Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.

Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. - Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια με ενημέρωση γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. Δες το άρθρο - Κρίση & αναζήτηση διεξόδου από ειδικό δικηγόρο (Video) - Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)

Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

14.10.20

4 καίριες απαντήσεις για τη διατροφή ανηλίκου και τη σχέση της με τη γονεϊκή αποξένωση (βίντεο)

Αν είσαι χωρισμένος γονιός, ιδίως πατέρας και σε απασχολεί σοβαρά το θέμα διατροφής των ανηλίκων τέκνων σου τότε το βίντεο αυτό είναι για σένα.

Είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης δικηγόρος Καβάλας, ειδικός για διαζύγια και οικογενειακό δίκαιο και σας καλωσορίζω σε ακόμη ένα ενημερωτικό βίντεο μου. 

Λοιπόν πρόσφατα ένας διαζευγμένος πατέρας με ρώτησε πως καθορίζουν τα δικαστήρια την διατροφή για τα ανήλικα παιδιά και αν δέχονται υπερβολικές ή παράλογες αξιώσεις διατροφής. 

Επειδή μπορεί αυτό το ερώτημα να απασχολεί και άλλους χωρισμένους πατέρες θα απαντήσω σε αυτό και γενικά για το θέμα διατροφής ανηλίκων τέκνων με μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων προκειμένου να γίνουν αυτά που θα πω πιο κατανοητά.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το πρώτο κρίσιμο ερώτημα.

1. Έχουν οι γονείς ανηλίκου τέκνου υποχρέωση να το διατρέφουν?

Βεβαίως και έχουν κοινή και μάλιστα ανάλογη με τις δυνάμεις τους υποχρέωση να διατρέφουν το ανήλικο τέκνο τους. Οι γονείς, είτε υπάρχει μεταξύ τους γάμος και συμβιώνουν, είτε έχει διακοπεί η συμβίωση, είτε έχει εκδοθεί διαζύγιο, έχουν κοινή και ανάλογη με τις δυνάμεις τους υποχρέωση να διατρέφουν το ανήλικο τέκνο τους. Την υποχρέωση αυτή την έχουν ακόμη και εάν αυτό έχει περιουσία, της οποίας όμως τα εισοδήματα ή το προϊόν της εργασίας του ή άλλα τυχόν εισοδήματα του δεν αρκούν για τη διατροφή του. 

Αντίστοιχη κοινή υποχρέωση διατροφής του χωρίς γάμο γεννηθέντος τέκνου τους έχουν, υπό τους αυτούς όρους, η μητέρα του και ο εκουσίως ή δικαστικώς αναγνωρισθείς ως φυσικός του πατέρας. 

2. Πως προσδιορίζεται το μέτρο της διατροφής των ανηλίκων τέκνων?  

Αυτό προσδιορίζεται με βάση τις ανάγκες του δικαιούχου ανηλίκου, όπως αυτές προκύπτουν από τις συνθήκες ζωής του. Ως συνθήκες ζωής νοούνται οι συγκεκριμένοι όροι διαβιώσεως, που ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία, τον τόπο κατοικίας, την ανάγκη επιτηρήσεως και εκπαιδεύσεως και την κατάσταση της υγείας του δικαιούχου, σε συνδυασμό με την περιουσιακή κατάσταση του υπόχρεου διατροφής.

3. Τι περιλαμβάνει η διατροφή του ανήλικου τέκνου και πως καθορίζεται το ποσό της δικαιούμενης διατροφής?

Η διατροφή του του ανήλικου τέκνου περιλαμβάνει όλα τα αναγκαία για τη συντήρηση και εν γένει εκπαίδευση του έξοδα.

Για να καθοριστεί το ποσό της δικαιούμενης διατροφής αξιολογούνται κατ` αρχήν τα εισοδήματα των γονέων από οποιαδήποτε πηγή. Στη συνέχεια προσδιορίζονται οι ανάγκες του τέκνου. Καθοριστικό στοιχείο είναι οι συνθήκες της ζωής του ανηλίκου, δηλαδή οι όροι διαβιώσεως, του, χωρίς όμως να ικανοποιούνται οι παράλογες αξιώσεις ή απλώς υπερβολικές αξιώσεις και η σπατάλη χρημάτων.

Να σταθούμε σε αυτό το σημείο και να επισημάνουμε ότι στη νομολογία των δικαστηρίων και του Αρείου Πάγου επαναλαμβάνεται στο σκεπτικό τους η μη ικανοποίηση παράλογων  ή υπερβολικών  αξιώσεων διατροφής,  η σπατάλη χρημάτων και στην εκάστοτε περίπτωση εξειδικεύεται πότε συντρέχει τέτοια περίπτωση. 


Διάρκεια βίντεο  6,48 λεπτά 


4. Τυχαίνει οι μητέρες που έχουν την επιμέλεια τους να έχουν παράλογες αξιώσεις διατροφής ανηλίκων τέκνων?

Ναι δυστυχώς πολλές φορές η μητέρα, που ζητά την επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου έχει παράλογες ή υπερβολικά μεγάλες αξιώσεις διατροφής για το ανήλικο τέκνο. Στις περιπτώσεις αυτές το  χρησιμοποιεί ως "εργαλείο" για την ικανοποίηση αυτών των υπερβολικών απαιτήσεών της και των εκδικητικών διαθέσεών της. Η τακτική αυτή βεβαίως και λειτουργεί σε βάρος του παιδιού και του πατέρα του. Ορισμένες φορές παρατηρείται το φαινόμενο να ζητούνται από μητέρες υπέρογκα ποσά διατροφών για ανήλικα τέκνα τους που είναι πάνω από τα εισοδήματα του υπόχρεου διατροφής και τις πραγματικές ανάγκες των ανηλίκων, με σκοπό άκοπο πλουτισμό των μητέρων και οικονομική αφαίμαξη του πατέρα, ιδιαίτερα αν ο τελευταίος έχει μεγάλη οικονομική άνεση.

Μάλιστα άλλες φορές η μητέρα αυτή που έχει την επιμέλεια  παράνομα στερεί ή παρεμποδίζει την επικοινωνία του πατέρα με το παιδί του. Το πρόσχημα είναι τότε είναι ότι δεν καταβάλει την διατροφή του και τα ποσά των παράλογων ή υπερβολικά μεγάλων αξιώσεων, ασχέτως αν καλύπτονται ή όχι με δικαστική απόφαση ή από συμφωνίες στα πλαίσια συναινετικού διαζυγίου. 

Με αυτόν τον τρόπο όμως η μητέρα, που συνήθως έχει την επιμέλεια δημιουργεί γονεϊκή αποξένωση ανάμεσα στα ανήλικα παιδιά και τον πατέρα τους.  Για τα θέματα γονείκής αποξένωσης  παραβίαση δικαστικών αποφάσεων επικοινωνίας μιλήσαμε ήδη σε προηγούμενα βίντεο και δεν θα επανέλθουμε εδώ για λόγους συντομίας.

Τα δικαστήρια  απορρίπτουν παράλογες αξιώσεις διατροφής και αναγνωρίζουν τις περιπτώσεις "εργαλειοποίησης" των ανηλίκων τέκνων από πλευράς του γονιού, που έχει την επιμέλεια τους για διεκδίκηση παράλογων και υπερβολικών αξιώσεων. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί εφόσον ο υπόχρεος διατροφής προβάλλει σθεναρά σχετικούς ισχυρισμούς με αποδείξεις, που θα αποκαλύψουν  την αβασιμότητα των ισχυρισμών και τις αληθινές προθέσεις της άλλης πλευράς.  

Θα πρέπει όμως οι συμπεριφορές αυτές να καταδικάζονται από το δικαστήριο λόγω του ότι βλάπτουν το πραγματικό συμφέρον των ανηλίκων τέκνων και να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν για το θέμα ανάθεσης της επιμέλειας τους. Όπως το ίδιο θα πρέπει να καταδικάζονται και οι περιπτώσεις της μη καταβολής διατροφής από τον υπόχρεο διατροφής πατέρα ή μητέρα.

Ας ελπίσουμε ότι στις επικείμενες αλλαγές του οικογενειακού δικαίου που αναμένουμε με αγωνία όλοι θα υπάρχει πρόνοια και ρύθμιση και για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. 

Ευχαριστώ για την προσοχή και το ενδιαφέρον σας. Ελπίζω να βρήκατε αρκετά χρήσιμο και ενδιαφέρον το βίντεο αυτό. 

Μπορείτε για νομικά θέματα διατροφών, επιμέλειας, επικοινωνίας παιδιών  και  γενικά οικογενειακού δικαίου να ενημερώνεστε χωρίς κανένα κόστος, από την μεγάλη βάση του προσωπικού μου blog  https://kavala-lawyer.blogspot.com

Επισκεφθείτε λοιπόν το blog μου και στείλτε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για την βελτίωσή του στην ηλεκτρονική δ/νση μου  info@dikigoros-diazygion.gr

Σύντομα θα είμαστε και πάλι μαζί με ένα άλλο ενδιαφέρον και χρήσιμο βίντεο. Γειά σας. 


-------- . --------


* Υ.Γ. Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα  - Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120   https://dikigoros-diazygion.gr   https://giagkoudakis-dikigoros.gr 


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. δικαιωματα δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. κορονοιοσ. Πότε ανοιγουν τα δικαστηρια μετα το κοροναιο. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση.