Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.


📈 ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος 🎯. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

❤️ Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/3/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 2 συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


5.5.14

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για το έγκλημα της πορνογραφίας ανηλίκων; (Μέρος Α’)

      * Δημοσιεύτηκε 12 /4 /2014  στην "Πρωϊνή" Εφημερίδα της Καβάλας        

    Αγαπητοί αναγνώστες, σήμερα θα μιλήσουμε για το έγκλημα της πορνογραφίας ανηλίκων, που αποτελεί σύγχρονη μάστιγα της εποχής και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στο internet. Το έγκλημα αυτό προβλέπεται στο άρθρο 348Α Π.Κ. και συμπεριλαμβάνεται στο 19ο Κεφάλαιο του Ποινικού Κώδικα με το τίτλο "Εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής”, όπως το έγκλημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας (άρθρο 337 Π.Κ.), του βιασμού (άρθρο 336 Π.Κ.), της αποπλάνησης παιδιών (άρθρο 339 Π.Κ.) και της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων (άρθρο 351Α Π.Κ.) για τα οποία μιλήσαμε σε προηγούμενα άρθρα.       

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΕΝΝΟΜΟ ΑΓΑΘΟ TOY ΑΡΘ. 348Α Π.Κ.
Η πορνογραφία ανηλίκων (που λέγεται και παιδική πορνογραφία ) δεν είναι σημερινό φαινόμενο δεδομένου ότι εμφανίστηκε με την εφεύρεση της φωτογραφίας. Το έννομο αγαθό για την προστασία του οποίου θεσπίστηκε το άρθρο 348Α Π.Κ. είναι η γενετήσια ελευθερία και η παιδική ηλικία . Κατ` άλλη άποψη η πορνογραφία ανηλίκων προσβάλει τη δημόσια τάξη, κατά το πρότυπο του άρθρου 184 ΠΚ, ως μια μορφή πρόκλησης ή διέγερσης σε προσβολή της ανηλικότητας. Τόσο το Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο όσο και αυτό το άρθρο 348Α Π.Κ θεωρείται ότι αποσκοπούν στην προστασία της γενετήσιας ζωής από την οικονομική εκμετάλλευση και των ανηλίκων από τη σεξουαλική εκμετάλλευση ή, ακόμα, και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Κατ` ακρίβεια πρόκειται και εδώ για την προστασία του έννομου αγαθού της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης των ανηλίκων, υπό την ειδικότερη όψη της ακώλυτης και αδιατάρακτης σεξουαλικής ανάπτυξης τους. Τούτο δε ιδίως όταν για την παραγωγή του παιδικού πορνογραφικού υλικού χρησιμοποιούνται πραγματικά ανήλικα άτομα τα οποία καθίστανται με αυτό το τρόπο θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Το άρθρο 348Α ΠΚ ποινικοποιεί την πορνογραφία κατά ανηλίκων και δεν περιορίζει την ηλικία αυτών, στο σώμα των οποίων αποτυπώνεται στο πορνογραφικό υλικό.






Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 348Α ΠΚ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
Κατά τη διάταξη του άρθρου 348Α του ΠΚ, όπως προστέθηκε με τη διάταξη του άρθρου 6 του Ν 3064/2002,και αντικαταστάθηκε με τη διάταξη της παρ. 10 του δευτέρου άρθρου του Ν 3625/2007 και τελικά τα εδ. α` και Β` της παρ. 4 αντικαταστάθηκαν με τις παρ. 11 και 12 του άρθρου 3 του Ν 3727/2008, ορίζεται ότι:
«1. Οποιος με πρόθεση παράγει, διανέμει, δημοσιεύει, επιδεικνύει, εισάγει στην επικράτεια ή εξάγει από αυτήν, μεταφέρει, προσφέρει, πωλεί ή με άλλον τρόπο διαθέτει, αγοράζει, προμηθεύεται, αποκτά ή κατέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας ή διαδίδει ή μεταδίδει πληροφορίες σχετικά με την τέλεση των παραπάνω πράξεων τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000) έως εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ.
2. Όποιος με πρόθεση παράγει, προσφέρει, πωλεί ή με οποιονδήποτε τρόπο διαθέτει, διανέμει, διαβιβάζει, αγοράζει, προμηθεύεται ή κατέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας ή διαδίδει πληροφορίες σχετικά με την τέλεση των παραπάνω πράξεων διά συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή με την χρήση διαδικτύου τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) έως τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ.
3. Υλικό παιδικής πορνογραφίας κατά την έννοια των προηγουμένων παραγράφων συνιστά η αναπαράσταση ή η πραγματική ή εικονική αποτύπωση σε ηλεκτρονικό ή άλλο υλικό φορέα του σώματος ή μέρος του σώματος ανηλίκου, κατά τρόπο που προδήλως προκαλεί γενετήσια διέγερση, καθώς και πραγματικής ή εικονικής ασελγούς πράξης που διενεργείται από ή με ανήλικο.
4. Οι πράξεις της πρώτης και δεύτερης παραγράφου τιμωρούνται με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών και χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) έως εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ:
α) αν τελέστηκαν κατ` επάγγελμα ή κατά συνήθεια, β) αν η παραγωγή του υλικού της παιδικής
πορνογραφίας συνδέεται με την εκμετάλλευση της ανάγκης, της ψυχικής ή της διανοητικής
ασθένειας ή σωματικής δυσλειτουργίας λόγω οργανικής νόσου ανηλίκου ή με την άσκηση ή απειλή χρήσης βίας ανηλίκου ή με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος. Αν η πράξη της περ. β` είχε ως αποτέλεσμα την Βαρεία σωματική Βλάβη του παθόντος, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων έως πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, αν δε αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη».

Με το Ν. 3625/2007 κυρώθηκε το Προαιρετικό Πρωτόκολλο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού σχετικά με την Εμπορία Παιδιών, την Παιδική Πορνεία και Παιδική Πορνογραφία (Νέα Υόρκη 25.5.2000). Η βασικότερη τροποποίηση που επέφερε ο νόμος αυτός ήταν η απάλειψη από το κείμενο του άρθρου 348Α του όρου «από κερδοσκοπία», η οποία απαιτούνταν ως υποκειμενικό στοιχείο του αδίκου να διέπει όλες τις πράξεις της παιδικής πορνογραφίας, προκειμένου αυτή να είναι αξιόποινη. Εφεξής ο νομοθέτης αρκείται στην ύπαρξη ενδεχόμενου δόλου («με πρόθεση») ως προς τα στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος της πορνογραφίας ανηλίκων. Επίσης εισήχθη η § 2, στην οποία προβλέπεται η αυστηρότερη τιμωρία ενός συνόλου συμπεριφορών (παραγωγή, προσφορά, πώληση ή γενικότερα διάθεση, διανομή, διαβίβαση, αγορά, προμήθεια ή κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και διάδοση πληροφοριών σχετικών με την τέλεσή τους) όταν αυτές τελούνται «δια συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή ή με τη χρήση διαδικτύου».
Επιπλέον προστέθηκε στην § 4 του αρθ. 348Α η «κατ` επάγγελμα ή κατά συνήθεια» τέλεση του εγκλήματος ως κακουργηματική μορφή (στοιχείο α) και αναδιατυπώθηκε η περίπτωση του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης β της § 4.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Κατά τις παρ. 1 και 2 της ανωτέρω διατάξεως το προβλεπόμενο και τιμωρούμενο από αυτές έγκλημα της παιδικής πορνογραφίας είναι υπαλλακτικώς μικτό. Οι μορφές με τις οποίες εμφανίζεται μπορούν να εναλλαγούν μεταξύ τους. Κατά τις ανωτέρω διατάξεις προβλέπονται περιοριστικά οι μορφές με τις οποίες μπορεί να εμφανιστεί το έγκλημα της παιδικής πορνογραφίας. Κατά τη διάταξη της παρ. 1 αναφέρεται πως τιμωρείται ο δράστης της παιδικής πορνογραφίας που παράγει, διανέμει, δημοσιεύει, επιδεικνύει, εισάγει στην επικράτεια ή εξάγει από αυτήν, μεταφέρει, προσφέρει, πωλεί, διαθέτει, προμηθεύεται, αποκτά, κατέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή 10.000 έως 100.000 ευρώ. Από τη διατύπωση του άρθρου 348Α ΠΚ, προκύπτει ότι στην § 1 αυτού προβλέπεται η βασική μορφή του εγκλήματος.
Δια του ανωτέρω εγκλήματος θυματοποιούνται κυρίως ανήλικοι (αγόρια και κορίτσια) κυρίως πτωχών οικογενειών, που συμμετέχουν σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους ή με ενήλικες. Η πορνογραφία ανηλίκων μπορεί να εμφανίζει είτε γυμνό το σώμα ανηλίκων είτε μέρος αυτού είτε ανηλίκους να τελούν ασελγείς πράξεις μεταξύ τους, εικόνες πραγματικές ή εικονικές. Η απεικόνιση ή αποτύπωση φωτογραφιών ανηλίκων συντελείται με τον σκοπό περαιτέρω διάδοσης αυτών για την ερωτική διέγερση του κατόχου ή λήπτη του υλικού αυτού. Η κατοχή τέτοιου υλικού επιδεικνύει άτομα με ψυχοπαθολογία και διαταραχή. Η συνδρομή περισσοτέρων μορφών του ανωτέρω εγκλήματος λαμβάνεται υπόψη κατά την επιμέτρηση της ποινής.
Για τη στοιχειοθέτηση των εγκλημάτων της απόκτησης και κατοχής πορνογραφικού υλικού δεν απαιτείται σκοπός του δράστη για περαιτέρω διάθεση αυτού αλλά αρκεί και η κατοχή και απόκτηση του υλικού αυτού προς ιδία χρήση, αφού και δι` αυτών (των πράξεων) προσβάλλεται η προσωπικότητα και αξιοπρέπεια των ανηλίκων. Δια της κατοχής ή αποκτήσεως πορνογραφικού υλικού με ανήλικους, πέρα από την έντονη ψυχοπαθολογία του δράστη, προσβάλλεται η αξιοπρέπεια της παιδικής ηλικίας.
Με την ανωτέρω διάταξη δεν τίθεται περιορισμός της ηλικίας του ανηλίκου. Επομένως περιλαμβάνονται ανήλικοι μέχρι και του 18ου έτους τους συμπληρωμένου (άρθρο 121 του Π.Κ). Η θέσπιση της ανωτέρω διατάξεως ήταν επιτακτική. Γιατί σε όλες τις πολιτισμένες χώρες παρατηρείται το φαινόμενο της εξάπλωσης της παιδικής πορνογραφίας σε Βάρος κυρίως παιδιών οικονομικά ασθενέστερων χωρών και με χαμηλό πνευματικό επίπεδο.

Κατά την παρ. 2 της παραπάνω διατάξεως τιμωρείται το έγκλημα της παιδικής πορνογραφίας και όταν συντελείται με τη χρήση του διαδικτύου. Η επέκταση της χρήσης του διαδικτύου και της τεχνολογίας γενικότερα έχει αναπτύξει και την τάση της διάδοσης του διαδικτυακού εγκλήματος μεταξύ των οποίων είναι και η παιδική πορνογραφία. Οι χρήστες του διαδικτύου εισέρχονται ή διαδίδουν δι` αυτού (διαδίκτυο) απεικονίσεις ή αναπαραστάσεις παιδικής πορνογραφίας .Στην § 2 προβλέπεται απλώς διακεκριμένη μορφή του εγκλήματος με την τέλεση των πράξεων μέσω συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή ή με τη χρήση του διαδικτύου. Το έγκλημα τελείται όταν το πορνογραφικό υλικό τοποθετείται (αποθηκεύεται, αντιγράφεται) σε φορέα δεδομένων (στο σκληρό δίσκο, CdRom, DVD, USB, δισκέτα κλπ).
Κατοχή, πορνογραφικών δεδομένων έχει εκείνος που τα συνέλεξε και αποθήκευσε σταθερά σε μνήμη υπολογιστή και έχει πραγματική δυνατότητα επενέργειας σε αυτά.
Κατά την παρ. 4 της παραπάνω διατάξεως κακουργηματοποιούνται οι πράξεις των παρ. 1 και 2 όταν αυτές συντελούνται με την εκμετάλλευση των ανηλίκων και μάλιστα της απειρίας τους, της ανάγκης, της κουφότητας αυτών ή με την άσκηση απειλών ή Βίας ή με την πρόκληση Βαρείας σωματικής Βλάβης σε Βάρος των ανηλίκων.

Η έννοια του πορνογραφικού υλικού περιγράφεται στην παρ. 3 της παραπάνω διατάξεως και συμπεριλαμβάνει τις απεικονίσεις ή αποτυπώσεις σε υλικό φορέα οποιασδήποτε φύσεως είτε έντυπο είτε διαδικτυακό/ηλεκτρονικό υλικό. Τα ως άνω εγκλήματα μπορούν να τελεσθούν, κατά ρητή πρόβλεψη της διατάξεως της § 3, και με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας (με e-mail). Σύμφωνα με το άρθρο 13 περ. γ ΠΚ : "’Εγγραφο είναι κάθε γραπτό που προορίζεται ή είναι πρόσφορο να αποδείξει γεγονός που έχει έννομη σημασία όπως και κάθε σημείο που προορίζεται να αποδείξει ένα τέτοιο γεγονός. ‘Εγγραφο είναι και κάθε μέσο το οποίο χρησιμοποιείται από υπολογιστή ή περιφερειακή μνήμη υπολογιστή, με ηλεκτρονικό, μαγνητικό ή άλλο υλικό στο οποίο εγγράφεται οποιαδήποτε πληροφορία, εικόνα, σύμβολο ή ήχος, αυτοτελώς ή σε συνδυασμό, εφ` όσον τα μέσα και τα υλικά αυτά προορίζονται ή είναι πρόσφορα να αποδείξουν γεγονότα που έχουν έννομη σημασία.
Ασελγής πράξη είναι όχι μόνο η συνουσία, αλλά και κάθε άλλη ενέργεια που ανάγεται στη γενετήσια σφαίρα και που αντικειμενικώς προσβάλλει το κοινό αίσθημα της αιδούς και των ηθών, υποκειμενικώς δε, κατευθύνεται στην ικανοποίηση ή διέγερση της γενετήσιας ορμής .
‘Eτσι συνιστούν το παραπάνω έγκλημα όχι μόνο η συνουσία ή η ανάλογη με αυτήν παρά φύσει πράξη, αλλά και κάθε άλλη πράξη, όπως η ψαύση και οι θωπείες των γεννητικών οργάνων και άλλων απόκρυφων μερών του σώματος, ο εναγκαλισμός και καταφίληση στο πρόσωπο και το στόμα του ανηλίκου, εφόσον οι ενέργειες αυτές κατατείνουν στη διέγερση ή ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας.

Διακεκριμένη μορφή του ανωτέρω εγκλήματος συνιστά η τέλεση του εγκλήματος κατ` επάγγελμα ή κατά συνήθεια,η παραγωγή του υλικού της παιδικής πορνογραφίας με την εκμετάλλευση της ανάγκης, της ψυχικής ή της διανοητικής ασθένειας ή σωματικής δυσλειτουργίας λόγω οργανικής νόσου ανηλίκου ή με την άσκηση ή Απειλή χρήσης βίας ανηλίκου καθώς και η χρησιμοποίηση ανηλίκων για τις αναπαραστάσεις ή απεικονίσεις πορνογραφικού περιεχομένου ηλικίας κάτω των δεκαπέντε ετών.
Αν η διακεκριμένη μορφή (παρ 4 περ. β) είχε ως αποτέλεσμα τη Βαριά σωματική βλάβη του παθόντος, επιβάλλεται αυστηρότερη ποινή δηλαδή Κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και χρηματική ποινή εκατό χιλιάδων έως πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ και αν αυτή είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο, επιβάλλεται ισόβια Κάθειρξη.
Στην § 4 προβλέπεται ιδιαίτερα διακεκριμένη μορφή των πράξεων της πρώτης και δεύτερης παραγράφου δηλ. αυτοτελείς επιβαρυντικές περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας με διαβάθμιση της τιμωρίας τους. Ειδικότερα στην § 4 δομούνται δύο παραλλαγές του εγκλήματος που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος. Η πρώτη αφορά ένα αθροιστικό έγκλημα και ένα έγκλημα βλάβης σε βάρος συγκεκριμένων ανηλίκων και ταυτόχρονα γενικής διακινδύνευσης κατά της ανηλικότητας. Η δεύτερη από τις παραπάνω παραλλαγές αφορά την περίπτωση όπου προκαλείται ένα περαιτέρω αποτέλεσμα βαριάς σωματικής βλάβης η θανάτου συγκεκριμένου ανηλίκου προσώπου.
Ο φυσικός αυτουργός ωστόσο του εγκλήματος θα πρέπει να γνωρίζει, έστω και ως ενδεχόμενο, ότι ο ανήλικος είναι θύμα εκμετάλλευσης ή δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Ως ανάγκη νοείται όχι μόνο η οικονομική αλλά και η προσωπική, λαμβανόμενη αντικειμενικά, ανεξάρτητα από το αν είναι παροδική ή μόνιμη, πρέπει όμως να είναι επιτακτική και ανεπίδεκτη αναβολής. Επίσης μπορεί να είναι υπαίτια ή αναίτια. Ως ανάγκη μπορεί να θεωρηθεί και η κατάσταση που συνεπάγεται κίνδυνο της ζωής ή της υγείας και της οποίας η ικανοποίηση δεν επιδέχεται αναβολή. Ως εκμετάλλευση της ανάγκης νοείται η συνειδητή και ιδιαίτερα ανάρμοστη
αξιοποίηση προς όφελος του δράστη της ανάγκης του θύματος. Η αύξηση του ορίου ηλικίας των ανηλίκων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του πορνογραφικού υλικού, από τα δέκα (10) έτη στα δέκα πέντε (15) θεωρήθηκε, κατά την Αιτιολογική Έκθεση του Ν. 3727/2008, αναγκαία για την αποτελεσματικότερη αποτροπή από την τέλεση του εν λόγω εγκλήματος και επομένως για τη μεγαλύτερη προστασία των ανηλίκων. Εκμετάλλευση σημαίνει κατάχρηση, σημαίνει ότι ο δράστης έχει γνώση της καταστάσεως στην οποία βρίσκεται ο ανήλικος και επωφελείται αυτής.
Ως παρασκευή πορνογραφικού υλικού πρέπει να νοηθεί η δημιουργία αυτού, ενώ ως θέση με οποιονδήποτε τρόπο σε κυκλοφορία νοείται η παράδοση στη διάθεση του κοινού. Μεταφορά είναι η διαμετακόμιση από τόπο σε τόπο με οποιοδήποτε μέσο.
Κατά την έννοια της παραπάνω διάταξης δεν αρκεί απλώς το υλικό να είναι πορνογραφικό με την γενική του έννοια, αλλά θα πρέπει να αναφέρεται στο σώμα του ανηλίκου, δηλαδή προσώπου ανεξαρτήτως φύλου που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Ως κατοχή νοείται η φυσική εξουσία του δράστη, ώστε να μπορεί να εξακριβώσει με τη δική του θέληση την ύπαρξη του υλικού και να διαθέτει αυτό πραγματικά και εάν ακόμη προορίζεται για προσωπική του χρήση και όχι για περαιτέρω διάθεση.
Κάτοχος πορνογραφικών δεδομένων είναι εκείνος που τα συνέλεξε και αποθήκευσε σε μνήμη υπολογιστή (σκληρό δίσκο ή στην προσωρινή μνήμη του υπολογιστή).
Διάθεση με οποιοδήποτε τρόπο υλικού παιδικής πορνογραφίας είναι η, πέραν της πώλησης, μετακίνηση του πορνογραφικού υλικού, με ή χωρίς αντάλλαγμα πχ δάνειο, δωρεά κλπ. Πρόκειται στην ουσία για πράξη κυκλοφορίας του πορνογραφικού υλικού. Ως κυκλοφορία θα μπορούσε να οριστεί η πράξη διάθεσης του υλικού στο κοινό. Ωστόσο ο προβληματισμός έγκειται στο εάν απαιτείται ένας ελάχιστος αριθμός ατόμων, στον οποίο πρέπει να διακινηθεί για να στοιχειοθετηθεί η κυκλοφορία ή αρκεί και η διάθεσή του σε ένα συγκεκριμένο άτομο.
Ενόψει του ότι στην § 2 του άρθρου 348Α ΠΚ τυποποιείται ξεχωριστά η πώληση και η με οποιοδήποτε τρόπο διάθεση του αντιστοίχου υλικού, ως κυκλοφορία θα πρέπει να νοηθεί η πράξη που το καθιστά προσβάσιμο αν όχι σε αόριστο αριθμό ατόμων, πάντως σε περισσότερους από έναν (πχ ανάρτηση σε ψηφιακό διαδικτυακό πίνακα).
Από τη διατύπωση του άρθρου 348Α Π.Κ., γίνεται εμφανές ότι οι περισσότεροι τρόποι του εγκλήματος, όταν αφορούν τα ίδια πορνογραφικά δεδομένα, στοιχειοθετούν ένα και μόνο υπαλλακτικώς μεικτό έγκλημα. Συνεπώς οι περισσότεροι προβλεπόμενοι τρόποι τέλεσης του εγκλήματος είναι δυνατό να εναλλαχθούν αποτελώντας, τελικά, ένα έγκλημα, εφόσον βέβαια αφορούν το ίδιο υλικό (τα ίδια πορνογραφικά δεδομένα). Έτσι αν κάποιος παράγει, προσφέρει, πωλεί ή με οποιοδήποτε τρόπο διαθέτει, κατέχει κλπ ένα πορνογραφικό υλικό θα ευθύνεται για ένα έγκλημα. Εξάλλου είναι γνωστή και η αρχή της συγχώνευσης, που αξιώνει την εφαρμογή μια φορά της σχετικής ποινικής διάταξης (ένα έγκλημα), αν και πραγματώνεται πολλές φορές με χωριστές διαδοχικές πράξεις η τυποποιημένη σ` αυτή εγκληματική συμπεριφορά, όταν οι διαδοχικές προσβολές αναφέρονται στην ίδια μονάδα εννόμου αγαθού. Έτσι στην περίπτωση που κάποιος τελέσει διάφορες πράξεις του άρθρου 348Α ΠΚ θα του επιβληθεί μία ποινή λόγω φαινομενικής πραγματικής συρροής των δύο ή περισσοτέρων πράξεων, που συγχωνεύονται σε ένα έγκλημα πορνογραφίας ανηλίκων.
Με το άρθρο πέμπτο Ν.3625/2007,ΦΕΚ Α 290/24.12.2007, ορίζεται ότι:
"Υποθέσεις ανηλίκων θυμάτων των πράξεων που αναφέρονται στα άρθρα 323 Α παρ. 4, 324 και στα άρθρα 336, 337, 338, 339, 342, 343, 345, 346, 347, 348, 348Α, 349, 351, 351Α και 353 ανακρίνονται και εκδικάζονται σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας εντός δύο ετών από την τέλεση της πράξης ή τη διαπίστωση τέλεσης της".


Εδώ ολοκληρώθηκε το α’ μέρος του άρθρου. Ραντεβού με τη συνέχεια του θέματος την Δευτέρα. Στο β΄μέρος θα γράψουμε για το έγκλημα της πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο και στον επίλογο τις διαπιστώσεις μου για τη σύγχρονη μάστιγα, που λέγεται πορνογραφία ανηλίκων.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και να περνάτε πάντα καλά.
ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ: 766/2011 ΣΥΜΒ ΕΦ ΘΕΣΣΑΛ, 1557/2012 ΑΠ, 80/2012 ΣΥΜΒ ΕΦ ΘΕΣΣΑΛ, 1145/2008 ΑΠ,810/2007 ΑΠ,628/2006 ΑΠ,323/2006 ΠΛΗΜΜ ΗΡΑΚΛ, ΣΥΜΒ 2826/2004 ΠΛΗΜΜ ΑΘ.
Συντομογραφίες: Π.Κ. = Ποινικός Κώδικας Κ.Π. Δ. = Κώδικας Ποινικής Δικονομίας



(συνεχίζεται με το β΄μέρος)



Γιώργος Π. Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
Για περισσότερες πληροφορίες 
σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας
                                                                                                                                                                     
                           
  
                                                                                                                                   


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.



☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).



Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.




ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. Πολιτικος γαμος και Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. δικηγορικά γραφεία καβάλας. δικηγοροι για ακινητα,δικηγοροι ακινητων,δικηγοροι για συνταξεισ,διασημοι δικηγοροι,δικηγοροι για στρατιωτικα θεματα,δικηγοροι αστικου δικαιου,δικηγοροι παρ αρειω παγω. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση. Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. Αγαπητος χαρισματικος, μαχιμος και εγκριτος δικηγορος Γιαγκουδάκης. νομικος γνωστος δικηγορος, πασιγνωστος δικηγορος, Έγκριτος νομικός, ιδιαίτερα αγαπητός για το ήθος και την καλοσύνη του. Πολύ αξιόλογος και έγκριτος δικηγόρος, γνωστό δικηγορικό γραφείο Γιαγκουδάκη. Ο γνωστός Καβαλιώτης δικηγόρος Γιαγκουδάκης γράφει και ενημερώνει για τα διαζυγια και το οικογενειακο δικαιο. ποτε χανει την επιμελεια η μητερα. ποτε δινεται η επιμελεια παιδιου στον πατερα.δικηγορικά γραφεία καβαλα.οικογενειακο δικαιο δικηγοροι. οι καλυτεροι δικηγοροι για τροχαια,δικηγοροσ για τροχαια ατυχηματα,δικηγοροσ οικογενειακου δικαιου,δικηγόροι διαζυγίων,δικηγοροι ηλεκτρονικου εγκληματοσ,δικηγοροι για διαζυγια,οικογενειακο δικαιο δικηγοροι, δικηγόροι,οι καλυτεροι δικηγοροι για, δικηγοροι για κληρονομικα,