Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.

Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. - Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια με ενημέρωση γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. Δες το άρθρο - Κρίση & αναζήτηση διεξόδου από ειδικό δικηγόρο (Video) - Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία


Kavala G.G.law firm

Κλήση
στο κινητό

messenger-kavala-lawyers

George
Giagkoudakis

voice search

Φωνητική
Aναζήτηση


videos,Kavala G.G.law firm

Youtube
βίντεο

Whatsapp
Viber
Τηλεδιάσκεψη
(κατόπιν ραντεβού)


Προσοχή: Νέος Ποινικός Κώδικας & Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Σε ισχύ από 1 Ιουλίου 2019.

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)

Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


29/1/13

Τι είναι τα blogs και το απόρρητο επικοινωνίας.


                                free photos by  morguefile.com


   INTERNET                                                                                                                                   

" ....... Τα ιστολόγια (blogs) είναι διαδικτυακά ημερολόγια που περιλαμβάνουν υπερζεύξεις  (hyperlinks) και καταχωρήσεις απόψεων, έχουν δε ως «βασική μονάδα» τους τις καταχωρήσεις και όχι τις εκάστοτε «σελίδες» (pages), όπως συμβαίνει με τους ιστότοπους (websites). Ο κάτοχος - διαχειριστής του διαδικτυακού ημερολογίου (blogger), ο οποίος μπορεί να είναι επώνυμος, ανώνυμος ή με ψευδώνυμο,  καταγράφει, ανακοινώνει και καταθέτει τις απόψεις του σ’  αυτό για διάφορα ζητήματα, ενώ τα ιστολόγια είναι δυνατό να συνδέονται με άλλους ιστότοπους, ιστοσελίδες και blogs και να επιτρέπουν στους χρήστες-αναγνώστες τους να απαντήσουν στις απόψεις του γράφοντος, ανακοινώνοντας στο ίδιο ιστολόγιο τα δικά τους σχόλια, που είναι επίσης αναγνώσιμα από όλους τους τρίτους χρήστες του διαδικτύου. 
  Τα ιστολόγια συντηρούν οι χρήστες τους (bloggers) που ανταλλάσσουν απόψεις μέσω του ιστολογίου, το οποίο είναι διαδραστικό μέσο που διαφέρει από τις ιστοσελίδες που διατηρούν στο διαδίκτυο τα μέσα ενημέρωσης, γιατί η διαμόρφωση του περιεχομένου του δεν αποφασίζεται μόνο από τον κάτοχο -διαχειριστή του, αλλά από όλους τους χρήστες - αναγνώστες του ιστολογίου (πρβλ. Σ. Τάσση, Διαδίκτυο και ελευθερία έκφρασης - Το πρόβλημα των Blogs, ΔΙΜΕΕ, 2006/518 επ.). Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο κάτοχος-διαχειριστής μπορεί, με τη χρήση στοιχείων πρόσβασης, να επιλέξει ποιοί από τους χρήστες - αναγνώστες επιτρέπεται να αναρτήσουν δικά τους σχόλια στο ιστολόγιό του, δεν είναι σε θέση να ελέγξει το αληθές ή όχι των χορηγούμενων από τον εκάστοτε αναγνώστη προσωπικών του δεδομένων, διότι είναι πολύ πιθανό ο αναγνώστης να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο, οπότε είναι δυσχερέστατη η αποκάλυψη της πραγματικής του ταυτότητας. 
    Παράλληλα, το Σύνταγμα προβλέπει την ελεύθερη επικοινωνία των Ελλήνων πολιτών και το απόρρητο της επικοινωνίας τους (άρθρο 19 παρ. 1), ενώ η άρση του απορρήτου  επιτρέπεται μόνο 
στις περιπτώσεις που ρητά προβλέπει ο, κατ’  εξουσιοδότηση του Συντάγματος, εκδοθείς Νόμος 2225/1994 επί συγκεκριμένων εγκλημάτων σε βαθμό κακουργήματος.  Επίσης, με τις διατάξεις του Π.Δ. 47/2005, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση των ν. 2225/1994 και 3115/2003, επεκτάθηκε το απόρρητο των επικοινωνιών και στις επικοινωνίες μέσω διαδικτύου (internet), καθώς και στα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας (αριθμός κλήσης, στοιχεία καλούντος και καλουμένου, ώρα κλήσεως κ.τ.λ.).
 Τέλος, η υπ’ αριθ. 9/2009 Γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Α.Π. (ΝΟΜΟΣ) υιοθετεί την άποψη ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει την επικοινωνία μέσω διαδικτύου, γιατί σ’  αυτήν υφίσταται δημοσιότητα και ελευθερία της έκφρασης, οπότε σε περίπτωση τελέσεως οποιουδήποτε εγκλήματος μέσω διαδικτύου δεν απαιτείται άδεια οποιασδήποτε Αρχής και ιδίως της Αρχής Προστασίας Απορρήτου Επικοινωνιών, για να εξακριβωθούν, κατ’  εντολή Εισαγγελέων, ανακριτών, προανακριτικών αρχών, Δικαστικών Συμβουλίων ή Δικαστηρίων, τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως (πρβλ. και Γνωμοδοτήσεις Εισαγγελέα Α.Π. 12/2009 και 9/2011, ΝΟΜΟΣ). Ωστόσο, είναι σαφές ότι οι ανωτέρω Γνωμοδοτήσεις αφορούν τα εγκλήματα του ποινικού Δικαίου και όχι την αστική ευθύνη εξ αδικοπραξίας."    (ΑΠΟΦ.  2012, ΕΦ ΘΡΑΚ)--------------------------------------------------------------------------------------------


Γιώργος Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
Γιά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας
http://www.giagkoudakis.dom.gr
giagkoud@yahoo.com


George Giagkoudakis Law Office

----------------------------------------------
The above image is from morgueFile free photo
"You are allowed to copy, distribute, transmit the work and to adapt the work. Attribution is not 
 required. You are prohibited from using this work in a stand alone manner.
 Read the license summary http://www.morguefile.com/license/morguefile"


25/1/13

Πότε θεωρείται ότι υπάρχει περίπτωση κλονισμού του γάμου?


                             free photos by  morguefile.com

      Ισχυρός  Kλονισμός του γάμου - Λόγοι διαζυγίου

   Kατ΄ αρχην βασει του αρθ. 1439 A.K. οι προυποθέσεις δημιουργίας λόγου διαζυγίου ειναι οι εξης:
α. γεγονος που προκαλεσε κλονισμο στο γαμο και που  αφορα τον εναγομενο ή την εναγομενη συζυγο (δηλαδη εκεινον η΄εκεινη εναντιον του οποιου η΄της οποιας στρεφεται η αγωγη διαζυγιου) η΄ και τους δυο συζυγους.
β. το γεγονος αυτο να κλονισε ισχυρα την εγγαμη σχεση
γ. ο κλονισμος να κατεστησε στη συνεχεια βασιμα αφορητη την εξακολουθηση της εγγαμης συμβιωσης. Θα πρεπει δηλαδη η ψυχικη αναστατωση που προκληθηκε να υπερβαινει τη ψυχικη αντοχη του μεσου ανθρωπου.
Ποιες πραγματικες  καταστασεις, ποιες πραξεις η΄ παραλειψεις μπορουν να επιφερουν πραγματικα ισχυρο κλονισμο στο γαμο ειναι σχεδον αδυνατο να καθοριστει. Τουτο βεβαια ειναι υποκειμενικο και κρινεται βασει των εκαστοτε οικογενειακων περιστασεων  στα πλαισια του εγγαμου βιου.

    > Κατηγοριες πραξεων η΄ παραλειψεων που μπορουν να οδηγησουν σε κλονισμο τον γαμο:

1. Παραβασεις της υποχρεωσης για συμβιωση  αρθ. 1386 ΑΚ, α) αδικαιολογητες απουσιες και εγκαταλειψη συζυγικης οικιας, β) αποφυγη γενετησιων σχεσεων η΄ αρση κάθε ουσιαστικου περιεχομενου από το συζυγικο δεσμο, αδιαφορια για το προσωπο του αλλου συζυγου, αποφυγη συμμετοχης σε κοινες εκδηλωσεις ζωης, ψυχικη απομακρυνση δηλ. περιορισμο της συμβιωσης στο ελαχιστο της τυπικης συγκατοικησης.
2. Παραβασεις της συζυγικης πιστης σε μεγαλο βαθμο: από απλες συχνες εξωσυζυγικες ερωτοτροπιες η΄ υποπτες συναναστροφες, μεχρι τη συναψη ερωτικου δεσμου με τριτο προσωπο. Γενικα κάθε συμπεριφορα που φανερωνει ερωτικη η΄ εξωσυζυγικη εκτροπη του συζυγου
3. Παραβασεις αρθ. 1387 ΑΚ (ρυθμιση του συζυγικου βιου), 1389 - 1390 ΑΚ κοινη συμβολης για τις οικογενειακες αναγκες, α) 1387 αυθαιρετες και μονομερεις αποφασεις του ενός συζυγου για θεματα συζυγικου βιου και προσπαθεια επιβολης τους στον αλλο συζυγο και αντιστροφα.
4.  Ανεντιμη και ανηθικη συμπεριφορα: παραβασεις των κανονων της επιβαλλομενης βασει των επικρατουντων ηθων συμπεριφορας- Πραξεις που κυμαινονται από την τελεση ποινικου αδικηματος μεχρι την επιδειξη βιου ανηθικου.
5.  Ανυπαιτιες καταστασεις: ασυμφωνια χαρακτηρων, παθησεις και ασθενειες με καποια  σοβαροτητα διαρκεια και μονιμοτητα.

   > Τεκμηρια ισχυρού κλονισμού

(5) Μαχητα τεκμηρια στην &2 αρθ. 1439 ΑΚ (διγαμια, μοιχεια, εγκαταλειψη, επιβουλη ζωης, περιπτωση ασκησης  ενδοοικογενειακης βιας αρθ. 3 ν. 3500/2006 ) οπου ο νομος θεωρει οταν συντρεχουν οι αναλογες περιστασεις οτι υπαρχει κλονισμος του γαμου, ωστε πρακτικα το βαρος ανυπαρξιας του κλονισμου να φερει στη δικη ο εναγομενος διαδικος  και
 ( 1) Αμάχητο τεκμήριο στην & 3 αρθ. 1439 ΑΚ, όπου γινεται δεκτο οτι σε καθε περιπτωση συνεχους διετους διαστασης των συζυγων υπαρχει αμαχητα ισχυρος κλονισμος και αρα στερειται ο εναγομενος της δυνατοτητας να αποδειξει το αντιθετο. (Video)


Γιώργος Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
Γιά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας
http://www.giagkoudakis.dom.gr
giagkoud@yahoo.com
George Giagkoudakis Law Office----------------------------------------------
The above image is from morgueFile free photo
"You are allowed to copy, distribute, transmit the work and to adapt the work. Attribution is not 
 required. You are prohibited from using this work in a stand alone manner.
 Read the license summary http://www.morguefile.com/license/morguefile"

22/1/13

Ποιά είναι τα βασικά δικαιώματα που έχει ο κατηγορούμενος.


                                free photos by  morguefile.com


Βασικά δικαιώματα κατηγορούμενου

   Και ο κατηγορούμενος έχει δικαιώματα και μάλιστα πρέπει να  τα γνωρίζει και να απαιτεί το σεβασμό τους από τους άλλους. Μάλιστα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου που ισχύει μέχρι της τυχόν έκδοσης αμετάκλητης απόφασης καταδίκης του.

Τα θεμελιώδη δικαιώματα του κατηγορουμένου
προβλέπονται κυρίως από τα άρθρα 96 - 106 Κώδ. Ποιν.Δικονομίας και ειναι εν συντομία τα ακόλουθα:

1.  Αντιπροσώπευση κι συμπαράσταση από συνήγορο, δηλ. να αντιπροσωπεύεται και να συμπαρίσταται στη ποινική διαδικασία με δύο το πολύ συνηγόρους στη προδικασία και τρείς στο ακροατήριο (άρθ.96).

2.  Παράσταση κατηγορουμένου στην απολογία του ή σε κάθε εξέτασή του με συνήγορο (άρθ.100). Πέρα από την αξίωση τήρησης της ποινικής νομοθεσίας και του απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου από τα ανακριτικά όργανα, ο συνήγορος ενισχύει ψυχολογικά διά της παρουσίας του και προστατεύει τον κατηγορούμενο με όλα τα νόμιμα μέσα από τυχόν αυθαίρετες ενέργειες των ανακριτικών υπαλλήλων, οι οποίες συνιστούν το έγκλημα της "καταχρήσεως εξουσίας" κατ΄ άρθ. 239 ΠΚ.

3. Ανακοίνωση - γνώση του περιεχομένου του κατηγορητηρίου και των εγγράφων της ανάκρισης (καταθέσεις εξετασθέντων μαρτύρων και άλλα αποδεικτικά στοιχεία κ.λ.π.) αυτοπροσώπως ή διά του συνηγόρου του καθώς και χορήγηση αντιγράφων  αυτών με δική του δαπάνη, πριν από την απολογία του. Μελέτη δικογραφίας είναι επίσης επιτρεπτή αμέσως μετά το τέλος της απολογίας και προ της διαβίβασής της στον αρμόδιο εισαγγελέα (άρθ. 101). Δικαίωμα να μη κάνει καμμιά δήλωση χωρίς τη παρουσία του συνηγόρου του. Απολογία κατηγορουμένου πριν να λάβει γνώση της δικογραφίας κατ΄άρθ. 101, προκαλεί απόλυτη ακυρότητα που λαμβάνεται υπόψη αυτεπάγγελτα και στον Άρειο Πάγο (άρθ. 171παρ. 1δ΄)

4. Επικοινωνία με το συνήγορο του. Θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα του κατηγορουμένου. "Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απαγορευτεί η επικοινωνία του κατηγορουμένου με τον συνήγορο" (άρθ.100 παρ. 4).

5. Χορήγηση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ προθεσμίας μέχρι 48 ωρών για να απολογηθεί, κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως στον ανακριτή. Δεν έχει υποχρέωση να απολογηθεί πριν περάσει αυτή η προθεσμία. Παράταση αυτής της προθεσμίας μετά από αίτηση του κατηγορουμένου, η οποία είναι δυνατόν (όχι υποχρεωτικώς) να δοθεί. (άρθ. 102).

6. Εξήγηση των δικαιωμάτων στον κατηγορούμενο από τον ανακριτή με σαφήνεια, μετά τη βεβαίωση της ταυτότητάς του και σύνταξη σχετικής έκθεσης (άρθ. 103).

7. Δικαίωμα συμμετοχής στις ανακριτικές πράξεις με συνήγορο με εξαίρεση την εξέταση μαρτύρων (άρθ. 97). Κατά τη διενέργεια της ανακριτικής πράξης έχουν δικαίωμα ο κατηγορούμενος και ο συνήγορός του να απευθύνουν ερωτήσεις και να υποβάλλουν παρατηρήσεις που  καταχωρίζονται με αίτησή τους στην σχετική έκθεση. Υποχρεωτικά  πρέπει να προσκαλείται έγκαιρα ο κατηγορούμενος για να παρευρεθεί ο ίδιος ή διά του συνηγόρου του σε οποιαδήποτε ανακριτική πράξη  (άρθ. 99).

8. Δικαίωμα σιγής. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα ν' αρνηθεί ν'  απαντήσει (άρθ. 273 παρ. 2 εδ. 3), δικαίωμα που σπάνια ασκεί ο κατηγορούμενος στη πράξη, λόγω του ότι αν αυτό δεν θεωρηθεί "σιωπηρή ομολογία" ενεργεί οπωσδήποτε σε βάρος του δυσμενώς, όταν κριθεί το κατά πόσον είναι ένοχος. Γι΄αυτό το λόγο πρέπει ν΄αποφεύγεται η σιγή.

9. Δικαίωμα έγγραφης απολογίας. Μπορεί ο κατηγορούμενος να μην απολογηθεί προφορικά, αλλά να παραδώσει την απολογία του γραπτή. Σ΄αυτήν την περίπτωση για αποσαφήνιση της απολογίας ο ανακρίνων απευθύνει τις αναγκαίες διευκρινιστικές ερωτήσεις, οι οποίες πρέπει να αναγράφονται ρητά στην σχετική έκθεση (άρθ. 273 παρ. 2 εδ. 3). Η άσκηση αυτού του δικαιώματος συνιστάται πάντοτε ιδιαίτερα όμως σε σοβαρά αδικήματα για διατύπωση και υποστήριξη σοβαρών στοιχείων και επιχειρημάτων.

10. Δικαίωμα να ζητηθεί ρητώς ο διορισμός συνηγόρου σε κάθε περίπτωση που προβλέπεται αυτεπαγγέλτως διορισμός  συνηγόρου, σε περίπτωση κακουργήματος.


* Σημείωση: ΄Οπου ανωτέρω στο κείμενο αναφέρονται τα σχετικά άρθρα,  χωρίς αναγραφή του νόμου εννοείται ότι είναι του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Για λόγους συντομίας παραλείφθηκε η σχετική αναφορά. (Video)Γιώργος Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
Γιά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας
http://www.giagkoudakis.dom.gr
giagkoud@yahoo.comGeorge Giagkoudakis Law Office


----------------------------------------------
The above image is from morgueFile free photo
"You are allowed to copy, distribute, transmit the work and to adapt the work. Attribution is not 
 required. You are prohibited from using this work in a stand alone manner.
 Read the license summary http://www.morguefile.com/license/morguefile"18/1/13

Πότε θα πρέπει να συμβουλευθείτε δικηγόρο?

*


Απαραίτητη η νομική συμβουλή δικηγόρου. 

Πάντα σε κάθε περίπτωση ανάγκης και ενδεικτικά στις ακόλουθες περιπτώσεις:


1. Προτού  να κλείσετε ή να υπογράψετε μιά συμφωνία. (οποιαδήποτε συμφωνία διότι μόνο ο δικηγόρος είναι σε θέση να αντιληφθεί τις συνέπειες από τις νομικές δεσμεύσεις αυτής της συμφωνίας).
2. Προτού να δώσετε μια προκαταβολή ή αρραβώνα.
3. Αμέσως όταν σας επιδοθεί ή αποσταλεί ταχυδρομικώς ή με άλλο τρόπο έγγραφο που σας αφορά προσωπικά και με το οποίο σας ζητείται να προβείτε σε ορισμένες δηλώσεις ή ενέργειες.
4. Αμέσως (την ίδια μέρα αν είναι δυνατόν) όταν κληθείτε  (έστω και προφορικά) να εμφανιστείτεσε δικαστήριο, δικαστική αρχή, αστυνομία, επιτροπή ή άλλη δημόσια αρχή για υπόθεσή σας (ιδίως ποινική).
5. Πριν από τη λήψη από μέρους σας απόφασης αγοράς ή εκμίσθωσης ακινήτου ή άλλου περιουσιακού στοιχείου ή ακόμη υπογραφής οιασδήποτε σύμβασης που έχει σχέση με ακίνητη περιουσία.
6. Αμέσως (την ίδια στιγμή αν είναι δυνατόν) όταν αντιλαμβάνεστε ότι κινδυνεύουν τα δικαιώματά σας από αυθαίρετες ενέργειες οποιωνδήποτε προσώπων, είτε πολιτών, είτε κρατικών οργάνων.
7. Πριν από τη λήψη από μέρους σας απόφασης συμβιβασμού με οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε διαφορά.
8. Αμέσως σε περίπτωση εμπλοκής σας σε αυτοκινητικό τροχαίο ατύχημα ή σε περίπτωση τέλεσης ποινικού αδικήματος.
9. Οπωσδήποτε πριν απαντήσετε ή απολογηθείτε σε κατηγορίες που τυχόν σας  αποδίδονται ως κατηγορούμενου ή ύποπτου για την τέλεση ποινικού αδικήματος ή ακόμη και προ της καταθέσεώς σας ως μάρτυρα.

Κατά τη γνώμη μου η συμβουλή ενός καλού δικηγόρου μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιμη και να σας γλιτώσει από χρόνο, χρήμα καθώς και από ανεπιθύμητες δικαστικές διαμάχες ή δικαστικές "περιπέτειες".   (Video)
Γιώργος Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
Γιά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας
http://www.giagkoudakis.dom.gr
giagkoud@yahoo.com


George Giagkoudakis Law Office


----------------------------------------------
The above image is from morgueFile free photo
"You are allowed to copy, distribute, transmit the work and to adapt the work. Attribution is not 
 required. You are prohibited from using this work in a stand alone manner.
 Read the license summary http://www.morguefile.com/license/morguefile"16/1/13

Βρασμός ψυχικής ορμής


                                  free photos by  morguefile.com


Πότε υπάρχει βρασμός ψυχικής ορμής στην ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Κατά το  άρθρο  299  παρ. 1  του  Π.Κ,  όπως   ισχύει  μετά την κατάργηση της  θανατικής  ποινής  με το   άρθρο  33  παρ 1  του  Ν. 2172/1933,  όποιος  με  πρόθεση   σκότωσε    άλλον  τιμωρείται  με  την   ποινή  της  ισόβιας   κάθειρξης.

Κατά  την παρ. 2 του  ίδιου  άρθρου,  αν  η   πράξη  αποφασίστηκε  και εκτελέστηκε  σε  βρασμό   ψυχικής   ορμής  επιβάλλεται  η  ποινή  της  πρόσκαιρης  κάθειρξης (κάθειρξη 5 - 20 ετών)  και ο δράστης της πράξης αυτής αντιμετωπίζεται έτσι επιεικέστερα.

Κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής υπάρχει όταν ο δράστης αποφάσισε ΚΑΙ εκτέλεσε την πράξη του αυτή  υπό  το   κράτος  ψυχικής  υπερδιέγερσης  που  προκλήθηκε  από την  αιφνίδια  υπερένταση  κάποιου  συναισθήματος  ή  πάθους  (οργής, θλίψης, ζήλιας κ.λ.π.) που  έφθασε  μέχρι  του  σημείου  του  βρασμού, ώστε  να   αποκλείεται  η  σκέψη  και ο  δράστης  να  στερείται  της   δυνατότητας   να  σταθμίσει  το  αίτια  που  ωθούν  στην   πράξη  ή  συγκρατούν  από   αυτή, χωρίς  μείωση  της   ικανότητας  για  καταλογισμό (χωρίς διατάραξη της συνείδησης- "αξιολογικό στοιχείο").

Η τέλεση της πράξης σε βρασμό ψυχικής ορμής συνιστά τον απρομελέτητο δόλο. Αν δεν συμπίπτουν χρονικά η απόφαση και η εκτέλεση της ανθρωποκτονίας λόγω μεσολάβησης ορισμένου χρονικού διαστήματος θα πρέπει κατά τη παραπάνω διάταξη ο βρασμός ψυχικής ορμής να υπάρχει κατά το χρόνο απόφασης και εκτέλεσης της ανθρωποκτονίας. Γίνεται δεκτό ότι συνήθως ο βρασμός ψυχικής ορμής έχει μικρή χρονική διάρκεια, χωρίς όμως να αποκλείεται να διαρκέσει για ώρες ή και μέρες.  Όταν  ο δράστης   ενήργησε   με ψυχραιμία και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, είτε κατά τη λήψη της απόφασης είτε κατά την εκτέλεσή της, αποκλείεται η ύπαρξη  βρασμού ψυχικής ορμής (εφαρμογή 299 παρ.1 ΠΚ).

Μεγάλη σημασία έχει να αποδειχθεί η ύπαρξη βρασμού ψυχικής ορμής κατά την απόφαση κατα την εκτέλεση της ανθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς και για το ενδιάμεσο διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στην απόφαση και εκτέλεση καθώς και για το "απαράσκευο" της εκτέλεσης.

Ο βρασμός ψυχικής ορμής θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ως τέλεση της πράξης με απρομελέτητο δόλο και σε άλλα εγκλήματα (ελαφρότερα), ώστε να αναγνωρίζεται ως ελαφρυντική περίσταση μαζί με αυτές που ενδεικτικά προβλέπει ο νόμος με τη διάταξη της παρ.2 άρθ. 84 Π.Κ. από το δικαστή για επιβολή ποινής ελαττωμένης στο μέτρο που προβλέπει το άρθ. 83 ΠΚ. 

-  Κατάργηση της  θανατικής  ποινής  προβλέπεται με το   άρθρο  33  παρ 1  του  Ν. 2172/1993 όπου ορίζεται ότι:  "Η ποινή του θανάτου καταργείται. Οπου στις κείμενες διατάξεις προβλέπεται για ορισμένη αξιόποινη πράξη  αποκλειστικώς η ποινή του θανάτου, νοείται ότι απειλείται  η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Αν η ποινή του θανάτου προβλέπεται διαζευκτικώς με άλλη ποινή, νοείται ότι απειλείται μόνο η τελευταία."  (Video)
Γιώργος Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
Γιά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας
http://www.giagkoudakis.dom.gr
giagkoud@yahoo.com

George Giagkoudakis Law Office----------------------------------------------
The above image is from morgueFile free photo
"You are allowed to copy, distribute, transmit the work and to adapt the work. Attribution is not 
 required. You are prohibited from using this work in a stand alone manner.
 Read the license summary http://www.morguefile.com/license/morguefile"
15/1/13

Οικογενειακές διαφορές- Οικογενειακό Δίκαιο


         Οικογενειακές διαφορές- Οικογενειακό Δίκαιο
                    free photos by  morguefile.com   

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΓΑΜΟ.----------------------------------------------

The above image is from morgueFile free photo
"You are allowed to copy, distribute, transmit the work and to adapt the work. Attribution is not
 required. You are prohibited from using this work in a stand alone manner. 
 Read the license summary http://www.morguefile.com/license/morguefile"

14/1/13

Τι είναι η άμυνα


                     Αρθρο 22  Ποινικού Κώδικα
    
            "1. Δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας.
     
            2.  Αμυνα  είναι  η  αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην 
    οποία προβαίνει το άτομο, για να υπερασπισθεί τον εαυτό  του  ή  άλλον 
    από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους.
    
            3.  Το  αναγκαίο  μέτρο  της  άμυνας  κρίνεται  από  το  βαθμό 
    επικινδυνότητας της επίθεσης, από το είδος της βλάβης  που  απειλούσε, 
    από  τον  τρόπο  και  την  ένταση  της  επίθεσης  και  από  τις λοιπές 
    περιστάσεις."

  Συνιστά η άμυνα έναν από τους λόγους που αποκλείουν το άδικο χαρακτήρα της πράξης.
Σύμφωνα με τη κρατούσα άποψη η άμυνα όπως οριοθετείται ανωτέρω είναι ένα αναγκαίο μέσο για την έγκαιρη καταπολέμηση του αδίκου που απειλεί την πρόκληση βλάβης σ΄ ένα προστατευόμενο έννομο αγαθό του ατόμου και όχι του κοινωνικού συνόλου ή της Πολιτείας. Βάσει εύστοχης παρατήρησης συγγραφέων "το Δίκαιο δεν μπορεί  να υποχωρεί μπροστά στο άδικο".

Χρειάζεται επομένως για τον αποκλεισμό του αδίκου να υπάρχουν:

Α. Κατάσταση άμυνας δηλ.  "άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον" εννόμων αγαθών του ατόμου 
- επίθεση συνιστά μόνο η ανθρώπινη συμπεριφορά που μπορεί να γίνεται και με παράλειψη οφειλομένης ενέργειας
- άδικη επίθεση είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά που είναι αντίθετη προς το Δίκαιο και δεν αποκλείεται από κάποιο λόγο ο άδικος χαρακτήρας της. Δεν απαιτείται να είναι η επίθεση και καταλογιστή πράξη π.χ. για την απόκρουση ψυχοπαθούς κ.λ.π 'Αμυνα εναντίον άμυνας δεν είναι δυνατή.

Β. Αμυντική πράξη δηλ. "η  αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου στην   οποία προβαίνει το άτομο, για να υπερασπισθεί τον εαυτό  του  ή  άλλον" 
- υποκείμενο της αμυντικής πράξης , δικαιούχος για άμυνα είναι πέραν του προσώπου που δέχεται την επίθεση και τρίτος 
- Αμυντική πράξη συνίσταται σε προσβολή οιουδήποτε εννόμου αγαθού του επιτεθέμενου  εφόσον είναι αναγκαίο για την απόκρουση της επίθεσης με τους περιορισμούς της παρ 3 του άρθ. 22 ΠΚ.

Η πράξη που υπερβαίνει τα όρια της άμυνας είναι άδικη (άρθ. 23 ΠΚ)

Αρθρο 23
"όποιος υπερβαίνει τα όρια της άμυνας τιμωρείται, αν η υπέρβαση έγινε με πρόθεση, με ποινή ελαττωμένη (άρθ.83), και αν έγινε από αμέλεια, σύμφωνα με τις διατάξεις τις σχετικές με αυτήν. Μένει ατιμώρητος και δε του καταλογίζεται η υπέρβαση, αν ενέργησε μ΄αυτόν τον τρόπο εξαιτίας του φόβου ή της ταραχής που του προκάλεσε η επίθεση."   Γιώργος Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
Γιά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δικηγορικό γραφείο μου
επισκεφθείτε το site μας
http://www.giagkoudakis.dom.gr
giagkoud@yahoo.com


George Giagkoudakis Law Office


11/1/13

Παραγραφή των εγκλημάτων στο Ποινικό Δίκαιο


    
                                          free photos by  morguefile.com
        
       Παραγραφή. 
     Πρόκειται για το νομικό εκείνο θεσμό ουσιαστικού δικαίου του Ποινικού μας Δικαίου με τον οποίο μετά από την παρέλευση ορισμένου χρόνου οι δράστες ορισμένων εγκλημάτων δεν τιμωρούνται, διότι η ποινική αξίωση της πολιτείας για δικαστική κρίση του δράστη και δικαστική βεβαίωση της ενοχής του εξαλείφεται.
'Αλλοι λόγοι που εξαλείφουν το αξιόποινο της πράξης και καταργούν την ποινική αξίωση της πολιτείας είναι:
α. Η εκούσια υπαναχώρηση από "ανολοκλήρωτη απόπειρα" (άρθ. 44 παρ.1 ΠΚ)
β. Η "έμπρακτη μετάνοια" σε ορισμένα εγκλήματα
γ. Η παραίτηση από την έγκληση ή μη νόμιμη υποβολή έγκλησης ή ανάκληση έγκλησης. (άρθ. 117 και 120 ΠΚ)
δ. Η αμνηστία

10/1/13

Πότε υπάρχει απειλή σύμφωνα με το Ποινικό Κώδικα.


                                free photos by  morguefile.com

Το αδίκημα της απειλής προβλέπεται και τιμωρείται βάσει του άρθρου 333 Ποινικού Κώδικα: 

       Απειλή. 1. Όποιος προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας τον με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.
                  2. Για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση.

   Συνεπώς έχουμε αξιόποινη πράξη απειλής, όταν συντρέχουν συγχρόνως οι παρακάτω (α-δ) προυποθέσεις:

    α. να απειληθεί ο παθών, (έστω και μη αντικειμενικά πραγματοποιήσιμη απειλή) προφορικά ή γραπτά ή με διάφορες εκφραστικές ή συμβολικές κινήσεις, έστω και αν απουσιάζει κατά το χρόνο της απειλής και το μαθαίνει αργότερα. 
    β. το περιεχόμενο της απειλής να είναι η εξωτερίκευση της θέλησής του δράστη να ασκήσει βία (σωματική ή ψυχολογική) ή άλλη παράνομη (άδικη συμπεριφορά αντίθετη των νόμων) πράξη ή παράλειψη, που πρόκειται να γίνει σε βάρος του παθόντος (δυνατή η απειλή κατά προσώπων και πραγμάτων)
    γ. πρόκληση τρόμου και ανησυχίας (ξαφνικός ή τρομερός φόβος) στον παθόντα εξαιτίας της απειλής.
    δ. δόλος του δράστη ως προς όλα τα παραπάνω στοιχεία, δηλ. γνώση και θέλησή τους καθώς και αποδοχή της επέλευσης των αποτελεσμάτων τους.   

   Η απειλή ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ:

1. Αναφέρεται  στην εκτέλεση νομίμου πράξεως, όπως π.χ στην υποβολή μήνυσης για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κ.λ.π.
2. Όταν το πρόσωπο που απειλήθηκε δεν περιήλθε σε τρόμο και ανησυχία.
3. Υπάρχει έλλειψη δόλου στον πρόσωπο του κατηγορουμένου.
4. Όταν παρήλθε το τρίμηνο της απαιτούμενης υποβολής έγκλησης εκ μέρους του παθόντος, από τότε που έλαβε γνώση γιά την απειλή και για το πρόσωπο που τέλεσε την απειλή  ή για έναν από τους συμμετόχους του (άρθ.117 ΠΚ). Στη περίπτωση αυτή, μπορεί να υπάρχει απειλή, αλλά εξαλείφεται το αξιόποινο της πράξης, λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής έγκλησης. (Video)Γιώργος Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
giagkoud@yahoo.com
George Giagkoudakis Law Office

-------

SOS - ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΔΑΦΙΟΥ  Β ΣΕ ΠΑΡ. 1  ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 333 ΠΚ. ΑΠΕΙΛΗΣ

«Με την ποινή του προηγούμενου εδαφίου τιμωρείται και όποιος, χωρίς απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή παράλειψης, προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία, με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθησή του, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής μέσω τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκπεφρασμένη αντίθετη βούλησή του.».

*** Το δεύτερο εδάφιο της παρ.1 άρθρου 333 Ποινικού Κώδικα προστέθηκε  με το άρθρο 2 παρ.4 Ν.4531/2018,   ΦΕΚ Α 62/5.4.2018.

----------------------------------------------
The above image is from morgueFile free photo
"You are allowed to copy, distribute, transmit the work and to adapt the work. Attribution is not
 required. You are prohibited from using this work in a stand alone manner.
 Read the license summary http://www.morguefile.com/license/morguefile"


Σχετικές αναζητήσεις:μηνυση για απειλες,απειλες κατα ζωης,απειλες μεσω τηλεφωνου,ποινη για απειλες,απειλες σωματικης βλαβης,τι κανω οταν καποιος με απειλει,απειλη πκ,απειλη ποινικος κωδικας,τι κανεις οταν καποιος σε απειλει,απειλή πκ,απειλη αρθρο,οταν καποιος σε απειλει,μηνυση για απειλητικα μηνυματα,333 πκ 2018,

9/1/13

Αυτόφωρο έγκλημα


                                free photos by  morguefile.comΑ. Αυτόφωρο.

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθ. 242 ΚΠοινΔ  αυτόφωρο είναι το  έγκλημα την ώρα που γίνεται ή το έγκλημα που έγινε πρόσφατα εφόσον σε κάθε περίπτωση δεν έχει περάσει ολόκληρη η επόμενη μέρα από τη διάπραξη του εγκλήματος (θα αναφερθούμε επ΄αυτού κατωτέρω). Συνεπώς θα πρέπει να συντρέχει μία από τις εξής περιπτώσεις:

1. Το έγκλημα να είναι "εν τω πράττεσθαι", δηλαδή  ο  δράστης να καταλαμβάνεται αμέσως τη στιγμή εκείνη, που διαπράττει την αξιόποινη πράξη.

2. Όταν ο δράστης έχει ήδη ολοκληρώσει την πράξη του, αλλά σε "πρόσφατο χρόνο". Αναφέρονται ενδεικτικά (που σημαίνει ότι και άλλες περιπτώσεις υπάγονται εδώ)  στην παραπάνω σχετική διάταξη "ιδίως" :
α) η  αμέσως, μετά την τέλεση της πράξης, καταδίωξη του δράστη από τη δημόσια δύναμη, ή από τον παθόντα ή με δημόσια κραυγή,
β) η κατάληψη - οπουδήποτε - του δράστη, που φέρει αντικείμενα ή ίχνη από τα οποία συμπεραίνεται ως πολύ πιθανόν ότι αυτός διέπραξε το έγκλημα, πριν από λίγη ώρα (π.χ.όταν συνελήφθη με ίχνη αίματος στα ρούχα του ή με τα κλοπιμαία, ή με το φονικό όργανο κ.λ.π.)

Β. Χρονικά όρια αυτόφωρου.

Τα χρονικά όρια του αυτόφωρου αρχίζουν από της στιγμής της τέλεσης της αξιόποινης πράξης και εκπνέουν με τη παρέλευση ολόκληρης της επόμενης μέρας (12η ώρα βραδυνή), η οποία (επόμενη μέρα) κατά τη κρατούσα και ορθότερη μέρα πρέπει να υπολογίζεται από μεσονύκτιο (της μέρας που ετελέσθη η πράξη) σε μεσονύκτιο (12η ώρα βραδυνή) της επόμενης μέρας, που αποτελεί και ακριβές σημείο εκπνοής του  χρονικού ορίου του αυτοφώρου.
Συνεπώς   μπορεί να υπάρξει ανώτατο χρονικό όριο αυτοφώρου έως και 48 ώρες (για ακρίβεια 47 ώρες και 59 πρώτα λεπτά) π.χ. αν η αξιόποινη τελέσθηκε την 0 και 1΄ ώρα σήμερα,  η διάρκεια του αυτόφωρου θα είναι κατ΄ ανώτατο χρονικό όριο 47 ώρες και 59 πρώτα λεπτά.
Πρακτική συνέπεια της παρελεύσεως του χρόνου του αυτοφώρου είναι ότι κανένας κατά το νόμο δεν μπορεί να συλληφθεί ως  δράστης αυτοφώρου (δηλ. χωρίς κοινοποίηση νόμιμου δικαστικού  εντάλματος).
-Τα  εγκλήματα  που  τελούνται  δια  του  τύπου θεωρούνται
 πάντοτε αυτόφωρα.
-Τα εγκλήματα που τελούνται από ανηλίκους δεν δικάζονται ως αυτόφωρα

Η ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ: Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών κρίνει σε κάθε περίπτωση για το αν υπάρχει ή όχι αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, αφού ο νόμος του δίδει το δικαίωμα έκδοσης εντάλματος σύλληψης κατά του διωκόμενου δράστη του επ΄αυτοφώρου εγκλήματος (άρθ. 275 & 3 ΚΠοινΔ), μέσα στα νόμιμα χρονικά όρια του αυτόφωρου.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! 
Στα επ΄ αυτοφώρω εγκλήματα που διώκονται κατ΄ έγκληση (δηλ. σε εκείνα που απαιτείται καταγγελία του παθόντος, προκειμένου ν΄ ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του δράστη) απαγορεύεται η σύλληψη του επ΄ αυτοφώρω δράστη, αν δεν προηγηθεί η κατά νόμον (άρθ. 275 & 2 ΚΠοινΔ) υποβολή έγκλησης του παθόντος εντός του χρόνου που διαρκεί το αυτόφωρο.  Ποιά είναι κατ΄έγκληση διωκόμενα εγκλήματα ορίζεται από το νόμο κατά περίπτωση.
Στις περιπτώσεις σύλληψης επ΄αυτοφώρου είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία η άμεση υποστήριξη του κατηγορουμένου από συνήγορο υπεράσπισης.   (Video)


--------------------

Στα αυτόφωρα εγκλήματα
Αρθρο 275 Κ.Π.Δ.
" 1. Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα οι ανακριτικοί υπαλληλοι των άρθρων 33 και 34, καθώς και καθε αστυνομικό όργανο, έχουν τηρώντας τις διαταξεις του Συνταγματος και του Αρθρου 279 του Κώδικα για την υποχρέωση, ενώ οποιοσδήποτε πολίτης το δικαίωμα, να συλλαβουν το δραστη, Αμεση προσαγωγή του στον εισαγγελέα." 
* Η παρ.1 αντικαταστάθηκε ως άνω με το άρθρο 14 Ν.3160/2003, ΦΕΚ Α 165/30.6.2003.
2. Στα εγκλήματα που διώκονται με έγκληση δεν επιτρέπεται η  σύλληψη εκτός αν προηγουμένως υποβληθεί η έγκληση, έστω και προφορικά, εισαγγελέας πλημμελειοδικών έχει το δικαίωμα να εκδίδει 
εναντίον του σ` εκείνον που έχει δικαίωμα να συλλάβει το δράστη (άρθρ. 42 και 46).
3. Στα αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα ο αρμόδιος δράστη που διώκεται ένταλμα σύλληψής του σύμφωνα με όσα ορίζονται στα ή να το καταργεί. άρθρα 276 και 277, το ένταλμα αυτό μπορεί ο εισαγγελέας να το ανακαλεί ή να το καταργεί.

-----------------------------Γιώργος Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
http://www.giagkoudakis.dom.gr 
giagkoud@yahoo.com

George Giagkoudakis Law Office


----------------------------------------------

The above image is from morgueFile free photo
"You are allowed to copy, distribute, transmit the work and to adapt the work. Attribution is not 
 required. You are prohibited from using this work in a stand alone manner.
 Read the license summary http://www.morguefile.com/license/morguefile"8/1/13

Συναινετικό διαζύγιο. Άμεσο διαζύγιο χωρίς αντιδικίες!


Λίγα λόγια για το συναινετικό διαζύγιο μετά τις τελευταίες αλλαγές.

Συναινετικό διαζύγιο είναι το διαζύγιο που στηρίζεται στη κοινή συναίνεση και συναπόφαση των συζύγων να λύσουν το γάμο τους.

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές του νόμου 4055/2012 απαραίτητη προυπόθεση γιά την έκδοση συναινετικού διαζυγίου είναι ο γάμος να έχει διαρκέσει τουλάχιστον 6 μήνες. Εάν συντρέχει αυτή η περίπτωση και οι σύζυγοι θέλουν μετά από ώριμη σκέψη να προχωρήσουν σε συναινετικό διαζύγιο.

1. Θα πρέπει να υπογραφεί έγγραφη συμφωνία να λύσουν το γάμο τους. Η συμφωνία αυτή υπογράφεται από τους συζύγους και από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους ή μόνον από τους τελευταίους εφόσον είναι εφοδιασμένοι με ειδικό πληρεξούσιο που δόθηκε το τελευταίο μήνα πριν την υπογραφή του συμφωνητικού.

2. Αν υπάρχουν ανήλικα τέκνα θα πρέπει απαραιτήτως να υπογραφεί και άλλη έγγραφη συμφωνία των συζύγων που να ρυθμίζει την επιμέλεια και την επικοινωνία με αυτά ή τη διατροφή τους με τον ίδιο τρόπο που προανέφερα. Η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου που αφορά την επιμέλεια, επικοινωνία και διατροφή των ανήλικων τέκνων αποτελεί εκτελεστό τίτλο. Η κοινή αίτηση συναινετικού διαζυγίου υποβάλλεται στο αρμόδιο κατά τόπο Μονομελές Πρωτοδικείο γιά να εκδικασθεί σύμφωνα με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας και προσδιορίζεται σύντομη δικάσιμος αυτής. Τα παραπάνω συμφωνητικά μαζί και τα τυχόν απαιτούμενα ειδικά πληρεξούσια, η ληξιαρχική πράξη γάμου, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης των συζύγων και φωτοτυπίες των αστυνομικών ταυτοτήτων τους υποβάλλονται προ της συζήτησης της αίτησης στο αρμόδιο δικαστήριο. 
 Μετά την έκδοση της απόφασης συναινετικού διαζυγίου και με τη συνδρομή του δικηγόρου η απόφαση αυτή καθίσταται αμετάκλητη (γίνεται παραίτηση των συζύγων από άσκηση ενδίκων μέσων, αίτηση στον αρμόδιο εισαγγελέα, πνευματική λύση του γάμου σε θρησκευτικούς γάμους και έκδοση διαζευκτηρίου, καταχώρηση της λύσης με δήλωση στο αρμόδιο ληξιαρχείο, ενημέρωση οικογενειακής μερίδας στο δημοτολόγιο). 
Η διαδικασία συναινετικού διαζυγίου είναι σχετικά ταχεία σε σχέση με άλλες δικαστικές διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση απαραίτητη είναι η συνδρομή και η νομική συμβουλή του πληρεξούσιου δικηγόρου για ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας. (video) 

Γιώργος Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
http://www.giagkoudakis.dom.gr 
giagkoud@yahoo.com

George Giagkoudakis Law Office

7/1/13

"Εν αμφιβολία υπέρ του κατηγορουμένου"

    Πρέπει να καταδικασθεί ο κατηγορούμενος όταν στα πλαίσια της ποινικής δίκης υπάρξουν αμφιβολίες για την ενοχή του ?
 "Εν αμφιβολία υπέρ του κατηγορουμένου"
    Μία από τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν το Ποινικό μας δίκαιο είναι και η αρχή "in dubio pro reo" (εν αμφιβολία υπερ του κατηγορουμένου).
Σύμφωνα με την αρχή αυτή ο κατηγορούμενος κατά τεκμήριο είναι αθώος μέχρι να διαπιστωθεί νόμιμα η ενοχή του και δεν έχει το βάρος ανταπόδειξης της αθωότητάς του. Θα πρέπει δηλαδή ο δικαστής να πεισθεί πλήρως σχηματίζοντας "δικανική πεποίθηση" περί της ενοχής του κατηγορούμενου, για να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο στα πλαίσια μιας ποινικής δίκης.
Σε κάθε περίπτωση, που ο δικαστής έχει αμφιβολίες ακόμη και ελάχιστες περί της ενοχής του κατηγορουμένου θα πρέπει - άνευ δισταγμού - να απαλλάξει τον κατηγορούμενο "λόγω αμφιβολιών" γιά το λόγο ότι οι αμφιβολίες αυτές ενεργούν ευνοϊκά υπέρ της έκδοσης απαλλακτικής απόφασης.

   Κατ΄ ακολουθία των ανωτέρω, ο κατηγορούμενος δεν θα πρέπει να "δικάζεται" πριν από την δίκη, θεωρούμενος ένοχος της πράξης που φέρεται ότι ετέλεσε, αλλά να αντιμετωπίζεται από όλους με τον δέοντα σεβασμό που επιβάλλει η εν λόγω αρχή, η οποία τον θεωρεί κατά τεκμήριο αθώο, πριν την έκδοση αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης του αρμόδιου ποινικού δικαστηρίου. Ας μη παραβλέπουμε το γεγονός ότι η παραπομπή σε ποινική δίκη του κατηγορούμενου απαιτεί μόνο "αποχρώσες ενδείξεις" (επαρκείς ενδείξεις), ενώ η καταδίκη πλήρη απόδειξη της ενοχής ικανή να σχηματίσει δικανική πεποίθηση ενοχής του κατηγορουμένου. "Εν αμφιβολία" λοιπόν "υπερ του κατηγορουμένου", όπως συνηθίζεται να λέγεται στα δικαστήρια.

 Γιώργος Γιαγκουδάκης, Δικηγόρος Καβάλας
 Διαζύγια - Ποινικά - Ιντερνετ
giagkoud@yahoo.com


Αναζητήσεις σχετικές: αμφιβολιες υπερ του κατηγορουμενου,αθωος λογω αμφιβολιων τι σημαινει,in dubio pro reo,τεκμηριο αθωοτητας οδηγια,τεκμηριο αθωοτητας στην πολιτικη δικη,τεκμήριο αθωότητας 2019,αποδειξη τεκμηριο,αθωα λογω αμφιβολιων δεδικασμενο,Εν αμφιβολία υπέρ του κατηγορουμένου

* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. δικαιωματα δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. κορονοιοσ. Πότε ανοιγουν τα δικαστηρια μετα το κοροναιο. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ).