Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.


📈 ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος 🎯. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!
👨‍⚕️ Μιλήστε τώρα με τον ψηφιακό βοηθό μας! (σε περίπτωση χρήσης κινητού σε οριζόντια θέση).

Νομικά θέματα - Θεματολογία"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/5/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 3 από 4 διαθέσιμα συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


15.1.21

Οι διαζευγμένοι σύζυγοι μπορούν να ανακαλέσουν τις μεταξύ τους δωρεές?

Είναι εύλογο το ερώτημα, αν αφού βγει οριστικά το διαζύγιο είναι δυνατή η ανάκληση των δωρεών μεταξύ των συζύγων. Σε αυτό  το ερώτημα θα απαντήσουμε σήμερα.

Γειά σας είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης δικηγόρος Καβάλας, ειδικός για διαζύγια και οικογενειακό δίκαιο. Ας μπούμε όμως κατευθείαν στο θέμα μας που είναι η δυνατότητα  ανάκλησης δωρεών μεταξύ των συζύγων, αφού βγεί το διαζύγιο και λυθεί αμετάκλητα ο γάμος τους.

Τις προϋποθέσεις ανάκλησης της δωρεάς λόγω αχαριστίας του συζύγου ορίζει το άρθρο 505 Α.Κ., που έχει ως εξής:

"Ο δωρητής έχει δικαίωμα να ανακαλέσει τη δωρεά, αν ο δωρεοδόχος φάνηκε με βαρύ παράπτωμα αχάριστος απέναντι στο δωρητή, στο σύζυγο ή σε στενό συγγενή του και ιδίως αν αθέτησε την υποχρέωσή του να διατρέφει το δωρητή.

Το δικαίωμα ανάκλησης δωρεών είναι διαπλαστικό, προσωποπαγές, αμεταβίβαστο, ακληρονόμητο και ακατάσχετο.

Από την νομολογία των δικαστηρίων μας προκύπτουν τα ακόλουθα σχετικά με το θέμα αυτό:

"Αχαριστία" που δικαιολογεί την ανάκληση της δωρεάς, θεωρείται η βαριά αντικοινωνική συμπεριφορά ή διαγωγή του δωρεοδόχου. 

όχι όμως η οποιαδήποτε, αλλά αυτή που αποτελεί παράβαση των κανόνων του δικαίου ή των αντιλήψεων περί ηθικής και ευπρέπειας, οφείλεται σε υπαιτιότητά του δωρεοδόχου και μπορεί να καταλογισθεί σ` αυτόν και επιπρόσθετα προσβάλλει αγαθά του δωρητή άμεσα. 

Η συμπεριφορά του δωρεοδόχου, ως αχάριστη ή μή, συνεκτιμάται συνολικά από το χρόνο υποσχέσεως της δωρεάς μέχρι και της ανάκλησής της. Κριτήρια της βαρύτητας του παραπτώματος από αντικειμενική άποψη είναι:

1. ο δεσμός δωρητή και δωρεοδόχου, 

2. τα ελατήρια της δωρεάς

3. η αξία του αντικειμένου της δωρεάς, 

4. ο τρόπος ενέργειας και ο χαρακτήρας του δωρεοδόχου και

5. το τυχόν συντρέχον πταίσμα του δωρητή.

Από υποκειμενική άποψη, το παράπτωμα πρέπει να αποτελεί εκδήλωση αξιόμεμπτης συμπεριφοράς, ενδεικτική της έλλειψης ευγνωμοσύνης προς την αφιλοκερδή χειρονομία του δωρητή. Περιπτώσεις  αχαριστίας ενδεικτικά  να αναφέρω εδώ ότι αποτελούν κατά περίπτωση η αθέτηση υποχρέωσης διατροφής από τον δωρεοδόχο σύζυγο ύστερα από τη διάσταση ή διαζύγιο, ηη παραβίαση της υποχρέωσης πίστης,  η ερωτική απιστία, η μοιχεία, εγκατάλειψη της συζυγικής στέγης, η επίδειξη καταφρόνησης προς τον δωρητή, με λόγο ή έργο, σκληρή προσβλητική  συμπεριφορά με ύβρεις, συκοφάντηση, χειροδικίες και απειλές.

Αχαριστία μπορεί, σύμφωνα με τις περιστάσεις, να αποτελεί και η χωρίς σοβαρό λόγο, αδιαφορία του δωρεοδόχου, για την τύχη του δωρητή, όταν ο τελευταίος έχει ανάγκη από περίθαλψη και οικονομική ενίσχυση, έστω και αν η δωρεά δεν συμφωνήθηκε υπό τον όρο της διατροφής του. Η αδιαφορία του δωρεοδόχου προς τον δωρητή που έχει ανάγκη από περίθαλψη, αποδοκιμάζεται κοινωνικά. Για το λόγο αυτό παρέχεται δικαίωμα στον δωρητή να ανακαλέσει τη δωρεά, έστω και αν ο δωρεοδόχος δεν ανέλαβε τέτοια υποχρέωση, με τη σύμβαση της δωρεάς. 

Έκριναν τα δικαστήρια ότι το γεγονός της οριστικής διάσπασης της έγγαμης συμβίωσης, από μόνο του, δε συνιστά συμπεριφορά της εναγομένης δωρεοδόχου, καταδεικνύουσα αχαριστία και δε συνιστά βαρύ παράπτωμα αυτής, κατά την έννοια του άρθρου 505 ΑΚ, αλλά αποτελεί ενάσκηση νόμιμου δικαιώματος της. Ακόμα και αν τα κλονιστικά περιστατικά ήθελε υποτεθούν αληθινά, δεν επιβάλλεται, κατά τις κρατούσες κοινωνικές αντιλήψεις, η εξακολούθηση της έγγαμης συμβίωσης, για τον δωρεοδόχο. Σε περίπτωση αγωγής διαζυγίου δωρεοδόχου δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι «αχάριστος» ο δωρεοδόχος προς  τον δωρητή σύζυγο και ότι έχει διαπράξει κάποιο «βαρύ παράπτωμα» σε βάρος του τελευταίου.

Αν ο ενάγων, ο οποίος φέρει το σχετικό βάρος, δεν αποδείξει ότι η εναγόμενη - δωρεοδόχος επέδειξε αχαριστία, κατά την έννοια της διάταξης του άρθρου 505 ΑΚ, που να δικαιολογεί την ανάκληση της δωρεάς, τότε δεν είναι ισχυρή η δήλωση ανάκλησης, που περιέχεται στην  προηγούμενη  από αυτόν εξώδικη δήλωσή του για ανάκληση δωρεάς. 

Η δήλωση περί ανακλήσεως της δωρεάς επιφέρει τα νόμιμα αποτελέσματα της, από το χρόνο που περιέρχεται στο δωρεοδόχο με την προϋπόθεση της αποδείξεως της αληθείας του επικαλούμενου στη δήλωση από το δωρητή λόγου ανακλήσεως. 


Διάρκεια βίντεο  7,44 λεπτά (σύντομα ανεβαίνει)


Έτσι, για την ευδοκίμηση της αγωγής περί ανακλήσεως της δωρεάς θα πρέπει:

1. ο λόγος αχαριστίας να υπάρχει κατά το χρόνο της ανάκλησης και 

2. να αποδείξει ο ενάγων δωρητής την αλήθεια του αναφερόμενου στη δήλωση ανάκλησης λόγου και αν αυτός αφορά την επιδειχθείσα από το δωρεοδόχο αχαριστία, να αποδείξει το έναντι του βαρύ παράπτωμα, από το οποίο προήλθε αυτή.

Το δικαίωμα ανάκλησης της δωρεάς σύμφωνα με το άρθρο 509 του ΑΚ. ασκείται με μονομερή δήλωση του δωρητή απευθυντέα προς το δωρεοδόχο, που δεν υπόκειται σε συστατικό τύπο και μπορεί να γίνει και προφορικώς. Η δήλωση αυτή μπορεί να είναι άτυπη, ακόμη και αν αφορά ακίνητο. Πρέπει να αναφέρεται σε αυτή τη δήλωση και ο λόγος της ανακλήσεως της δωρεάς για τη συγκεκριμένη αιτία. Δηλαδή πρέπει να αναφέρονται τα πραγματικά γεγονότα, που συνιστούν το βαρύ παράπτωμα του δωρεοδόχου. 

Τα γεγονότα αυτά μπορεί να αμφισβητήσει ο δωρεοδόχος ενώπιον του δικαστηρίου, οπότε και θα αποτελέσουν το αντικείμενο της αποδείξεως. Η μη αναφορά στη δήλωση του λόγου ανάκλησης, καθιστά ανίσχυρη την ανάκληση, αφού στερείται ο δωρεοδόχος του δικαιώματος άμυνας εναντίον της ανάκλησης.

Το ζήτημα αν η καταδεικνύουσα την αχαριστία συμπεριφορά ή διαγωγή του δωρεοδόχου συνιστά ή όχι βαρύ παράπτωμα αυτού, κρίνεται από το δικαστή.  Ο δικαστής για τη μόρφωση της κρίσεως του, εκτιμά τη συμπεριφορά αυτή με βάση αντικειμενικά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη και το βαθμό της υπαιτιότητας του δωρεοδόχου και τυχόν συντρέχον πταίσμα του δωρητή ή του συζύγου ή στενού συγγενούς του και αποφαίνεται, αν η συμπεριφορά του δωρεοδόχου συνιστά, στην συγκεκριμένη περίπτωση  βαρύ παράπτωμα και αχαριστία.

Η κρίση αυτή του δικαστή της ουσίας ελέγχεται αναιρετικώς μονο αν τα περιστατικά, όπως τα δέχθηκε ο δικαστής της ουσίας ότι αποδείχθηκαν, πληρούν ή όχι το πραγματικό των νομικών εννοιών του βαρέος παραπτώματος και της αχαριστίας και κατά συνέπειαν δικαιολογούν ή αποκλείουν γενικώς την εφαρμογή του άρθρου 505 ΑΚ. 

Η ανάκληση αποκλείεται, 

1.  αν ο δωρητής έδωσε συγνώμη στο δωρεοδόχο ή 

2. αν πέρασε ένα έτος αφότου ο δωρητής, έχοντας δικαίωμα να ανακαλέσει την δωρεά, πληροφορήθηκε τον λόγο της ανακλήσεως. Η προθεσμία αυτή αρχίζει, αφότου ο δικαιούχος μάθει θετικά το λόγο της ανάκλησης (ή τη διάπραξη του τελευταίου από τα παραπτώματα που τον στοιχειοθετούν). 

Η ετήσια αποσβεστική προθεσμία προς ανάκληση της δωρεάς, δεν αρχίζει, εφόσον τα πραγματικά περιστατικά, που συνιστούν το λόγο της αχαριστίας είναι εξακολουθητικά και φθάνουν μέχρι την πράξη ανάκλησης της δωρεάς, η οποία, μπορεί να λήγει και με την άσκηση της αγωγής ανάκλησης. Στην περίπτωση αυτή τα ανωτέρω περιστατικά θεωρούνται και λαμβάνονται υπόψη ως ενιαίο σύνολο, οπότε η προθεσμία προς ανάκληση αρχίζει από την τέλεση του τελευταίου παραπτώματος.

Βάσει του άρθρου 256 αρ. 1 ΑΚ, με την οποία ορίζεται ότι "Αναστέλλεται η παραγραφή των αξιώσεων: 1. μεταξύ συζύγων κατά τη διάρκεια του γάμου, έστω και αν ύστερα ακυρωθεί, καθώς και μεταξύ προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, όσο αυτό ισχύει". Επειδή η διάταξη αυτή κατά τα άρθρα 255 και 279 ΑΚ, εφαρμόζεται και επί της ως άνω ετήσιας αποσβεστικής προθεσμίας για την ανάκληση της δωρεάς, προκύπτει ότι επί δωρεάς μεταξύ συζύγων, που έγινε διαρκούντος του γάμου, η ετήσια αποσβεστική προθεσμία της ανακλήσεως της δωρεάς αρχίζει να τρέχει από της αμετακλήτου λύσεως του γάμου και συμπληρώνεται με την πάροδο έτους.

Σύμφωνα με το άρθρο 512 ΑΚ «δωρεές που έγιναν από ιδιαίτερο ηθικό καθήκον ή από λόγους ευπρέπειας, δεν μπορούν να ανακληθούν». 

Δωρεές από ιδιαίτερο ηθικό καθήκον, οι οποίες δεν υπόκεινται σε ανάκληση, είναι εκείνες που, αντικειμενικά, σύμφωνα με τις κοινωνικές αντιλήψεις που επικρατούν, ανταποκρίνονται σε κάποιο ιδιαίτερο ηθικό καθήκον του δωρητή, όπως οι σχέσεις συγγένειας ή φιλίας, άσχετα από τα ελατήρια της βούλησής του. 

Δωρεές από λόγους ευπρέπειας είναι εκείνες που ανταποκρίνονται στις κοινωνικές συνήθειες ή απαιτήσεις της κοινής γνώμης ή γίνονται από κοινωνική υποχρέωση. Η φύση της σύμβασης που συνάπτεται, δεν εξαρτάται από την ονομασία που δίνουν οι συμβαλλόμενοι σε αυτή. Ο χαρακτηρισμός της σύμβασης αποτελεί έργο του Δικαστηρίου, το οποίο σχηματίζει την κρίση του, από το περιεχόμενο όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των συμβαλλομένων.   

Το Δικαστηριο  καθορίζει τους κανόνες δικαίου που προσιδιάζουν στη σχέση, προσφεύγοντας, αν υπάρχει ανάγκη, και σε στοιχεία που βρίσκονται έξω από τη σύμβαση, όταν αυτά συνδέονται με όσα συμφωνήθηκαν, με τρόπο που επηρεάζει το αποτέλεσμα.

Μόνες οι δηλώσεις του δωρητή, ότι παραιτείται από το δικαίωμα ανάκλησης της δωρεάς και ότι αναγνωρίζει ότι η δωρεά έγινε από ιδιαίτερο ηθικό καθήκον ή από λόγους ευπρέπειας, οι οποίες περιέχονται στο συμβόλαιο της δωρεάς, δεν είναι ικανές να αποτυπώσουν το νομικό χαρακτήρα της δωρεάς ή να παράσχουν πλήρη απόδειξη ως προς αυτόν. Αποκλείεται να διαταχθεί εμμάρτυρη απόδειξη, αφού δεν εκτίθενται στο συμβόλαιο τα πραγματικά εκείνα περιστατικά, τα οποία, αληθινά υποτιθέμενα, θα μπορούσαν να θεμελιώσουν την κρίση του Δικαστηρίου, ότι η δωρεά έγινε από ιδιαίτερο ηθικό καθήκον ή από λόγους ευπρέπειας. 

Σε περίπτωση που ο δωρεοδόχος αμφισβητεί, είτε τη συνδρομή των πραγματικών περιστατικών που επικαλείται ο δωρητής ή και το ότι αυτό τα πραγματικά περιστατικά συγκροτούν τον προβαλλόμενο λόγο ανάκλησης, το ζήτημα θα πρέπει να λύεται δικαστικά. 

Ο δωρητής θα πρέπει να ασκήσει αναγνωριστική αγωγή και να αποδείξει ότι συνέβησαν τα περιστατικά, που συγκροτούν τον προβαλλόμενο λόγο ανάκλησης. Από την άλλη πλευρά ο δωρεοδόχος βαρύνεται με την απόδειξη της έλλειψης υπαιτιότητάς του. 

Με την αγωγή αναγνώρισης της ανάκλησης μπορεί να σωρευθεί και αίτημα για αναζήτηση του δωρηθέντος. Η αγωγή αυτή είναι ενοχική και όχι εμπράγματη. Ο δωρητής δικαιούται ενοχικά σε αυτούσια απόδοση του δωρηθέντος. Ο τρόπος της αυτούσιας απόδοσης εξαρτάται από την ιδιαίτερη φύση του συγκεκριμένου κάθε φορά δικαιώματος που απέκτησε σε αυτό ο λήπτης. Έτσι, αν το δωρηθέν είναι ακίνητο και μεταβιβάστηκε στο δωρεοδόχο κατά κυριότητα, η επαναμεταβίβαση της κυριότητας, μετά την ανάκληση της δωρεάς, γίνεται με καταδίκη του δωρεοδόχου σε δήλωση βούλησης και μεταγραφή της σχετικής τελεσίδικης απόφασης και της δήλωσης του δωρητή ενώπιον συμβολαιογράφου για αποδοχή της απόφασης αυτής, κατ` άρθρα 949 ΚΠολΔ και 1192 αριθ. 4, 1198 ΑΚ. 

Η απόδοση, όμως, της νομής και κατοχής του πράγματος, δεν προϋποθέτει καταδίκη σε δήλωση βούλησης. Μπορεί να γίνει με αγωγή απόδοσης του πράγματος που κατέχεται χωρίς αιτία μετά την ανάκληση, αφού και η κυριότητα είναι αποδοτέα, μετά την εν λόγω ανάκληση, διότι στερείται πλέον νόμιμης αιτίας, έτσι ώστε να μη δικαιολογεί τη διατήρηση των ωφελημάτων απ` αυτή. 

Με άλλα λόγια, είναι δυνατή η άσκηση, από μέρους του δωρητή κατά του δωρεοδόχου και καταψηφιστικής αγωγής με νομική βάση τις διατάξεις του αδικαιολόγητου πλουτισμού (άρθρα 904 επ., 509 ΑΚ) και αίτημα την καταδίκη του σε επιστροφή του αντικειμένου της δωρεάς, λόγω ανάκλησης της τελευταίας και αυτοδίκαιης ανατροπή της ενοχικής σύμβασης της δωρεάς για το μέλλον - ex nunc - . Συνακόλουθα, η γένεση της αξίωσης του δωρητή προς επιστροφή του αντικειμένου της δωρεάς κατά τα άρθρα 904 επ. ΑΚ, οπότε το ζήτημα της συνδρομής ή μη του ανακλητικού λόγου θα αποτελέσει προδικαστικό ζήτημα στη σχετική δίκη.

Εν κατακλείδι είναι δυνατή η ανάκληση των δωρεών αυτών λόγω αχαριστίας  του δωρεοδόχου συζύγου, κατά την διάταξη του άρθρου 505 ΑΚ και τις γενικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα σε περίπτωση λύσης του γάμου με διαζύγιο.  

Επειδή είναι σύνθετα και πολύπλοκα τα νομικά θέματα προτείνουμε πριν από κάθε νομική ενέργειά σας οι σύζυγοι να συμβουλεύονται για νομική καθοδήγηση ειδικό δικηγόρο διαζυγίων για την καλύτερη προστασία και διεκδίκηση των νομίμων δικαιωμάτων σας.

Εδώ φθάσαμε στο τέλος  του ενημερωτικού θέματος μας.

Να υπενθυμίσω και πάλι ότι για νομικά θέματα γάμου, διαζυγίων και  οικογενειακού δικαίου μπορείτε να έχετε έγκυρη ενημέρωση χωρίς κανένα κόστος, από την μεγάλη βάση του προσωπικού μου blog  https://kavala-lawyer.blogspot.com που έχει φθάσει σήμερα αισίως τα  615 άρθρα.

Επισκεφθείτε λοιπόν το blog μου για ενημέρωση. Στείλτε σχόλια και παρατηρήσεις για βελτίωσή του στην ηλεκτρονική δ/νσή μου  info@dikigoros-diazygion.gr

Να είστε καλά που παρακολουθήσατε ακόμη ένα χρήσιμο και ενημερωτικό βίντεό μου.  Στο επανιδείν  σε λίγες μέρες με ένα ακόμη πιό ενδιαφέρον θέμα . Γειά σας.

ΠΗΓΕΣ/ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ: 251/2007 ΕΦ ΚΡΗΤ, 98/2020 ΑΠ, 2848/2015 ΠΠΡ ΑΘ, ΑΠ 1832/2011, ΑΠ 109/2010, ΑΠ 1361/2007,ΑΠ 530/1991, ΑΠ 1060/1981, ΑΠ 968/2001,  ΑΠ 1523/2010,  ΑΠ 1982/2006, ΑΠ 457/1988,  ΕφΑΘ 1501/2009,ΕφΑΘ 7893/2006, ΑΠ 904/2002, ΑΠ 840/1994,  ΕφΠατρ 916/2008,ΑΠ 781/2012, ΑΠ 248/2009, ΑΠ 648/2008 ,ΑΠ 982/2004, 34, ΕφΑΘ 6002/2009, ΕφΑΘ 298/2008


-------- . --------


* Υ.Γ. Ευχαριστώ για την επίσκεψη στο blog μου. Αν έχετε ερώτηση ή απορίες επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα  - Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120   https://dikigoros-diazygion.gr   https://giagkoudakis-dikigoros.gr 


Σχετικές αναζητήσεις: ανάκληση δωρεάσ λόγω αχαριστίασ, ανακληση δωρεασ μεταξυ συζυγων για αχαριστια, ανακληση δωρεας,ανακληση δωρεας προθεσμια, ανάκληση δωρεάς παραγραφή,δωρεές μεταξύ συζύγων και η αναζήτησή τους σε περίπτωση διαζυγίου, άρθρο 509 παρ.1 ΑΚ η ανάκληση της δωρεάς,προυποθεσεις ανάκλησης δωρεάς,αγωγή αναγνώρισης της ανάκλησης δωρεάς, δωρεές που έγιναν από ιδιαίτερο ηθικό καθήκον ή από λόγους ευπρέπειας


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. Πολιτικος γαμος και Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. δικηγορικά γραφεία καβάλας. δικηγοροι για ακινητα,δικηγοροι ακινητων,δικηγοροι για συνταξεισ,διασημοι δικηγοροι,δικηγοροι για στρατιωτικα θεματα,δικηγοροι αστικου δικαιου,δικηγοροι παρ αρειω παγω. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση. Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. Αγαπητος χαρισματικος, μαχιμος και εγκριτος δικηγορος Γιαγκουδάκης. νομικος γνωστος δικηγορος, πασιγνωστος δικηγορος, Έγκριτος νομικός, ιδιαίτερα αγαπητός για το ήθος και την καλοσύνη του. Πολύ αξιόλογος και έγκριτος δικηγόρος, γνωστό δικηγορικό γραφείο Γιαγκουδάκη. Ο γνωστός Καβαλιώτης δικηγόρος Γιαγκουδάκης γράφει και ενημερώνει για τα διαζυγια και το οικογενειακο δικαιο. ποτε χανει την επιμελεια η μητερα. ποτε δινεται η επιμελεια παιδιου στον πατερα.δικηγορικά γραφεία καβαλα.οικογενειακο δικαιο δικηγοροι. οι καλυτεροι δικηγοροι για τροχαια,δικηγοροσ για τροχαια ατυχηματα,δικηγοροσ οικογενειακου δικαιου,δικηγόροι διαζυγίων,δικηγοροι ηλεκτρονικου εγκληματοσ,δικηγοροι για διαζυγια,οικογενειακο δικαιο δικηγοροι, δικηγόροι,οι καλυτεροι δικηγοροι για, δικηγοροι για κληρονομικα, γιαγκουδακης δικηγορος καβαλα, εργατολογος συμβουλες