Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.


ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

❤️ Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/1/24 μόνο για σας με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο!
Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 0 από 3 διαθέσιμα συναιν.διαζ. . Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


23.4.14

Το αποτρόπαιο έγκλημα του βιασμού κατά το Ποινικό Κώδικα (Μέρος Β’ )

         * Δημοσιεύτηκε  31/3/2014  στην "Πρωϊνή" Εφημερίδα της Καβάλας   

   Στο πρώτο μέρος του άρθρου αναφερθήκαμε για τον ορισμό και τα στοιχεία του εγκλήματος του βιασμού, τη διαβάθμιση της ασελγούς συμπεριφοράς και τον ομαδικό βιασμό.

Σήμερα συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε το θέμα αυτό και θα μιλήσουμε παρακάτω για το πότε υπάρχει απόπειρα βιασμού, τη σύντομη διαδικασία σε υποθέσεις ανηλίκων θυμάτων (άρθ. 5 του ν. 3625/2007, το αυτεπάγγελτο της δίωξης, την κατ΄εξαίρεση περίπτωση οριστικής αποχής από την άσκηση ή παύση ποινικής δίωξης κατόπιν δήλωσης του θύματος.


ΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ
Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθ. 42 παρ. 1 Π.Κ. όποιος έχοντας αποφασίσει να εκτελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα, επιχειρεί πράξη που αποτελεί αρχή εκτέλεσης, τιμωρείται, αν το κακούργημα ή πλημμέλημα δεν ολοκληρώθηκε, με ποινή ελαττωμένη (άρθ. 83). Από την παραπάνω διάταξη συνάγεται ότι για την ύπαρξη απόπειρας, απαιτείται πράξη την οποία επιχειρεί ο δράστης με το δόλο τέλεσης ορισμένου εγκλήματος και περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτελέσεως. Ως τέτοια δε πρέπει να θεωρηθεί κάθε ενέργεια του δράστη με την οποία αρχίζει να πραγματώνεται η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος και η οποία αν δεν αποκοπεί από οποιονδήποτε λόγο οδηγεί αναμφισβήτητα στην πραγμάτωση αυτού ή τελεί σε τέτοια αναγκαία και άμεση σχέση συνάφειας, ώστε κατά την κοινή αντίληψη να θεωρείται ως τμήμα αυτής.

Περαιτέρω από το συνδυασμό της προαναφερθείσης διατάξεως 336 Π.Κ. με εκείνη του άρθρου 42 § 1 του Π.Κ., προκύπτει ότι, αρχή εκτελέσεως του εγκλήματος του βιασμού αποτελεί η έναρξη της σωματικής βίας ή της απειλής αμέσου και σπουδαίου κινδύνου με σκοπό να εξαναγκασθεί κάποιο πρόσωπο σε εξώγαμη συνουσία ή ανοχή ή επιχείρηση άλλης ασελγούς πράξεως, η οποία τελικώς δεν πραγματώνεται από περιστατικά τυχαία και ανεξάρτητα από τη θέληση του δράστη. Για να υπάρξει απόπειρα πρέπει να μην έχει πραγματωθεί ένα τουλάχιστον από τα στοιχεία της αντικειμενικής υποστάσεως του εγκλήματος.ΣΥΝΤΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘ. 5 ΤΟΥ Ν.3625/2007

Με το άρθρο πέμπτο Ν.3625/2007,ΦΕΚ Α 290/24.12.2007, ορίζεται ότι:
"Υποθέσεις ανηλίκων θυμάτων των πράξεων που αναφέρονται στα άρθρα 323 Α παρ. 4, 324 και στα άρθρα 336, 337, 338, 339, 342, 343, 345, 346, 347, 348, 348Α, 349, 351, 351Α και 353 ανακρίνονται και εκδικάζονται σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας εντός δύο ετών από την τέλεση της πράξης ή τη διαπίστωση τέλεσης της".
ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ Ή ΠΑΥΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ
Βάσει του άρθρου 344 Π.Κ. η ποινική δίωξη σε περίπτωση βιασμού ασκείται αυτεπαγγέλτως. Κατ΄εξαίρεση όμως υπάρχει περίπτωση αποχής ή παύσης της ποινικής δίωξης υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Το άρθρο αυτό έχει ως εξής:

‘Αρθρο 344.- "Στις περιπτώσεις των άρθρων 337 παράγραφος 1 και 341 για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση." Στις περιπτώσεις του άρθρου 336 η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως, ο εισαγγελέας όμως μπορεί κατ` εξαίρεση με αιτιολογημένη διάταξή του ύστερα από έγκριση του εισαγγελέα εφετών, να απέχει οριστικά από την άσκηση της ποινικής δίωξης ή, αν έχει ασκήσει την ποινική δίωξη, να εισαγάγει την υπόθεση στο αρμόδιο συμβούλιο πλημμελειοδικών αυτό μπορεί να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη εκτιμώντας τη δήλωση του θύματος ή των κατά το άρθρο 118 προσώπων ότι η δημοσιότητα από την ποινική δίωξη θα έχει ως συνέπεια το σοβαρό ψυχικό τραυματισμό του θύματος."( Ως ισχύει μετά τη τροποποίηση με την παρ.9 άρθρ.3 Ν.3727/2008,ΦΕΚ Α 257/18.12.2008).

Με τη διάταξη αυτή καθίσταται φανερό ότι εισάγεται ειδικά για το βιασμό δυνητικός λόγος οριστικής παύσης της ποινικής δίωξης (επιπλέον των λόγων που αναφέρονται στο άρθρο 310 παρ. 1 εδ. β` ΚΠΔ, όπου είναι υποχρεωτική η παύση της ποινικής δίωξης), η αποδοχή του οποίου εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του Δικαστικού Συμβουλίου, αλλά και του Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου παραπέμπεται προς εκδίκαση η υπόθεση, κατ` αναλογική εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης και διέπεται από την αρχή της σκοπιμότητας.
Η δήλωση περί ψυχικού τραυματισμού του θύματος δεν συνιστά ανάκληση της εγκλήσεως, ώστε να απαιτείται αποδοχή εκ μέρους του κατηγορουμένου και μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο και ενώπιον του Ανακριτή.
Συνεπώς, το Συμβούλιο Πλημ/κών δεν οφείλει να δεχθεί τη δήλωση αποδοχής εκ μέρους του κατηγορουμένου, αλλά αντίθετα πρέπει να υπεισέλθει στην ουσία της υπόθεσης και μόνο αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για την παραπομπή, ερευνά τη δήλωση της παθούσας).

Αυτό συμβαίνει διότι σε περίπτωση που η έρευνα επί της ουσίας δεν θα γινόταν διόλου, ο οποιοσδήποτε θα διέτρεχε τον κίνδυνο να παραμείνει με το στίγμα ενός αποτρόπαιου και βδελυρού εγκλήματος, όπως αυτό του βιασμού, και να γίνει έρμαιο της κακότητας και μοχθηρίας κάθε ασυνείδητου προσώπου.

Περαιτέρω η κρίση του Συμβουλίου που αποφαίνεται ότι είναι βάσιμη η δήλωση του θύματος πως η δημοσιότητα από την ποινική δίωξη θα δημιουργήσει σ` αυτό σοβαρό ψυχικό τραυματισμό, απαραίτητα πρέπει να στηρίζεται σε συγκεκριμένα γεγονότα που οδηγούν στην πιθανολόγηση σοβαρού ψυχικού τραυματισμού του θύματος, δηλαδή ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΨΥΧΙΚΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ και όχι απλό ψυχικό τραυματισμό αυτού, τον οποίον όπως είναι φυσικό είναι δυνατό να συνεπάγεται κάθε δίκη που διεξάγεται, είτε δημόσια, είτε κεκλεισμένων των θυρών.

Ο σοβαρός ψυχικός τραυματισμός πρέπει να προέρχεται, είτε από το βίωμα του βιασμού, είτε από την ποινική δίκη καθ` εαυτήν, για να κριθεί δε η βαρύτητα του τραυματισμού αυτού πρέπει να ληφθούν υπόψη η ηλικία, οι τυχόν υπάρχουσες προηγούμενες ερωτικές εμπειρίες, το επάγγελμα, η κοινωνική θέση, η σωματική και ψυχική κατάσταση του θύματος, η βαρύτητα της πράξης, οι ιδιάζουσες συνθήκες τέλεσης, η δημοσιότητα που τυχόν έχει ήδη επέλθει, η ενδεχόμενη αθέμιτη οικονομική συναλλαγή μεταξύ δράστη και θύματος, η όλη συμπεριφορά του
τελευταίου και ειδικότερα η αντίσταση του κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση ο κανόνας στις περιπτώσεις του βιασμού είναι η αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη και μόνο κατόπιν της ενεργούς αρνητικά συμμετοχής του παθόντα ο εν λόγω κανόνας κάμπτεται με την προαναφερθείσα δήλωση και την, διαμέσου της τελευταίας, οριστική παύση της ποινικής δίωξης.

Τούτο σημαίνει πως δεν αρκεί μία απλή δήλωση του θύματος περί του ότι η συνέχιση της ποινικής διαδικασίας θα του προξενήσει ψυχικό τραυματισμό, ώστε να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την οριστική παύση της ποινικής δίωξης, διότι έτσι αφενός θα υπήρχε καταστρατήγηση του αυτεπαγγέλτου της δίωξης και ουσιαστικά θα επιστρέφαμε στο ισχύον -προ του Ν 1419/1984- καθεστώς στο οποίο ο βιασμός, αν και βαρύτατο αδίκημα, διώκονταν μόνο κατ` έγκληση και αφετέρου θα εκφυλιζόταν το εξαιρετικό της εφαρμογής της προαναφερθείσας οριστικής παύσης της δίωξης του άρθρου 344 ΠΚ, καθώς θα φτάναμε στο αντίθετο άκρο σε σχέση με την επιδίωξη του νομοθέτη, δηλαδή στην ατιμωρησία του δράστη για πολύ σοβαρό έγκλημα.

Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετές φορές δεν ελήφθη υπόψη η δήλωση του θύματος και η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά. - 445/2008 ΠΛΗΜΜ ΗΡΑΚΛ
Καθιερώνει δηλαδή η πιο πάνω διάταξη για τις υποθέσεις βιασμού, δικαιοδοσία του Δικαστικού Συμβουλίου, η συνεδρίαση του οποίου δεν είναι δημόσια (άρ. 306 ΚΠΔ), να συζητήσει πάνω στις εν γένει περιστάσεις του συγκεκριμένου βιασμού, την προσωπική κατάσταση και γενικά την προσωπικότητα του θύματος, ώστε μετά από εκτίμηση και της δηλώσεως αυτού ή των κατά το άρ. 118 του ΠΚ προσώπων που το εκπροσωπούν, ότι «η δημοσιότητα της ποινικής δίωξης θα έχει ως συνέπεια τον σοβαρό ψυχικό τραυματισμό του», να αποφασίσει εάν πρέπει να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη (ΑΠ 520/1990 ΠοινΧρ Μ/1165). Προκειμένου όμως το Δικαστικό Συμβούλιο να προβεί στην οριστική παύση της ποινικής δίωξης με την υποβολή τέτοιας δήλωσης, πρέπει πρωτίστως να ερευνήσει εάν αυτή είναι ειλικρινής και απαλλαγμένη από οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη συναλλαγή μεταξύ δράστη και θύματος ή πιέσεως τούτου επ` αυτού. Ακολούθως, πρέπει να ερευνηθεί εάν πράγματι η δημοσιότητα θα έχει ως συνέπεια τον σοβαρό ψυχικό τραυματισμό του συγκεκριμένου θύματος. Για τον σκοπό αυτό θα ληφθεί υπόψη η ηλικία του θύματος, η βαρύτητα της πράξης, οι ιδιάζουσες συνθήκες τελέσεως, η ήδη επελθούσα δημοσιότητα κ.λπ. . Περαιτέρω, ενόψει του γεγονότος ότι η αποδοχή της ως άνω δήλωσης δεν είναι υποχρεωτική για το Δικαστικό Συμβούλιο, το τελευταίο θα αποφανθεί επ` αυτής εφόσον προηγουμένως ερευνήσει την ουσία της υπόθεσης και κρίνει ότι συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής εις βάρος του κατηγορουμένου, διαφορετικά, εάν δηλαδή δεν προκύπτουν τέτοιες ενδείξεις, δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις έρευνας της σχετικής δήλωσης . Εξ άλλου επί θύματος άνω των 12 ετών, αν οι δηλώσεις του θύματος και των γονέων του δεν ταυτίζονται, εκτιμώνται ελευθέρως.- 462/2008 ΠΛΗΜΜ ΗΡΑΚΛ

Η διάταξη αυτή εισάγει έναν εξαιρετικό λόγο παύσεως της ποινικής διώξεως, που αποβλέπει στην προστασία του θύματος του βιασμού από το θόρυβο της ποινικής δίκης, ο οποίος μπορεί να πλήξει σοβαρά την κοινωνική του υπόληψη αλλά και στην αποτροπή βλάβης της ψυχικής του υγείας που μπορεί να προέλθει από την αφήγηση και αναπαράσταση των περιστατικών του βιασμού στο ακροατήριο, η κρίση δε του Συμβουλίου που δέχεται ως βάσιμη τη δήλωση του θύματος του βιασμού ότι η δημοσιότητα από την ποινική δίωξη θα δημιουργήσει σ` αυτό σοβαρό ψυχικό τραυματισμό συνίσταται σε εκτίμηση πραγματικών περιστατικών και ως τέτοια δεν υπόκειται στον έλεγχο του Αρείου Πάγου.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Ο βιασμός είναι ένα από τα πιό αποτρόπαια εγκλήματα. Προβλέπεται αυστηρή τιμωρία σε βαθμό κακουργήματος από το Ποινικό Κώδικα στο δράστη του εγκλήματος αυτού. Δυστυχώς όμως οι καταγγελίες των θυμάτων βιασμού είναι ελάχιστες και οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος παραμένουν σε μεγάλο βαθμό στο σκοτάδι. Η ντροπή, η τυχόν αντιμετώπιση με καχυποψία του θύματος βιασμού, οι τυχόν ενοχές, ο φόβος εκδίκησης από το δράστη, η τυχόν δυσχέρεια απόδειξης του βιασμού, η προέλευση του δράστη από το οικείο ή στενό συγγενικό περιβάλλον του θύματος, η έλλειψη οικονομικών μέσων, ο στιγματισμός και η δημοσιοποίηση αποτελούν πολλές φορές μιά από τις αιτίες που τα θύματα βιασμών δεν προχωρούν σε καταγγελία του δράστη στην Αστυνομία. Μία έρευνα εγκληματολογίας αποκάλυψε ότι στην Ελλάδα κάθε χρόνο μόνο τποσοστό 6% περίπου των περιστατικών βιασμού καταγγέλλονται στην Αστυνομία και από αυτά μόνο ποσοστό 18% περίπου φθάνει στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο για να δικασθεί.
Ο βιασμός αφήνει σοβαρά ψυχικά τραύματα στο θύμα και μερικές φορές ισόβια. Τα θύματα χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας και μέριμνας από τη Πολιτεία με τρόπο που να αποφεύγεται εντελώς η δημοσιότητα. Θα πρέπει να υπάρχει πολυεπίπεδη οργανωμένη υποστήριξη των θυμάτων βιασμού από ειδικούς επιστήμονες ιατρούς, ψυχολόγους, νομικούς - δικηγόρους, αστυνομικούς, ώστε η καταγγελία των δραστών να γίνεται σε κάθε περίπτωση, προκειμένου οι υπαίτιοι να παραπέμπονται σε δίκη για να κριθούν για τις αξιόποινες πράξεις τους.

Ραντεβού το Σάββατο με ένα ακόμη ενδιαφέρον και επίκαιρο νομικό θέμα για την καλύτερη ενημέρωσή σας. Καλή βδομάδα και καλή δύναμη.

Συντομογραφίες: Π.Κ. = Ποινικός Κώδικας Κ.Π. Δ. = Κώδικας Ποινικής ΔικονομίαςΓιώργος Π. Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
Για περισσότερες πληροφορίες 
σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας
giagkoud@yahoo.com
                                                                                                                                                                     
                           
  
                                                                                                                                    
* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. Πολιτικος γαμος και Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. κορονοιοσ. Πότε ανοιγουν τα δικαστηρια μετα το κοροναιο. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση. Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. Αγαπητος χαρισματικος, μαχιμος και εγκριτος δικηγορος Γιαγκουδάκης. νομικος γνωστος δικηγορος, πασιγνωστος δικηγορος, Έγκριτος νομικός, ιδιαίτερα αγαπητός για το ήθος και την καλοσύνη του. Πολύ αξιόλογος και έγκριτος δικηγόρος, γνωστό δικηγορικό γραφείο Γιαγκουδάκη. Ο γνωστός Καβαλιώτης δικηγόρος Γιαγκουδάκης γράφει και ενημερώνει για τα διαζυγια και το οικογενειακο δικαιο. ποτε χανει την επιμελεια η μητερα. ποτε δινεται η επιμελεια παιδιου στον πατερα.