Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.


ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

❤️ Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/1/24 μόνο για σας με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο!
Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 0 από 3 διαθέσιμα συναιν.διαζ. . Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


25.7.19

05. Υιοθεσία ανηλίκου & Αναδοχή | Άρθρα 1542 - 1588, 1655 - 1665 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ) ΣΕ ΕΞΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ (POSTS) 01 - 06
05. ΑΡΘΡΑ 1542 -  1588 & 1655 -1665 Αστικού Κώδικα


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ                                   ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ


                                            ΥΙΟΘΕΣΙΑ


                                             Αρθρο 1542.

                                         
                                       Πότε επιτρέπεται.

  Η υιοθεσία επιτρέπεται με την εξαίρεση της περίπτωσης του άρθρου 1579,

 μόνο όταν αυτός που υιοθετείται είναι ανήλικος. Η υιοθεσία πρέπει να
 αποβλέπει στο συμφέρον του υιοθετούμενου."


                                Αρθρο 1543.

                           Ποιός μπορεί να υιοθετήσει.

  Αυτός που υιοθετεί ανήλικο πρέπει να είναι ικανός για δικαιοπραξία, να έχει συμπληρώσει τα τριάντα χρόνια του και να μην έχει υπερβεί τα εξήντα".


     *  Mε την παρ.2  άρθρ.19  Ν.2521/1997      "Σε περίπτωση υιοθεσίας και από τους δύο συζύγους, οι προυποθέσεις οι  οποίες τάσσονται από τα άρθρα 1543 καί 1544, αρκεί να συντρέχουν στο  πρόσωπο μόνο του ενός."


                          "Αρθρο 1544.

                          Διαφορά ηλικίας.


      "Αυτός που υιοθετεί ανήλικο πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τον

υιοθετούμενο τουλάχιστον κατά δεκαοκτώ, αλλά όχι και περισσότερο από
πενήντα χρόνια. Ο περιορισμός της ηλικίας δεν ισχύει για εκείνον από
τους συζύγους που επιθυμεί να υιοθετήσει τέκνο που υιοθετείται ή που
έχει ήδη υιοθετηθεί από το σύζυγό του."

 Σε περίπτωση υιοθεσίας τέκνου του συζύγου, καθώς και

αν συντρέχει σπουδαίος λόγος, το δικαστήριο μπορεί να επιτρέπει την υιοθεσία και όταν υπάρχει διαφορά ηλικίας μικρότερη, αλλά όχι κάτω των
δεκαπέντε ετών".

                      "Αρθρο 1545.
                 Υιοθεσία απο περισσότερους.

  Δεν επιτρέπεται να υιοθετηθεί το ίδιο πρόσωπο ταυτόχρονα απο περισσοτέρους, εκτός αν αυτοί είναι σύζυγοι. Επίσης δεν επιτρέπεται η υιοθεσία προσώπου που είναι ήδη υιοθετημένο απο άλλον, όσο διαρκεί η υιοθεσία,εκτός αν πρόκειται για διαδοχική υιοθεσία του ίδιου προσώπου και απο το σύζυγο αυτού που υιοθέτησε πρώτος".


  "Σε περίπτωση υιοθεσίας και από τους δύο συζύγους, οι προυποθέσεις οι  οποίες τάσσονται από τα άρθρα 1543 καί 1544, αρκεί να συντρέχουν στο πρόσωπο μόνο του ενός."(  παρ.2 άρθρ.19  Ν.2521/1997)


                       "Αρθρο 1546.

                   Υιοθεσία απο έγγαμο.

 Ο έγγαμος δεν μπορεί να υιοθετήσει χωρίς την Συναίνεση του συζύγου του η οποία παρέχεται αυτοπροσώπως με δήλωση στο δικαστήριο.Αν ο σύζυγος έχει τη συνήθη διαμονή του στην αλλοδαπή,η Συναίνεση του μπορεί να δοθεί και με δήλωση ενώπιον συμβολαιογράφου.Το δικαστήριο όμως μπορεί να επιτρέπει την υιοθεσία και χωρίς αυτή τη Συναίνεση αν η παροχή της είναι αδύνατη για νομικούς ή πραγματικούς λόγους ή αν εκκρεμεί ανάμεσα στους συζύγους δίκη  διαζυγίου".


                     "Αρθρο 1547.
                    Υιοθεσία πολλών.

 Επιτρέπεται να υιοθετηθούν,απο το ίδιο πρόσωπο, περισσότεροι ανήλικοι με την ίδια πράξη ή διαδοχικά".                       "Αρθρο 1548.

  Υιοθεσία υπό αίρεση ή προθεσμία δεν επιτρέπεται".05. Υιοθεσία ανηλίκου & Αναδοχή | Άρθρα 1542 -  1588,  1655 - 1665  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ -Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
             free picture by pixabay.com
                        

                                                                     Αρθρο 1549.
                                                                  Διαδικασία.

 Η υιοθεσία τελείται με δικαστική απόφαση ύστερα απο αίτηση του υποψηφίου θετού γονέα. Αυτός που υιοθετεί συναινεί αυτοπροσώπως ενώπιον του δικαστηρίου".

                       "Αρθρο 1550.

         Συναίνεση των γονέων ή του νόμιμου αντιπροσώπου.

 Για να υιοθετηθεί ένας ανήλικος χρειάζεται να συναινέσουν ενώπιον του

δικαστηρίου οι γονείς του ή ο ένας τους μόνο,αν ο άλλος έχει εκπέσει
απο τη Γονική μέριμνα κατά το άρθρο 1537 ή η συναίνεσή του είναι
αδύνατη γιατί έχει τεθεί σε στερητική δικαστική συμπαράσταση,που
περιλαμβάνει και τη στέρηση της ικανότητας να συναινεί για την υιοθεσία
του παιδιού του.Αν ο ανήλικος δεν έχει γονείς,συναινεί ενώπιον του
δικαστηρίου ο επίτροπος ύστερα απο άδεια του εποπτικού συμβουλίου.

  Η Συναίνεση της προηγούμενης παραγράφου είναι στην περίπτωση που ο

ανήλικος προστατεύεται απο αρμόδια κοινωνική υπηρεσία ή οργάνωση,έγκυρη
και όταν αυτός που συναινεί δεν γνωρίζει το πρόσωπο του υποψήφιου θετού
γονέα".

 

                    Αρθρο 1551.
                Χρόνος της Συναίνεσης.

  Η Συναίνεση των γονέων για υιοθεσία δεν επιτρέπεται να δοθεί προτού να συμπληρωθούν τρείς μήνες απο τη γέννηση του τέκνου".

                       "Αρθρο 1552."Δικαστική αναπλήρωση της Συναίνεσης. Η Συναίνεση των γονέων για υιοθεσία του τέκνου τους αναπληρώνεται, με ειδικώς αιτιολογημένη απόφαση του δικαστηρίου, στις ακόλουθες περιπτώσεις: α) αν οι γονείς είναι άγνωστοι ή το τέκνο είναι έκθετο, β) αν και οι δύο γονείς έχουν εκπέσει από τη Γονική μέριμνα ή βρίσκονται σε καθεστώς στερητικής δικαστικής συμπαράστασης που τους αφαιρεί και την ικανότητα να συναινούν για την υιοθεσία του παιδιού τους, γ) αν οι γονείς έχουν άγνωστη διαμονή είτε πριν είτε μετά την παροχή της γενικής εξουσιοδότησης του άρθρου 1554, δ) αν το τέκνο προστατεύεται από αναγνωρισμένη κοινωνική οργάνωση, έχει αφαιρεθεί από τους γονείς η άσκηση της επιμέλειας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1532 και 1533, και αυτοί αρνούνται καταχρηστικά να συναινέσουν και ε) αν το τέκνο έχει παραδοθεί με τη Συναίνεση των γονέων σε οικογένεια για φροντίδα και ανατροφή, με σκοπό την υιοθεσία, και έχει ενταχθεί σε αυτήν επί χρονικό διάστημα ενός τουλάχιστον έτους, οι δε γονείς εκ των υστέρων αρνούνται καταχρηστικά να συναινέσουν. Αν οι περιπτώσεις α` έως ε` συντρέχουν μόνο στο πρόσωπο του ενός εκ των γονέων, η απόφαση του δικαστηρίου αναπληρώνει τη Συναίνεση μόνο αυτού.


 Με απόφαση του δικαστηρίου αναπληρώνεται και η Συναίνεση του επιτρόπου για την υιοθεσία του ανηλίκου, εφόσον ο τελευταίος προστατεύεται από αναγνωρισμένη κοινωνική οργάνωση και ο επίτροπος αρνείται καταχρηστικά να συναινέσει."                        "Αρθρο 1553.


 "Ακρόαση συγγενών. Στις περιπτώσεις υπό στοιχεία β` έως ε` της πρώτης παραγράφου, καθώς και στην περίπτωση της δεύτερης παραγράφου του προηγούμενου άρθρου, το δικαστήριο μπορεί να ζητήσει την ακρόαση των πλησιέστερων συγγενών, αν αυτή είναι εφικτή."

                            "Αρθρο 1554.

                        Γενική εξουσιοδότηση.


  Με την επιφύλαξη των διατάξεων των τριών προηγουμένων άρθρων,οι γονείς ή ο επίτροπος μπορούν να δίνουν,με δήλωση τους ενώπιον του δικαστηρίου,στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία ή την αναγνωρισμένη κοινωνική οργάνωση που περιθάλπουν τον ανήλικο,γενική εξουσιοδότηση να κινούν τη διαδικασία μελλοντικής υιοθεσίας του ανηλίκου απο πρόσωπο ή απο ζεύγος συγύγων που θα επιλέγονται ελεύθερα απο την κοινωνική υπηρεσία ή την οργάνωση. Η εξουσιοδότηση αυτή μπορεί να ανακαλείται απο τους γονείς ή τον επίτροπο,

επίσης με δηλωσή τους προς το δικαστήριο,που θα πρέπει να κοινοποιείται στην υπηρεσία ή την οργάνωση το αργότερο έως την κατάθεση,απο αυτές στο δικαστήριο της αίτησης για υιοθεσία".


                   Συναίνεση του ανηλίκου.

  Ενώπιον του δικαστηρίου συναινεί αυτοπροσώπως και ο ανήλικος που

υιοθετείται,εφόσον έχει συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας του,εκτός αν βρίσκεται σε κατάσταση ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής που περιορίζει αποφασιστικά τη λειτουργία της βουλησής του.

  Σε κάθε περίπτωση το δικαστήριο,ανάλογα με την ωριμότητα του ανηλίκου,

οφείλει να ακούει και τη δική του γνώμη".


                          "Αρθρο 1556.


                Ακρόαση των τέκνων αυτού που υιοθετεί.


  Οταν αυτός που υιοθετεί έχει ήδη τέκνα το δικαστήριο,ανάλογα με την ωριμότητά τους, οφείλει να ακούει και τη δική τους γνώμη".


  


                       "Αρθρο 1557.

                      Κοινωνική έρευνα.


   Πρίν απο την τέλεση της υιοθεσίας διεξάγεται απο την κοινωνική υπηρεσία ή άλλη υπηρεσία ή κοινωνική οργάνωση,αναγνωρισμένη οτι ειδικεύεται στις υιοθεσίες,επισταμένη κοινωνική έρευνα και κατατίθεται εμπρόθεσμα στο δικαστήριο σύμφωνα με τα οριζόμενα ειδικότερα στο νόμο,σχετική έκθεση για το αν,με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν,η συγκεκριμένη υιοθεσία συμφέρει ή όχι τον υιοθετούμενο".                        "Αρθρο 1558.

   "Το δικαστήριο απαγγέλει την υιοθεσία, εφόσον συντρέχουν οι όροι του νόμου και αφού διαπιστώσει, συνεκτιμώντας και την έκθεση του προηγούμενου άρθρου, ότι, εν όψει της προσωπικότητας της υγείας και της οικογενειακής

και περιουσιακής κατάστασης εκείνου που υιοθετεί και του υιοθετούμενου, καθώς και της αμοιβαίας ικανότητας τους προσαρμογής, η υιοθεσία συμφέρει
τον υιοθετούμενο".


                     "Αρθρο 1559.

               Μυστικότητα της υιοθεσίας.


  Η υιοθεσία ανηλίκων τηρείται μυστική.Στις περιπτώσεις της δεύτερης παραγράφου του άρθρου 1550,καθώς και του άρθρου 1552,η μυστικότητα ισχύει

και έναντι των φυσικών γονέων.

 Το θετό τέκνο έχει, μετά την ενηλικίωσή του,το δικαίωμα να πληροφορείται

πλήρως απο τους θετούς γονείς και απο κάθε αρμόδια αρχή τα στοιχεία των
φυσικών γονέων του".


                    "Αρθρο 1560.

                  Εναρξη αποτελεσμάτων.


   Τα αποτελέσματα της δικαστικής απόφασης για την υιοθεσία αρχίζουν,

αφότου αυτή γίνει τελεσίδικη".


                     Αρθρο 1561.

           "Ενταξη στην οικογένεια του θετού γονέα.


 Με την υιοθεσία διακόπτεται κάθε δεσμός του ανήλικου με τη φυσική του οικογένεια,με εξαίρεση τις ρυθμίσεις περί κωλυμάτων γάμου των άρθρων 1356

και 1357 και ο ανήλικος εντάσσεται πλήρως στην οικογένεια του θετού γονέα
του.Εναντι του θετού γονέα και των συγγενών του ο ανήλικος έχει όλα τα
δικαιώματά και τις υποχρεώσεις τέκνου γεννημένου σε γάμο.Το ίδιο ισχύει
και για τους κατιόντες του θετού τέκνου.Σε περίπτωση ταυτόχρονης ή
διαδοχικής υιοθεσίας περισσοτέρων,δημιουργείται μεταξύ τους συγγένεια
όμοια με αυτήν που υπάρχει μεταξύ αδελφών".


                         "Αρθρο 1562.


  Οταν ο ένας σύζυγος υιοθετεί το τέκνο του άλλου, οι δεσμοί του

υιοθετούμενου με το φυσικό γονέα του και τους συγγενείς του δεν διακόπτονται. Κατά τα λοιπά η υιοθεσία παράγει όλα τα αποτελέσματα υιοθεσίας που γίνεται και απο τους δύο συζύγους".


                    "Αρθρο 1563.


                Επώνυμο του θετού τέκνου.


  Το θετό τέκνο παίρνει το επώνυμο του θετού γονέα.Εχει όμως δικαίωμα,όταν ενηλικιωθεί,να προσθέσει και το πριν την υιοθεσία επώνυμό του. Αν το τελευταίο αυτό ή το το επώνυμο του θετού γονέα αποτελείται απο δύο επώνυμα,

χρησιμοποιείται για το σχηματισμό του σύνθετου επωνύμου του θετού τέκνου το πρώτο απο αυτά".
                       "Αρθρο 1564.

  Σε περίπτωση κοινής υιοθεσίας απο συζύγους ή υιοθεσίας απο τον ένα σύζυγο

του τέκνου του άλλου,ισχύει και για το θετό τέκνο η δήλωση που τυχόν έκαναν
οι σύζυγοι σχετικά με το Επώνυμο των τέκνων τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των δυο πρώτων παραγράφων του άρθρου 1505. Αν δεν έχει γίνει παρόμοια δήλωση
μπορεί να γίνει στο ληξιαρχείο ταυτόχρονα με την καταχώρηση της υιοθεσίας στα οικεία ληξιαρχικά βιβλία".


                       "Αρθρο 1565."Προσθήκη ή απάλειψη κύριου ονόματος. Το δικαστήριο μπορεί, με την απόφαση του περί υιοθεσίας, να επιτρέψει στον υποψήφιο θετό γονέα, ύστερα από αίτηση του, να προσθέσει στο κύριο όνομα του θετού τέκνου και άλλο όνομα. Στην περίπτωση αυτή το δικαστήριο μπορεί, ύστερα από αίτηση του θετού γονέα, που υποβάλλεται μετά τη συντέλεση της υιοθεσίας αλλά το αργότερο εντός ενός έτους από αυτήν, να επιτρέψει την απάλειψη του κύριου ονόματος που έφερε το θετό τέκνο πριν την υιοθεσία, εφόσον τούτο επιβάλλεται από το συμφέρον του τέκνου.


 Αν το θετό τέκνο έχει συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας του, είναι απαραίτητη, σε κάθε περίπτωση, για τη χορήγηση της άδειας του δικαστηρίου η Συναίνεση του ίδιου. Η δεύτερη παράγραφος του άρθρου 1555 εφαρμόζεται και εδώ."


                      "Αρθρο 1566.

                      Γονική μέριμνα.


  Αφότου συντελεστεί η υιοθεσία,τη Γονική μέριμνα των φυσικών γονέων ή την επιτροπεία,υπό την οποία τυχόν τελούσε το θετό τέκνο, αντικαθιστά

αυτοδικαίως η Γονική μέριμνα των θετών γονέων.Οι φυσικοί γονείς δεν έχουν ούτε δικαίωμα επικοινωνίας με το θετό τέκνο.Αν ένας απο τους συζύγους υιοθετήσει το τέκνο του άλλου, τη Γονική μέριμνα απο κοινού και οι δύο σύζυγοι".


                    "Αρθρο 1567.

   Διαζύγιο, ακύρωση του γάμου ή Διακοπή της συμβίωσης των θετών γονέων.


  Σε περίπτωση κοινής υιοθεσίας ανηλίκου απο συζύγους,αν ακολουθήσει διαζύγιο,ακύρωση του γάμου ή διακοπή της συμβίωσής τους,έχουν ανάλογη εφαρμογή,σχετικά με την άσκηση της γονικής μέριμνας,τα άρθρα 1513 και 1514.

Οταν όμως πρόκειται για υιοθεσία,του τέκνου του άλλου συζύγου, η άσκηση της
γονικής μέριμνας ανήκει αποκλειστικά στο φυσικό γονέα του ανηλίκου, εκτός αν το δικαστήριο αποφασίσει διαφορετικά λόγω συνδρομής σπουδαίου λόγου".


                     "Αρθρο 1568.

             Συνέπειες παύσης της γονικής μέριμνας.


  Αν κατά τη διάρκεια της ανηλικότητας του τέκνου η Γονική μέριμνα του θετού ή των θετών γονέων έπαψε για οποιονδήποτε λόγο,δεν επανέρχεται στους εξ αίματος γονείς.Σύαυτή την περίπτωση έχουν εφαρμογή οι διατάξεις για την

επιτροπεία".


                        "Αρθρο 1569.

                    Προσβολή της υιοθεσίας.


     Η υιοθεσία προσβάλλεται μόνο με την άσκηση των προβλεπόμενων ένδικων μέσων ή βοηθημάτων κατά της σχετικής δικαστικής απόφασης, αν δεν συνέτρεξαν οι όροι του νόμου ή αν η συναίνεση ενός απο τα πρόσωπα που σύμφωνα με το νόμο ήταν αρμόδια να συναινέσουν υπήρξε άκυρη για οποιονδήποτε λόγο ή δόθηκε υπο την επήρεια πλάνης ως προς την ταυτότητα του προσώπου του θετού γονέα ή του θετού τέκνου,απάτης ως προς ουσιώδη περιστατικά ή παράνομης ή ανήθικης απειλής".


«... ή όταν το θετό τέκνο είναι θύμα αναγκαστικής εξαφάνισης υπό την έννοια των άρθρων 322Α παράγραφος 2 και 322Β Π.Κ., ή τουλάχιστον ο ένας από τους φυσικούς γονείς είναι θύμα του εγκλήματος αυτού».                         "Αρθρο 1570.

                 Ποιοί έχουν δικαίωμα να προσβάλουν.


  Δικαίωμα να προσβάλουν την υιοθεσία για έναν απο τους λόγους του προηγούμενου άρθρου έχουν,αν μεν υπήρξαν διάδικοι στη δίκη με το ένδικο μέσο της έφεσης και αν όχι,με τριτανακοπή:

«1. στις περιπτώσεις μη συνδρομής των όρων του νόμου ή θετού τέκνου θύματος αναγκαστικής εξαφάνισης κατά τα άρθρα 322Α παράγραφος 2 και 322Β Π.Κ. ή θετού τέκνου του οποίου τουλάχιστον ο ένας από τους φυσικούς του γονείς είναι θύμα του εγκλήματος αυτού, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον ή ο εισαγγελέας.»

 2.Στις περιπτώσεις έλλειψης έγκυρης Συναίνεσης,καθώς και όταν αυτή υπήρξε

προϊόν πλάνης,απάτης ή απειλής,αυτός του οποίου λείπει η έγκυρη
Συναίνεση ή ο οποίος πλανήθηκε,εξαπατήθηκε ή απειλήθηκε,όχι όμως και οι
κληρονόμοι τους".


                        "Αρθρο 1571.

                     Λύση με δικαστική απόφαση.Αν ο θετός γονέας εκπέσει απο τη Γονική μέριμνα ή αν του αφαιρεθεί η ασκησή της για έναν απο τους λόγους του άρθρου 1532, καθώς και αν συντρέχει λόγος αποκλήρωσης του θετού τέκνου για μια απο τις περιπτώσεις 1,2 και 3 του άρθρου 1840, το δικαστήριο μπορεί,εφόσον οι συνέπειες αυτές κρίνονται ανεπαρκείς,να διατάσσει λόγω της βαρύτητας της περίπτωσης ακόμη και τη λύση της υιοθεσίας".
                 "Αρθρο 1572.


  Η απόφαση του προηγούμενου άρθρου λαμβάνεται ύστερα απο αγωγή του θετού

τέκνου που συμπλήρωσε το δωδέκατο έτος της ηλικίας του και αν δεν το συμπλήρωσε,του ειδικού επιτρόπου του,ή του θετού γονέα ή του εισαγγελέα ή
και αυτεπαγέλτως.


                     "Αρθρο 1573.

                   Συναινετική λύση.


  Οταν ο θετός γονέας και το θετό τέκνο,μετά την ενηλικίωσή του συμφωνούν να λυθεί η υιοθεσία,μπορούν να το ζητήσουν απο το δικαστήριο με κοινή αίτησή τους που δικάζεται κατά τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας.


  Για να λυθεί η υιοθεσία,σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο,πρέπει να

έχει διαρκέσει τουλάχιστον ένα χρόνο πριν απο την κατάθεση της αίτησης
και η συμφωνία των μερών να δηλωθεί στο δικαστήριο αυτοπροσώπως σε δυο
συνεδριάσεις που να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον έξι μήνες.Εφόσον
απο την πρώτη συνεδρίαση πέρασαν δυο χρόνια,η δήλωση της συμφωνίας
παύει να ισχύει".


                     Αρθρο 1574.


  "Σε περίπτωση κοινής υιοθεσίας ανηλίκου απο συζύγους, η υιοθεσία μπορεί

να λύνεται,σύμφωνα με τα άρθρα 1571 έως 1573, και μόνο ως προς τον σύζυγο".


                        "Αρθρο 1575.


                   Αποτελέσματα της λύσης.


  Με την αμετάκλητη δικαστική απόφαση που λύνει την υιοθεσία,η υιοθεσία αίρεται για το μέλλον,παύει η σχέση συγγένειας του θετού τέκνου και των κατιόντων του με αυτόν που το υιοθέτησε και τους έως τότε συγγενείς του και αναβιώνουν οι δεσμοί με τη φυσική οικογένεια.Το δικαστήριο όμως μπορεί να αναθέτει σύαυτήν την περίπτωση,την άσκηση της γονικής μέριμνας του θετού τέκνου, εφόσον είναι ανήλικο, σε τρίτον, αν το επιβάλλει το συμφέρον του".
                                 «Άρθρο 1576


                                  Αυτοδίκαιη λύση


   Η υιοθεσία λύνεται αυτοδικαίως και αίρεται αναδρομικά η σχέση που απορρέει από αυτήν, αν τελέσουν γάμο ή συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης, κατά παράβαση του νόμου, ο θετός γονέας με το θετό τέκνο. Αν ο γάμος ή το σύμφωνο συμβίωσης ακυρώθηκε, διατηρούνται από τη σχέση υιοθεσίας μόνο τα περιουσιακά δικαιώματα του θετού τέκνου.»                    "Αρθρο 1577.


              Το επώνυμο μετά τη λύση.


 Με τη λύση της υιοθεσίας για οποιονδήποτε απο τους λόγους των προηγούμενων άρθρων, παύει το δικαίωμα του θετού τέκνου να φέρει το επώνυμο του θετού γονέα, εκτός αν το δικαστήριο,εκτιμώντας την ύπαρξη δικαιολογημένου συμφέροντος του τέκνου, αποφασίσει, με αίτησή του διαφορετικά".                    "Αρθρο 1578.


   Σε περίπτωση κοινής υιοθεσίας απο συζύγους ή υιοθεσίας απο σύζυγο, του

τέκνου του συζύγου του, η λύση της υιοθεσίας ως προς τον έναν απο τους συζύγους δεν συνεπάγεται αλλαγή του επωνύμου, το οποίο απέκτησε το θετό τέκνο δυνάμει του άρθρου 1564".


  "Αρθρο 1578Α

  Ανασύσταση υιοθεσίας


  Σε περίπτωση δικαστικής λύσης της υιοθεσίας, αν εκλείψει ο λόγος της

λύσης ή ακολουθήσει συγγνώμη του υπαιτίου της λύσης, είναι δυνατή η
ανασύσταση της υιοθεσίας με εφαρμογή της διατάξεων των άρθρων 1542 έως
1559. Στην περίπτωση αυτή η ηλικία υιοθετούντος και υιοθετουμένου δεν
λαμβάνεται υπόψη. Τα αποτελέσματα της ανασύστασης της υιοθεσίας
επέρχονται από την τελεσιδικία, χωρίς αναδρομική ενέργεια."

*    Με την παρ. 4 άρθρ. 25 Ν.2915/2001:     "4. Η πιο πάνω διάταξη του άρθρου 1578Α του Αστικού Κώδικα εφαρμόζεται και στις υιοθεσίες   που έχουν λυθεί πριν από την ισχύ του παρόντος νόμου".
     "Αρθρο 1579

  Υιοθεσία ενηλίκου


  Η υιοθεσία ενηλίκου επιτρέπεται μόνο όταν ο υιοθετούμενος είναι

συγγενής ως και τον τέταρτο βαθμό εξ αίματος ή εξ Αγχιστείας αυτού που
υιοθετεί."

                      "Αρθρο 1580.

                    Ανάλογη εφαρμογή.


  Στην υιοθεσία ενηλίκου έχουν ανάλογη εφαρμογή οι διατάξεις που ισχύουν για την υιοθεσία ανηλίκου,εφόσον δεν θεσπίζεται διαφορετική ρύθμιση απο τις διατάξεις που ακολουθούν".                      "Αρθρο 1581.


            Κοινή αίτηση υιοθετούντος και υιοθετουμένου.


  Η υιοθεσία ενηλίκου απαγγέλεται απο το δικαστήριο,ύστερα απο κοινή αίτηση αυτού που υιοθετεί και εκείνου που υιοθετείται.Αν ο υιοθετούμενος είναι ανίκανος για δικαιοπραξία,τη σχετική αίτηση υποβάλλει ο νόμιμος

αντιπρόσωπός του".


                       "Αρθρο 1582.

               Περιορισμοί ως προς την ηλικία.


  Αυτός που υιοθετεί πρέπει να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας του και να είναι μεγαλύτερος απο τον υιοθετούμενο τουλάχιστον κατά δεκαοκτώ χρόνια".

                      "Αρθρο 1583.

                   Υιοθεσία εγγάμου.


  Ο έγγαμος ενήλικος δεν μπορεί να υιοθετηθεί χωρίς τη Συναίνεση του συζύγου του,που παρέχεται με αυτοπρόσωπη δήλωση στο δικαστήριο.Το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 1546 έχει ανάλογη εφαρμογή".   "Αρθρο 1584.

                    Αποτελέσματα.


 Απο την τέλεση της υιοθεσίας,το θετό τέκνο και οι κατιόντες του που γεννήθηκαν μετά την υιοθεσία έχουν θέση κοινού τέκνου και κοινών κατιόντων και των δύο συζύγων.Ο δεσμός του θετού τέκνου με τον άλλο φυσικό γονέα του και τους συγγενείς του διατηρείται".                 "Αρθρο 1585.

    Με την υιοθεσία του άρθρου 1579 δεν παράγεται καμία σχέση συγγένειας μεταξύ του θετού τέκνου και των συγγενών εκείνου που υιοθέτησε  και αντίστροφα".                      "Αρθρο 1586.

               Επώνυμο του θετού τέκνου.


  Το θετό τέκνο παίρνει το επώνυμο του θετού γονέα του,στο οποίο έχει το δικαίωμα να προσθέσει και το πρίν απο την υιοθεσία επώνυμό του.Αν το τελευταίο αυτό ή το επώνυμο του θετού γονέα αποτελείται απο δύο επώνυμα,

χρησιμοποιείται για το σχηματισμό του σύνθετου επωνύμου του θετού τέκνου το πρώτο απο αυτά".


                     "Αρθρο 1587.

  Στην υποχρέωση για τη διατροφή του θετού τέκνου, εκείνος που υιοθέτησε

προηγείται απο τους εξ αίματος συγγενείς του τέκνου".


                    "Αρθρο 1588.

                 Λύση της υϊοθεσίας.


  Η υϊοθεσία ενηλίκου λύεται με δικαστική απόφαση,ύστερα απο αγωγή του θετού γονέα ή του θετού τέκνου,αν συντρέχει παράπτωμα που δικαιολογεί την

αποκλήρωση ή που συνιστά λόγο αχαριστίας του θετού τέκνου απέναντι σύαυτόν που το υιοθέτησε κατά τους όρους του άρθρου 505".


                      

                                    "ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ


                                         ΑΝΑΔΟΧΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ


                                                      Αρθρο 1655.


  Διατήρηση των σχέσεων με τη φυσική οικογένεια ή τον επίτροπο.


  Οταν τρίτοι έχουν την πραγματική φροντίδα του προσώπου του ανηλίκου, γιατί τους την ανέθεσαν είτε οι φυσικοί γονείς ή ο επίτροπος είτε το δικαστήριο (ανάδοχοι γονείς ή ανάδοχη οικογένεια), οι έννομες σχέσεις μεταξύ του ανηλίκου και της φυσικής του οικογένειας ή του επιτρόπου και

ιδίως οι αρμοδιότητες εφόσον δεν ορίζεται στο νόμο διαφορετικά".


                    "Αρθρο 1656.

              Υποχρεώσεις των ανάδοχων γονέων.


  Οι ανάδοχοι γονείς οφείλουν να διευκολύνουν τις προσωπικές σχέσεις και

την επικοινωνία των φυσικών γονέων ή του επιτρόπου με τον ανήλικο, εφόσον δεν παραβλάπτονται ουσιώδη συμφέροντά του. Σε περίπτωση διαφωνίας
αποφασίζει το δικαστήριο".


                    "Αρθρο 1657.

 Οι ανάδοχοι γονείς οφείλουν επίσης να παρέχουν ανελλιπώς στους φυσικούς γονείς ή στον επίτροπο, καθώς και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία,

πληροφορίες σχετικές με το πρόσωπο και τις συνθήκες διαβίωσης και ανάπτυξης
του ανηλίκου".


                          "Αρθρο 1658.

    Οι ανάδοχοι γονείς δεν έχουν το δικαίωμα να ενεργούν εναντίον της βούλησης των φυσικών γονέων ή του επιτρόπου, αν αυτή εκφράσθηκε ρητά".

 Αρθρο 1659.

               Αρμοδιότητες και δικαιώματα.


  Αν δεν παρέχονται σ` αυτούς περισσότερες αρμοδιότητες από τον νόμο ή με δικαστική απόφαση, οι ανάδοχοι γονείς ασκούν, στο όνομα και για λογαριασμό των φυσικών γονέων ή του επιτρόπου, όσες αρμοδιότητες τους είναι απαραίτητες για να μεριμνούν για τις τρέχουσες και τις επείγουσες υποθέσεις

του ανηλίκου. Εχουν επιπλέον, σε κάθε περίπτωση, το δικαίωμα να αξιώνουν από τους φυσικούς γονείς ή τον επίτροπο, πριν αυτοί λάβουν οποιαδήποτε απόφαση σχετική με τον ανήλικο, να τους παρέχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τη γνώμη τους".                       "Αρθρο 1660.


      Αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τους φυσικούς γονείς ή τον επίτροπο.


   Οταν η ένταξη του ανηλίκου στην ανάδοχη οικογένεια γίνεται

διαρκέστερη, ενώ παράλληλα εξασθενούν οι δεσμοί του με τους φυσικούς
γονείς του, οι ανάδοχοι γονείς έχουν το δικαίωμα να ζητούν από το
δικαστήριο να αφαιρεί από τους φυσικούς γονείς εν μέρει ή εν λόγω την
επιμέλεια του προσώπου του ανηλίκου ή και τη διοίκηση της περιουσίας
του. Στην τελευταία περίπτωση οι ανάδοχοι γονείς καθίστανται επίτροποι".


                           "Αρθρο 1661.
    Αν ο ανήλικος τελεί υπό επιτροπεία και συντρέχουν προϋποθέσεις ανάλογες με αυτές του προηγούμενου άρθρου, οι ανάδοχοι γονείς μπορούν να ζητήσουν από το δικαστήριο, είτε να διορισθούν συνεπίτροποι είτε να ανατεθεί σ` αυτούς ολόκληρη η επιτροπεία".                        "Αρθρο 1662.

                       Αρση της αναδοχής.

Με εξαίρεση τις περιπτώσεις των δύο προηγούμενων άρθρων, οι φυσικοί γονείς ή ο επίτροπος που ανέθεσαν τη φροντίδα του προσώπου του ανηλίκου στους ανάδοχους γονείς με σύμβαση, έχουν το δικαίωμα να ανακαλούν την ανάθεση οποτεδήποτε. Με την ίδια εξαίρεση, μπορεί και το δικαστήριο, αν η ανάθεση έγινε με απόφασή του, να θέτει τέρμα σ` αυτήν, όταν το ζητούν οι φυσικοί γονείς ή ο επίτροπος, εφόσον διαπιστώνει ότι εξέλιπαν οι λόγοι για τους

οποίους είχε αποφασισθεί το μέτρο".


                      "Αρθρο 1663.

  Το δικαστήριο μπορεί επίσης να αίρει την ανάθεση και να εμπιστεύεται τη φροντίδα του ανηλίκου σε άλλους, με αίτηση των φυσικών γονέων ή του επιτρόπου, άλλων συγγενών, του εισαγγελέα ή και αυτεπαγγέλτως, όταν διαπιστώνει ότι η ανάδοχη οικογένεια δεν είναι κατάλληλη να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της".                    "Αρθρο 1664.

                Τι συνεκτιμά το δικαστήριο.


  Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση του δικαστηρίου πρέπει να είναι σύμφωνη με

το συμφέρον του ανηλίκου. Το δικαστήριο οφείλει, ανάλογα με την ωριμότητα του ανηλίκου, να ακούει, πριν αποφασίσει, και τη δική του γνώμη. Επίσης, οφείλει να ακούει τους ανάδοχους και τους φυσικούς γονείς ή τον επίτροπο και να συνεκτιμά την έκθεση της αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας".


                 "Αρθρο 1665.

         Εποπτεία της κοινωνικής υπηρεσίας.


  Σε κάθε περίπτωση αναδοχής ανηλίκου, η αρμόδια κοινωνική υπηρεσία παρακολουθεί με ειδικευμένα όργανά της την εξασφάλιση των απαραίτητων υλικών και ηθικών προϋποθέσεων για την κανονική διαβίωση και ανάπτυξη του ανηλίκου, επεμβαίνει με κατάλληλες συμβουλές ή άλλες πρόσφορες μεθόδους

κάθε φορά που το επιβάλλει το συμφέρον του και αναφέρεται σχετικά στο δικαστήριο.
  Οταν η αναδοχή του ανηλίκου γίνεται με σύμβαση, έχουν τόσο οι φυσικοί
γονείς ή ο επίτροπος όσο και οι ανάδοχοι γονείς την υποχρέωση να
αναγγείλουν χωρίς καθυστέρηση τη σύμβαση στην κοινωνική υπηρεσία".-------- . --------

* Υ.Γ. : Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα  - Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120   https://dikigoros-diazygion.gr
* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. Πολιτικος γαμος και Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. κορονοιοσ. Πότε ανοιγουν τα δικαστηρια μετα το κοροναιο. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση. Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. Αγαπητος χαρισματικος, μαχιμος και εγκριτος δικηγορος Γιαγκουδάκης. νομικος γνωστος δικηγορος, πασιγνωστος δικηγορος, Έγκριτος νομικός, ιδιαίτερα αγαπητός για το ήθος και την καλοσύνη του. Πολύ αξιόλογος και έγκριτος δικηγόρος, γνωστό δικηγορικό γραφείο Γιαγκουδάκη. Ο γνωστός Καβαλιώτης δικηγόρος Γιαγκουδάκης γράφει και ενημερώνει για τα διαζυγια και το οικογενειακο δικαιο. ποτε χανει την επιμελεια η μητερα. ποτε δινεται η επιμελεια παιδιου στον πατερα.