Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.


ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

❤️ Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/1/24 μόνο για σας με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο!
Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 0 από 3 διαθέσιμα συναιν.διαζ. . Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


7.4.23

⏳ Πατέρας τέκνου γεννημένου εκτός γάμου μέχρι πότε μπορεί να το αναγνωρίσει? (βίντεο)

Μια κυρία στα social media μας ζήτησε να κάνουμε ένα βιντεάκι σχετικά με το τι μπορεί να γίνει στην περίπτωση που υπάρχει ένα παιδί και δεν το έχει αναγνωρίσει ο βιολογικός πατέρας του. Αν κάποια στιγμή θελήσει να το κάνει, αν μπορεί να απαιτήσει να αναγνωρίσει το παιδί;

Eίμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης, νομικός σύμβουλος - δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω με χρήσιμα βίντεο.

🔔 Πριν προχωρήσουμε να σας υπενθυμίσω να εγγραφείτε στο κανάλι μου. Κάντε ένα κλικ στο καμπανάκι για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα νέα βίντεο μου. Ας μπούμε λοιπόν κατευθείαν στο θέμα μας.

Σήμερα λοιπόν θα απαντήσουμε συνοπτικά στο ερώτημα σχετικά με την προθεσμία αναγνώρισης τέκνου για τον βιολογικό πατέρα τέκνου γεννημένου εκτός γάμου. Μέχρι πότε μπορεί να αναγνωρίσει το τέκνο του? Θα μιλήσουμε για την περίπτωση που ζουν και οι δύο γονείς του γεννημένου εκτός γάμου παιδιού, εκείνου του παιδιού,  που δεν καλύπτεται από τεκμήριο παιδιού καταγωγής  από γάμο, οπότε δεν θα χρειάζονταν πρώτα αμετάκλητη απόφαση προσβολής πατρότητας και για το εκτός γάμου παιδί, που δεν έχει αναγνωριστεί εκούσια ή δικαστικά από άλλον άνδρα.

Ο πατέρας μπορεί, σύμφωνα με το άρθρο 1475  Α.Κ., να ζητήσει εκούσια αναγνώριση, δηλ. να αναγνωρίσει ως δικό του το τέκνο, που γεννήθηκε χωρίς γάμο, εφόσον συναινεί σ` αυτό και η μητέρα του. Ισχύουν εν προκειμένω οι ρυθμίσεις των διατάξεων 1475-1478 και 1484 Α.Κ. Δήλωση αναγνώρισης του πατέρα, χωρίς την συναίνεση της μητέρας είναι άκυρη.

Η αναγνώριση από τον πατέρα  γίνεται  με δήλωση ενώπιον συμβολαιογράφου ή με διαθήκη.  Η Συναίνεση της μητέρας, σύμφωνα   με   το  προηγούμενο  άρθρο,  παρέχεται  με  δήλωση  ενώπιον συμβολαιογράφου.  Οι  δηλώσεις  της  αναγνώρισης  και  της  Συναίνεσης γίνονται  αυτοπροσώπως  και  χωρίς  αίρεση  ή  προθεσμία. Ανάκληση των δηλώσεων είναι ανίσχυρη. (`Αρθρο 1476 ΑΚ.).

'Οταν όμως η μητέρα αρνείται την προβλεπόμενη από την πρώτη παράγραφο του άρθρου 1475 Α.Κ. συναίνεσή της για εκούσια αναγνώριση τέκνου από τον πατέρα του, τότε δικαίωμα δικαστικής αναγνώρισης έχει και ο πατέρας του παιδιού. Τότε μπορεί να κινηθεί η διαδικασία της δικαστικής αναγνώρισης με σχετική αγωγή του πατέρα. Η μητέρα μπορεί να αρνηθεί την συναίνεσή της για εκούσια αναγνώριση μόνο αν αυτός που ζητά την συναίνεσή της δεν είναι ο πατέρας. Αν η μητέρα αρνείται αυτή την συναίνεσή της για άλλους λόγους η άρνησή της αυτή δεν είναι παραδεκτή από τον νόμο.

Το  δικαίωμα  του πατέρα να ζητήσει  την  δικαστική αναγνώριση  της πατρότητας  του  τέκνου του αποσβήνεται, όταν περάσουν δύο έτη, αφότου αρνήθηκε τη συναίνεσή της η μητέρα (Αρθρο 1479 και 1483 ΑΚ.). 


                                       
                                       Διάρκεια βίντεο 6,34 λεπτά 

Κατά το άρθρο 1473 Α.Κ. το δικαίωμα αναγνώρισης τέκνου δεν υπόκειται σε αποσβεστική προθεσμία, σε περίπτωση επιγενόμενου γάμου των γονέων, εφόσον οι γονείς του παντρευτούν μεταγενέστερα και το τέκνο είχε αναγνωριστεί ή αναγνωρίζεται μετά την  τέλεση  του  γάμου,  εκούσια  ή δικαστικά,  ως  τέκνο του συζύγου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1475, 1476  και  1479  έως  1483. 

Η σχετική διαδικασία δικαστικής αναγνώρισης γίνεται δικαστικά, διατάσσεται συνήθως από το αρμόδιο δικαστήριο ιατρική πραγματογνωμοσυνη DNA για την ασφαλή διαπίστωση πατρότητας τέκνου  και απαιτείται αμετάκλητη δικαστική απόφαση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι χρονοβόρος διαδικασία. Τέλος να πούμε ότι κατά το Άρθρο 1484  Αστικού Κώδικα "Σε περίπτωση αναγνώρισης, εκούσιας ή δικαστικής, αν ο νόμος δεν ορίζει διαφορετικά, το τέκνο έχει ως προς όλα θέση τέκνου γεννημένου σε γάμο απέναντι στους δύο γονείς και τους συγγενείς τους."

Κατανούμε ότι ο πατέρας μπορεί να φοβάται για τη νομική αναγνώριση ενός παιδιού, πράγμα που μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως αμφιβολίες σχετικά με την πατρότητα,  ανησυχία για νομικές συνέπειες, οικονομικές υποχρεώσεις, επιμέλεια του παιδιού, έλλειψη ενημέρωσης ή  ανασφάλεια για την προσωπική του ζωή και το πώς μπορεί να επηρεαστεί η σχέση του με το παιδί.

Συνολικά, ο φόβος του πατέρα για τη νομική αναγνώριση του παιδιού του, μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες και είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεται σοβαρά και με εγρήγορση.

Εν κατακλείδι, αν είστε πατέρας με τέκνο γεννημένο εκτός γάμου χρειάζεστε σαφή ενημέρωση των νόμιμων δικαιωμάτων σας και νομική καθοδήγηση από ειδικό δικηγόρο οικογενειακού δικαίου για να μην χάσετε νόμιμα δικαιώματά σας. Θα πρέπει να ασκήσετε τα δικαιώματά σας εντός των νόμιμων προθεσμιών και με τον σωστό τρόπο, που ενδείκνυται σε κάθε περίπτωση για να μπορείτε να ζήσετε το μέλλον σας με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Εδώ έφθασε στο τέλος του ακόμη ένα χρήσιμο βίντεο. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και την θερμή ανταπόκρισή σας. Μη ξεχνάτε να προτείνετε στους φίλους σας να εγγραφούν στο κανάλι μας. 

Εύχομαι σε όλους και όλες να περάσετε υπέροχα τις Άγιες ημέρες που έρχονται με τις οικογένειές σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!


-------- . --------


🙏 Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα  - ☎ Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120   https://dikigoros-diazygion.gr   https://giagkoudakis-dikigoros.gr 


Σχετικές αναζητήσειςΔικαιώματα πατέρα σε παιδί εκτός γάμου,Δικηγορικό Γραφείο,Αναγνώριση Τέκνου,Δικαστική αναγνώριση, αγωγή αναγνώριση πατρότητας τέκνου, τέκνο γεννημένο χωρίς γάμο των γονέων,οικειοθελής αναγνώριση τέκνου,αναγνώριση εκούσια ή δικαστική,δικαστική αναγνώριση, Εκούσια αναγνώριση,Δικαστική αναγνώριση πατρότητας,οικογενειακεσ-υποθεσεισ,αναγνώριση τέκνου εκτός γάμου, Συμβολαιογραφικη αναγνωριση τεκνου,Εκουσια αναγνωριση τεκνου,αναγνωριση πατροτητας διαδικασια,Αναγνωριση τεκνου διαδικασια,δικαιωματα πατερα σε παιδι εκτος γαμου, Προθεσμίες για εκούσια και δικαστική αναγνώριση τέκνου, Εκούσια αναγνώριση και προθεσμία,ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ,ΤΕΚΝΑ ΕΚΤΟΣ ΓΑΜΟΥ


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. Πολιτικος γαμος και Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. κορονοιοσ. Πότε ανοιγουν τα δικαστηρια μετα το κοροναιο. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση. Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. Αγαπητος χαρισματικος, μαχιμος και εγκριτος δικηγορος Γιαγκουδάκης. νομικος γνωστος δικηγορος, πασιγνωστος δικηγορος, Έγκριτος νομικός, ιδιαίτερα αγαπητός για το ήθος και την καλοσύνη του. Πολύ αξιόλογος και έγκριτος δικηγόρος, γνωστό δικηγορικό γραφείο Γιαγκουδάκη. Ο γνωστός Καβαλιώτης δικηγόρος Γιαγκουδάκης γράφει και ενημερώνει για τα διαζυγια και το οικογενειακο δικαιο. ποτε χανει την επιμελεια η μητερα. ποτε δινεται η επιμελεια παιδιου στον πατερα.