Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.


📈 ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος 🎯. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!
👨‍⚕️ Μιλήστε τώρα με τον ψηφιακό βοηθό μας! (σε περίπτωση χρήσης κινητού σε οριζόντια θέση).

Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 813 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικό γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

👉 Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/12/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! ⏳Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόνο για 3 συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση
μικρόφωνο, φωνητική αναζήτηση, δικηγορος διαζυγιων

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


27.12.17

Σε ισχύ απο 22/12/17 ο νόμος 4509 για το συναινετικό διαζύγιο

Ο Νόμος 4509/2017 «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις» δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α' 201/22.12.2017) 

Από 22/12/2017 συναινετικό διαζύγιο μετά 10 μέρες από την θεώρηση του γνήσιου υπογραφής της έγγραφης σχετικής συμφωνίας των συζύγων (από αρμόδιο Ειρηνοδικείο) που συνυπογράφουν οι δικηγόροι τους με Συμβολαιογραφική πράξη και στη συνέχεια την καταχώρηση αντιγράφου αυτής στο αρμόδιο Ληξιαρχείο (σύστασης γάμου) προβλέπει ο πολυσυζητημένος νόμος 4509/2017 για το συναινετικό διαζύγιο.  

Προϋπόθεση να υπάρχει συμφωνία των συζύγων για λύση του γάμου και σε περίπτωση που έχουν ανήλικα τέκνα επιπρόσθετα συμφωνία για αυτά ως προς την επιμέλεια, επικοινωνία και διατροφή τους που θα ισχύει τουλάχιστον για 2 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης με την ίδια διαδικασία. 

Ο νόμος αυτός, μεταξύ άλλων, προβλέπει για το συναινετικό διαζύγιο με το άρθρο 22 τροποποιήσεις των άρθρων 1438 και 1441 Αστικού Κώδικα ως εξής:

26.12.17

Μια Απόφαση για την εξάλειψη προσημείωσης υποθήκης σε υπόθεσή μου

Σας παραθέτω μια απόφαση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία μετά την εξόφληση του τραπεζικού δανείου (στεγαστικού) το δικαστήριο κατόπιν αίτησης  των εντολέων μου, τους οποίους εκπροσώπησα στη δίκη αυτή,  ανακαλεί την απόφαση με βασει την οποία ενεγράφη προσημείωση στο ακίνητό τους και διατάσσει την εξάλειψη της προσημείωσης αυτής (συναινετική διαδικασία).


Αριθμός .... …. /2017

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τον δικαστή ………………………….............. Πρωτοδι ..... την οποία όρισε ο Πρόεδρος Πρωτοδικών, χωρίς τη σύμπραξη Γραμματέως.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ δημόσια στο ακροατήριό του στις ….. Νοεμβρίου 2017, για να δικάσει την με αριθμό καταθέσεως ...../2017 αίτηση με αντικείμενο την ανάκληση αποφάσεως βάσει της οποίας ενεγράφη προσημείωση υποθήκης.

ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ: 
1. ΑΑ ΑΑ του ........, ΑΦΜ ........ ΔΟΥ Καβάλας και 
2. ΒΒ ΒΒ του ........., συζύγου ΑΑ ΑΑ, ΑΦΜ ....... ΔΟΥ Καβάλας,
αμφοτέρων κατοίκων Καβάλας (......), οι οποίοι παραστάθηκαν στο Δικαστήριο δια του πληρεξούσιου τους δικηγόρου Καβάλας Γεωργίου Π. Γιαγκουδάκη (ΑΜ 229).

ΤΗΣ ΚΑΘ' ΗΣ Η ΑΙΤΗΣΗ : Της εδρεύουσας στην Αθήνα (οδός ....... αριθ. ....) ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «..............», νομίμως εκπροσωπουμένης, ως ειδικής διαδόχου της εταιρίας «.................», όπως μετονομάστηκε η τράπεζα με την επωνυμία «..................», που ήταν καθολική διάδοχος της ανώνυμης τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία «...............», κατόπιν της διασυνοριακής συγχώνευσης δι’ απορροφήσεως της, η οποία καθ ής δεν παραστάθηκε ούτε εκπροσωπήθηκε.

Οι αιτούντες υπέβαλαν την από .../10/2017 (αριθμός κατάθεσης ../...-10-2017) αίτηση ανάκλησης της υπ’ αριθμ....../26-6-2009 (.../ΑσφΜ ..../09) αποφάσεως αυτού του Δικαστηρίου, με σκοπό εξαλείψεως της προσημειώσεως που ενεγράφη δυνάμει της αποφάσεως αυτής .

                                           ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ


14.12.17

Πότε η ένσταση στοιχειώδους διατροφής του συζύγου φέρνει αποτέλεσμα?

Ας ξεκινήσω από μια κοινή παραδοχή. Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των συζύγων επιδιώκουν να πληρώσουν μικρή ή καθόλου διατροφή στον δικαιούχο διατροφής σύζυγο ή έστω μια στοιχειώδη διατροφή σε περίπτωση που ο τελευταίος προσφύγει δικαστικώς εναντίον του υπόχρεου συζύγου. Μπορεί να περιοριστεί δικαστικώς η διατροφή αυτή?

Ναι, είναι δυνατόν ο δικαστής να περιορίσει σε ελαττωμένη (στοιχειώδη) διατροφή, τη διατροφή που δικαιούται ο/η δικαιούχος σύζυγος, που διέκοψε από εύλογη αιτία την έγγαμη συμβίωση. Πότε όμως μπορεί να συμβεί αυτό?

Από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 1389, 1390, 1391, 1392 παρ.2 και 1495 ΑΚ, ο σύζυγος που από εύλογη αιτία διέκοψε την έγγαμη συμβίωση, δικαιούται να λάβει διατροφή εις χρήμα από τον άλλο ακόμη και όταν ο τελευταίος έχει κατ’ αυτού υπαίτιο και βάσιμο λόγο διαζυγίου.

Στην περίπτωση αυτή, όταν δηλαδή υπάρχει βάσιμος λόγος διαζυγίου, που ανάγεται σε υπαιτιότητα του δικαιούχου συζύγου, η διατροφή του τελευταίου, που από εύλογη αιτία διέκοψε την έγγαμη συμβίωση δεν είναι πλήρης αλλά μειωμένη και συγκεκριμένα περιορίζεται στα απολύτως προς συντήρησή του αναγκαία (στοιχειώδης διατροφή). Αλλά για να συμβεί τούτο απαιτείται σχετική ένσταση του εναγομένου συζύγου στη σχετική δίκη διατροφής

2.12.17

Με ποιο τρόπο ο νόμος προστατεύει τη μνήμη των νεκρών?

Ο Ποινικός μας Κώδικας προστατεύει τη μνήμη των νεκρών (στενών συγγενικών μας προσώπων) με τα άρθρα 365 και 368 Π.Κ. Το πρώτο άρθρο εξ αυτών προβλέπει ότι: 

"'Οποιος προσβαλλει τη μνήμη νεκρού με βάναυση ή κακόβουλη Εξύβριση ή με Συκοφαντική Δυσφήμηση (άρθρο 363) τιμωρείται με Φυλάκιση μέχρι έξι μηνών." 

Το έγκλημα αυτό είναι πλημμέλημα και διώκεται κατ΄εγκληση από το σύζυγο που επέζησε και τα παιδιά του νεκρού, και αν αυτοί δεν υπάρχουν, από τους γονείς και τους αδελφούς του, όπως προβλέπεται στις παρ. 1 και 2 του άρθρου 368 Ποινικού Κώδικα :

" 1. Στις περιπτώσεις των άρθρων 361, 362, 363, 364 και 365 η ποινική δίωξη ασκείται μόνο ύστερα από έγκληση. 
2. Στην περίπτωση του άρθρου 365 δικαίωμα να υποβάλουν έγκληση έχουν ο σύζυγος που επέζησε και τα παιδιά του νεκρού, και αν αυτοί δεν υπάρχουν, οι γονείς και οι αδελφοί του. .."

Σκοπός της διάταξης αυτής είναι η προστασία του φυσικού συναισθήματος της ευλάβειας προς τη μνήμη των νεκρών και την τιμή της οικογένειας του πεθαμένων.
Για την στοιχειοθέτηση του εγκλήματος πρέπει να τελείται αυτό εκ δόλου με εξύβριση ή συκοφαντική δυσφήμιση (άρθρο 363 Π.Κ.). Η εξύβριση όμως δεν αρκεί να είναι απλή (άρθ. 361 παρ.1 Π.Κ.) αλλά θα πρέπει να είναι βάναυση (βαρειά και χυδαία) ή κακόβουλη (από κακεντρέχεια και από ταπεινά αίτια).

20.11.17

Τι πρέπει να κάνουν οι σύζυγοι όταν διαφωνούν?

Καλησπέρα σας. Ένα άλλο χρήσιμο και ενδιαφέρον θέμα για τους συζύγους και την οικογένεια. Πως πρέπει να λύνουν τα θέματα στο γάμο και τι να κάνουν αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν?

Καταρχήν να πούμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 1387 Αστικού Κώδικα οι σύζυγοι είναι υποχρεωμένοι να συναποφασίζουν για κάθε θέμα του συζυγικού τους βίου και μόνο όταν ο ένας σύζυγος έχει φυσική ή νομική αδυναμία αποφασίζει ο άλλος μόνος του. Η ρύθμιση αυτή του κοινού συζυγικού βίου θα πρέπει να μην εμποδίζει την επαγγελματική και την υπόλοιπη δραστηριότητα του καθενός από αυτούς και να μην παραβιάζει τη σφαίρα της προσωπικότητάς του. Η διάταξη αυτή είναι αναγκαστικού δικαίου και ήρθε να αντικαταστήσει το παλιό ανδροκρατικό αρχηγικό σύστημα με το συντροφικό σύστημα, δηλαδή την απόφαση του άντρα με την απόφαση και των δύο συζύγων στα συζυγικά θέματα με βάση την αρχή της ισονομίας και το πνεύμα της συντροφικότητας.  

Κατά την αρχή της συναπόφασης αποτελεί δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση καθενός συζύγου να συμμετέχει στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων περί των συζυγικών θεμάτων. Η συζυγική ζωή, σύμφωνα με τη διάταξη και το πνεύμα του νομοθέτη, περιλαμβάνει μία ευρύτερη ερμηνεία που σημαίνει, δηλαδή κάθε πρόβλημα το οποίο έχει σχέση με την εν γένει οικογενειακή ζωή και καταλαμβάνει κάθε πρόβλημα της οικογένειας, που σύζυγοι έχουν και καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν από κοινού.  Ο νομοθέτης θέλει και τους δύο συζύγους ισότιμους. 

Το άρθρο 1386 Αστικού Κώδικα το οποίο επίσης είναι αναγκαστικού δικαίου ορίζει ότι ο γάμος παράγει και για τους δύο συζύγους μία αμοιβαία υποχρέωση για συμβίωση, εφόσον η σχετική αξίωση δεν αποτελεί κατάχρηση δικαιώματος. Υποχρέωση για συμβίωση περιλαμβάνει την αμοιβαία υποχρέωση συνοίκησης, αμοιβαίας βοήθειας, περιθάλψεως, εκτελέσεως των συζυγικών καθηκόντων,  αμοιβαίας πίστης και οτιδήποτε άλλο απορρέει από τον γάμο ως συντροφικού θεσμού καθώς και  το δικαίωμα συναπόφασης για συζυγικά/οικογενειακά θέματα.  Οι σύζυγοι βέβαια δεν είναι αρμόδιοι για συναπόφαση για προβλήματα συζυγικής/ οικογενειακής ζωής τα οποία ο νόμος ρυθμίζει απευθείας με διατάξεις αναγκαστικού δικαίου, που ούτως ή άλλως δεσμεύουν τους συζύγους και κατά συνέπεια δεν μπορεί ο ένας ή ο άλλος σύζυγος ή από κοινού να προσπαθήσουν να τους τροποποιήσουν με απόφασή τους. Αυτά τα θέματα που ρυθμίζει έτσι υποχρεωτικά ο νόμος κείνται εκτός του πεδίου λήψεως συναπόφασής τους.

11.11.17

Ποιός έχει δικαίωμα να παραστεί ως πολιτικός ενάγων στην ποινική δίκη?

Δικαίωμα να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων, έχει μόνον όποιος υπέστη άμεση ζημία, από την αποδιδόμενη στον κατηγορούμενο αξιόποινη πράξη, δηλαδή αυτός στον οποίο κατ' άμεσο και αιτιώδη τρόπο επέρχεται η ζημία από το αδίκημα, όχι δε και εκείνος που ζημιώθηκε εμμέσως από την αξιόποινη πράξη (άρθρα 914 και 932 ΑΚ).

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, δεν ευθύνονται αστικώς έναντι των τρίτων ήτοι έναντι εκείνου που ζημιώθηκε αμέσως από τις παράνομες πράξεις ή παραλείψεις τους, που τελέσθηκαν από δόλο ή βαρεία αμέλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και τη διενέργεια συναφών προς αυτό πράξεων ή παραλείψεων τους.(διατάξεις των άρθρων 85 παρ. 1 ΠΔ 611/1977, Β παρ. 1 ΠΔ 23/24-12-1955 και 105 του ΕισΝΑΚ) 

Κατά το άρθρο 64 παρ. 2 ΚΠΔ (όπως προστέθηκε με το άρθρο 3 παρ. 1 του ν. 2145/1993) «με την επιφύλαξη της διατάξεως του άρθρου 89 παρ. 1, όταν από διάταξη νόμου ή υποχρέωση για την αποκατάσταση της ζημίας ή την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης ή της ψυχικής οδύνης, περιορίζεται αποκλειστικά σε τρίτο αστικώς υπεύθυνο, ο, κατά το άρθρο 63, νομιμοποιούμενος σε άσκηση πολιτικής αγωγής μπορεί να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων κατά του κατηγορουμένου προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο. Η σχετική δήλωση μπορεί να γίνει τόσο κατά την προδικασία όσο και στο ακροατήριο, σύμφωνα με το άρθρο 84». 

3.11.17

'Εχεις ακίνητο στην Καβάλα? 'Ελεγξε τώρα μήπως πρέπει να κάνεις ένσταση ή διόρθωση στα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία του

Προσοχή, αν έχετε ιδιοκτησία στο Νομό Καβάλας, ελέγξτε αν περιλαμβάνεται στην ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών Διαγραμμάτων και πινάκων, που ξεκίνησε στις 27/10/2017 για ορισμένους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ. 

Είναι σημαντικό να εξετάσετε ενδελεχώς τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν  με την ανάρτηση αυτή αναφορικά με την ιδιοκτησία σας. Αν πρέπει να γίνει η παραμικρή διόρθωση ή ένσταση είναι σημαντικό να γίνει τώρα για την κατοχύρωση της ιδιοκτησίας σας και προς αποφυγή ταλαιπωριών και εξόδων. Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε αιτήσεις διόρθωσης και ενστάσεις.

Αιτήσεις διόρθωσης και ενστάσεις υποβάλλονται από όποιον έχει έννομο συμφέρον στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης μέσα σε 2 μήνες ή 4 μήνες για κατοίκους εξωτερικού και Ελληνικό Δημόσιο  από την ημερ/νία έναρξης της ανάρτησης (27/10/2017).  Ειδικά για αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι και 13/11/2018. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Πληροφορίες για ποιούς ΟΤΑ αφορά η σχετική ανάρτηση και για τα τηλέφωνα & δ/νσεις, ώρες λειτουργίας Γραφείων κτηματογράφησης θα βρείτε σε απόσπασμα του εντύπου που απέστειλε το Εθνικό Κτηματολόγιο στους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Μπορείτε να κατεβάσετε από ΕΔΩ.

-------- . -------


* Υ.Γ. : Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. 


 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
Ελ. Βενιζέλου 34 - Καβάλα
 Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120, giagkoud@yahoo.com 

26.10.17

Πότε ο εναγόμενος γονέας δικαιούται να προτείνει την ένσταση συνεισφοράς στη διατροφή του ανηλίκου παιδιού του?

 "....Από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 1486 παρ. 2, 1493, 1484 παρ. 2, 1389, 1390 ΑΚ, προκύπτει ότι, όταν ο γονέας ενάγεται για παροχή του συνολικού ποσού της εις χρήμα διατροφής του ανήλικου τέκνου του, προσδιοριζόμενου του ύψους αυτής με βάση τις ανάγκες του δικαιούχου ανηλίκου, δικαιούται να προτείνει για την ολική ή μερική κατάλυση της προς διατροφή υποχρεώσεώς του, ότι υπάρχει και άλλος γονέας, ο οποίος έχει την οικονομική δυνατότητα για διατροφή του κοινού τέκνου του (ένσταση συνεισφοράς), προσδιορίζοντας και αποτιμώντας ταυτοχρόνως και τις οικονομικές δυνάμεις και του άλλου γονέα σε σχέση με τις οικονομικές δυνάμεις τις δικές του, οπότε περιορίζεται ανάλογα και η δική του υποχρέωση διατροφής. 

Η συνεισφορά της μητέρας, που είναι επιφορτισμένη με την ανατροφή και επιβλεψη του τέκνου, συνυπολογίζεται στην υποχρέωσή της προς διατροφή του ανηλίκου (ΑΠ 804/1994, Ελλ.Δνη 37. 98, ΑΠ 1322/1992 Ελλ.Δνη 35. 368, ΑΠ 1155/1987 ΝοΒ 36. 1607, Εφ Θεσ. 2241/2000 Αρμ. 2001. 330, ΕΑ 5017/1999 Ελλ.Δνη 42.461, ΕΑ 4291/1999 ΕλλΔνη 2001, 1368, ΕΑ 1899/1999 Αρχ.Νομ. 52.178, ΕφΑθ 2260/1993 Ελλ.Δνη 35. 40, ΕφΑθ 4784/1993 Ελλ.Δνη 35. 450). 

18.10.17

Τι προβλέπει ο νόμος 4491/2017 για την αναγνώριση και διόρθωση ταυτότητας φύλου

Διαβάστε τα σχετικά επίμαχα άρθρα 1- 7 του νόμου 4491/2017, που αφορούν  την  Νομική αναγνώριση και δόρθωση της ταυτότητας φύλου:

ΝΟΜΟΣ 4491/ΦΕΚ Α/152/13.10.2017

Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και άλλες διατάξεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή: 

Άρθρο 1 - Δικαιώματα του προσώπου με βάση την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά φύλου

ΜΕΡΟΣ Α'

1.     Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του ως στοιχείου της προσωπικότη­τάς του.
2.     Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στο σεβασμό της προ­σωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά φύλου του.

Άρθρο 2 - Ορισμοί

1.     Ως ταυτότητα φύλου νοείται ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που κατα­χωρίστηκε κατά τη γέννησή του με βάση τα βιολογικά του χαρακτηριστικά. Η ταυτότητα φύλου περιλαμβάνει την προσωπική αίσθηση του σώματος, καθώς και την κοινωνική και εξωτερική έκφραση του φύλου, τα οποία αντιστοιχούν στη βούληση του προσώπου. Η προσωπική αίσθηση του σώματος μπορεί να συνδέεται και με αλλα­γές που οφείλονται σε ιατρική αγωγή ή άλλες ιατρικές επεμβάσεις που επιλέχθηκαν ελεύθερα.

2.     Ως χαρακτηριστικά φύλου νοούνται τα χρωμοσωμικά, γονιδιακά και ανατομικά χαρακτηριστικά του προσώπου, τα οποία συμπεριλαμβάνουν πρωτογενή χαρακτηριστικά, όπως τα αναπαραγωγικά όργανα, και δευτερογενή χαρακτηριστικά, όπως η μυϊκή μάζα, η ανάπτυξη μαστών ή τριχοφυΐας. 

16.10.17

Τι προβλέπει ο ποινικός νόμος για την ακάλυπτη επιταγή?

Για την Ακάλυπτη επιταγή την  έννοια, την ποινή και την άσκηση ποινικής δίωξης  προβλέπει το άρθρο 79  του Ν 5960/1933  ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΑΓΗΣ:

"1. Ο εκδίδων  επιταγήν  μη πληρωθείσαν  επί πληρωτού παρ` ω δεν έχει αντίστοιχα  διαθέσιμα  κεφάλαια κατά τον χρόνον της εκδόσεως της επιταγής ή της πληρωμής ταύτης, τιμωρείται διά φυλακίσεως τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματικής ποινής τουλάχιστον δέκα χιλιάδων δραχμών.

 2. Επιβάλλεται  φυλάκισις τουλάχιστον  ενός έτους 
α) εάν ο υπαίτιος μετέρχηται την εν παρ.1 πράξιν  κατ` επάγγελμα  ή κατά συνήθεια ή 
β) εάν αι περιστάσεις  υφ` άς ετελέσθη  η πράξις μαρτυρούν ότι ο υπαίτιος είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνος. Εις τας περιπτώσεις ταύτας το δικαστήριον, διά της αυτής αποφάσεως, διατάσσει την διά του τύπου δημοσίευσιν, επιμελεία του  εισαγγελέως, περιλήψεως της καταδικαστικής  αποφάσεως, της σχετικής δαπάνης περιλαμβανομένης εις τα, κατά το άρθρ.581 του Κώδ. Ποιν. Δικονομίας, έξοδα.

3. Το αξιόποινο της πράξης της παρ.1 εξαλείφεται αν ο υπαίτιος αποζημίωσε πλήρως  τον κομιστή μετά τη νόμιμη εμφάνιση και μη πληρωμή της επιταγής.

4. Η εισαγωγή  εις το ακροατήριον  των κατά  τας διατάξεις του παρόντος διωκομένων πράξεων γίνεται δι` απευθείας  κλήσεως και άνευ προανακρίσεως.

5. Η ποινική δίωξη ασκείται με έγκληση του κομιστή της επιταγής που δεν πληρώθηκε ή του εξ αναγωγής υποχρέου ο οποίος την εξόφλησε και έγινε κομιστής της. Ο εξ αναγωγής υπόχρεος ο οποίος εξόφλησε την επιταγή δικαιούται να λάβει αποζημίωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα για τις αδικοπραξίες (άρθρο 914 επ.).

'Αρθρ. 80 Ν 5960/1933

 Ο εν γνώσει ψευδώς βεβαιών ενόρκως ενώπιον του προέδρου ότι απεστερήθη της επιταγής δι` απωλείας, υπεξαιρέσεως, κλοπής, ληστείας, πειρατείας ή καταστροφής αυτής, τιμωρείται κατά τας περί ψευδορκίας διατάξεις του ποινικού  νόμου."



Σχετική Νομολογία (σε απόσπασμα)

1. "....Κατά τη διάταξη του άρθρου 79 παρ. 1 του ν. 5960/1933 "περί επιταγής", (κατά την αρχική του διατύπωση και πρό της αντικαταστάσεώς του με το άρθρο 1 του ν.δ. 1325/1972) "εκείνος που εκδίδει εν γνώσει επιταγή μη πληρωθείσα επί πληρωτή παρά τω οποίω δεν έχει αντίστοιχα διαθέσιμα κεφάλαια, κατά το χρόνο, της έκδοσης ή της πληρωμής, τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή ή με εκατέρα των ποινών". Η διάταξη αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 ν.δ. 1325/1972 και ορίσθηκε ότι: "εκείνος ο οποίος εκδίδει επιταγή που δεν πληρώθηκε από πληρωτή γιατί δεν είχε διαθέσιμα κεφάλαια κατά το χρόνο εκδόσεως της επιταγής ή της πληρωμής της, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών". Από τη διάταξη αυτή, από την οποία απαλείφθηκε το "εν γνώσει" της προηγούμενης ρυθμίσεως, προκύπτει ότι, το έγκλημα της εκδόσεως ακάλυπτης επιταγής είναι τυπικό και για τη στοιχειοθέτηση του απαιτείται αντικειμενικά μεν, 

14.10.17

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΙΧ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος οι δικηγόροι απέχουν πανελλαδικά από τα καθήκοντά τους, την προσεχή Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017  και Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του εκλεκτού συναδέλφου δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Απόφαση για αποχή των δικηγόρων Καβάλας από δικαστήρια και διαδικαστικές πράξεις τις παραπάνω ημερομηνίες έλαβε επίσης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την στυγερή δολοφονία του δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου. 

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εξαίρετου συναδέλφου  Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και παράλληλα ελπίζουμε να ανακαλυφθούν γρήγορα οι δράστες του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος, που βύθισε σε πένθος ολόκληρο το νομικό κόσμο.

4.10.17

Δικαστική Απόφαση επιμέλειας διατροφής αβάπτιστου παιδιού και συζύγου-μητέρας

   Απόφαση που αναθέτει την επιμέλεια αβάπτιστου τέκνου στη μητέρα του και υποχρεώνει τον σύζυγο σε διατροφή αυτής και του τέκνου μετά από περιορισμό τους αιτήματος διατροφής, συμβιβασμό και αποδοχή της αγωγής από τον σύζυγο - εναγόμενο.

  ΑΠΟΦΑΣΗ  / 2002 ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
              ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (ΔΙΑΤΡΟΦΕΣ)
" ...........

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
 ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ
         Mε την υπό κρίση αγωγή, όπως αυτή παραδεκτά περιορίσθηκε σύμφωνα με τα άρθρα 223 και 295 παρ.2, ΚΠολΔ. διώκεται όπως: 

Α) ανατεθεί στην ενάγουσα η αποκλειστική άσκηση της γονικής μέριμνας για το ανήλικο αβάπτιστο τέκνο της, ηλικίας 21 μηνών, διότι αυτό επιβάλλεται από το αληθινό του συμφέρον, μετά τη διακοπή της έγγαμης συμβίωσης των γονέων του, 

B) να υποχρεωθεί ο εναγόμενος, με απόφαση προσωρινά εκτελεστή, να καταβάλει 

α ) σ αυτήν την ίδια, η οποία από εύλογη αιτία διέκοψε την έγγαμη συμβίωσή της με αυτόν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη αγωγή, για  χρονικό διάστημα δύο (2) ετών από την επίδοση αυτής ( αγωγής ), το ποσό των 50 Ευρώ κάθε μήνα, στο οποίο προσδιορίζεται η διατροφή της, με βάση τις βιοτικές της ανάγκες, όπως αυτές προκύπτουν από τις συνθήκες της οικογενειακής ζωής της, λαμβανομένων υπόψη και των συνθηκών της χωριστής διαβίωσής της, το οποίο και προκύπτει ως διαφορά οφειλομένη σ΄αυτήν λόγω των υπέρτερων oικονομικών δυνάμεων του εναγομένου, μετά τη σύγκριση των οικονομικών δυνάμεων της ιδίας, προς το άθροισμα των δυνάμεων και των δύο, νομιμοτόκως το ποσό αυτό από την καθυστέρηση της πληρωμής κάθε δόσης και μέχρις εξοφλήσεως και 

28.9.17

Αποφάσεις Αρείου Πάγου παραγραφής ποινών βάσει ν.4411/2016

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος σχετικά με τη παραγραφή υφ' όρον ποινών που προβλέπει ο ν.4411/2016 ενημερωτικά παραθέτω τις παρακάτω σχετικές ποινικές αποφάσεις Αρείου Πάγου (αποσπάσματα): 


  • 1397/2016 ΑΠ (απόσπασμα ποινικής απόφασης Αρείου Πάγου σχετικά με το ν.  4411/2016)


"...Από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 9 του Ν.4411/2016, 2 και 14 του Π.Κ. και 568 του ΚΠοινΔ προκύπτει ότι οι στερητικές της ελευθερίας ποινές διαρκείας μέχρι έξι μηνών που έχουν επιβληθεί μέχρι τη δημοσίευση του άνω νόμου (3-8-2016) εφόσον δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες και δεν έχουν μέχρι την ως άνω χρονολογία εκτιθεί παραγράφονται και δεν εκτελούνται, υπό τον όρο ότι ο καταδικασθείς δεν θα τελέσει μέσα σε δύο έτη από τη δημοσίευση του νόμου αυτού νέα από δόλο αξιόποινη πράξη, για την οποία θα καταδικασθεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας ανώτερη των έξι μηνών, ενώ οι μη εκτελεσθείσες κατά την παρ. 1 (του άνω άρθρου) αποφάσεις τίθενται στο αρχείο με πράξη του αρμόδιου Εισαγγελέα ή δημόσιου κατήγορου κατά περίπτωση. Εξαιρούνται των άνω ρυθμίσεων αποφάσεις που αφορούν παραβάσεις των άρθρων 81Α, 235, 236, 237, 242, 256, 258, 259, 358 και 390 Π.Κ. καθώς και των νόμων 927/1979 και 3304/2005. 

Εξάλλου, από τις ίδιες ως άνω διατάξεις σαφώς προκύπτει ότι αυτές, σύμφωνα και με την από το άρθρο 94 παρ. 3 του Π.Κ. καθιερωθείσα αρχή της αυτοτέλειας των ποινών που έχουν συνεπιμετρηθεί στη συνολική ποινή, αναφέρονται στις επί μέρους ποινές, έστω και αν έχουν συνεπιμετρηθεί στη συνολική ποινή...........
Συνεπώς, αφού η ποινή που επιβλήθηκε στον αναιρεσείοντα κατηγορούμενο για κάθε πράξη δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες και δεν έχει καταστεί αμετάκλητη, ούτε προκύπτει ότι έχει εκτιθεί, δεν μπορεί να εκδικαστεί η προκειμένη αίτηση αναιρέσεως με τα σημερινά δεδομένα, γιατί η υπόθεση έπρεπε κατά νόμο να τεθεί στο αρχείο από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, δεδομένου ότι δεν υπάγεται σε κάποια από τις εξαιρέσεις που αναφέρονται παραπάνω και πρέπει η συζήτηση αυτής να κηρυχθεί απαράδεκτη. Διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος τούτου θα προσέκρουε στο άρθρο 2 παρ. 1 του ΠΚ και 470 ΚΠΔ...."

25.9.17

Το διαζυγιο ποσο κοστιζει?

Στο ερώτημα αυτό θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν επιτρέπεται από δικηγόρο η οποιαδήποτε αναφορά δημοσίως σε δικηγορική αμοιβή ή μέθοδο χρέωσης για διεκπεραίωση νομικής υπόθεσης, σύμφωνα με τον Κώδικα δικηγόρων. 

Κατά συνέπεια το μόνο που μπορεί να πει κανείς γενικά είναι ότι το κόστος του διαζυγίου (εν αντιδικία) εξαρτάται από το πότε θα γίνει αμετάκλητη η απόφαση του διαζυγίου. Δηλαδή αν εκδοθεί πχ απόφαση διαζυγίου πρωτοδίκως και δεν ασκηθούν ένδικα μέσα η δαπάνη θα περιοριστεί σε μια δίκη. Αν ασκηθεί έφεση το κόστος ανεβαίνει γιατί η υπόθεση θα εκδικασθεί απο το εφετείο, αν ασκηθεί και αναίρεση θα ανέβει κατα πολύ περισσότερο. 


23.9.17

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4489/2017 - Άρθρο 43 για την αποσυμφόρηση καταστημάτων κράτησης

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4489/2017 - Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις - Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ και άλλες διατάξεις. 

Κατεβάστε ολόκληρο το νόμο 4489/2917  (αρχείο pdf) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Α' 140/21.9.2017) και ισχύει από τη δημοσίευσή του. (απευθείας από Εθνικό Τυπογραφείο http://www.et.gr)

=> Δείτε το Άρθρο 43 Έκτακτα μέτρα για την αποσυμφόρηση των καταστημάτων κράτησης

1. Κρατούμενοι οι οποίοι, κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου, εκτίουν ποινή στερητική τηςελευθερίας απολύονται με διάταξη του εισαγγελέα πλημ-μελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής, υπό τον όροτης ανάκλησης χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεωντων άρθρων 105 και επόμενα του Ποινικού Κώδικα, κατάτις εξής διακρίσεις: α) εάν η ποινή τους έχει διάρκεια μέ-χρι τρία (3) έτη, εφόσον έχουν εκτίσει με οποιονδήποτετρόπο το ένα δέκατο αυτής, β) εάν η ποινή τους έχει δι-άρκεια μεγαλύτερη των τριών (3) και μέχρι πέντε (5) έτη,συμπεριλαμβανομένης της κάθειρξης, καθώς και εάνη ποινή φυλάκισής τους έχει διάρκεια μεγαλύτερη τωνπέντε (5) ετών, εφόσον έχουν εκτίσει με οποιονδήποτετρόπο το ένα πέμπτο αυτής.

21.9.17

Πώς να ζητήσεις διαζύγιο (video)


Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο τρόποι για να ζητήσει κάποιος διαζύγιο. Ο ένας τρόπος ο εύκολος και ο πιο οικονομικός είναι το συναινετικό  διαζύγιο. Ο άλλος τρόπος είναι το διαζύγιο με αντιδικία.   Και με τους δύο τρόπους είναι απαραίτητο από το νόμο να έχετε δικηγόρο.

Το συναινετικό διαζύγιο είναι το διαζύγιο που συνιστάται για τους λόγους που προανέφερα εφόσον οι σύζυγοι έχουν λύσει τα ζητήματα της επιμέλειας, επικοινωνίας και διατροφής των παιδιών. Το διαζύγιο με αντιδικία είναι χρονοβόρο, ψυχοφθόρο και με αρκετά έξοδα και για τις δύο πλευρές. Μια τέτοια δίκη μπορεί να φθάσει μέχρι το Εφετείο  ή ακόμη και τον Άρειο Πάγο σε ακραίες περιπτώσεις.

14.9.17

Σημαντικές απαντήσεις από τον Άρειο Πάγο για την διατροφή συζύγου μετά το διαζύγιο

Με την με αριθ. 868/2004 απόφαση του Αρείου Πάγου δίνονται σημαντικές απαντήσεις στα παρακάτω τέσσερα (4) ουσιώδη ερωτήματα για την διατροφή συζύγου μετά το διαζύγιο. Για να γίνουν κατανοητά παραθέτουμε πιό κάτω σε μορφή ερωταπαντήσεων.

1. Ποιές οι γενικές προυποθέσεις διατροφής μετά το διαζύγιο (άρθ. 1442 ΑΚ.)?  

"...Η αξίωση καταβολής πλήρους ή συμπληρωματικής διατροφής εκ του νόμου, αποσυνδεόμενη από το ζήτημα της υπαιτιότητας, έχει ως γενικές προϋποθέσεις την απορία του δικαιούχου και την ευπορία του υποχρέου (Α.Κ.1487), ζητήματα εκτιμώμενα στην περίπτωση αυτή με γνώμονα την εκ λόγων κοινωνικών επιβαλλόμενη αρχή της επιείκειας που διέπει τη ρύθμιση του θεσμού ( παρ.4). ..." 

Κατά το άρθρο 1443 Α.Κ., οι διατάξεις των άρθρων 1487, 1493, 1494 και 1498 εφαρμόζονται αναλόγως και για το δικαίωμα διατροφής μετά το διαζύγιο. 


2. Πότε πρέπει να συντρέχουν οι απαιτούμενες προυποθέσεις για διατροφή μετά το διαζύγιο?

 "...Ειδικότερα, η μεν προϋπόθεση της αδυναμίας του δικαιούχου προς εξασφάλιση της διατροφής του από τα εισοδήματά του ή την περιουσία του ( η απορία του) πρέπει να συντρέχει το χρόνο της πρώτης συζητήσεως της αγωγής διατροφής, ενώ οι πρόσθετες προϋποθέσεις αφενός της λόγω ηλικίας ή υγείας αδυναμίας του δικαιούχου για έναρξη ή συνέχιση της ασκήσεως επαγγέλματος ( 1442 αριθ.1), αφετέρου της επιβαλλόμενης εκ λόγων επιείκειας σε κάθε περίπτωση επιδικάσεως διατροφής ( 1442 αριθ.4), πρέπει να συντρέχουν το χρόνο εκδόσεως του διαζυγίου. .."

4.9.17

Πραγματική υπόθεσή μου σε Επιμέλεια, διατροφή ανηλίκων, επικοινωνία - Αντίθετες αγωγές

Συνεκδίκαση αγωγών για επιμέλεια, διατροφή ανηλίκων τέκνων και επικοινωνία με τον πατέρα.  
Στην Υπόθεση αυτή παραστάθηκα για την ενάγουσα και υπερασπίστηκα  επιτυχώς τα δίκαιά της. Παρακάτω αυτούσια ολόκληρη η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας (για ευνόητους λόγους αφαιρεθησαν τα ονόματα κλπ ).
ΑΠΟΦΑΣΗ ....../2010
Αριθμός κατάθεσης α'αγωγής ../10-9-2009 .
Αριθμός κατάθεσης β' αγωγής ..../14-9-2009
ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τη Δικαστή ........, Πρωτοδίκη, που ορίσθηκε από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών του Πρωτοδικείου Καβάλας, και από τη Γραμματέα .................
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ δημόσια στο ακροατήριο του στις 9 Φεβρουαρίου 2010, για να δικάσει τις υπ' αριθμ. Κατάθεσης ......../10-9-2009 και ......../14-9-2009 αγωγές:
Α) υπ' αριθμ. Κατάθεσης ........./10-9-2009 αγωγή
ΕΝΑΓΟΥΣΑ: A A του A, κάτοικος .........., η οποία ενεργεί ατομικά και ως ασκούσα προσωρινά την επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων της ΦΦ και ΧΧ, που παραστάθηκε μετά του πληρεξουσίου της δικηγόρου Γεωργίου Παγκουδάκη, ο οποίος κατέθεσε προτάσεις.
ΕΝΑΓΟΜΕΝΟΣ: ΒΒ του Β, κάτοικος Καβάλας, που παραστάθηκε μετά της πληρεξούσιας του δικηγόρου ..........., η οποία κατέθεσε προτάσεις.
Β) υπ' αριθμ. Κατάθεσης ...../14-9-2009 αγωγή
ΕΝΑΓΩΝ: Β Β του Β, κάτοικος Καβάλας, που παραστάθηκε μετά της πληρεξούσιας του δικηγόρου ............., η οποία κατέθεσε προτάσεις.
ΕΝΑΓΟΜΕΝΗ: Α Α του Α, κάτοικος ....... και προσωρινά διαμένουσας στο ........., για τον εαυτό της και ως ασκούσα προσωρινά την επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων της ΦΦ και ΧΧ που δεν παραστάθηκε.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ της υπόθεσης οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των παρισταμένων διαδίκων ανέπτυξαν προφορικά τους ισχυρισμούς τους καιζήτησαν να γίνουν δεκτά όσα αναφέρονται στα πρακτικά και στις έγγραφες προτάσεις που κατέθεσαν.
ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

21.8.17

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζεις σε ποιόν δικηγόρο θα πρέπει να αναθέσεις την υπόθεσή σου?

Ας ξεκινήσω με μια προσωπική διαπίστωση: Όλοι οι δικηγόροι δεν είναι το ίδιο, ούτε παρέχουν ίδιας αξίας υπηρεσίες στους εντολείς τους. Τώρα στην εποχή της κρίσης που βιώνουμε αυτό γίνεται ολοφάνερο. Ο κόσμος γίνεται πιο επιλεκτικός και θέλει να συνεργαστεί με πραγματικούς επαγγελματίες. Να μοιραστώ  λοιπόν μερικές σκέψεις μαζί σας από την πολύχρονη εμπειρία μου στη μαχόμενη δικηγορία.

Ο δικηγόρος πριν από όλα είναι άνθρωπος και μετά επιστήμονας. Η προσωπικότητα και το ήθος του δικηγόρου επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνο την σχέση που έχει με τον εντολέα του, αλλά και την ίδια την ποιότητα της υπηρεσίας, που παρέχει σε αυτόν.  Αν υπάρχει ανθρωπιά και υπευθυνότητα στο πρόσωπο του δικηγόρου, αυτά τα στοιχεία θα επηρεάσουν σημαντικά την επιτυχία της υπόθεσης, διότι σίγουρα ο δικηγόρος θα δείξει την επιμέλεια που απαιτείται και θα ενδιαφερθεί προσωπικά για την υπόθεση του εντολέα - πελάτη του. Δεν θα πει  καμιά φορά  "δεν βαριέσαι.." ή "ποιος θα το δει αυτό..¨".  

11.8.17

Είναι έγκυρος ο γάμος μεταξύ πρώτων εξαδέλφων?

Όχι είναι άκυρος (απόλυτα αθεράπευτα) ο μεταξύ πρώτων εξαδέλφων γάμος, διότι υπάρχει το κώλυμα  της εξ αίματος συγγένειας (άρθ. 1372 παρ. 1 εδ. 1 Αστικού Κώδικα - Α.Κ..).  Πρόκειται για συγγενείς εξ αίματος σε πλάγια γραμμή  τέταρτου βαθμού (δύο γεννήσεις για καθένας τους μέχρι του κοινού προγόνου τους - παππού). Το άρθρο  1356 Αστικού Κώδικα θέτει απαγόρευση και κώλυμα γάμου σε συγγενείς εξ αίματος ορίζοντας ότι: " Εμποδίζεται ο γάμος με συγγενείς εξ αίματος σε ευθεία γραμμή απεριόριστα και σε πλάγια γραμμή ως και τον τέταρτο βαθμό".   Οι λόγοι που ο νομοθέτης εμποδίζει το γάμο εδώ είναι κυρίως γενικές αντιλήψεις ηθικής φύσης, εκτιμήσεις βιολογικής φύσης, κίνδυνος να υπάρξει σύγχυση στη συγγένεια. 

1.8.17

Μάθε όλη την αλήθεια για την ακούσια νοσηλεία

Σήμερα θα σας ενημερώσουμε για την ακούσια νοσηλεία που αποτελεί κρατική παρέμβαση με αποκλειστικό σκοπό την προστασία διαταραγμένων ψυχικά προσώπων με υποβολή σε θεραπεία σε κατάλληλη μονάδα ψυχικής υγείας χωρις τη θέλησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 1687 Α.Κ. και σχετικές διατάξεις ν. 2071/1992.

Στο κεφάλαιο 16  Αστικού Κώδικα περί δικαστικής συμπαράστασης περιλαμβάνεται και η ακούσια νοσηλεία, δηλαδή ένας θεσμός που αλληλοσυμπληρώνεται με το θεσμό της δικαστικής συμπαράστασης. Πρακτικά μπορεί να προηγείται η ακούσια νοσηλεία και να έπεται η δικαστική συμπαράσταση.

Σύμφωνα με το άρθρο 95 παρ. 1 Ν. 2071/1992 ακούσια νοσηλεία είναι η χωρίς τη συγκατάθεση του ασθενή εισαγωγή και παραμονή του για θεραπεία σε κατάλληλη μονάδα ψυχικής υγείας. 

Περαιτέρω, κατά τη δεύτερη παράγραφο του ίδιου άρθρου ορίζεται ότι προϋποθέσεις για την ακούσια νοσηλεία είναι

 Ι) α) ο ασθενής να πάσχει από ψυχική διαταραχή, β) να μην είναι ικανός να κρίνει για το συμφέρον της υγείας του και γ) η έλλειψη νοσηλείας να έχει ως συνέπεια είτε να αποκλεισθεί η θεραπεία του είτε να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του ή 

ΙΙ) η νοσηλεία του ασθενή που πάσχει από ψυχική διαταραχή να είναι απαραίτητη για να αποτραπούν πράξεις βίας κατά του ίδιου ή τρίτου. Η διαδικασία λήψης του προαναφερόμενου μέτρου μπορεί να ξεκινήσει είτε με αίτηση του συζύγου ή συγγενή σε ευθεία γραμμή απεριόριστα ή συγγενή εκ πλαγίου μέχρι και τον δεύτερο βαθμό ή όποιου έχει την επιμέλεια ή του επιτρόπου του ασθενούς είτε και αυτεπαγγέλτως από τον εισαγγελέα του τόπου κατοικίας ή διαμονής του (άρθρο 96 παρ. 1 Ν. 2071/1992). 

19.7.17

Πότε είναι απολύτως άκυρη η παράσταση πολιτικής αγωγής στο ποινικό δικαστήριο κατ΄άρθρο 66 παρ. 1 ΚΠΔ?


  "....Κατά το αρ. 171 παρ. 2 ΚΠΔ απόλυτη ακυρότητα που λαμβάνεται και αυτεπαγγέλτως υπόψη από το δικαστήριο σε κάθε στάδιο της διαδικασίας προκαλείται και αν ο πολιτικώς ενάγων παρέστη παράνομα στη διαδικασία του ακροατηρίου. 

Εξ άλλου, κατά το αρθρ. 68 παρ. 2 ΚΠΔ «Κατ' εξαίρεση, εκείνος που κατά τον αστικό κώδικα δικαιούται χρηματική ικανοποίηση εξαιτίας ηθικής βλάβης ή ψυχικής οδύνης μπορεί να υποβάλλει την απαίτηση του στο ποινικό δικαστήριο, ωσότου αρχίσει η αποδεικτική διαδικασία, χωρίς έγγραφη προδικασία» και κατά το αρθρ. 66 παρ. 1 του ίδιου Κώδικα «Η πολιτική αγωγή που έχει ασκηθεί σε πολιτικό δικαστήριο μπορεί να εισαχθεί στο ποινικό δικαστήριο, αν δεν εκδόθηκε οριστική απόφαση με την πολιτική διαδικασία». 

6.7.17

Υπάρχει επείγον σε προσβολή προσωπικότητας για λήψη ασφαλιστικών μέτρων?

"....Από το συνδυασμο των διαταξεων των άρθρων 682 παρ. 1και 690 παρ1 ΚΠολΔ προκυπτει πως το δικαστηριο προκειμενου να διαταξει τη ληψη ασφαλιστικου μετρου πρεπει προηγουμενως να πιθανολογησει  πως 

1) η προσβαλλομενη ως ασφαλιστεα αξιωση εχει γεννηθει ,δηλ υφιστανται όλα τα κατά την οικεια διαταξη νομου ,που είναι στην IN CONCRETO περιπτωση εφαρμοστεα,δικαιοπαραγωγικα γεγονοτα της και 

2) υπαρχει επειγουσα περιπτωση ή επικειμενος κινδυνος. 

Προκειται για δυο εννοιες που προφανως δεν είναι ταυτοσημες , διοτι διαφορετικα δεν θα ειχαν θεση και οι δυο στο κειμενο του νομου ..Επειγουσα περιπτωση είναι η υπαρξη επειγουσας αναγκης να ενεργοποιηθει προσωρινα η εννομη  σχεση (εννομη συνέπεια ) που αποτελει την κυρια διαφορά . Με την εννοια αυτή επειγουσα περιπτωση νοειται όταν ζητειται η προσωρινη επιδικαση απαιτησης (728 επ ΚΠΟλΔ) καθως και η προσωρινη ρυθμιση καταστασης (731 επ ΚΠολΔ).

26.6.17

Πότε γίνεται αποποίηση κληρονομιάς για τον ανήλικο κληρονόμο?

Θα πρέπει να γίνει σαφές  ότι η προθεσμία αποποίησης κληρονομίας τρέχει και κατά ανηλίκου, οπότε αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, ο ανήλικος καθίσταται κληρονόμος.

Οι γονείς του ανηλίκου τέκνου τους έχοντας από κοινού τη γονική μέριμνα του ανήλικου τέκνου τους, θα πρέπει εμπρόθεσμα να ζητήσουν από το αρμόδιο δικαστήριο -κατά την διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας- να τους χορηγηθεί δικαστική άδεια να αποποιηθούν για λογαριασμό του ανηλίκου τέκνου τους την κληρονομιά που του επάγεται εκ του νόμου ως εξ απογραφής κληρονόμου, ΔΙΟΤΙ:

1. στερείται παντελώς ενεργητικού, ενώ αντιθέτως έχει αυξημένο παθητικό και ως εκ τούτου, 

2. η αποδοχή της, ακόμα και με το ευεργέτημα της απογραφής  καθίσταται άσκοπη και μη συνάδουσα προς το συμφέρον του ανήλικου τέκνου τους και 

3. κατά συνέπεια υφίσταται προφανής ωφέλεια στο πρόσωπο του ανηλίκου για την αποποίηση της κληρονομιάς.

18.6.17

Πως αποφάσισε για τη διατροφή της συζύγου εν διαστάσει το Μον.Πρωτοδικείο Καβάλας?

Απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας σχετικά με διατροφή της συζύγου εν διαστάσει, όπου στην εν λόγω δίκη ο εναγόμενος παραστάθηκε μετ΄ εμού ως πληρεξούσιου δικηγόρου του.

"...Όμως ο εναγόμενος θα πρέπει να καταβάλει ως διατροφή μόνο το ποσό των 100,00 ΕΥΡΩ μηνιαία για χρονικό διάστημα δύο ετών, από την επίδοση της αγωγής, εκτός εάν ..στο μεταξύ η λύση του γάμου καταστεί αμετάκλητη, οπότε η παρούσα απόφαση θα αποβάλει την ισχύ της, ενώ για το υπόλοιπο θα πρέπει η ενάγουσα να αποταθεί προς συμπλήρωση του στα τέκνα της, τα οποία είναι ενήλικα και εργάζονται και μπορούν να της το παράσχουν είτε με τη μορφή οικονομικής βοήθειας, είτε με το να της παραχωρήσουν στέγη και τροφή στις οικίες τους, κατά ουσιαστική παραδοχή της ένστασης παραπομπής που προέβαλε ο εναγόμενος...."



                  Αριθμός απόφασης:....50/2006     

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
 ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ                                           
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ   από   το   Δικαστή   ......... Πρωτοδίκη, τον οποίο όρισε ο Πρόεδρος Πρωτοδικών και από τη Γραμματέα ..............
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ δημόσια στο ακροατήριο του, στην Καβάλα, την ... ....... 2006 για να δικάσει την ακόλουθη υπόθεση, μεταξύ:
 ΤΗΣ ΕΝΑΓΟΥΣΑΣ: ΧΧΧΧ .του ........, κατοίκου Καβάλας, η οποία εκπροσωπήθηκε στο Δικαστήριο από τον πληρεξούσιο Δικηγόρο της ..................-
ΤΟΥ ΕΝΑΓΟΜΕΝΟΥ: ΨΨΨΨ του ......., κατοίκου Καβάλας, ο οποίος παραστάθηκε στο Δικαστήριο με τον πληρεξούσιο Δικηγόρο του Γεώργιο Γιαγκουδάκη.-
Η ενάγουσα άσκησε ενώπιον αυτού του Δικαστηρίου την από .......2005 (αριθ. Καταθ. ......./........-2005) αγωγή.
Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι των διαδίκων, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης ανέπτυξαν προφορικά τους ισχυρισμούς τους και αναφέρθηκαν στις έγγραφες προτάσεις που κατέθεσαν.-

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 1389, 1390 και 1391 του Α.Κ. (όπως έχουν μετά τον ν. 1329/1983) συνάγεται ότι οι σύζυγοι έχουν υποχρέωση να συνεισφέρουν από κοινού, ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του, για την αντιμετώπιση των αναγκών της οικογένειας. Στην υποχρέωση αυτή, το μέτρο της οποίας προσδιορίζεται ανάλογα με τις συνθήκες της οικογενειακής ζωής, περιλαμβάνονται ειδικότερα, η αμοιβαία υποχρέωση των συζύγων για διατροφή τους, η κοινή υποχρέωση αυτών για διατροφή των τέκνων τους και γενικά η υποχρέωση για συμβολή στη λειτουργία του κοινού οίκου. Η συνεισφορά αυτή των συζύγων γίνεται με την προσωπική τους εργασία, τα εισοδήματα και την περιουσία τους. Όταν διακοπεί η έγγαμη συμβίωση, οπότε δεν υπάρχει κοινός οίκος και οικογενειακές ανάγκες, παύει μεν η υποχρέωση συνεισφοράς διότι δεν είναι νοητή, αλλά ο σύζυγος που διέκοψε την έγγαμη συμβίωση από εύλογη αιτία ή  εγκαταλείφθηκε από τον άλλο δικαιούται να απαιτήσει από τον άλλο σύζυγο διατροφή σε χρήμα, προκαταβαλλόμενη κάθε μήνα, με τις ίδιες προϋποθέσεις που δικαιούνταν κατά τη διάρκεια της συμβίωσης, με τη διαφορά ότι ενώ όταν υπάρχει συμβίωση οι υποχρεώσεις συνεισφοράς δεν συμψηφίζονται, αλλά εκπληρώνονται αθροιστικά, όταν διακοπεί η συμβίωση χωρεί ένα είδος συμψηφισμού των αμοιβαίων υποχρεώσεων για διατροφή, με την έννοια ότι δικαιούχος τελικά είναι μόνο ο σύζυγος ο οποίος υπό τους όρους της έγγαμης συμβίωσης οφείλει τη μικρότερη συνεισφορά και στον οποίο, εφόσον διέκοψε την έγγαμη συμβίωση για εύλογη αιτία ή εγκαταλείφθηκε από τον άλλο σύζυγο, οφείλεται ως διατροφή (σε χρήμα) η διαφορά μεταξύ της μεγαλύτερης συνεισφοράς του άλλου και της δικής του μικρότερης συνεισφοράς (βλ. Ματθία, Η συμβολή των συζύγων στις οικογενειακές ανάγκες και η αξίωση διατροφής, ΝοΒ 31 σελ. 1484 - ΑΠ 613/1999 Ελ.Δικ. 41,71 - ΑΠ 804/1992 Ελ.Δικ. 35,108 - Α.Π. 1714/1984 Ελ.Δικ. 26, 431 - Εφ.ΑΘ. 6588/1998 Ελ.Δικ. 28,151). 


15.6.17

2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Για διαζύγια με στοιχεία αλλοδαπότητας, εφαρμόζονται οι             παρακάτω σημαντικοί κανονισμοί:



2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ - Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Καβάλα


Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 2201/2003 του Συμβουλίου, της 27ης Νοεμβρίου 2003, για τη διεθνή δικαιοδοσία και την αναγνώριση και εκτέλεση αποφάσεων σε γαμικές διαφορές και διαφορές γονικής μέριμνας ο οποίος καταργεί τον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1347/2000. (ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΙΙα) | Εφαρμόζεται στην Ελλάδα από 1/3/2005.



ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1259/2010 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20ής Δεκεμβρίου 2010 για τη θέσπιση ενισχυμένης συνεργασίας στον τομέα του δικαίου που είναι εφαρμοστέο στο διαζύγιο και τον δικαστικό χωρισμό.  (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΡΩΜΗ ΙΙΙ) | Εφαρμόζεται στην Ελλάδα από 29/7/2015.

--- . ---

* Υ.Γ. : Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. - Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα,  Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120, giagkoud@yahoo.com 

8.6.17

Χρειάζεσαι δικηγόρο επειγόντως όταν...

Είναι μεγάλο ρίσκο να έχεις άγνοια κρίσιμων καταστάσεων που σε αφορούν.

Χρειάζεσαι δικηγόρο επειγόντως όταν:

1. σε  επιδίδουν δικαστικό έγγραφο
2.  καταπατούν τα δικαιώματά σου
3.  σε καλούν να εμφανιστείς σε δικαστήριο
4.  σε συλλαμβάνουν
5. είσαι κατηγορούμενος
6.  κινδυνεύει η περιουσία σου

7.6.17

Εισήγηση σε διαβούλευση νομοσχεδίου για συναινετικό διαζύγιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ 
με τίτλο «Μέτρα Θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και λοιπές διατάξεις»  και ειδικά για το συναινετικό διαζύγιο  και το αδίκημα παραβίασης υποχρέωσης διατροφής/επικοινωνίας.  Τα σχετικά άρθρα και το σχόλιο/εισήγησής  μου επ΄αυτών έχουν ως εξής:


ΕΙΣΗΓΗΣΗ/ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
στο Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σχετικά με τα άρθρα 22 (συναινετικό διαζύγιο) και 28 (τροποποίηση άρθρου 358 ΠΚ.) έχω να παρατηρήσω τα εξής:

"Δεν καθορίζεται ρητώς στο άρθρο 22 αν μπορούν οι σύζυγοι που θέλουν να χωρίσουν με συναινετικό διαζύγιο να έχουν κοινό πληρεξούσιο δικηγόρο (αυτό απαλλάσσει από πρόσθετα έξοδα) . Η παρουσία δικηγόρων τους (ή κοινού δικηγόρου όπως προτείνω) κατά την υπογραφή της συμφωνίας λύσης γάμου σωστά ορίζεται ενόψει της σοβαρότητας της και είναι αποδεκτή. Το ίδιο και η υποχρεωτικότητα ρύθμισης για δύο έτη όσον αφορά την επιμέλεια και επικοινωνία των τέκνων όχι όμως όσον αφορά την διατροφή τους, διότι έτσι με αυτόν τον τρόπο αν δεν υπάρχει για οποιοδήποτε λόγο συμφωνία για την διατροφή των παιδιών μπορεί να συντηρείται ένας γάμος ουσιαστικά νεκρός και οι σύζυγοι να οδηγούνται στην λύση του με εν αντιδικία διαζύγιο ή με διαζύγιο λόγω διετούς διάστασης το οποίο μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια και να κρατά «όμηρους¨ σε ένα γάμο συζύγους που θέλουν να χωρίσουν άμεσα και μετέπειτα να καθορίσουν δικαστικώς τα θέματα διατροφής των ανήλικων παιδιών τους με ασφαλιστικά μέτρα και άσκηση αγωγής διατροφής.

 Η σύνταξη πράξης βεβαίωσης λύσης γάμου από συμβολαιογράφο, επικύρωσης συμφωνιών συζύγων κλπ δεν με βρίσκει σύμφωνο, διότι τα πράγματα γίνονται ακόμη πιό σύνθετα και προστίθεται ένα επιπλέον κόστος στους συζύγους που θέλουν να χωρίσουν συναινετικά, αυτό του συμβολαιογράφου. Θα μπορούσε αυτό να γίνει από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών, αφού όλα τα χαρτιά θα είχαν ετοιμαστεί από τον ένα κοινό δικηγόρο ή τους δύο δικηγόρους των συζύγων. Άλλωστε στην πράξη αυτό εφαρμόζεται και με τις διαταγές πληρωμής ή διαταγές απόδοσης μισθίου. Έτσι θα υπήρχε και μιά επιβεβλημένη εξασφάλιση για έλεγχο του νομίμου των συμφωνιών των συζύγων από δικαστική αρχή προς αποτροπή αυθαιρεσιών, όπως και για την περίπτωση παράτασής τους πέραν της διετίας. 

Οι συμβολαιογράφοι ως γνωστόν ασχολούνται επι το πλείστον με δικαιοπραξίες ακινήτων και κατά την γνώμη μου δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την δικαστική κρίση (λύση γάμου και επικύρωση σχετικών συμφωνιών) επί θεμάτων εξειδικευμένων, όπως του οικογενειακού δικαίου. 

Σχετικά με την παρ. 2 άρθρου 358 Π.Κ. για την παράβαση συμφωνίας επικοινωνίας ανηλίκων τέκνων είναι προς την σωστή κατεύθυνση, διότι θα πρέπει να υπέχει ποινική ευθύνη ο γονέας που για οποιονδήποτε λόγο δεν συμμορφώνεται στη σχετική συμφωνία συζύγων περί επικοινωνίας τέκνων, μιας και στη πράξη αστικά είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο και κοστοβόρο να δικαιωθεί ο έχων αξίωση επικοινωνίας από κακόβουλο γονέα που δεν συμμορφώνεται με δικαστική απόφαση.

Η έκδοση συναινετικού διαζυγίου από συμβολαιογράφο δεν θα είναι σύμφωνη με τα άρθρα 26 § 3, 94 § 1,2 και 96 § 1 του Συντάγματος καθώς και με τα άρθρα 1§ 1, 2 § 1, 3 § 1, 4, 21 § 1 του Κανονισμού 2201/2003 που αναφέρονται οι όροι «δικαστήριο» και «απόφαση»."

6.6.17

Με ποιές προϋποθέσεις η παραχώρηση χρήσης οικογενειακής στέγης σε διάσταση συζύγων?

"...Κατά τη διάταξη του άρθρου 1393 εδ. α΄ του ΑΚ, σε περίπτωση διακοπής της συμβίωσης, το δικαστήριο μπορεί, εφόσον το επιβάλλουν λόγοι επιείκειας, ενόψει των ειδικών συνθηκών του καθενός από τους συζύγους και του συμφέροντος των τέκνων, να παραχωρήσει στον ένα σύζυγο την αποκλειστική χρήση ολόκληρου ή τμήματος του ακινήτου που χρησιμεύει για κύρια διαμονή των ίδιων (οικογενειακή στέγη), ανεξάρτητα από το ποιος από αυτούς είναι κύριος ή έχει απέναντι στον κύριο το δικαίωμα της χρήσης του. 

Από την παραπάνω διάταξη προκύπτει ότι το δικαστήριο, μέσα στην εξουσία του να προστατεύσει την οικογένεια σε περίπτωση διακοπής της έγγαμης συμβίωσης, έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει την αποκλειστική χρήση ολοκλήρου ή τμήματος του ακινήτου που χρησιμεύει ως οικογενειακή στέγη στον ένα από του συζύγους. Η εν λόγω παραχώρηση γίνεται με βάση τις ειδικές συνθήκες του καθενός συζύγου, το συμφέρον των τέκνων και τις αρχές της επιείκιας, οι οποίες είναι δυνατόν να επιβάλλουν κατά περίπτωση η παραχώρηση αυτή να γίνεται με αντάλλαγμα ή χωρίς αντάλλαγμα, το οποίο είναι δυνατό να υπολογισθεί ή και να μην υπολογισθεί κατά τον καθορισμό της διατροφής, που οφείλει ο υπόχρεος και κύριος της παραχωρούμενης οικογενειακής στέγης στον άλλο σύζυγο ή στα τέκνα του. 

22.5.17

Συνταγή "πολιτισμένου" χωρισμού - διαζυγίου.

Κανείς δεν θέλει να βιώσει ένα χωρισμό και ένα διαζύγιο. Είναι από τα χειρότερα σενάρια σε ένα γάμο και μιά από τις πιό ψυχοφθόρες διαδικασίες και στρεσογόνες καταστάσεις στη ζωή του ανθρώπου. Αν όμως δεν μπορεί να γίνει αλλιώς διότι εκτιμάτε ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, το διαζύγιο δεν μπορεί να αποφευχθεί. 

Ποια είναι άραγε η συνταγή στις περιπτώσεις αυτές, δηλαδή για ένα διαζύγιο και ένα "πολιτισμένο" χωρισμό με τις λιγότερες επιπτώσεις?  Ξεχώρισα, κατά τη γνώμη μου, κυρίως τέσσερα (4) σημεία και σας τα έγραψα στο παρακάτω infographic:

19.5.17

Διαφέρει η διατροφή του συζύγου εν διαστάσει και η διατροφή του μετά το διαζύγιο?

Η αξίωση διατροφής του συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και κατά την διάσταση είναι εντελώς διαφορετική από την αξίωση διατροφής του μετά το διαζύγιο.

Η πρώτη προϋποθέτει  ύπαρξη γάμου και η αναγνώρισή της είναι ο κανόνας, ενώ η αναγνώριση της δεύτερης  (μετά το διαζύγιο) αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. 

Η αξίωση διατροφής μετά το διαζύγιο προϋποθέτει προϋπάρχοντα γάμο και αμετάκλητη  λύση του γάμου, δηλαδή διαζύγιο. Δηλαδή, οι δύο αξιώσεις διατροφής στηρίζονται σε διαφορετική νομική βάση και διέπονται από εντελώς διαφορετικές διατάξεις. 

12.5.17

Τι ισχύει για την προσωρινή επιδίκαση απαίτησης σε τροχαίο ατύχημα?

" ......Eπί σωματικής αναπηρίας, για τη θεμελίωση του δικαιώματος αποζημιώσεως εντός του πλαισίου των διατάξεων των άρθρων 914 και 929 AK, κρίσιμο και αποφασιστικό είναι, ποια οικονομικά αποτελέσματα επέφερε στον παθόντα η βλάβη του σώματος ή της υγείας του. H σωματική αναπηρία ενός προσώπου, που είναι συνέπεια κάποιας αδικοπραξίας, τότε μόνο προκαλεί ζημία στον παθόντα, η οποία έγκειται στην αποστέρηση μελλοντικών εισοδημάτων, όταν αποδεικνύεται στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι το παθόν πρόσωπο, εξ αιτίας της αναπηρίας του και μάλιστα ανεξαρτήτως του ποσοστού αυτής που προσδιορίζεται ιατρικώς, περιέρχεται σε αδυναμία να μετέλθει την επαγγελματική δραστηριότητα την οποία ασκούσε προηγουμένως (EA 331/1993 EπΣυγκΔ 1994. 386, EA 186/1993 EπΣυγκΔ 1994. 378, EA 1291/1993 EπΣυγκΔ 1993. 255). 

Iδιαίτερη αντιμετώπιση έχουν οι περιπτώσεις εκείνες στις οποίες ορισμένη επαγγελματική δραστηριότητα επιτρέπεται κατά το νόμο να ασκηθεί μόνο μετά από χορήγηση αδείας της αρχής (συνήθως διοικητικής), η οποία ερευνά τη συνδρομή της τηρήσεως ορισμένων διατυπώσεων (AΠ 1845/1986 EEN 1987. 665, EA 8951/1989 EπΣυγκΔ 1994. 300, EA 9825/1995 EλλΔνη 38. 1871, EφΠειρ 438/1982 NοB 30. 1098, KPHTIKOΣ Aποζημίωση από τροχαία αυτοκινητικά ατυχήματα Έκδοση 1992 αριθμ. 43, 44 και 283). Tέτοια είναι η περίπτωση του πωλητή λαϊκών αγορών (EA 4340/1983 EπΣυγκΔ 11. 441), αλλά και η περίπτωση του εκμεταλλευομένου κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη λειτουργία του οποίου απαιτείται άδεια της αρχής (βλ. την Α1β/8577/83 υγειονομική διάταξη σε συνδυασμό προς α.ν. 2520/1940). 

8.5.17

Περιοριστικοί όροι και προσωρινή κράτηση σύμφωνα με το άρθρο 281 Κ.Π.Δ όπως ισχύει σήμερα.

 Προσωρινή κράτηση και περιοριστικοί όροι   
                 
Το 'Αρθρο 282 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας 
(υπό την μορφή ερωταπαντήσεων)

-Πότε είναι δυνατό να διαταχθούν περιοριστικοί όροι?  (παρ. 1)

  1. `Οσο διαρκεί η προδικασία, αν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου για κακούργημα ή πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, είναι δυνατό να διαταχθούν περιοριστικοί όροι, εφόσον αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την επίτευξη των αναφερόμενων στο άρθρο 296 σκοπών.

-Ποιοί είναι οι περιοριστικοί όροι? Σε περίπτωση ανηλίκων ποιοί όροι μπορεί να διατάσσονται?   (παρ. 2)


  2. Περιοριστικοί όροι είναι ιδίως η παροχή εγγύησης, η υποχρέωση του κατηγορουμένου να εμφανίζεται κατά διαστήματα στον ανακριτή ή σε άλλη αρχή, η απαγόρευση να μεταβαίνει ή να διαμένει σε ορισμένο τόπο ή στο εξωτερικό, η απαγόρευση να συναναστρέφεται ή να συναντάται με ορισμέναπρόσωπα «και ο κατ` οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση».

«Για τους ανηλίκους ως περιοριστικοί όροι είναι δυνατόν να διατάσσονται ένα ή περισσότερα από τα αναμορφωτικά μέτρα που προβλέπονται στις περιπτώσεις α` έως ια` του άρθρου 122 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων αυτών είναι δυνατή η αντικατάστασή τους με το μέτρο της περίπτωσης ιβ` της παρ. 1 του άρθρου 122 του Ποινικού Κώδικα.»

28.4.17

Πότε καταστρέφονται τα δελτία ποινικού μητρώου - άρθρο 578 Κ.Π.Δ

  •  Σύμφωνα με την παρακάτω διάταξη του άρθρου 578 Κώδικα Ποινικής δικονομίας επέρχεται καταστροφή των δελτίων ποινικού μητρώου αποκλειστικά στις ακόλουθες περιπτώσεις: 


"Αρθρο 578. Καταστροφή δελτίων ποινικού μητρώου 

1. Τα δελτία ποινικού μητρώου παύουν να ισχύουν και αποκλείεται η χρησιμοποίησή τους για οποιοδήποτε σκοπό στις ακολουθες μόνο περιπτώσεις:

 α) όταν το πρόσωπο το οποίο αφορά η εγγραφή πεθάνει ή συμπληρώσει το 8Οό έτος της ηλικίας του.

 ( «β) Στις περιπτώσεις δελτίων που αφορούν περιορισμό σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων, όταν ο ανήλικος συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας του.»)
* Η περίπτωση β΄,η οποία είχε αντικατασταθεί ως άνω με το άρθρο 9 παρ.11 Ν.4322/2015,ΦΕΚ Α 42/27.4.2015, έχει καταργηθεί με το άρθρο 36 Ν.4356/2015,ΦΕΚ Α 181/24.12.2015. "

γ) Οταν η απόφαση,για την οποία έχει συνταχθεί δελτίο ποινικού μητρώου, ακυρωθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή η πράξη αμνηστευθεί ή απονεμηθεί χάρη με ολική άρση των συνεπειών κατ` άρθρο 47 παρ. 2 του Συντάγματος ή με ρητή διάταξη μεταγενέστερου νόμου, η πράξη παύει να είναι αξιόποινη". 

δ) Αν με την καταδικαστική απόφαση για την οποία έχει συνταχθεί δελτίο ποινικού μητρώου χορηγήθηκε αναστολή εκτέλεσης της ποινής, σύμφωνα με το άρθρο 99 του ποινικού κώδικα, μετά την πάροδο πέντε ετών από τη λήξη του χρονικού διαστήματος της αναστολής, εφ όσον η αναστολή δεν έχει αρθεί ή ανακληθεί. 

ε) Αν το δελτίο έχει συνταχθεί μετά από απόφαση που επιβάλλει σε ανήλικο ποινή περιορισμού σε σωφρονιστικό κατάστημα, πέντε έτη μετά την απότιση της ποινής με οποιοδήποτε τρόπο, εφ` όσον ο ελάχιστος χρόνος περιορισμού που έχει επιβληθεί δεν υπερβαίνει το έτος, και οκτώ έτη αν υπερβαίνει το έτος, εκτός αν στο διάστημα αυτό επέλθει νέα καταδίκη. Σε περίπτωση απόλυσης υπό όρους από το σωφρονιστικό κατάστημα, η πιο πάνω πενταετία ή οκταετία αρχίζει από τη συμπλήρωση του χρόνου δοκιμασίας. 

στ) Αν με την καταδικαστική απόφαση επιβλήθηκε χρηματική ποινή ή ποινή φυλάκισης μέχρις ένα μήνα, για αδίκημα εκ δόλου ή δύο μήνες για αδίκημα εξ αμελείας, μετά την πάροδο δέκα ετών από την απότιση της ποινής με οποιοδήποτε τρόπο, εφ όσον ο υπαίτιος δεν έχει καταδικαστεί πάλι για κακούργημα ή πλημμέλημα. 

27.4.17

ONLINE ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΕΣΩ SKYPE

*
ONLINE ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΣΩ SKYPE  - ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 

- Επειδή ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, υπάρχει μια πολύ πρακτική λύση. Εκμηδενίζει το πρόβλημα του χρόνου και του χώρου ή της απόστασης.  
Πρόκειται για επικοινωνία μέσω Skype, για οικογενειακές υποθέσεις, αστικά και ποινικά θέματα.


      1. Τι είναι το skype;


To skype είναι ένα δωρεάν πασίγνωστο και ασφαλές πρόγραμμα συνομιλίας με άριστη οπτικοακουστική επαφή μέσω internet. Με αυτό είναι δυνατή η τηλεδιάσκεψη από απόσταση με ήχο και εικόνα μέσω υπολογιστή ή κινητής συσκευής (tablet, mobile κινητά κ.λ.π) συνδεδεμένων στο διαδίκτυο.


      2. Σε ποιούς απευθύνεται;


 Αφορά  ιδιώτες και όχι για επαγγελματικές υποθέσεις τους,  που, για προσωπικούς  λόγους, δεν τους είναι εφικτή η μετάβαση στο χώρο του γραφείου μας στη Καβάλα (Βενιζέλου 34). 

   Ενδεικτικά σε όσους:
• Zουν σε άλλη χώρα ή πόλη ή στο εξωτερικό
• Ζουν σε μέρη, όπου η πρόσβαση σε δικηγόρο μπορεί να είναι πρακτικά δύσκολη.
• Ταξιδεύουν συχνά. 
• Έχουν δυσκολία στην μετακίνηση, λόγω κινητικών ή άλλων ιατρικών προβλημάτων.


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.



☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).



Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.




ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. Πολιτικος γαμος και Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. δικηγορικά γραφεία καβάλας. δικηγοροι για ακινητα,δικηγοροι ακινητων,δικηγοροι για συνταξεισ,διασημοι δικηγοροι,δικηγοροι για στρατιωτικα θεματα,δικηγοροι αστικου δικαιου,δικηγοροι παρ αρειω παγω. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση. Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. Αγαπητος χαρισματικος, μαχιμος και εγκριτος δικηγορος Γιαγκουδάκης. νομικος γνωστος δικηγορος, πασιγνωστος δικηγορος, Έγκριτος νομικός, ιδιαίτερα αγαπητός για το ήθος και την καλοσύνη του. Πολύ αξιόλογος και έγκριτος δικηγόρος, γνωστό δικηγορικό γραφείο Γιαγκουδάκη. Ο γνωστός Καβαλιώτης δικηγόρος Γιαγκουδάκης γράφει και ενημερώνει για τα διαζυγια και το οικογενειακο δικαιο. ποτε χανει την επιμελεια η μητερα. ποτε δινεται η επιμελεια παιδιου στον πατερα.δικηγορικά γραφεία καβαλα.οικογενειακο δικαιο δικηγοροι. οι καλυτεροι δικηγοροι για τροχαια,δικηγοροσ για τροχαια ατυχηματα,δικηγοροσ οικογενειακου δικαιου,δικηγόροι διαζυγίων,δικηγοροι ηλεκτρονικου εγκληματοσ,δικηγοροι για διαζυγια,οικογενειακο δικαιο δικηγοροι, δικηγόροι,οι καλυτεροι δικηγοροι για, δικηγοροι για κληρονομικα, γιαγκουδακης δικηγορος καβαλα, εργατολογος συμβουλες,giakoydakis,δικηγοροι καβαλασ, συμβολαιογραφοι καβαλασ, το τηλέφωνο του γιαγκουδάκη δικηγόρο στην καβάλα, διαζυγιο με αντιδικια μαρτυρες,giakoydakis