Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.

Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. - Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια με ενημέρωση γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. Δες το άρθρο - Κρίση & αναζήτηση διεξόδου από ειδικό δικηγόρο (Video) - Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)

Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

5.3.14

Το έγκλημα της κλοπής στο Ποινικό Κώδικα (Μέρος Α')

* Δημοσιεύτηκε  22 /2/2014  στην "Πρωϊνή" Εφημερίδα της Καβάλας    
                                 
  Καθημερινά διαβάζουμε για κλοπές και συλλήψεις δραστών κλοπής στις εφημερίδες και στα Μ.Μ.Ε. Το φαινόμενο αυτό, ομολογουμένως έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Είναι ευνόητο ότι πρέπει να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα από τους πολίτες για να μην πέσουν θύματα κλοπής. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε από νομικής πλευράς για την έννοια της κλοπής, πότε τελείται κλοπή, τις περιπτώσεις κλοπής και τις ποινές που προβλέπονται σε κάθε περίπτωση στο ποινικό κώδικα για το δράστη κλοπής. Η κλοπή είναι διαφορετικό έγκλημα από την υπεξαίρεση.

Η κλοπή είναι από τα κατεξοχήν εγκλήματα που προσβάλλουν το έννομο αγαθό της ιδιοκτησίας με ιδιαίτερη και έντονη νομική, κοινωνική και ηθική απαξία. Οι σχετικές διατάξεις για τη κλοπή (άρθ. 372 - 379 Π.Κ.) περιλαμβάνονται στο Ποινικό Κώδικα ( 2ο Βιβλίο, Ειδικό μέρος, 23ο Κεφάλαιο - Εγκλήματα κατά της Ιδιοκτησίας).

Στα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας δεν είναι απαραίτητο για την τέλεσή τους να έχει οικονομική αξία το αντικείμενο της προσβολής (λ.χ. είναι δυνατόν να έχει απλά συναισθηματική αξία ). Αρκεί η άρση (διαρκώς ή πρόσκαιρα) ή μείωση της δυνατότητας απόλυτης εξουσίασης και διάθεσής του που εκπληρώνει κάποια λειτουργία για το πρόσωπο καθώς και η εκδηλούμενη αντίθεση στα εγκλήματα αυτά στο ότι η ανωτέρω δυνατότητα τυγχάνει προστασίας από την έννομη τάξη (οντολογική και αξιολογική πλευρά του προστατευόμενου εννόμου αγαθού της ιδιοκτησίας).
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΟΠΗ - ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΡΙΣΜΟΥ
Το τι είναι κλοπή προβλέπεται στο άρθρο 372 Π.Κ. παρ.1 Π.Κ.
Κλοπή είναι η αφαίρεση ξένου ολικά ή μερικά κινητού πράγματος από την κατοχή άλλου με σκοπό παράνομης ιδιοποίησης. Τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών (βασικό έγκλημα, πλημμέλημα) και αν το αντικείμενο της Κλοπής είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με Φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών (απλή διακεκριμένη κλοπή, πλημμέλημα).
Κατά την παρ. 2 και 3 του ίδιου άρθρου όρίζεται ότι: "2. Κινητό πράγμα θεωρείται κατά τον Κώδικα και η ενέργεια του ηλεκτρισμού, του ατμού και κάθε άλλη ενέργεια." "3. Η διάταξη του άρθρου 72 σχετικά με την παραπομπή του υπαιτίου σε κατάστημα εργασίας εφαρμόζεται και εδώ."

Κατά το άρθρο 373 Π.Κ. τιμωρείται ως δράστης κλοπής και "όποιος νεκροσυλήσει σε τυμβωρυχία, σκοπεύοντας να αποκτήσει παράνομα ο ίδιος ή τρίτος περιουσιακή ωφέλεια."

Να πούμε όμως δύο λόγια για τις έννοιες που περιλαμβάνονται στον ορισμό της κλοπής. Πράγμα θεωρείται το ενσώματο αντικείμενο, που έχει υλική υπόσταση και μπορεί να εξουσιαστεί. Με την παρ. 2 του άρθ. 372 Π.Κ. γίνεται επέκταση της έννοιας του κινητού πράγματος στην ενέργεια του ηλεκτρισμού, ατμού και κάθε άλλης ενέργειας. Το ανθρώπινο σώμα, ως συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν αποτελεί πράγμα.

Κινητό είναι το πράγμα εκείνο που μπορεί να κινηθεί, ακόμη και αυτό που μπορεί να αποσπασθεί και να μετακινηθεί. Ξένο πράγμα είναι αυτό που ανήκει ολικά ή μερικά σε άλλον.

Η έννοια της κατοχής είναι διαφορετική στο έγκλημα της κλοπής από την έννοια κατοχής του αστικού δικαίου. Θεωρείται κατοχή η σχέση φυσικής εξουσίασης του πράγματος, σύμφωνα με τη θέληση του εξουσιαστή (κατόχου) με δυνατότητα πραγματικής επενέργειας στο πράγμα, άνευ υπέρβασης σημαντικών εμποδίων.
Η ύπαρξη της κατοχής στο πράγμα εξαρτάται από τις εκάστοτε κρατούσες κοινωνικές αντιλήψεις του καθημερινού βίου. Δυνατή η κατοχή του δράστη και μέσω άλλου.
Αρκεί η ύπαρξη στο πρόσωπο του παθόντος η ιδιότητα του κατόχου και δεν απαιτείται σύμπτωση και της ιδιότητας του κυρίου κατά το χρόνο αφαίρεσης της κατοχής.
Ο κλέφτης του κλέψαντος (αφαιρεί κλοπιμαίο από κλέφτη) θεωρείται ότι τελεί κλοπή σε βάρος του ιδιοκτήτη του πράγματος, διότι προσβάλει τη δυνατότητα φυσικής εξουσίασης του τελευταίου σε πράγμα κυριότητάς του.
Για να υπάρξει αφαίρεση κατοχής απαιτείται να διακοπεί η κατοχή του κατόχου και να αποκτηθεί η κατοχή του δράστη. Διακοπή της παλιάς κατοχής υφίσταται με τη χωρίς θέληση ή συγκατάθεση του παλιού κατόχου παύση της φυσικής του εξουσίασης στο πράγμα.
Ιδιοποίηση είναι η με αυθαίρετο τρόπο πρόσκτηση της πραγματικής εξουσίας του πράγματος που εχει κατά κανόνα ο ιδιοκτήτης, από το δράστη και η οριστική αποστέρηση του ιδιοκτήτη απο αυτή την εξουσία.

Η ιδιοποίηση επακολουθεί χρονικά της αφαίρεσης του πράγματος. Με τη πρόσκηση της εξουσίας που αναφέραμε ο δράστης θα πρέπει να εκπληρώνει τους δικούς του προσωπικούς σκοπούς, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του πράγματος. Ιδιοποίηση συνιστά και η χρήση ή προσωρινού χαρακτήρα αποστέρηση του πράγματος, όταν αυτό επιστρέφεται σε τέτοια κατάσταση, ώστε να μην είναι το ίδιο πράγμα άλλα άλλο λ.χ καταστροφή ή μετάλλαξη ή μεταβολή του (αλλαγή ταυτότητας).

Η αντικατάσταση του αφαιρεθέντος πράγματος με άλλα αντικαταστατά πράγματα ίσης αξίας λ.χ. χρήματα, δεν συνιστά κατά κανόνα ιδιοποίηση, αλλά αυθαίρετη ανταλλαγή.
Παράνομη ιδιοποίηση πράγματος θεωρείται αυτή που έρχεται σε αντίθεση με την έννοια της ιδιοκτησίας στο εμπράγματο δίκαιο.

Για το προσδιορισμό της αξίας του αντικειμένου της κλοπής γίνεται στην εκάστοτε περίπτωση από το δικαστήριο εκτίμηση με αντικειμενική κρίση σύμφωνα με τις κρατούσες αντιλήψεις των συναλλαγών και τη κοινή πείρα. Δεν λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση του παθόντος και η υποκειμενική αξία που έχει το πράγμα για τον παθόντα.


ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ
Στη κλοπή ο δράστης αφαιρεί τη κατοχή του ξένου (ολικά ή μερικά) πράγματος με σκοπό τη παράνομη ιδιοποίηση, ενώ στην υπεξαίρεση προβαίνει στην παράνομη ιδιοποίηση του ξένου (ολικά ή μερικά) πράγματος που έχει ήδη στη κατοχή του, συνήθως με νόμιμο τρόπο.


ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ ΚΛΟΠΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Ανεπίδεκτα κλοπής πράγματα είναι: Α. 1. Τα εκτός συναλλαγής πράγματα, δηλαδή πράγματα που δεν ανήκουν σε κανένα, όπως ο ατμοσφαιρικός αέρας, νερό που ρέει ελέυθερα στη φύση και τα πτώματα, που προορίζονται για σκοπό διαφορετικό της ταφής ή καύσης λ.χ για επιστημονικούς σκοπούς, 2. Τα αδέσποτα πράγματα (στην αρχική τους κατάσταση), όπως άγρια ζώα ή ψάρια, 3. πράγματα εγκαταλελειμένα από τον ιδιοκτήτη τους και Β. Τα πράγματα που είναι αποκλειστικής ιδιοκτησίας του δράστη.
Αντίθετα δεκτικά κλοπής είναι τα πράγματα που έχει συγκυριότητα ο δράστης. Επίσης δεκτικά κλοπής θεωρούνται τα αρχαία πράγματα, ο θησαυρός και πράγματα χαμένα (απολωλότα), κρυμμένα ή ξεχασμένα.

ΠΟΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ
Κατά την έννοια της διατάξεως άρθ. 372 Π.Κ, που προστατεύει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας για την στοιχειοθέτηση του εγκλήματος της κλοπής απαιτούνται:

α) ξένο ολικά ή εν μέρει κινητό πράγμα, τέτοιο δε θεωρείται εκείνο που βρίσκεται σε ξένη, αναφορικά με τον δράστη, κυριότητα, όπως αυτή διαπλάσσεται στο αστικό δίκαιο,

β) αφαίρεση με θετική ενέργεια του δράστου του πράγματος, συνισταμένη στην άρση της ξένης κατοχής και την θεμελίωση νέας στο πράγμα κατοχής από τον δράστη, προς το σκοπό της παρανόμου ιδιοποιήσεως αυτού, στην έννοια δε της κατοχής περιλαμβάνεται τόσο η πραγματική εξουσία επί του πράγματος όσο και η θέληση για εξουσίαση αυτού. Είναι αδιάφορο αν ο σκοπός αυτός επιτεύχθηκε τελικά, όπως και το κίνητρο της κλοπής, στην έννοια δε της κατοχής, που μπορεί να διαρκέσει και για λίγο χρόνο, περιλαμβάνεται τόσο η πραγματική εξουσία επί του πράγματος, όσο και η βούληση για την εξουσίασή του, δηλαδή να το έχει δικό του, να το χρησιμοποιεί και δεν παύει να υπάρχει τέτοιος σκοπός αν δεν μπορεί να το μεταβιβάσει περαιτέρω σε τρίτο,

γ) η αφαίρεση να έγινε αυτογνωμόνως και χωρίς την συγκατάθεση του κυρίου του πράγματος και

δ) δολία προαίρεση, που περιέχει την γνώση των στοιχείων της πράξεως και την θέληση για την πραγμάτωση της, εκδηλουμένη με οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία εμφανίζει εξωτερίκευση της βουλήσεως του να ενσωματώσει το πράγμα χωρίς νόμιμο δικαιολογητικό λόγο στην ατομική του περιουσία.

Αντικείμενο ιδιοποίησης μπορεί να είναι και έγγραφα αποδεικτικά δικαιώματος, δηλαδή η υλική τους υπόσταση, όπως είναι φάκελοι που περιέχουν έγγραφα του λογιστηρίου της επιχειρήσεως, λ.χ. τιμολόγια, δελτία αποστολής, παραστατικά δαπανών κ.λ.π. συναλλαγών, που αποτελούν την βάση λογιστικών εγγράφων, τα οποία δεν ενσωματώνουν αξία, εφόσον η αφαίρεση γίνεται με τον, κατά την ανωτέρω έννοια, σκοπό ιδιοποίησης. Η αξία του αντικειμένου της κλοπής δεν αποτελεί στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασής της και εφόσον αυτή δεν χαρακτηρίστηκε ως κλοπή με αντικείμενο ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, πράγμα που αποτελεί επιβαρυντική περίσταση του εγκλήματος αυτού και κρίνεται ανελέγκτως από το δικαστήριο της ουσίας, δεν απαιτείται ειδικότερος προσδιορισμός της αξίας του πράγματος που παράνομα αφαιρέθηκε. 47/2013 Α.Π.

Ο σκοπός της ιδιοποίησης πρέπει να υπάρχει κατά το χρόνο της αφαίρεσης και είναι αδιάφορο αν επιτεύχθηκε ο σκοπός αυτός καθόσον η ιδιοποίηση δεν είναι στοιχείο της αντικειμενικής υποστάσεως του εγκλήματος της κλοπής.

Το έγκλημα της κλοπής θεωρείται τετελεσμένο ευθύς ως εκείνος που αφαίρεσε το ξένο πράγμα από την κατοχή άλλου θέσει αυτό ολοκληρωτικά στην κατοχή του, έστω και για ελάχιστο χρόνο.

Η αξία του αντικειμένου της κλοπής δεν αποτελεί στοιχείο της αντικειμενικής υποστάσεώς της εφόσον δεν χαρακτηρίσθηκε ως κλοπή αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

ΔΟΛΟΣ ΚΛΟΠΗΣ
Δόλος κλοπής πρέπει να υπάρχει σε όλα τα στοιχεία της υποκειμενικής υπόστασης. Ο δράστης θα πρέπει να γνωρίζει κατά τη στιγμή της αφαίρεσης ότι το πράγμα είναι ξένο και ότι το αφαιρεί από τη κατοχή άλλου προς το σκοπό παράνομης ιδιοποίησης. Αν ο δράστης νομίζει κατά τη στιγμή της αφαίρεσης ότι το πράγμα που αφαιρεί δεν είναι ξένο ή έχει πλάνη για την πράξη της αφαίρεσης βρίσκεται σε πραγματική πλάνη (άρθ. 30 παρ. 1 εδ α Π.Κ.), αίρουσα το καταλογισμό.
Η πλάνη ως προς το στοιχείο του "παρανόμου" μπορεί να αφορά α. την πλάνη για τον κανόνα δικαίου, που αξιολογεί τη πράξη του. Αυτή αν είναι πλάνη συγγνωστή αίρει τον καταλογισμό του (άρθ. 31 παρ. 2 Π.Κ.) και β. πλάνη για τη συνδρομή των πραγματικών περιστατικών ( γεγονότα απαραίτητα για εφαρμογή του κανόνα), δηλαδή πραγματική πλάνη, που αίρει το καταλογισμό και παραμένει ο δράστης ατιμώρητος.

ΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΛΟΠΗΣ
Απόπειρα κλοπής υπάρχει σε περίπτωση που ενώ συντρέχουν τα στοιχεία της υποκειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, δόλος και σκοπός κλοπής, δεν ολοκληρώνονται τα στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος (αφαίρεσης κατοχής).
Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 42 παρ. 1 ΠΚ, όποιος έχοντας αποφασίσει να εκτελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα επιχειρεί πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης, τιμωρείται, αν το κακούργημα ή πλημμέλημα δεν ολοκληρώθηκε, με ποινή ελαττωμένη ( άρθρο
83). Το έγκλημα της κλοπής μπορεί να τελεσθεί και με την μορφή απόπειρας, όταν ο δράστης τελεί πράξη που συνιστά αρχή εκτελέσεως για την αφαίρεση με πρόθεση ως προς την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος και με σκοπό παρανόμου ιδιοποιήσεως του πράγματος, χωρίς όμως η αφαίρεση να ολοκληρωθεί διά της αφαιρέσεως του πράγματος και της ιδρύσεως νέας επ` αυτού κατοχής στο πρόσωπο του υπαιτίου.

ΚΑΤ΄ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΛΟΠΗΣ
Από το άρθρο 98 παρ. του ΠΚ προκύπτει ότι κατ` εξακολούθηση έγκλημα είναι εκείνο το οποίο τελείται από το ίδιο πρόσωπο και απαρτίζεται από περισσότερες ομοειδείς πράξεις, διακρινόμενες χρονικά μεταξύ τους, που προσβάλλουν το ίδιο έννομο αγαθό και κάθε μία περιέχει πλήρη τα στοιχεία ενός και του αυτού εγκλήματος, συνδέονται δε μεταξύ τους με την ταυτότητα της προς εκτέλεση αποφάσεως (1054/2011 Α.Π).

Τη συνέχεια του θέματος αυτού (β΄μέρος) μπορείτε να διαβάσετε για ενημέρωσή σας την ερχόμενη Δευτέρα. Στο β΄μέρος του άρθρου που αφορά τη κλοπή θα μιλήσουμε ειδικότερα για ηθική αυτουργία, συναυτουργία, συνέργεια, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κλοπή χρήσης, κλοπή ευτελούς αξίας και για άμεση ανάλωση, υφαιρέσεις και την απόδοση ιδιοποιημένου πράγματος. Καλό Σαββατοκύριακο.
Συντομογραφίες: Π.Κ. = Ποινικός Κώδικας Α.Π.= Άρειος Πάγος

(συνεχίζεται με το β΄μέρος) Γιώργος Π. Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
Για περισσότερες πληροφορίες 
σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας
giagkoud@yahoo.com
                                                                                                                                                                     
                           
  
                                                                                                                             
* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. δικαιωματα δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. κορονοιοσ. Πότε ανοιγουν τα δικαστηρια μετα το κοροναιο. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση.