ανθρωποκτονίας. Δεν  εφαρμόζεται το άρθρο 300 Π.Κ. αν ο δράστης είχε προαποφασίσει ούτως ή άλλως την θανάτωση του παθόντος. Η απαίτηση του παθόντος για  θανάτωσή του μπορεί να έχει γενικό χαρακτήρα και να απευθύνεται σε κάθε πρόσωπο που βρίσκεται παρών. Η απαίτηση αυτή μπορεί να εκφρασθεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα τις περιστάσεις π.χ. προφορικώς με λόγια, γραπτά, με χειρονομίες, νεύματα και θα πρέπει να είναι απολύτως σαφής.  Επίσης η απαίτηση αυτή θα πρέπει να είναι " σπουδαία", δηλαδή να είναι πραγματική, ανταποκρινόμενη στην  αληθινή βούλησή του παθόντος, με πλήρη συνείδηση όλων των συνεπειών της, μετά από ώριμη σκέψη και όχι παροδική π.χ. στιγμιαία έκφραση απελπισίας ή παροδική καταθυμία, μέθη. Ο παθών όταν  απαιτεί θα πρέπει να συναισθάνεται, να έχει συνείδηση της σημασίας της εκφραζόμενης βούλησής του, να έχει την ικανότητα αντίληψης της  σπουδαιότητας της ζωής του και της απώλειας της. Πέραν του χαρακτήρα  ως " σπουδαίας" επιπρόσθετα η απαίτηση του παθόντος για  θανάτωσή του θα πρέπει να είναι "επίμονη",  δηλαδή να είναι ρητή και σταθερά, επαναλαμβανόμενη ( με φορτικότητα) και μάλιστα αφού  παρέλθει  η άσχημη ψυχολογική κατάσταση και το διάστημα οδυνών του παθόντος. Προϋπόθεση  εφαρμογής του άρθ. 300 Π.Κ. είναι ο δράστης να αρνηθεί τη θανάτωση αρχικά και η άρνηση αυτή να  κάμπτεται αργότερα μετά από σταθερά και επαναλαμβανόμενη απαίτηση του παθόντα. Το στοιχείο της επανάληψης τέθηκε ως ασφαλιστική δικλείδα για τις περιπτώσεις, που γίνεται καταχρηστικά από οποιονδήποτε δολοφόνο  επίκληση  εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης προς το σκοπό επιεικούς μεταχείρησης του.

2. Άλλη προϋπόθεση που θα πρέπει να συντρέχει σωρευτικά για την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 300 Π.Κ. είναι ο παθών  "να  πάσχει από ανίατη ασθένεια" και η ανθρωποκτονία να έγινε "από οίκτο" προς τον παθόντα.  Με την έννοια της ανίατης πάθησης δεν νοείται η  πάθηση  που απλά δεν μπορεί να θεραπευθεί ή οποιαδήποτε σοβαρή σωματική βλάβη, αλλά για πάθηση που είναι τέτοιας φύσεως ώστε αντικειμενικά εκ των πραγμάτων στη συγκεκριμένη περίπτωση να δικαιολογεί τον οίκτο για την συνέχιση της ζωής του παθόντος (ως αφόρητης)  και να καθιστά  αντιληπτό και δικαιολογημένο το σοβαρό και επίμονο χαρακτήρα της απαίτησης του παθόντος.
Σχετικά με το στοιχείο του οίκτου προς τον παθόντα θα πρέπει να αναφερθεί ότι είναι στοιχείο διπλής φύσης, περιέχον δύο συστατικά, το αντικειμενικό (αντικειμενική κατάσταση δικαιολογούσα τον οίκτο) και  το υποκειμενικό (δημιουργία συναισθήματος οίκτου, ως κινήτρου για τη τέλεση της  πράξης).
Ο δράστης θα πρέπει  να έχει δόλο (αρκεί και ενδεχόμενος), που να καλύπτει όλα τα στοιχεία  της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος. Θα πρέπει να γνωρίζει την ανίατη πάθηση του παθόντα και πως για αυτό το λόγο ο τελευταίος απαιτεί σοβαρά και επίμονα τη θανάτωσή του. Ακόμη ότι από τη πράξη του έιναι ενδεχόμενο να θανατωθεί έστω και ενδεχόμενα ο παθών και  ο δραστης να επιδιώκει ή έστω να αποδέχεται το θάνατο του παθόντα. Ο δράστης που πιστεύει πεπλανημένα ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθ. 300 Π.Κ. ενώ δεν συνέτρεχαν, τιμωρείται τελικά με το άρθρο αυτό και όχι για κοινή ανθρωποκτονία εκ προθέσεως λόγω του ότι πρόκειται για πλάνη σχετικά με τη συνδρομή περιστατικών που επαυξάνουν κατά νόμο το αξιόποινο της πράξης και δεν καταλογίζονται στο δράστη, εάν τα αγνοούσε (άρθ. 30 παρ. 2 Π.Κ.). - Ραντεβού με ένα άλλο ενδιαφέρον νομικό θέμα το επόμενο Σάββατο. Να έχετε καλό Σαββατοκύριακο και να είστε πάντα καλά. - Συντομογραφίες: Π.Κ. = Ποινικός Κώδικας
Γιώργος Π. Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Αστικά
Για περισσότερες πληροφορίες 
σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας
kavala-lawyer.blogspot.gr
http://www.giagkoudakis.dom.gr 
giagkoud@yahoo.com                                                        Ζήτησε το free ebook!                                                                              
                           
  
                                               
*Υ.Γ.:     Στείλε το σχόλιο σου, κάνε LIKE και  γράψου στη mailing list. Ευχαριστώ.   

----------------------------------------------
Photographer's name:clarita(free photos by morguefile.com)
The above image is from morgueFile free photo "You are allowed to copy, distribute, transmit the work and to adapt the work. Attribution is not required. You are prohibited from using this work in a stand alone manner. Read the license summary http://www.morguefile.com/license/morguefile"


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. Πολιτικος γαμος και Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. κορονοιοσ. Πότε ανοιγουν τα δικαστηρια μετα το κοροναιο. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση. Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια.