Αγαπητοί φίλοι και φίλες συνεχίζουμε σήμερα με το β΄μέρος για να ολοκληρώσουμε το θέμα της εναλλασσομενης κατοικίας.
Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο βίντεο το θέμα αυτό ενδιαφέρει περισσότερο τους πατέρες που θέλουν να έχουν εξίσου και ισόχρονη επιμέλεια των παιδιών τους.
Αν λοιπόν θεωρείτε ότι σας ενδιαφέρει σοβαρά το θέμα της εναλλασσόμενης κατοικίας, τότε συνιστώ να μείνετε μαζί μου μέχρι το τέλος γιατί θα ακούσετε χρήσιμα πράγματα.
Για εσάς που τυχόν δεν με γνωρίζετε είμαι ο Γιώργος Γιαγκουδάκης νομικός σύμβουλος - δικηγόρος οικογενειακού δικαίου και σας ενημερώνω συνεχώς με χρήσιμα θέματα οικογενειακών υποθέσεων.
Πριν προχωρήσουμε να σας υπενθυμίσω να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου
και ένα κλικ στο καμπανάκι για να μη χάνετε κανένα από τα νέα βίντεό μου.
Θα σας αποκαλύψω τα υπόλοιπα σημαντικά σημεία υποστήριξης από το 7-9, που είναι υπέρ της εναλλασσόμενης κατοικίας και μπορείτε να επικαλεστείτε ακόμα και στο δικαστήριο. Παρακολουθήστε αποκλειστικά από το κανάλι μου το σημερινό Β μέρος. Αν δεν παρακολουθήσατε το Α' μέρος μπορείτε να το βρείτε ώστε να έχετε τη δυνατότητα να δείτε ολοκληρωμένα όσα έχω αναπτύξει πάνω σε αυτό το θέμα.
Πάμε λοιπόν ξεκινώντας ευθύς - αμέσως με το 7 σημαντικό σημείο υποστήριξης της εναλλασσόμενης κατοικίας.
7. Την αρχή της εναλλασσόμενης κατοικίας και μετά τη διάσταση, εισηγείται και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Με το υπ. αριθ. 2079/2-10-2015 ψήφισμά του προσκαλεί τα κράτη μέλη να την εισαγάγουν στη νομοθεσία τους, αποκλείοντας την εφαρμογή της σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης του παιδιού και αδιαφορίας, που δημιουργούν κινδύνους για τη σωματική και ψυχική υγεία του τέκνου. Αυτό το ψήφισμα, στηρίχθηκε σε μετά - ανάλυση πολυάριθμων διεθνών μελετών. Αυτές οι μελέτες κατέδειξαν αφενός τα οφέλη από την εναλλασσόμενη κατοικία και αφετέρου τις αρνητικές επιπτώσεις που προέρχονται από την αποκλειστική επιμέλεια, στην οποία ο χρόνος συναναστροφής του παιδιού με το λιγότερο ευνοημένο γονέα είναι κάτω του 33%.
8. Γνώμονας για την σχετική απόφαση του δικαστηρίου είναι το βέλτιστο συμφέρον του ανήλικου τέκνου, όπως τούτο κρίνεται σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση χωριστά, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπόθεσης. Μόνο στη περίπτωση εκείνη που ο ένας γονέας κρίνεται ακατάλληλος για την άσκηση του δικαιώματος της επιμέλειας ανατίθεται τούτο στο γονέα που μπορεί να ανταποκριθεί, ενώ ο άλλος γονέας περιορίζεται στην άσκηση του δικαιώματος επικοινωνίας με το τέκνο.